Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolee73
tag
Sziasztok,
CoreELEC 19.2-Matrix_rc2 alatt nincs magyar régió?? -
esicyhun
tag
Szia!
Közülünk páran ugyanilyen boxot kaptunk, mint te, nekem is és egy másik fórumtársnak is a SlimBox felrakása oldotta meg ezeket az SD-ről elfelejt bootolni stb. problémákat. Teljesen rossz rajta a gyári android. Olvass vissza, miket szenvedtünk vele.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy x96 max plus q2-es box, kikapcsolás után elfelejt bootolni kártyáról és az android része jön be, most meg elkezdett szórakozni hogy bootnál nem indul egyáltalán hanem újraindulgat, kártya ki táp ki és indul az android utána meg megy a kártyáról mit lehetne tenni?
-
hunaqua
addikt
Erre a Tanix tx5 Pro 2/16 (S905X) gépre melyik android firmware-t lehet és érdemes felrakni? Mellé menne a CE.
-
hunaqua
addikt
Ezt a Widevine CDM frissítést meg lehet csinálni zip fájlból? Amennyiben igen melyik kell rá?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Beni2360 #84588 üzenetére
Ahogy írod, többször leírtuk már, hogy nem kell semmivel formázni előtte a kártyát (sőt, igazából ugye az SD kártyánál véges írási ciklusokból használsz el vele). Ugyanis egy teljes lemezkép kerül kiírásra, ami a partíciós táblát is tartalmazza. Éppen ezért méretezi át a rendszer első indulásakor a STORAGE partíciót (onnan tudja, hogy méretezni kell, hogy egy
.please_resize_me
nevű 0 byte-os file van rajta), egyébként mindenkinek az image-ban definiált 32 MB-os partíciója lenne:[gavarga@gavarga-5500 CE]$ fdisk -l CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc2-Generic.img
Disk CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc2-Generic.img: 549 MiB, 575668224 bytes, 1124352 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x86ba99b3
Eszköz Indítható Start Vége Szektorok Size Id Típus
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc2-Generic.img1 * 8192 1056767 1048576 512M c W95 FAT32 (LBA)
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc2-Generic.img2 1056768 1122303 65536 32M 83 Linux
-
Beni2360
félisten
válasz
Szatura #84587 üzenetére
Nem és nem. De nem árt egy SD Memory Card Formatter 5.0.1 for SD/SDHC/SDXC rá engedni és mindig ezzel kezdem. Ha bár itt írták, hogy nem szükséges de az oldalt olvasva nem árt.
-
Szatura
aktív tag
CE kártyára való írása előtt kell a kártyának a boxban járnia? esetleg ott kell formázni?
-
hunaqua
addikt
Egy S905X 2G Tanix dobozt indítom az új NG-s cuccal. Boldogság,ez betölt. A probléma a Widevine CDM frissítésnél kezdődik. El is indul,de a felénél a box újra indul. Nem tudom telepíteni.
-
blakey
titán
válasz
Szatura #84582 üzenetére
Lehet, hogy nem vagy figyelmes és nem követed a pontos utasításokat, én is "csak" frissítek,, szinte mindig a legújabb Nightly van fent és tökéletesen működik, semmilyen hiba nincs, mai Nightly-val pl. a saját VP9-es anyagok is mennek HDR-ben. További javulások várhatóak. Szóval ha most valami elcsesződött akkor vegyél egy mély levegőt és csinálj egy új kártyát, állítsd be és használd. Automatikus frissítést kapcsold ki, manuálisan bármikor firssíthetsz. ennyi a teendő. Hónapk, évek óta semmi mást nem csinálok csak frissítek ha úgy érzem, hogy már ideje vagy az újítás nekem tetszik.
-
Szatura
aktív tag
X96max+ coreelec frissítés után (persze nem néztem, hogy nem ajánlott) megkotlott, nulláztam, kártyát formáztam, több verzióval ùjra próbáltam, semmi.
Másik kártyát is próbáltam, nem akar beindulni a ce.
Tuti valami amatőrségen hasalok el, hajam hullik már tőle
Van tippetek? -
zsolee73
tag
Sziasztok,
miért lehet az, hogy a CEC egyik napról a másikra megállt működni? Egyik este még jó volt, másnapra nem. Mindent újraindítottam, többször is, de semmi nem vezet sikerre.X96 Max+ CE 9.2.7 a TV pedig egy Samsung UHD. Azért a TV távval kezelem éjszaka, mert a nejemet zavarja az X96 kattogó távja, a TV sajátja pedig hang nélkül működik.
-
lac14548
aktív tag
Mini M8S II 2GB média boxom van. A tegnapi napig rendesen működött SD kártyára telepített Coreelec + Kodi párossalv(még Leia).
Ma csak fekete képernyőt mutat.
Újraindítás után a box kezdőképernyőjének (Google tv) felvillanása után nem megy tovább a Coreelec boot. Csak fekete képernyőt mutat.
A kártyát ki-be raktam, újraindítás is volt több.
Kártya nélkül az Android rendszer elindul.
Csináltam egy másik kártyát a legújabb Coreelec-el (ez már Matrix Kodi). Ezzel sem indul el.Arra gondoltam, hogy az éjszaka frissült magától Matrix-ra és az már nem kompatibilis...(?)
Van downgrade lehetőség, vissza állítani az előző rendszert a kártyán adatvesztés nélkül?
-
interstate76
addikt
válasz
Csabi1984 #84565 üzenetére
Van külön topikja - biztosan segítenek, ha leírod, mi a gond.
-
Csabi1984
addikt
válasz
interstate76 #84564 üzenetére
Valószínű ott baltáztam el valamit, hogy felraktam a plexet és akkor ki kellett választanom melyik mappát akarom elérhetővé tenni csak épp a NAS HDD-t nem tudtam betallózni neki.
-
interstate76
addikt
válasz
Csabi1984 #84538 üzenetére
blakey-nek igaza van, de azért én egy próbát tennék vele, hátha elég arra, amire használod. A te NAS-odra manuálisan kell telepíteni, de nem egy nagy ördöngősség.
A másik, amit mindketten írtunk: trakt. Minden eszközömön fent van, hogy ha nem a Plex szerveremről nézek valamit, akkor is tudja az összes végpont, hogy már láttam az adott anyagot. Kell csinálnod egy regisztrációt, aztán a Kodi alap tárolójából fel kell dobni a Trakt kiegészítőt, ami majd kiírja, mit kell csinálnod az aktiváláshoz/használatba vételhez.
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84530 üzenetére
A 20210606 Nightly-t próbálgattam. Több youtube videót néztem, és bele néztem néhány online filmbe. Utána megint 1,5 perc volt a lekapcsolás. Esti filmezés online közben a TV távirányítóval CEC-vel belepörgettem (gyorsítás) a filmbe, és ettől újra indult a CE. Többször nem sikerült produkálni. A lekapcsolás éjjel viszont rögtön megtörtént.
Csak érdekeség:
A Samsung Q80T TV-re rá van dugva a Minix box, és a X96Max+. A Minix-et az okos távirányítóval használom, a X96Max+ boxot CEC -vel vezérlem. Ez megkavarja a TV-t. A box lekapcsoláskor elfeketedik a TV képe, és nem tudom, hogy lekapcsolt, vagy csak vár, mert a távirányítóra nem reagál. Egy idő után vagy magához tér, vagy, be kell kapcsolni. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
X96 Max Plus-nál hogy működik az analóg Jack audio kimenet Android alatt? Be lehet állítani, hogy minden hangot azon küldjön ki? Lenne majd rá pár Online TV Stream-elős Android-os app rakva és érdekelne ezeknek a hangja szólna e rendesen a Jack kimentről.
THX!
-
blakey
titán
Tegnap írtam, hogy már van YT HDR.
-
DIEGO15
őstag
Jellyfin szerver kérdésre valaki? Vagy felejtsem el, úgyis gyenge hozzá a box?
-
castiels
addikt
Ha egy box belső tarhelyére egy 9.2.7 es rendszer van telepítve, akkor ha egy barmilyen CE-s pendrive-ot beledugok akkor tudna arról bootolni? Ha kiveszem akkor pedig a belső tárhelyes indulna.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
interstate76 #84535 üzenetére
Oda is jó, bármi lehet a forrás. Csak 1 Kodi példányon kell media library-t kezelni, a többivel azt osztja meg.
-
Hyena
senior tag
CoreELEC 19.2-Matrix_rc2 (June 6th, 2021)
CoreELEC 19.2-Matrix_rc2 is now available. This is a hotfix release for issues on some type of user setups introduced by 19.2-Matrix_rc1 release. -
nfsu17
veterán
válasz
Beni2360 #84548 üzenetére
Csinálj előtte mentést a CE menüből a korábbiról és teddbel a tar fájlt.
Amúgy meg leszedi a leiát a belsőről és a pendriveról a mátrixot ráteszi a belsőre.
Én egy sd kártyán elkezdtem tesztelni/belakni egy mátrixot. Mikor úgy láttam minden oké, akkor a fenti módszerrel át lett téve. -
blakey
titán
válasz
belashx #84546 üzenetére
Ha Inteles NAS-od van akkor a Plex/Emby egyszerű, tiszta megoldás, verziótól függetlenül tökéletesen működik a szinkronizáció, Plex-et használok és minden eszközöm szinkronban van, Kodi, MrMC, Infuse, TV-k, Blu-ray lejátszók, telefonok, nekem ennél több, jobb nem kell. MySQL-nél fontos, hogy azonos verziószámon legyen a Kodi, egy kicsit több odafigyelést igényel. Az adatok központilag vannak tárolva és minden eszlöznek kiküldi a fontos infókat.
-
belashx
senior tag
válasz
blakey #84543 üzenetére
Jó, nekem Intel procis NASom van, de ezt nem gondoltam volna.
Persze a felvetésben szereplő célra ágyúval verébre esete, az nem vitás.
MySQL-nél annyi történik, hogy a médiatárba menti el a lejátszási adatokat is? Vagy? Ez érdekes lehet számomra, mert Kodit és néha CE-t is használok. Nem mondom, hogy élhetetlen a helyzet, de sokkal jobb lenne, ha szinkronban lennének, főleg, hogy lassan kéne frissíteni a CE-t Matrixra. -
blakey
titán
válasz
belashx #84541 üzenetére
Gyenge a NAS ahhoz, hogy a Plex-t futtassa, nem a transzkódolás miatt, az még plusz terhelés. Én is próbáltam hasonló kategóriás NAS- on, kínszenvedés. Inteles NAS-on meg vígan elvan, főleg ha még a RAM is bővíthető. De, bármit ki lehet próbálni, ha működik akkor jó, lehet használni. gy MySQL sokkal "kényelmesebb" azon a NAS-on és semmi terhelést nem okoz.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #84538 üzenetére
A NAS-od nem bírja a Plex-et, azt qkázhatod is. ami nálad megoldás lehet az a MySQL vagy használod a Trak-tot, ehhez mindkét boxnak a neten kell "lógnia", hogy mindig le tudja szedni az információkat. a harmadik megoldás a Serviio, csak hát ugye Kodit DLNA-val használni eléggé "öngól". A Plex/Emby lenne a legegszerűbb de ugye ahhoz erősebb NAS kell. Esetleg ha gépre telepíted a Plex szervert akkor az is megoldás lehet.
-
Csabi1984
addikt
válasz
interstate76 #84537 üzenetére
Én nettem fel a kérdést, hogy megoldható-e, hogy két külön X96 max+ készülékkel megoldható-e, hogy egyik szobában elkezdem és a másik szobába folytatnám erre javasolták és aztán kiindult egy hozzászólás folyamat
NAS típusa Synology DS118
-
Csabi1984
addikt
válasz
interstate76 #84535 üzenetére
Amit szerettem volna egyszerűen kivitelezni, hogy két külön lejátszó szinkronba lehessen de sajnos a megoldása meghaladja a képességemet annak ellenére. hogy csináltam plexet Pc-n amit Tv-ről tudtam kezelni de NAS-on nem tudom beállítani.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
interstate76 #84520 üzenetére
Ha csak Kodi-k között kell megoldani, akkor minden extra telepítés nélkül működik a Kodi saját uPnP megoldása.
-
Csabi1984
addikt
válasz
interstate76 #84520 üzenetére
De ezt gondolom a NAS-ra kell telepíteni (médiaszervert).
-
interstate76
addikt
válasz
Csabi1984 #84517 üzenetére
Ahogy a kolléga tanácsolta: médiaszerver. Személy szerint Plexet futtatok szerveroldalon, és hogy minden szinkronban legyen, akkor is, ha nem a szerverről nézek valamit, hanem pl. Exoshark kiegészítőből, fent van a Trakt kiegészítő is, minden végponton (mobil, tablet, mini PC-k). Utóbbihoz van mobil app is.
-
Beni2360
félisten
válasz
interstate76 #84511 üzenetére
Az a helyzet, hogy csak a szállítási infót néztem és ez szerepelt: CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING
Na ez zavart meg fent nem néztem a kiválasztási lehetőséget. Benéztem.
Mivel vagy 12 csomagom van kb 2 hónapon belül ...BE nyomkövetési számmal és semmit nem tud a magyar posta róluk pedig a kicserélőben vannak az ő appuk szerint is. Egy kicsit már dühös vagyok.
---------------------
Ferenczi Áko - Akkor innen is mehet a vásárlás.
---------------------- -
Csabi1984
addikt
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e az, hogy ha van 2db X96 max+
egy hálózatba, mindketten a NAS-ról fogyasszák a tartalmat, hogy a két eszköz egymással szinkronba legyenek? Ez alatt azt értem, hogy a másik szobában levő készüléken lássam zöld pipát, hogy az meg volt nézve? Egy különálló filmnél nem probléma de egy sorozatnál ha nem emlékszel melyiket láttad utoljára akkor be kell indítani azt a készüléket amin nézted előző nap. -
interstate76
addikt
válasz
Beni2360 #84507 üzenetére
Nem vagyok teljesen otthon most a kínai szállítások terén, de a belgiumi az miért lesz ÁFÁ-s? A 07.01-én életbe lépő változásokról hallottam, de ha Belgiumból érkezik a cucc, akkor miért lesz ÁFÁ-s? Ill. a linkelt masina (én is innen rendeltem korábban) - papíron legalábbis - még júniusban ideér, ha most rendeli meg valaki.
-
Beni2360
félisten
válasz
Ferenczi Áko #84508 üzenetére
Persze beallitod és lehet teljesen automatara állítani. Ott ahol ezt a videót találtad van sok oktató videóm is ezekről.
Ezek az S905x3 android boxokhoz CE rendszer kell egy sd kártyára. És az lesz az igazi média lejátszód. De az egész topik szinte csak erről szól. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Beni2360 #84507 üzenetére
És minden alkalommal be kell állítani vagy elég egyszer és beolvassa magától? Van egy 2012-es Wd tv live-om, ott úgy működik, hogy rádugom a külső tárhelyet, beolvassa és már le is tölti az adott filmhez tartozó infót.. Kényelmes.. Remélem itt is így van és nem kell minden bekapcsolásnál keresgélni.. :)
Esetleg hasonló árfekvésű médialejátszó, ilyen tudással, 4K HDR10 támogatással van? (operációs rendszer nem fontos)Az utóiratot köszönöm.. Nem olyan sürgős, nézelődök itthon is, használtan..
-
Beni2360
félisten
válasz
Ferenczi Áko #84505 üzenetére
Igen, de neked kell ösztökélned az adatok be olvasására. Vagyis beállítani neked kell. Ezenkívül van még sok bőr amit használhatsz.
Persze a lényeg a CE rendszer, mert androidon nem lesz az igazi.
Ui: figyelj, hogy 4GB ram legyen és ez már innen ÁFA s szállítás lesz,hiába írja a Belgiumi szállítást.
EU raktárast keressél. -
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Elég béna kérdésem lenne: Ha veszek egy X96 max plus lejátszót, és telepítem a megfelelő dolgokat, akkor gyakorlatilag tudok rá rakni egy ilyen felületet, igaz?
Ez a lejátszó úgy működik, hogy automatikusan beolvassa a külső tárhelyen található tartalmat és interneten keresztül tölt le hozzá borítót, leírást, és infókat? Ez lenne a lényeg.. -
-
aldebaran
addikt
Ha esetleg valaki szerette az Arctic Zephyr 2 skin-t Leia alatt, az megnézheti Heppen Mod-ját Matrix alatt, mert pont ugyanazt nyújtja.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #84497 üzenetére
Köszi. Kár hogy ennyit nem tesznek meg hogy ezt még a végén beletennék abba a vonalba ( 9.2.7)
Ha már lesz megoldás persze. Gondolom nem sokba tartana abba is betenni, annyira nem különbözhet minden a matrixban. ( amit még ki sem próbáltam, de talán már itt lesz az ideje)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Háború Izraelben
- Xbox Series X|S
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 10700 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V111 DDR5 -i5-14400F -RTX 5060Ti -16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V81 - DDR5 - i5-14400F -RTX 5060 -16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest