- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
sziasztok, a homatics boxomnak beesett a reset gombja és nem tudom így újraindítani...hogy tudom ezt megtenni az android alól hogy a CE -vel induljon újra? köszi
-
péjé
őstag
sziasztok,
kis segítséget kérek. Van egy Homatics boxom CE-vel és egy LG tévém. HA CE-n kapcsolom ki a boxot akkor a tv távpiszkájának az OK gombja kapcsolja be, ha az ATV-n áll le akkor a tv ki-bekapcs. gomja indítja el. Azért zavaró mert úgy vettem észre hogy nem tesz jót neki a ki-bekapcsolgatás, az audio profil app vhogy megkergül és nem működik jól egy idő után...Általában CE-n filmezek, át tudom szabni a ki-bekapcsolást másik gombra? úgy emlékszem igen csak nem tudom hogy kell csinálni, léci adjatok egy linket. köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
milyen advancedsettins beállításokat érdemes feltenni? Homatics boxon megy a CE ha ez fontos. köszi -
péjé
őstag
Homatics boxhoz kiegészítés:
egy fórumban egy reklamálásban megtalltam a leírását hogy működik a Homatics tuner.
Mondjuk ez is érdekes hogy miért nem lehet ezt kitenni vhova de mindegy.
Egyszerűen ment innen: kell hozzá a Live Tv app. Azt nem mutatta hogy felsimerte az usb-c-be bedugott tunert de az appban lévő keresővel végül meglettek a csatornák.
Szóval visszaszívtam ezt és akkor megerősítve hogy használható ez a tuner a Homatics boxokhoz... [link] -
péjé
őstag
Pár gondolat a Dune Homatics boxról, hátha vkinek jól jön:
Kell rá a CE, a telepített Dune Media Center ill. az androidos Kodi sem tudja ezt a képminőséget, projektoron nagy képen nagyon látszik a hátrányuk. Az usb-c tévétunert senki nem tudja hogy lehet beüzemelni amit direkt ehhez a boxhoz ajánlanak, nekifutok majd az xbox one tévétunernek CE alatt.
Nálam a 4. pendrive tetszett meg a boxnak és most már újrainduláskor is CE indul így nem kell feladni a próbálkozást, 1-2 óra anyázás és még a gyerekek mesés pendrive-t is lenyúltam próbára, amúgy ez jött be.
Összességében bejött mivel mennek a streaming dolgok flottul, a streaming képminőség meglepően jó projektorral is. Maradék filmezésre ott a CE ill. reményeim szerint menni fog a tuner is így 3 kütyü helyett marad egy (van egy fire tv stick a streamingnek). CE alatt viszont nem vmi acélos a BT kapcsolat, volt pár rövid kihagyás, android alatt ezt nem tapasztaltam.
Van egy 7.2-es Denon erősítőm de nem próbálgattam végig a hangsávokat, ezeket még reszelgetik ha jól értem.
köszi a segítséget a helyi erőknek...:-) -
péjé
őstag
sziasztok,
homatics boxnál ha újraindítom a CE-t akkor az android indul el, CE csak pogpiszkálóval. Van vmi módszer hogy androidból úgy lépjek ki hogy elinduljon a CE?
mind2 usb aljzatnál ez van, kipróbáltan. Esetleg vmit nem jól állítok be a rufusnál? Eddig minden CE boxom simán ment, nem tudok rájönni mi megy félre.
előre is köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
homatics boxon elindult a CE de vmiért újrainduláskor mindig az android indul el, fogpiszka segít hogy a CE menjen ismét.
Ezt mi okozhatja? -
péjé
őstag
sziasztok,
a Homatics Box R 4k plushoz van egy usb-c tévétuner...ezt vajon felimerheti a CE ha futtatom a boxon? Egyelőre még nem tudom hogy lehet beüzemelni a tunert alapállapotban sem de majd kiderül.
Esetleg vki foglalkozott ezzel?
köszi -
péjé
őstag
Sziasztok,
erről vki tudja esetleg hogy felmegy rá a CE?
gtmedia gt combo
köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
aki x96 max plus ultra-t használ 100-as lannal, milyen dtb-t tett be? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
x96 max+ ultra boxra felraktam a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-20.1-Nexus-Generic.img-et, remélem ez oké, működik vele, elindul, bejelentkező képernyőnél nem jutok tovább mert a távpiszka nem működik együtt a CE-vel. Rátettem az usb-s rádiós távpiszkát ami mindig működik, azzal sem megy. Android alatt mind2 megy, visszakapcsolva nem mennek. mit néztem be vajon? előre is köszi -
péjé
őstag
Közben szerváltam egy rövidebb kábelt és azzal felment. Érdekes hogy volt olyan videó ahol felismerte a tool a boxot volt ahol nem írt ki semmit csak amikor tápot kapott és elkapta a bootolást akkor írta ki a hub számát és kezdte a flasht...nálam is így volt. A gt kingnél a videókon a táp melletti usb-t használják erre és is oda tettem.
Most megy, köszi a segítséget. -
péjé
őstag
sziasztok,
vki flashelt itt boxot a burning toolal? feltettem az amlogic drivert leírás szerint, van a-a usb kábel de egyik amlogic boxomra sem reagál a pc. kellene látnom az eszközkezelőben ha rádugom a-a kábellel? ha van erre külön topik akkor mondjátok mert őket faggatom akkor...:-)
persze hogy elolvastam a bevezetőben a leírást de a burning tool nem reagál mint írtam.
köszi -
-
péjé
őstag
sziasztok,
megy már a CE s905x4-en? egy X96 max ultra-t néztem ki, elvileg a sc2_s905x4_4g_1gbit jó is hozzá...szóval meg szabad vennem? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
a Mecool km2 plus-ra felmegy a CE vagy zárt a bootloader és felejtős? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
kodi alatt vki használja a digi online appot? hiába írom be a digis azonosítóim nem működik.
köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
vki itt esetleg találkozott a mecool km2 plus box-al?
valóban google certified ahogy írják? [link] esetleg CE van ehhez? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
lehet láma a kérdés, hogy tudom megnézni hogy 100-as vagy 1000-es a LAN? Ssh-s megoldáson kívül vmi más? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
s905x3 boxon CE-vel működik a HDR-SDR konvertálás? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
itt amúgy is minden a KODI körül forog lehet tudtok segíteni:
xboxon is szeretnék KODI-t használni de ott alapban nincs benne az smb támogatás...hozzá lehet ezt vhogy adni KODI-ban? nem tudom miért nehezítik ezt meg, lehet van benne vmi MS furfang de lehetséges? A VLC simán látja az smb-t és le is tud onnan játszani filmeket.
ezek a protokolok vannak az xbox Kodiban:
Web server directory (HTTPS)
Network File System (NFS)
RSS Feed (HTTPS)
RSS Feed (HTTP)
UPnp server
FTPS server
FTP server
WebDAV server (HTTP)
WebDAV server (HTTPS)
Esetleg vki találkozott már ezzel a problémával?
köszi előre is. -
péjé
őstag
sziasztok,
a Netflixet szeretném felrakni a CastagnaIT repoból de elszáll mindig egy hibaüzenettel.
Fura hoyg a repóban a 1.18.3-as mátrix verziót ajánlja fel pedig az 1.19-es verzió kellene ha jól tudom...van vkinek linkje egy jó zip fájlhoz? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
Netflixet szeretnék a CE Kodi alá, s902x2-es box, 720p elég lesz sorozatozni.
Milyen néven találom meg ezt az addont? elég magában telepíteni? előre is köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
X96 max+ (s905x3) vdf.conf -ja azonos az s905x2-vel? mivel csak ilyent találtam...köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
kis segítséget kérek: melyik az a Kodi kiegészítő ami ha bluetooth eszközt érzékel akkor automatán összekapcsolja a kodival? köszi előre is. -
péjé
őstag
sziasztok,
szerváltam egy Minix NEO U9-H boxot, csak CE van rajt és a gyári távja nem akar működni, csak a kikapcsolás megy vele. A távpiszka jó amúgy és elem is lett cserélve...:-)
Ehhez is kellene config fájl a távhoz? keresgéltem de nem találtam semmi ilyesmit.
Vki használ ilyet? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
s905x2-es boxom van CE-vel...HDR--SDR működik ezeken rendesen? Elég csak bekattintani és onnantól oké? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
utolsó CE megy a boxomon. Esténként BT fülest használok de egy ideje nem kapcsolódik automatikusan. Próbálkoztam a párosításnál mindenféle verzióval, a köv ki/bekapcsolásig működik. Mit kellene még állítanom? előre is köszi -
péjé
őstag
Van olyan androidon futó teszt progi ami megmutatja hogy fake ram van a boxban? köszi
-
péjé
őstag
sziasztok,
mxq pro plus (s905X) boxon letérdelt az android, találtam egy nem rootolt fw-t hozzá, felraktam, megy is de a CE nem akar elindulni ami korábban ment sd-ről. MInden ua a CE-n és mégsem. Rootolni kell a boxot? ha igen mivel lehet ezt? 7.1-es android van rajt. előre is köszi -
péjé
őstag
Régebbi device tree fájl nincs a CE-ben kiírás után...gxl_p212_2g.dtb ezek megvannak vhol? köszi
-
péjé
őstag
sziasztok,
hogy tudom pontosan megnézni mennyi ram van a boxban? rendeltem egy 4/64 Transpeed X3 Plus-t de nem indult el a hozzávaló imd-vel csak a 2gb-os verzióval, gyanítom átcsesztek, meg szeretném reklamálni. köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
MXQ PRO + boxon kb 2 éve használom a CE-t SD kártyáról, most elvinné vki és megpróbáltam átlépni az androidba de megáll a bejelentkező képernyőnél, régen működött.
CE tökéletesen megy de sajna nem bootol be az android. Van ennek vmi trükkje vagy csak fw visszarakás lehet? ez a 2/16 gb-os verzió, ilyen... [link]
előre is köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
az utóbbi pár napban mind2 boxomon (utolsó CE) megkergült az audio profil addon. A film elindulásakor feljön, váltok, aztán semmi, kikapcsolom a filmet és utána jelez hogy váltott és működik is de ki-be kell kapcsolni a filmet minden váltásnál hogy tényleg váltson. Félrement vmi frissítés esetleg? -
péjé
őstag
sziasztok,
a linken van pár s905x3-as box, ezek közül melyik ajánlott? nekem elég a 4/32gb.
[link]
köszi -
péjé
őstag
sziasztok, vacakol a régi 905x-es boxom, lehet csere lesz...van most bestbuy s912 v. s905x2 box akciósan vhol? jó a 2gb-os verzió, elég a 100-as lan....köszi
-
péjé
őstag
sziasztok,
van egy TR99-es boxom CE-vel, belaktam, pöpec minden, a 100-as lan ellenére elég sok 4K anyag elmegy rajt.
A problémám a következő: használom egy hdmi splitterrel projektorozni is és ha tv-t nézek és átváltok a projira akkor újra kell indítanom a boxot hogy meglegyen a "kézfogás" a projektorral, különben nincs kapcsolat/kép. Eddigi lejátszó (HImedia q5 pro, zidoo x9) nem produkált ilyent...ez most a CE miatt van vagy a box miatt? Tapasztalt vki ilyet? köszi előre is. -
péjé
őstag
sziasztok,
TR99-es boxhoz kaptam egy nagyon kis olcsó tápot, 5V 0,5A ha jól emlékszem...van minőségi 5V 2A tápom, ezt használhatom? köszi -
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #57106 üzenetére
köszi, igazából arra vagyok kiváncsi ha beolvasás után leveszem a hdd-t, teszek még rá filmet akkor felismeri hogy ez a meghajtó volt rácsatlakozva és nem másnak mountolja?
Én NAS-t használok de ismerősöm máshonnan szedegeti össze a filmjeit és ezért lenne érdekes, neki lesz a box. -
péjé
őstag
sziasztok,
ha egy külső hdd-ről megy a lejátszás a boxon (s905x CE-vel) ha leveszem-visszarakom a hdd-t akkor felismeri újra és működik a film/sorozat mappa? köszi -
péjé
őstag
Még egy kis segítséget kérek...üzemel a CE, van rajt net és nem tudok add-on-t keresni ill. a nyelvet sem engedi átállítani magyarra csak az angol van ott...mit nem állítottam be jól? tuti hogy van net mert lefrissült a CE, nem az utolsót tettem fel....köszi
-
péjé
őstag
sziasztok,
esetleg vkinek van nexbox A95X-B7N remote conf.-ja? vagy ehhez jó lehet bármelyik A95X-é? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
100 éve nem csinálam már ezt...kiírtam az sd-re az img-et de a win formázni akarja persze...hogy másolom ide be a jó dtb fájlt?köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
CE alatt a box tud 1400x1050 felbontás beállítást? vagy vmi közeli értéke? projektorhoz lenne ez...köszi -
-
péjé
őstag
válasz
blakey #52728 üzenetére
S905X-en nem kell ilyen, más miatt röccen nálad. Rossz beállítás eredménye. S905X-en, S912-n is szép folyamatos a lejátszás felirattal, mindeennel együtt.
S912-ön (9.01. CE) milyen rossz beállítás van ami miatt van ez a röccenés? nálam is van, ez a dirtyregions mintha kisimította volna...köszi
-
péjé
őstag
válasz
bekecs76 #52389 üzenetére
Verhetetlen ár/érték arányban lesz kis pénzért egy jó lejátszód aminek folyamatos a támogatása, pár perc "mókolást" megér és egy kicsit nem is árt ha kupálódik az ember gyereke ilyen téren is...:-)
Volt Himedia, Dune, Egreat lejátszóm, nem sírom vissza őket. Mondjuk a távirányítók rettenetesek de kis pénzért egy jobb légegér és ez is letudva.
Technikai részletek pedig az összefoglalóban. -
péjé
őstag
sziasztok,
CE alatt néznék YT videókat de hiába állítom be a 720p/1080p felbontást és keresek rá a HD videókra nem igazi a felbontás. A TV infója 1080p-t mutat de a képen inkább 480p vagy rosszabb megy...vmit még be kell állítani? A TV YT appja amúgy szép minőségben játsza le ezeket, nekem projektorra kellene a boxról a HD minőség. köszi -
péjé
őstag
válasz
Pelican #51800 üzenetére
Hozzáadtam a fájlkezelőben elsőre a NAS-on lévő könyvtárat és onnan, aztán egy usb-ről próbáltam aztán bemásoltam a saját Movie könyvtárába a boxnak és innen sem engedi másolni, azt írja ki h 1 v. több fájl másolása sikertelen...nem tudom mit nézek be...mintha írásvédett lenne ez a könyvtár.
Ami most jutott eszmbe hogy esetleg profilt kellene váltanom? Frissen telepített cucc, nem mókoltam vele különösebben. -
péjé
őstag
sziasztok,
újra kellett telepítenem a CE-t és előzőleg nem volt gond de most nem engedi bemásolni a config könyvtárba a vfd fájlt akárhogy trükközök. Mitől függ ez hgy egyszer nincs gondja utána meg vmiért nem enged másolni bele? ssh-t nem néztem még, 100 éve nem használtam már a parancsokra sem emlékszem...:-)
köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
vki használja ezt az mx3 légegeret? működik ezen az IR? mennyire tanítható? köszi
[link] -
péjé
őstag
sziasztok,
kerestem de nem lett meg itt a fórumban, Vorke Z6+ kijelzője boot feliratával mit is lehet kezdeni...köszi ha vki belinkeli. -
péjé
őstag
válasz
blakey #51400 üzenetére
sziasztok,
Vorke Z6-on frissítettem a CE-t mert az 8.95.6-os nem akarta kezelni a BT fülest, a legfrissebbnél (8.99.1.1) meg ha belépek a CE beállítások közé akkor nem enged visszalépni és nem mutat semmit csak a menü elején tudok fel-le lépkedni, a kikapcs gomb működik. Bekapcsolás után a filmek között tudok mászkálni de belépve a CE menübe nincs vissza gomb...piff. vmi nightly jobb lehet?
Vorke Z6 csapat mit tapasztal? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
legfrissebb meg az előző CE alatt is tapasztaltam olyat hogy az angol nyelvű film mellé feltettem a magyar feliratot a mappába de csak a saját beágyazott feliratát látta. Amikor próbáltam betallózni a magyart akkor pedig teljesen kifagyott, csak a kihúzás oldotta meg. Néhány filmnél van csak ilyen, 99%-ban jól működik.
Ezt mi okozhatja? köszi -
-
péjé
őstag
Vorke Z6, utolsó CE van rajt és a BT nem akar működni. Engedélyezem, ki-bekapcsolom, újraindítom de nem akar menni.
Vki esetleg nyúzza ezt a boxot?Tegnap írtam h splitteren keresztül nem akart menni a HDR de van tthon elfekvőben egy másik splitter, ami szintén Vorke gyártmány és szépen megy minden...már csak a BT-nek kellene menni
-
péjé
őstag
sziasztok,
vorke Z6...CE felment, minden rendben...ha direkt van összekötve a 4K tévével akkor rendben megy a 4k hdr, ha splitteren keresztül akkor nem megy a hdr. Érdekes hogy a himedia q5 pro ezen a splitteren kersztül tudja a hdr-t is...A vorke gyengusz gyári tápjának lehet ehhez köze?
Ezen kívül minden oké de nagyon kellene ez a splitter nekem (AV + projektor felé). -
péjé
őstag
sziasztok,
elcsábultam egy Vorke Z6 box felé, erre írtátok itt páran hogy ajánlott.
CE-s 905-ös boxom van a hálóban, szépen megy, ac-s wifivel bd25 fájlokat gond nélkül nézek.
Az s912-ről nem találtam az összefoglalóban olyat h a HDR-el hogy boldogul, a 4K 444 10bit megy-e gond nélkül, ilyesmik. CE alól ugye nem gond a Dolby True HD/ DTS-MA HD?
Látom van már hozzá dual boot, azt szívesen kipróbálom majd.
előre is köszi. -
péjé
őstag
sziasztok,
az utolsó CE van az sd-n, nem igazán tetszik a kodi 18, fele filmet, sorozatot nem talált meg mint az előző. BT fülest használok elég sokszor, tényleg be kell mászni átállítani a hangkimenetet minden alkalommal hogy ott szóljon? A fülest bekapcsolva párosodnak ez oké de továbbra is a tv szól. Van erre vmi beállítás? -
péjé
őstag
sziasztok,
megbízható AC wifije melyiknek van ezek közül? Hálóba lenne, nem kell nagy virítás de 720p-t mondjuk vigye azért. előre is köszi. -
péjé
őstag
sziasztok,
kis segítséget kérek: H96 plushoz melyik dtb fájlt kell választanom ha CE-t szeretnék futtatni rajt?
van q200_2gb és q201_2gb, nem tudom mi a különbség.
köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
vettem egy KIII s905 boxot és az eladó persze elfelejtette közölni h a wifi nem megy. Ez vmi szoftverbaj? Milyen fw mehet erre? OE és LE kilőve mert kellene a HorizonGo app rá. előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest