Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FollowTheORI

nagyúr

válasz gbors #9674 üzenetére

31+1 -et én most itt queue limitnek néztem, nem compute motornak... szóval a moderált is ki tudja mennyi... persze lehet jóval kevesebb meg több is.
    De tekintve hogy mennyi mindent szélsőségesen paralellizáltak ebben a motorban (amivel amugy semmi gond, hisz ez a cél), könnyen lehet túlvannak a 32 queue-n (összegészében)...

És igazából a problémát is abban gondoltam hogy mi van ha ennél többet akarnak rátenni egyszerre és a driver ezt úgy kezeli le hogy felbontja 31/2-es "csomagokra".
    És ha nagyon beesik a teljesítmény az azért van, mert pl van egy 32-es csomag (1 graf + 31 compute queue) a második, meg a harmadik meg csak compute (nincs graf), neadjisten egy egy ilyen 32 csomag után még pre-emp is kell ami szintén időkiesés. Aztán kezdődik elölről.

Mondjuk AMD-n meg jól megy, elég lehet akár azis ha csak 32-nél több, de 64nél kevesebb, és pl emiatt nem kell (meg amugyse náluk pre-emp), plusz az egészet egyszerre le is tudják kezelni, nem kell pl ketté bontani. Ami ugyan lehet tovább tart mint nVidián egy 32-es "csomag", de a többi "overhead" miatt mégis az AMD jobb összidőben. Ki tudja lehet akár 100%-al is, ami már nevezhető durva beesésnek. :)

Na mindegy tényleg keveset tudunk, arról is a bench mit akar csinálni és a hw/driver is, hogy működik.

Meg mást nem tudok elképzelni, mert ha a nVidia már rég közölte és dokumentálta hogy a Maxwell 2 tud egyszerre compute és grafikát is, a Maxwell 1 és előtt meg csak egyik vagy másik, akkor önmagában ez nem lehet baj. Tehát mennie kell egyszerre. Inkább csak valami limitáció van máshol rá hogy mennyi az annyi, vagy hogyan kell etetni.

Szerk +, mondjuk ez a BY3D-s otthoni barkács tesztprogi is lehet ezt jelenti, mert minden egyes 32-es csomagnál nőtt az idő... AMD meg egyforma ugye.
    Ez kicsit olyan mintha 32-es csomagokra kéne bontania a drivernek a queue-kat.
    Aztán persze ugyis tévedhetek, hisz nem értek hozzá ennyire (sem). :DDD ;]

Új hozzászólás Aktív témák