Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Truman
senior tag
'FingR86
de tényleg sokkal jobban jársz ha burn card maker-el csinálsz egy telepítős memória kártyát és arról próbálod meg felhúzni a rendszert.'És ahhoz mi kell. A program meg a a ROM image?
" [link] ez van lent neked is ?"
Szerintem nem, nincs benne a nevében hogy 4G. Mindjárt leszdem és összehasonlítom.
-
JohnnyX
őstag
válasz
Truman #82889 üzenetére
4/64-es verziót elvileg ha ez alapján lementené neked valaki, te meg vissza tudnád "másolni".
-
-
FingR86
őstag
válasz
Truman #82889 üzenetére
nálam van belőle 2 típus is.
c1 és c2 - elvileg mindkettő gigás Lan-al kellett vna h jöjjön, de egyikben csak 100-as van, szóval biztos van másban is eltérés. Jó lenne tudni a tied melyik típus.egyébként nem sül ki táppal
de tényleg sokkal jobban jársz ha burn card maker-el csinálsz egy telepítős memória kártyát és arról próbálod meg felhúzni a rendszert.
-
Truman
senior tag
válasz
FingR86 #82887 üzenetére
X96 Max Plus s905x3 (4/64)
Sajnos honlapja sincs ennek a szutyoknak. Ez az egyetlen ROM amit találtam. Illetve találtam egy orosz oldalt is, de itt az se tudom melyik kell.
Elvileg az USB 3.0 porton kell. A 2.0 -al fel sem ismeri a gép.
Tápcsatit nem adtam neki, mivel úgy mind a két USB gépén és a BOX -én is jön az áram és valami kisül nem? -
FingR86
őstag
válasz
Truman #82886 üzenetére
burning tool-al rá való rendszert akarsz feltenni ? Milyen box? Nem létezik belőle több rev és te épp mást akarsz ráhúzni ? Jó USb-be dugtad a kábelt a boxon ? Elvileg az sem mindegy melyik boxon melyikbe hova dugod. Tápcsatihoz közelebbi stb.
Táppal együtt akarod vagy csak maga az USB kábel ? -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet úgy helyreállítani az androidot, hogy nincs android recovery menü (vagy hogy hívják mikor fekszik a robot)?
Bórbáltam az USB Burning Tool -t USB A-A kábellel, de nem csinálja meg.
[0x00101004]Erase bootloader/Lowper/Identify/Error result hibaüzenettel, már az elején leáll.Most ha a Coreelec képes volt arra a hulladék ceemmc -x parancsával, hogy legyalulja az androidot, akkor az androidnak nincs olyan helyreállító eszköze ami USB -ről boot -ol, és be lehet flash -elni vele a ROM -ot a belső tárolóra?
Mert az USB boot még működik ezen a BOX -on a reset gombos módszerrel.
-
Beni2360
félisten
válasz
kokosmith #82876 üzenetére
Sync playback to display -ezt nem is szabad bekapcsolni és amint látom már ki is vették a menüből, viszont a képen amint látom lentebb nincs bekapcsolva a Képfrissítés gyakorisága beállítása ott: Induláskor és leálláskor kell választani, igaz ennek semmi köze a hanghoz.
Igazság szerint inkább az AVR beállításán-kimenetén keresném a hibát eléggé kacifántos tud lenni. -
kokosmith
tag
válasz
blakey #82880 üzenetére
Ha a hangtovábbítást kikapcsolom, akkor HDMI-n kiadja a hangot a TV-re, de SPDIF-en nem szólal meg. Optikai csati világít, dtb-ből ezt választottam: sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
aldebaran, Androidhoz nincs köze, mert Coreelec fut microSD-ről. Android-ot még sosem indítottam el rajta.
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #200 üzenetére
.
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Adott egy Vontar X3 készülék, amin microSD-ről fut a Coreelec Matrix 19.1. Minden frankó, de egyszerűen az optikai kimeneten nem szólal meg a házimozi. Ez egy régebbi Samsung HT-TXQ120, ami kezel AC-3 5.1-et és DTS hangot, HD hangokat már nem. Átnéztem már minden KODI beállítást, többek közt ezt és ezt, be is állítottam, de pl. a "Sync playback to display" opció nem is jelenik meg.
Bárki akinek van ötlet, vagy tudta küldeni leírást, hogy oldotta ezt meg, azt megköszönném. Eleve nem tiszta, melyik Audio input device-t válasszam a sok közül, az SPDIF-es volt a logikus. Köszönöm előre is!
-
Csabi1984
addikt
válasz
ilovedigweed #82872 üzenetére
Persze! Mivel az SD kártya tartalma került át!
-
belashx
senior tag
válasz
fgordon #82837 üzenetére
Úgy nézem, csak a Plus tudja.
Van gyári dualboot firmware, szóval ha azt felteszed, lesz CE is, és nem kell mókolni. Érdemes amúgy, mert android alatt nem hibátlan a Kodi, de az esetek nagy részében az is megfelelő, kivéve, hogy a legfrisebb firmware-rel valamiért nem mindig indítja elsőre a lejátszást. Nem emlékszem, hogy az előző firmware alatt ilyen lett volna, de más szerint meg csak a Matrix kavar be, és Leia alatt nem csinálja.
-
Truman
senior tag
válasz
Beni2360 #82839 üzenetére
Szasztok.
Kiadtam a ceemmc -x parancsot, de úgy tűnik hogy legyalulta az androidot is. Pedig nem ezt mondtam neki.
Mikor kiírta ezt:
Install in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMC
Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
[2] existing backup on current used SD or USB device
Install in single boot mode, only CoreELEC on eMMC
Use CoreELEC data from
[3] current used SD or USB device
[4] existing backup on current used SD or USB device
Please choose one option? [1/2/3/4]:Én az 1 -es nyomtam, 100% Elindul a CE, de 1 perc 20 másodpercig boot -ol, mire betölt. Előtte pen drive -ról 20 másodperc se volt. De ezt betudom annak, hogy furcsa box jutott nekem.
Utána nincs vele gond, gyors.
De innen az android indítás reménye sincs, nincs "reboot to emmc/nand" menüpont a kikapcsolási lehetőségeknél.
A rendszerinformáció/háttértáraknál meg ez van:
Megbújhatott itt egy android, vagy ez ki sem írja?
Esetleg ha valakinek megvan az eredeti ROM x96 Max Plus 4/64 -hez, elküldhetné.
-
hunaqua
addikt
válasz
beach head #82865 üzenetére
Ez a két box most talán a legnépszerűbb. Sajnos jöttek mostanában X96max+ dobozokból kamu verziók. A Vontar X3-ból még nem volt fake cucc.
-
beach head
senior tag
Sziasztok! s912 3gb/32gb gigabites boxom cseréjén gondolkodom. Érdemes-e beruházni egy s905x3 4/64gb gigabites boxra? És ha igen melyik az amit megéri megvenni? Legolcsóbban a vontar x96max+ és a vontar x3 -ast találtam ezen feltételek mellet. (aliexpressen) Melyiket érdemes a kettő közül választani? Vagy van-e esetleg más alternatíva? (15000 alatt. A gigabites lan fontos)
-
nfsu17
veterán
válasz
kokokka #82862 üzenetére
ami van TM is Csicsókának köszönhető (
), a thoradia repós "srác" nem foglalkozik (már/még) vele.
Úgy hallottam a qbit "teleszemeteli" a mappáját, amibe a torrentfájlok kerülnek.
Tehát nem törli azokat a fájlokat, amiket már felhasznált.TM esetén ez a beállítás volt és így tényleg törlődnek a t.fájlok.
"trash-original-torrent-files": true,
-
kokokka
addikt
Matrix-ra van a transmission-ön kívül másik torrent addon? A qBit-et használtam Leai alatt, tetszett is, de most nem lelem Matrix-ra.
-
Minstrel
senior tag
4k-ra állítva sokszor eltűnik a kép egy pillanatra, a menüben is, mint amikor Hz-et vált. Lehet ez amiatt, hogy a kábel nem alkalmas 4k 60Hz-re vagy a boxban kellene állítanom valamit?
-
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #82844 üzenetére
Ha kívülről akarod elérni nem az a IP kell ! A fő routered IP kell! Például 77.110.159.48:8880 a te portoddal. Természetesen nem ez az routered IP címe csak példaként írtam, hogy ez a formátum kell. A transmissionnál, hogy volt jó úgy nem tudom mert ott is így kellett volna. Vagy Dydns szolgáltató de azt írtad fix az IP címed (nekem elvileg dinamikus de mégis 2 éve ugyan az) akkor nem kell.
Ez a remote alkalmazásba kell ! A routerben jól csináltad szerintem. Bár az én routeremben tök máshogy van. Nálam így van link
-
FingR86
őstag
válasz
Imi1981 #82843 üzenetére
ahogy írtam, helyi hálózatról elérem.
szóval a porttal nincs bajom.
én átírtam már magamnak 8880-ra.
és természetesen a bejövő kapcsolati port is meg van nyitva a routerbenA a ce trans és a ce qbit külső portok az természetesen más.
ezeket a portokat írom az internetszolgáltatóm IP címe mögé.
a transmission hibátlan - bárhonnan elérem
a qbit pedig semmi - csak bentről érem el a 8880-as porton a 100-as IP-vel. -
FingR86
őstag
válasz
Imi1981 #82840 üzenetére
nekem nem kell dyndns sem mert soha nem változik a szolgáltatóm IP címe.
szóval még ez sem bonyolít be. a routerben ugyanazt csináltam mint a transmission-nek is.Internal IP AddressI internal Port External Port Protocol
box ip címe a lan-on --------- box belső portja---------egy tetszőleges külső port -----TCPmégsem történik semmi
-
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #82835 üzenetére
Pedig ha nyitottál portot neki akkor működnie kell! Én csak távoli eléréssel használom így nem kell valtogassak mert mindenhol működik. Mondjuk én PC-n futó qbittorrenthez használom és ddns szolgáltatást is használok. Így néz ki link
A qbittorrent PC-n is fényévekkel gyorsabb (feltöltés és letöltésben is) mint a transmission. -
FingR86
őstag
hát már mivel épp ott akarom hagyni a transit, így annak nem érdekel a CE gui-ja.
mi a qbit PC-s elérése a webesen kívül ?
qBittorrent Remote: beszereztem én is a pro verzióját. és ebből jönne a következő kérdésem.
helyi hálózatról el tudom érni az alkalmazásból. de a külső elérés egyelőre nem megy.
megcsináltam ugyanazokat amiket a transi külső eléréséhez is megcsináltam. de itt nem történik semmi.routerben hozzá adtam egy külső és a belső portot. de nem történik semmi amikor a szolgáltatós net címem után írom a külső portot.
egyébként ez a qbit fényévekkel veri sebességben a transit.
transi tudott 10-20Mb ugrándozva.
qbit meg: -
FingR86
őstag
üdv mindenki egy kis segítségre lenne szükségem.
kicsit untam már, hogy a transmission olyan tetű lassan tölt le.
felraktam thoradia repóból a qbittorrent-et. sikerült kifürkésznem a portját, amin elérem a webes felületen. be is állítottam mindent magamnak ahogy kell. De a transmission-ben azt imádtam hogy PC-re is és telóra is volt GUI.PC: Transmission Remote GUI
Mobil: Transmission Remotea kérdés az lenne, hogy Qbittorrenthez mik az alternatívák ? PC-re és telefonra is.
PC-n alapból Qbit-et használok, abban van lehetőség elérni a boxon lévő klienst ?
és esetleg mobilra vmi qui ? -
-
mpo
veterán
A Videoklipekbe szeretném berakni a digitalizált VHS home filmeket, már mkv-ban vannak.
Leírás vagy videó linkje is jó lenne, hogyan kell csinálni, mert nem találtam működő megoldást.
Ha máshova kell például Filmek-be, az se baj, csak ne ömlesztve a filmek között legyen. -
krealon
veterán
válasz
DoItYourself #82818 üzenetére
"X96 Mini 2/16G (S905W) tulaj van itt, aki CE-t használ? Egy barátom vett ilyet, de nem indul neki a CE 9.2.0 a gxl_p281_2g dtb-vel."
Nekem 1 GB-os verziom van. Ezzel a setuppal inditottam egy SanDisk SD kartyaval, azota frissult 9.2.7-re:
X96 mini 1GB s905w
gxl_p281_1g.dtb
9.2.1/CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.1-Generic.img.gz
-
-
DoItYourself
Topikgazda
X96 Mini 2/16G (S905W) tulaj van itt, aki CE-t használ? Egy barátom vett ilyet, de nem indul neki a CE 9.2.0 a gxl_p281_2g dtb-vel. Vagy valamit rosszul csinál, még nyomozom.
-
Truman
senior tag
nfsu17
"Úgy érted, hogy nyomod a resetet a likban ÉS tápot adsz, míg nyomod"
Igenblakey
- hamis a boxod
Azt honnan lehet tudni? Elvileg gigabites a LAN a router jelzi. A hamisak nem csak 10/100 -asak?
- rossz img-t vagy rosszul írtad kirufus -al csináltam.
- nem megfelelő dtb-t használsz (ez akár a hamis box eredménye is lehet)Elvileg ez 4/64 GB -os. sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb -t használom.
- hibás a box SD olvasója
A droid jelzi az SD jelenlétét és tallózni is tudom
- rossz a kártya
Teljesen új, minden olvassa.
- próbáld meg USB-ről
OK.
-
blakey
titán
válasz
Truman #82811 üzenetére
Ha nem megy akkor:
- hamis a boxod
- rossz img-t vagy rosszul írtad ki
- nem megfelelő dtb-t használsz (ez akár a hamis box eredménye is lehet)
- hibás a box SD olvasója
- rossz a kártya
- próbáld meg USB-ről
- nálam az összes box működött az app-al, 4 éve, az első Amlogic boxot indítottam a fogpiszkálós módszerrel, azóta csak app. -
Truman
senior tag
Sziasztok! X96 Max Plus -nál hogy kell Micro SD -ről boot -olni?
Megnyomom a resetet, tápot adok, de csak a szokásos Android recovery menü jön be. Itt kellene valamit választanom?
-
Márton
nagyúr
Ha CE-ben nem force-olom a 4:2:2 kimenetet, akkor mi megy ki a tv-re 4:2:0 vagy 4:4:4?
Magyarán előny vagy hátrány ha engedélyezem? (mindkét esetben van kép a 4k tv-n, csak nem találtam tesztanyagot, amivel látnám a különbséget)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- Alku képes: HEDT "High-End Desktop" Ryzen Threadripper 1920X 24 thread 12 core Quad Channel memória
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB DDR4
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest