Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #82997 üzenetére
Igazad volt.
Az a meson-ir -es téma tényleg fos. Ezt a remote.conf -ot szedtem le. És most nem hibázik, reagál minden egyes lenyomásra. Termesztésen a meson-ir -hez tartozó 3 fájlt töröltem előtte. Egyedül a start/stop és a track </> gombok nem működnek, amik meson-ir -el viszont igen, azok jól jöttek volna. De már az előző boxom távirányítóján se voltak ilyen gombok, így nem vagyok telhetetlen. Köszi a tippet, és a linket.
-
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #82995 üzenetére
De mindek kell elcseszni, ami egyszer jó volt? Komolyan nem értem a kínaiakat. Legszívesebben a kukába vágnám.
A nyákon címke is q2 -re enged következtetni.
Amúgy néztem a neten, sehol nem találtam ezt a régifajta remote.conf dolgot hozzá, csak azt az újfajta meson-ir -es vackokat. -
gyűrű
addikt
válasz
huberpe #82987 üzenetére
hmm..
Ezt másold be a az addons\skin.estuary.matrix.CEmod\xml mappába és írd felül az ott levőt.Előző post tárgytalan.. Más is aki nem látja a CE-settings menüpontot, tegye ezt..
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #82991 üzenetére
Az már nem opció. Az Android rendszerrel történt ugyanis egy kis "baleset". Innentől írtam róla. A lényeg: Csak CE van a belső tárolón. Nincs Android recovery menü, hogy visszaállítsam a Androidot. Az USB burning tool meg nem működik.
De még fen volt a droid, felraktam az AIDA64 -et, ott valami P2 -re emlékszem, de nem mernék rá megesküdni. Sajnos nem fotóztam le, riportot se csináltam. -
Csicsóka
őstag
qBittorrent CE Matrix verzió.
WebUI port: 8880
User: admin
Passwd: adminadmin
service.qbittorrent-9.2.50.zip -
FerNandor
őstag
Hali,
x96 max plusnál van jelenleg jobb vétel hasonló árkategóriában aliról? vagy az x96 max plus maradjon? -
tigipuf
senior tag
sziasztok!
Már régen jártam erre egy TX3 minim van,szeretném lecserélni egy újabb gépre.
Mik most az ajánlott típusok,amin gond nélkül fut a CE,nem érdekes ha nem megy belső memóriára,nem kell dual rendszer.Azért az fontos lenne,hogy UHD anyagokkal elbírjon. -
Truman
senior tag
válasz
nfsu17 #82973 üzenetére
Hát az biztos hogy nem tökéletes a kütyü enyhén szólva. Nem bootol microSD -ről csak USB -ről, nem működőt a Reboot to LibreELEC android app pedig mindenki másnak igen, és miután elcs*sztem róla az Androidot, az USB Burning Tool se működik hogy visszaállítsam. Gyász egy tégla az biztos. Biztos hogy nem veszek többet ettől a gyártótól semmit. Első és utólsó eset volt.
Csak az a baj, hogy alig volt olyan a x905x3 -asok közül, aminek Gigabit LAN -ja van. -
nfsu17
veterán
válasz
Truman #82970 üzenetére
Valószínűleg hibás(abb) széria a tiéd, nekem nagy gondom nincs a távval. Egyedül az kezd idegesíteni, hogy elég hangosat klikken.
Amúgy mindig elsőre vesz mindent és mivel nem nagy a szoba, ezért visszaverve is jó.
Néha olyan viszont van, hogy egy klikkenésre kettőt ugrik lefele a sorban. Majd légegérrel is kipróbálom.
Az X99 max plus távja pl ratyibb. Az tényleg nem vette sokszor, mit nyomtam -
Truman
senior tag
Sziasztok X96 Max Plus -nál nálatok is rakoncátlankodik a távirányító CE alatt? Vagy csak én használók rossz conf fájlokat?
Az a gond, hogy nem minden lenyomást érzékel. Pl ha lépkedek a menüben sokszor 2-3 -szor is le kell nyomnia gombot, mire arrébb ugrik, utána meg ugrik többet is. Elég idegesítő. Az elem jó, és világít lenyomáskor a távirányító ledje, és tutira nem a rendszer akad, mert légegérrel jó.
Innen töltöttem le az x92 és az X96 Air -al is ugyan az. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok gondoltam itt is több szem, többet lát alapon megkérdeznék egy anomáliát
Adott egy sorozat az "én lányom" ncorról letölthető. A sorozatokban ha rámegyek megfelelően kiírja miről szól a sorozat, tehát ismer de ha belekattintok a tartom üres.
Olvastam olyat, hogy egy sorozatot nem ismer fel megfelelően de, hogy a tartalom (részek) se látszódjanak ez nekem elég magas -
Imi1981
veterán
válasz
dethroner #82958 üzenetére
Én Mi box s-en használom de most nem tudom megnézni hogy van beállítva. Próbálgasd hogy működik jobban, hogy szebb a kép, ennyit tudok mondani most sajnos. Amúgy ez sem tökéletes de használható. Néha újra kell párosítani. A coreelec-es youtube addon tud 4k-t is amúgy. Én inkább azt használom de mi box s-en sokszor használom a ezt a smart youtube tv-t. Meg ugye ez távirányítóval is jól irányítható.
-
dethroner
veterán
válasz
Imi1981 #82952 üzenetére
Igen, nagy és ezer és millió köszönet érte
A formátumok tengerében elveszve megkérdezem, melyiket javasolt használni? Videóformátumban a vp9 vagy avc, audióban mp4a vagy opus?
CoF Elhiszem hogy úgy van ahogy mondod, de korábban LE alatt volt többször hogy megszivatott a yt addon, háttérben frissítgette magát, közben az egész rendszer lefagyott azokra a percekre, azt hittem kivágom az egészet már. Meg az 720p-t tud csak, míg az Imi1981 által javasolt appban akár 2160p is választható. Szóval ez most jobbnak tűnik. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82953 üzenetére
Ha nagy a média tár és csak egy, két videoról van szó akkor egyszerűbb a média tárban azokat egyenkén törölni. Távon ugyan az az eljárás mint a mappából - Menü> kezelés>Eltáv a médiából. persze a beállításoknál engedélyezni kell a törlési funkciót. Innem is törőlheted az egészet de akkor a HDD-n megmarad a mappa és a benne levő semple.
-
Sziasztok! A megnézett filmeket hogyan tudom törölni a listából? Ha törlöm a megosztott mappából akkor is ott a film borítója.. igaz el már nem indul,de nem lehez valahogy törölni? Ha letöltök a filmet az bekerül rendesen,de a törölt az ott marad hiába frissitem a médiatárat. Köszönöm
-
hoppy
csendes tag
LE-ről CE-re váltottam, a wifis smb sebessége használhatatlanra zuhant be. Transmission sebessége maradt jó. Mit piszkálgassak?
-
dethroner
veterán
válasz
FingR86 #82945 üzenetére
De, megjelenik. De mivel smart tévé is wifin lóg, és eddig oda raktam ki a telóról a youtube videókat, így csak az jelenik meg. De a sok reklám felkúrta az agyam, és telón van youtube vanced, ami reklámmentes, ezért gondoltam felrakom a boxra android alatt is ezt az appot és azon keresztül néznék videókat. De az istennek se sikerül a teló yt appról a boxra küldeni. Nem tudom lehet-e az oka, hogy a tv wifin van, a box pedig kábelen kapja a netet?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Hogy lehet a legkönnyebben megoldani azt, hogy a telefon yt appról videókat küldjek a box androidos youtube alkalmazásra? Tehát nem a kodi addont szeretném használni. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok Artix Reloaded skint használok
Nagyon tetszik. Arra nem jötem még rá, hogy hol tudom a nézetet módosítani egyetemlegesen? Elég zavaró, hogy mindenhova be kell mennem és külön-külön kell beállítani (lista, média, etc)
Meg amit észrevettem de nem csak ennél,hogy vannak a kategóriák (Sorozat, Filmek) és ugyanazokat a posztereket mutatja a főoldalon
Úgy képzelném el, hogy rámegyek (kijelölőm) a sorozatokat akkor a benne levő sorozatok poszterét mutassa, ne a Filmekét. -
hunaqua
addikt
válasz
gyuri81 #82935 üzenetére
Az addon xml-ben ha Leia akkor átírni
<import version="5.14.0" addon="xbmc.gui"/> 5.15.0-ról.kiegészítők--kinézet---felszín---kiválsz,engedélyez,örül
-
mpo
veterán
válasz
fgordon #82938 üzenetére
A lejátszó kiküldi a képet és a hangot.
Az AVR-en átmegy a kép (ha beállítod, hogy ne nyúljon bele) a tévére, a hangot megszólaltatja.
Az AVR-nél a HDMI PassThrough azt jelenti, hogy standby módban is engedjen át mindent.
A lejátszó és az AVR specifikációjában benne van, mit támogat. -
fgordon
senior tag
Megerősítenétek azt az állítást, ha házi-mozi erősítővel fogom használni a média lejátszót, tehát a hangot át kell adnia a lejátszónak a házi-mozi erősítőnek (feldolgozás nélkül?
), akkor nincs szükségem olyan hardveres támogatásra, ami hardveresen tud Dolby-t, például a Amlogic S922XJ-re, elég számomra a Amlogic S922X vagy bármi más is is, ami nem tud hardveresen Dolby Vision-t és Dolby Audio-t?
Viszont akkor csak olyan média lejátszó kell, ami valahogy tud majd HDMI Pass-Through-t?
-
Oooo ez nagyon király lett! Es csak bele került az infó sáv, amit külön köszönök!
Mi box s-re valamiért nem tudom feltenni. Bemasoltam az addon mappába, de nem jelenik meg a kiegészítők között.
A telfonomon tökéletesen működik. Ezt a forgó disc-et hogyan lehet elovaraszolni?
-
Imi1981
veterán
Én nemrégóta használok egy g10s pro-t. Először használt elemeket raktam bele az másfél hét alatt lemerült. Most alig használt került bele de már kíváncsi vagyok meddig bírja. Ezek bóvli elemek de normál távirányítóba fél évig jó. Remélem nem zabálja az elemeket mint állat. Amúgy távirányítóba nem az igazi az akkumulátor elem mert azok nem tárolják olyan hosszú távon az energiát hanem inkább használatra vannak tervezve (régebben fényképezőgépbe például ahol nagy teljesítmény kellett de 1-2 - 3 napig amíg használtad) persze az új ilyen akkumulátor elemeket nem ismerem lehet már máshogy működnek.
-
mtiti
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy X 96 max box. Korábban úgy rendeltem, hogy kaptam hozzá egy Vontar G 10 es légegeret, ami hangvezérlést is tud.
A problémám az lenne, hogy a légegér nagyon gyorsan lemerül, kb. 2-3 nap, a box kikapcsolt állapotában. Az egér a box-hoz csatlakozik a stick-kel, valamint a bekapcsoló gombja is rá van tanítva. A légegérben új, teljesen feltöltött akku elemeket használokEsteleg valaki találkozott hasonló problémával?
-
cof
veterán
válasz
Márton #82926 üzenetére
Az automata kereső nem lesz jó, már sokszor változtak azóta a frekvenciák. Manuálisan kell felvenni a MUX-okat. A és B MUX kell csak neked.
Hogy tudok egyáltalán csatornát szkennelni, ha más helyre teszem az antennát?
Ezt a kérdést nem értem. De előbb mindenképp derítsd ki, hogy van-e jel egyáltalán. Aztán lehet továbbmenni.
-
cof
veterán
válasz
Márton #82920 üzenetére
Először is 810 és 818 MHz-en mit szeretnél? Mert nincs ott semmi, melyik torony frekvenciáit nézed? Táblázat: [link]
Nálam jó volt ilyen kis botantennával is, de ez erősen földrajzi hely függő. Nézd meg PC-n Prog Finder programmal, hogy egyáltalán van-e jel adott frekvencián. [link]
Persze az antenna az ott legyen ahol a BOX-nál is lenne, mert ha arrébb viszed 1 méterrel már más lehet a helyzet, ha nincs a toronyra rálátás csak visszavert jelet fogsz.
-
Met
nagyúr
Tudom senkinél nincs kristálygömb de.
Az X96 mini-nek mennyi az élettartama nagyjából?
Az enyém most volt egy éves, gondoltam még júli1 előtt rendelnék egy box-ot tartalékba. -
Márton
nagyúr
Tvheadend-ben tudna vki segíteni?
Feltettem a 4.3-as szervert CE alá, megy is a webes konfig, látja az usb-s RTL2838 vevőmet, de csatornát úgy látom nem talál.
Lehet csak azért mert egy panelház szobájában vagyok? Egy pár ezer ft-os Tesco-s dvb-t antenna és egy beltéri simán látja az ingyenes mindigtv adókat. Lehet ez csak kinnt megy? Akkor viszont nincs sok értelme.
De lehet csak elakadtam, mert annyi gomb meg paraméter van mint égen a csillag.. -
Beni2360
félisten
válasz
kokokka #82913 üzenetére
Ha szabad beleszólnom énnekem 2 éve amikor a 4K TV-jött és a FHD proji a sok bizb@sznál haza vágtam a proji mindkét HDM bemeneteit és az AVR 2 kimenetét.
--------------------------
Egyébként az összes letiltása csak a FHD 1080p megtartása első lépésben és akkor abban fogja kiküldeni minden videót. -
belashx
senior tag
válasz
kokokka #82913 üzenetére
Szerintem egyszerre nem tud 4k-t és fhd-t is kiküldeni a box. Ha az avr, vagy a projektor zudja downscale-elni, akkor mehet ki a 4k. Nem ismerem a házimozi cuccok lelkivilágát.
A lista azokat a felbontásokat tartalmazza, amit kiküldhet a box. Ha kiveszed adott felbontást, framerate-et, azokat nem küldi ki.
-
kokokka
addikt
válasz
kokokka #82912 üzenetére
Csináltam egy új profilt, újraindítás után ebbe jelentkeztem be. Az Engedélyezési lista-ba lépve azt látom, hogy míg a főprofilban csak 1080p- beállítások voltak, addig itt a 480p-től a 2160p-ig minden létező felbontás bent van a listában. Mivel még csak azt sem tudtam eddig, hogy ez mire való leirnád valaki, hogy mit kéne most csinálnom, hogy megjelenitse a projektor a 4K-t is?
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #82909 üzenetére
Ok, de eddig is minden így működött. Erősítőn keresztül (nem nyúl bele, csak átengedi), CEC-vel, ha akartam egyszerre volt kép a TV-n és a vásznon is. 1080p-nel most is így van, de 4K-nal nem. Szóval csak ezért nem értem. Ezek szerint valami nagyon máshogy működik a boxban mint a Dune-ben. Szóval kell csinálnom a profilokban egy másikat, és ott kell beállítanom külön a projektorra? Engedélyezési listával mi a helyzet pontosan? Mert egyenlőre azt se tudom hol és mit kéne beállítanom ott
-
gyűrű
addikt
Elkészültem az estuary CE matrix mod végleges verziójával.
Eléggé átírtam, de a gyorsasága maradt talán, nincs plusz plugin benne.Coreelec 19 re optimalizálva.
Kis videó pár újdonságról, nincs mind benne..
Kiegészítők amik kellenek hozzá:
resource.images.studios.coloured
script.artistslideshowVáltozások az eredetihez képest
Nem írja felül az előző modot, az is maradhat...
Kicsomagolás, és az addon mappába bemásolás után után engedélyezni a kiegészítőkben : Estuary matrix ce mod -
blakey
titán
válasz
kokokka #82908 üzenetére
Engedélyezési listát nem ártana beállítani, mondjuk a 1080p-s dolgokat, így menni fog. Gondolom a TV EDID infók alapján indul és az ugye nem jó a projektorra. Erősítő ne nyúljon bele a képbe. Valószínűleg 2 profilra lesz szükséged, egyik a 4K HDR TV-hez, másik a projektorhoz.
-
kokokka
addikt
Kérdésem van
Az erősítőm két HDMI kimenettel rendelkezik, az egyik a TV-be megy a másik a projektorba. Mióta megvan a box, még sosem próbáltam ki a vásznon, gondoltam itt az ideje. A CE képe hibátlanul megjelenik, minden működik is flottul. De csak addig, amíg 1080p-ig játszom le a filmeket. Ahogy egy 4K kerül porondra se kép se hang. Szinte minden filmemmel lepróbáltam, mindig ezt az eredményt kapom. A projektor FullHD-s, de ez nem lehet gond, hisz a Dune-ről a 4K is szépen működik vele. Átállítottam CE-ben, hogy a HDR-t konvertálja le SD-re, de érdekes módon ugyan ez az eredmény : igy sincs kép, ha 4K- indítok. A láncban minden ugyan az mint eddig, kivéve, hogy a Dune helyett a box-ró megy a lejátszás. Mi lehet a gond?
-
Truman
senior tag
válasz
FingR86 #82904 üzenetére
Rádugtam a tápot is, de ugyan az a hiba üzenet az USB Burning Tool részéről. Többször is próbáltam, előbb a táp, majd az USB, fordítva is, egyszerre is.
Olybá tűnik, hogy soha nem lesz még egyszer android ezen a dobozon. A fene egye meg, bárcsak sose adtam volna ki ezt a rohadék ceemmc -x parancsot. Montam én az elején hogy aludni kell rá egyet, hát nem aludtam.
Ezt már tényleg csak valami agytröszt tudná visszaállítani.De amúgy vicces rendszer ez az android is. A helyreállító menüjét, ami arra való lenne hogy helyreállítsa az elrontott flash -elést, ilyen könnyű legyalulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Delta Force (2024)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Synology NAS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 129.999,-
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest