Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4651) h1mpi válasza Pacy (#4650) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Természetesen az egyénre szabott limit mindig "döntő érv"! Én se tudok megvenni egy 30 milliós BMW-t, pedig az drágán jó :))

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#4652) daveoff


daveoff
veterán

Én azt mondom, hogy részben azért kellett a Mantle/Low Level API, hogy AMD jobban el tudja adni a szutyok processzorait....

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4653) Abu85 válasza TTomax (#4608) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Már az Omega driver tartalmazta a GTA5-re a profilt. A 15.3-as béta driverben is ugyanaz a profil van, és dev csatornán is az van odaírva mellé, hogy nincs szükség módosításra a végleges játéknál sem. Ettől függetlenül lesz áprilisban egy új driver, de nem a GTA5 miatt (hanem a Crossfire FreeSync támogatás miatt). Ennek a játéknak a profilja ugyanaz marad, mint ami az Omega driverben benne van.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4654) FLATRONW válasza daveoff (#4652) üzenetére


FLATRONW
őstag

+ hogy ne kelljen a driverrel annyit foglalkozni.

(#4655) Abu85 válasza gbors (#4616) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Technikailag nem szükséges minden játékra új driver. Az NVIDIA csak átállt egy olyan modellre, hogy minden játékhoz új drivert kelljen telepíteni, annak érdekében, hogy ezzel marketingelni lehessen. Ezért van mostanában sokkal több driverük. De csinálhatnák úgy is, mint régen, hogy ritkán jön a driver, és előre belerakják a profilokat. Erre állt most rá az AMD. A GTA5 esetében lényegében nem kell új profil, magához a játékhoz már novemberben kész volt a szükséges profil, és mivel a leképzőn az elmúlt 5 hónapban nem változtattak a Rockstarék semmit, így ezek a profilok ma is jók. A különbség az, hogy ezt az NV a novemberi béta driverből kivette, hogy most bele tudják tenni ugyanazt egy Game Ready driverbe, míg az AMD ezzel nem foglalkozik, és az Omega driver óta szállítják, minden újabb driverben.
A felhasználó nézőpontjából is csak annyi a különbség, hogy GeForce-on telepíteni kell egy új drivert, míg Radeonon nem muszáj.
Régen egyébként pont ellentétesen csinálta az NV és az AMD. Az NV adott ki ritkán drivert és azokban mindent előre beépített, míg az AMD havonta nyomta az új Game Ready drivereket.
Ez nyilván a dolgok stratégiai része, de amit én nem értek, hogy mi értelme egy profilt visszatartani hónapokig, amikor novemberben ott volt egy driverben. Ott lehetett volna hagyni. Nem feltétlenül akarok én minden új játékhoz új drivert telepíteni. Szerintem ez rossz irány, és ez az amitől több PC-s játékos is menekül. Szoftverfrissítésre természetesen szükség van, de hogy minden nagyobb játék előtt? Rakják be amikor kész és azzal le van tudva a támogatás. Azzal is nagyon jól lehet marketingelni, hogy némá ott a profil 5 hónapja, és közben nem szopatod a felhasználóidat.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4656) MiklosSaS válasza TTomax (#4639) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Mennyire orulnel neki ha 12 gb-tol tecsak 10.2 gb ramot hasznalnal normalisan? Egyenlore eleg mindenre a 10.2 is, de azert te sem volnal boldog. Aljas huzzasa volt ez az NV-nek, az biztos.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4657) -Solt- válasza mcwolf79 (#4644) üzenetére


-Solt-
veterán

A Mantle-t, és az annak köszönhető folyamatot maszlagnak érzed, holott bőven célt ért, a gyenge CPU-s konfigokon sokat segített, plusz elindított egy lavinát, aminek az áldásos hatásait majd csak ezután fogjuk élvezni...

Ezekkel szemben meg szó nélkül benyeled a GTX970-s átbaszást, mert hát úgysem érezni 1080p-n... Na emiatt a kettősmérce miatt van több NV júzer... Ez az átlagos hozzáállás, sajnos. Az okát nem tudom, de amíg ezen az AMD nem tud változtatni, addig bármit csinálhat, nem fog előrébb lépni.

Több éve ingázok köztük, tényként megállapítható, hogy gyakorlati különbség nincs a hardverek, driverek közt... Az egyik ezt bassza el, a másik azt, az egyik ebben jobb, a másik abban, de valahogy mégis az AMD a feketebárány, pedig ezt semmi nem alapozza meg. A júzerek ezen hozzáállását kell megváltoztatniuk valahogy...

Én meg az a +1 vagyok, aki alig várja, hogy visszatérhessen az AMD-hez, mert az istenített GTX780-l több nyűgöm volt, mint előtte a 6970 + 7970-l összesen! :)

[ Szerkesztve ]

www.smart-bus.hu

(#4658) -Solt- válasza Abu85 (#4655) üzenetére


-Solt-
veterán

Ez is pont az a kettősmérce amit lentebb írtam... Amíg az NV driverre kellett hónapokat várni, akkor az volt a szlogen, hogy "minek sűrűbben, minden tökéletes"... :)

www.smart-bus.hu

(#4659) Abu85 válasza -Solt- (#4657) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez főleg annak tükrében érdekes, hogy a PC-s fejlesztők most folyamatosan szidják az NVIDIA-t a GameWorks middleware-kért. Még az Ubisofttól Bartlomiej Wronski is odaszólt nekik az elmúlt évben, hogy a hardvereik tök jók, de a szoftveres részleg lábon lövi magát a GameWorks-szel. Arra törekszenek, hogy minél jobban elzárják a fejlesztők elől az optimalizálási és dizájnbeli döntési lehetőségeket, ami teljesen érthetetlen, hiszen régen pont ők képviselték azt, hogy a fejlesztőknek szabadság kell, mert csak akkor lesz jó minőségű a program, ha kevés middleware-t használnak.
A legjobb példa most a The Order: 1886. Látszatra azt hiszed, hogy PS4-es csodafícsőrökkel tarkított valami, de Matt Pettineo a GDC-n elárulta a "titkot", és ezt magyar fordításban idézném: "Ne használj kibaszott middleware-ket!". Nyilván egyébként PC-re nem lesz kiadva, mert a Sony-nak nem érdeke, de azt is elmondta, hogy elméleti akadálya nincs a portolásnak, és így nézne ki PC-n is.
Szerintem egy óriási probléma, hogy amikor végre történik valami a PC-n, akkor előkerülnek a mesterséges akadályok. Végre átnyomtuk az új API-kat (nem úgy ahogy azt az MS és a Khronos szerette volna, de ezen már kár siránkozni), a fejlesztők megkapták a lehetőséget, hogy a működést mélységekben profilozzák, és ehhez még hozzájönnek az új API-k új funkciói, de ez csak járulékos extra, most tekintsünk el tőle. Mi lett volna a hardvergyártók feladata? Dokumentálni a hardvereket és kiadni a belsőleg használt disassemblert. Egyszerű az egész, ezt régen, 2010 előtt amúgy is megtette lényegében mindenki. Erre most, amikor igazán szükség lenne rá, előjönnek az önös érdekek, hogy mivel lehetne a fejlesztő munkáját akadályozni. Ma nincs olyan fejlesztőstúdió, vagy szimplán motorprogramozó, aki szerint a nagyobb kontroll ne eredményezne jobb játékokat. És az, hogy látják a kód teljes működését lényegében óriási előny, mert eddig ez hiányzott. Erre előjön az NV, hogy nesze itt a GameWorks, ami zárt middleware-ek gyűjteménye, hogy még véletlenül se tudd optimalizálni a működését, és PC-n ne lehessen előhozni olyan minőségi grafikát, amivel a The Order: 1886 előállt. Megint sikerült kilopni a szenet a mozdonyból.
Egyébként aki kíváncsi a GTA5-re megnézheti. A játék azért nem jelent meg márciusban, mert a Rockstar beépítette az NVIDIA ShadowWorks middleware-t, és amikor megnézték a teljesítményét, akkor megdöbbenve látták, hogy a PS4-en alkalmazott technikáknál rondább és lassabb effekteket kaptak. Éppen ezért a PC-s AO helyére behozták a konzoloknál alkalmazott egyedi HDAO variánst, így a PC-s port ebből a szempontból olyan szép és gyors lesz, mint a konzolos (X1/PS4) verzió, míg az NVIDIA PCSS a szerződés értelmében bennmaradt, de az AMD-től elkérték a CHS-t, amit végül integráltak a mostani startig, hogy ugyanazokat az árnyékokat gyorsabban is kiszámolhassák a PC-k. Ez a baja a zárt middleware-eknek. Az így kapott effektek lassúak és sokszor rondák is, mert nincsenek jól beleintegrálva a motorba. Utóbbi szimplán lehetetlen, mert zártak, és ezért optimalizálhatatlanok is.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4660) Televan74 válasza Abu85 (#4659) üzenetére


Televan74
nagyúr

De akkor nem értem az AMD,hogy miért nem karolta fel a GTA V -t.Mekkora húzócím lehetett volna a 300 -s szériának.Különben én először azt hitem a játékról,hogy X1/PS4 miatt inkább AMD támogatású lesz.A csúszásnál már gyanakodtam az NV -re,hogy az ő keze van a dologban.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#4661) mcwolf79 válasza -Solt- (#4657) üzenetére


mcwolf79
veterán

Idézet daveoff kollegától:
"Én azt mondom, hogy részben azért kellett a Mantle/Low Level API, hogy AMD jobban el tudja adni a szutyok processzorait"

Hardveresen nekem sem volt bajom tulképp a 290-nel. Nekem driver anomáliák sem fordultak elő szinte soha (kivéve a Zerocore faxságát, hogy nem jött vissza alvásból).
Csak egyedül a szokásos "fantasztikus ígéreteket tartalmazó" innovációkkal lett tele a hócipőm. Jöttek a nagy világmegváltó ígéretek, hogy a Mantle így,meg a Mantle úgy de szuper lesz. Mi lett belőle? Semmi, jó nagy füst és kevéske láng.

Itt már írták korábban ,de szerinted a DX12 low-level API dolgot 1 hónap alatt húzták elő a cilinderből, látván hogy támad (???) a Mantle API? Lehet az időzítést nem így tervezték ,de nem hiszem hogy csak úgy sitysuty összedobták gyorsan, hogy az AMD saját API-ja ne legyen az onlyone.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4662) -Solt- válasza Abu85 (#4659) üzenetére


-Solt-
veterán

Abban bízom, hogy a fejlesztők pálfordulása után lassan jön a júzerek pálfordulása is! A napi gyakorlatban semmi bajom az NV-vel, összességében nem jobb, nem rosszabb a júzer élmény az AMD-hez képest, viszont ez a háttérben végzett folyamatos akna munka nagyon ellenszenves... csak ugye ez a felhasználók 90%-t nem foglalkoztatja.

Ők az alapján vásárolnak, hogy a boltban mit mondanak, 3D mark alatt melyik a gyorsabb, vagy a fórumon mit mondanak a leghangosabbak. Számtalanszor végig kísértem már, ahogy a legelső, legkisebb hiba után azonnal mindenért az AMD volt a hibás... Hiába derült ki később, hogy a fejlesztők hibája xy hiba, addigra már az ment, hogy "most már jó, de a biztonság kedvéért vegyél NV-t".

Pár napja volt IPON-n cikk, hogy milyen hibák voltak az előző NV driverben, xy játék alatt... Benéztem a topokba, semmi anyázás... "de jó, hogy javították", ennyi... Ha ez AMD driver lett volna... :)

www.smart-bus.hu

(#4663) HSM válasza rocket (#4633) üzenetére


HSM
félisten

Nem olvastad el tán a kérdést? Azt kérdezték a rep-től, hogy mikor jön új driver, nem azt, hogy GTA5-re lesz-e.

Ez így úgy hülyeség, amit írsz, ahogy van. Kétféle 290X van, ami 800Mhz-re antiboost-ol, vagy a refi, ha nem emeled feljebb a gyári max 2700RPM fordulatát, vagy aminek nagyon eltolták a hűtését.
Másfelől, ha 800MHz-re antiboost-ol, és mellette csak 2X-esére nő a csip kihasználtsága, az még mindig olyan, mintha 1600Mhz-en menne DX11-ben. :C

Másfelől szvsz sokkal égetőbb gondjai lesznek pl. az Nv GTX970-eseinek, azok meg TDP-throttlingolnak fognak néhány típus kivételével.

(#4635) gbors: Annyiból nem hiszem, hogy a játék lett volna idióta, hogy a legelejétől játszottam vele a 4850-esemen és akkor sem fagyott soha, és a GTX260 után a 4890-emen is jó volt utána.

A release notes pedig szvsz igen fontos, mert nem mindig azokkal a játékokkal játszanak a topikban, amikkel én. Másfelől én csak akkor frissítek drivert, ha jó okom van rá. Ez pedig a release notes-ból derül ki, és csak utána jönnek a topik-tapasztalatom. Persze, értem én, van ennek egyfajta kindertojás jellege, hogy odatolják az embernek hetente a drivert, amiben átírtak egy sort kb, hogy örüljön a fejének próbálgassa.... :U

Amit a bizonyos effektusról írsz... Ott sem minden fekete vagy fehér. :N Nem mindig adják oda a gyártónak a játékot időben, hogy készíthessen hozzá drivert. Vagy itt van pl. az Nv szeretetcsomagja, a GW.
No, mindegy, azért én nem temetném az AMD-t a megjelenés előtt, csak azért mert nem mókusvakítanak "Game Ready" driverekkel... Majd a megjelenés után térjünk erre vissza, melyik gyártón/driveren hogy fut.

(#4636) h1mpi: Én ezt egészen máshogy látom, mint a közelmúltig aktív AMD felhasználó. Amit arról írsz, mennyi a piaci részesedés, és mindezt annak ellenére, hogy drágább, az tény.
Ugyanakkor egészen máshogy gondolom a többit. Én úgy gondolom, az Nv drágábban ad "sz@r"-t, és mégis, egyfelől ügyes időzítéssel, ügyes marketing húzásokkal, egyébként zseniális módon kelti az emberekben annak a hitét, hogy ők micsoda csodát kaptak a pénzükért.
Néha kiborul a bili, mennyire hülyének vannak nézve a vásárlóik, szerintem éppen elég, ha a GTX970 memóriaszervezésére gondolok, aminél a mai napig a hivatalos gyártói oldalon [link]:
4 GB Standard Memory Config
256-bit Memory Interface Width
224 (GB/sec) Memory Bandwidth
szerepel, amiről minden jobban értesült tudja, hogy kb. nettó hazugság ebben a formában.
De ugyanilyen sunyiságok vannak driver terén is, gondolok itt pl. a BF4-ben előre számolt képkockákra és hasonlókra. A GW-öt nem is említve.

(#4638) h1mpi: Nem látod a fától az erdőt? Ez nem holmi apró hiba volt, hanem a komplett vásárlóbázis és a sajtó megtévesztése. Persze, most még nagyon elégedett minden 970 felhasználó, míg nincs használva szinte semelyik játékban 3,5GB-nál több memória, de kíváncsi leszek, egy év múlva is ilyen vidámak lesznek-e....

(#4640) h1mpi: Igen, nem veszik a kártyáikat. Atom béna a merktingjük, aláírom, míg a zöld oldalon ilyen GTX970 szintű botrányokat is megmagyarázzák, hogy csak azért csinálták, hogy a legjobb GPU-t kaphasd [link]. :W Hát hogy a viharba ne. :((

(#4647) Pacy: Én még ebben sem lennék teljesen biztos, hogy jobban megy Nv-n, mint AMD-n. Az FPS tényleg több, mint Mantle alatt egy húzott 980-al, de az FPS szvsz nem minden. :N
Igen, az AMD többek között itt szúrta el. Inkább ment volna rá az FPS-ekre, eladásokban az sokkal nyomósabb érv lett volna, mint a nehezen mérhető paraméterek. Mondjuk nekem játszani jobb volt így, de fújhatják, ha ezt csak a userek/vevők durván 1%-a ha érti...

(#4651) h1mpi: Szerintem ez erősen szempont függő. Akinek kedvező áron fenntartható jármű kell, annak korántsem biztos, hogy jó autó lesz egy csúcs-BMW....

(#4655) Abu85: Csak akkor miért nem hallom ezt marketingelni az AMD-től, hogy hehe, mi már GTA5 készek vagyunk 5 hónapja? :( Elég bénán marketingelik magukat, fájdalmasan.

(#4657) -Solt-: Nagyon egyet kell értsek. :R

Egyébként az én véleményem az ügyes marketing. Az Nv még a 970 balhét is el tudta sütni, hogy fényezzék magukat.

A kedvencem még amúgy a GTX980 White Paper, ami így kezdődik: "Featuring Maxwell, The Most Advanced GPU Ever Made" [link]. Szval még ki se próbáltad, de már mossák az agyad keményen a hülyeséggel. :(( Pofátlanságok mindenfelé, amerre csak nézel....

(#4659) Abu85: Ez a gáz, hogy ezt csak a fejlesztők látják, és azok, akik tényleg nyakig beleássák magukat a mélyvízbe. :(

(#4661) mcwolf79: A ZeroCore faszságát köszönheted a lapodnak szvsz, másnak is ugyanez a gondja volt a Z77 Extreme 4-el, 7970-el, és 290-el egyaránt. Nálam Giga Z77, Z87, Z97 lapokban sem volt velük semmi gond, se a 290-el, se a 7970-el, 280X-el. :N

Hogy a Mantle kevés láng? Azt nem tudom, hogy nem vetted észre. Lehet, nem csak az FPS-számlálót kellett volna nézni. :R

(#4662) -Solt-: A userek userek, nem fognak mélyebben belelátni. Ezért kéne a marketing, ami az ő szintjükön adja át a megfelelő döntéshez az infókat. :(

(#4664) daveoff válasza -Solt- (#4662) üzenetére


daveoff
veterán

És amikor benéztél NV topikba, azt is láthattad, hogy nem is volt semmilyen probléma, legalábbis Maxwellel nem, ezért nem panaszkodott senki. Hogy mit javítottak azt nem tudom, de nem is érdekel, mert előtte se volt semmi gond....

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4665) Abu85 válasza Televan74 (#4660) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Amióta eldöntötték, hogy jön next-genre, ideértve a PC-t, azóta részt vesznek a fejlesztésében. Az új effektek közül, amik vannak konzolon és most már elmondhatom, hogy lesznek PC-n is, a tesszellációt, az HDAO-t, a DoF-ot az AMD adta a fejlesztőknek, amit a végén megfejeltek egy CHS-sel, ami egy gyors igény volt. Egyetlen dolog nem jön PC-re, az pedig a temporális szűrés, mivel az gépi kódban fut a konzolokon, és magasabb szintre nem portolták. PC-n ez az eljárás jelen formájában működésképtelen, elméletben viszont lehetséges, a DX12 kínál is majd rá egy alapot.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#4666) MiklosSaS


MiklosSaS
nagyúr

Csak az AMD-nel vannak driver gondok, ugye? :W :W :W ...mar parszor eljatszotta ezt...

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4667) Laja333 válasza MiklosSaS (#4666) üzenetére


Laja333
őstag

Ilyen hibaüzenetet eddig én is csak NV kártyával láttam... :) Igaz nem saját gépen. Meg is lepődtem, hogy ilyen is létezik. :D

(#4668) h1mpi válasza MiklosSaS (#4666) üzenetére


h1mpi
nagyúr

A Te nV vga-d már érzi, hogy nem tiszta zöld a szíved ;]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#4669) Asbee válasza MiklosSaS (#4666) üzenetére


Asbee
veterán

Instabil tuning

(#4670) Xmister válasza h1mpi (#4646) üzenetére


Xmister
senior tag

Érdekes, hogy nem tartod magad márka függőnek, de szerinted ez korrekt.
Még ő is mondta, hogy nem volt baja a teljesítménnyel, csak az ígérgetésből lett elege.

Az én véleményem akkor biztos piros szemüvegesnek fogod tartani:
A 290X az újabb játékokban(Hardline1,Hardline2, DA:I) kb. 10%-ra van a 980-tól FullHD-ban, és ha hozzátesszük, hogy én 3 monitoron játszom, akkor ez a szám a 0-hoz konvergál.

Biztos piros szemüveges voltam akkor is, amikor ezt vettem 85-ért használtan, a majd' kétszer annyiba kerülő 980 helyett, vagy a lassabb 970 helyett, ami a "kis problémája" miatt 3 monitoron kb. használhatatlan lenne.

(#4671) daveoff válasza MiklosSaS (#4666) üzenetére


daveoff
veterán

Pontosan, ahogy mondják a többiek, sok a tuning.....

NV, AMD, tök mindegy, instabil tuningnál leáll a driver.

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4672) MiklosSaS válasza daveoff (#4671) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Csak azon rohogok hogy alapon ment minden :)))))

(#4668) h1mpi: soaha nem is volt az :D

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4673) HSM válasza MiklosSaS (#4672) üzenetére


HSM
félisten

Proci és ram is? ;)

(#4674) TTomax válasza Xmister (#4670) üzenetére


TTomax
nagyúr

És azt is tegyük hozzá 100W-al kevesebbet fogyaszt... mert a 290X az annyit eszik mint az én Titan X-em... ugye hogy máris másként fest a dolog...és ezért kerül annyiba amennyibe...3 monitoron még akár 50% is lehet azonos fogyasztással az előny.Mellkast veregeted mennyiért vetted a 290X-et csakhogy azért ennyi az ára mert jött a 9XX-es széria... mennyi is volt előtte? 140-150K?Miért nem akkor vetted?Miért nem rendeltél elő?Hasonlítasz egy használt vga árát az új most megjelenthez...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4675) -Solt- válasza mcwolf79 (#4661) üzenetére


-Solt-
veterán

Az idézetben használt jelző szerintem körvonalazza a szerző viszonyát az AMD-hez. Az száraz tény, hogy az Intel processzorai jobbak, de ettől még szutyoknak nevezni az AMD processzorait erős túlzás, és mint ilyen érdemben ezzel nem igazán kívánok foglalkozni. Véleményem szerintem kifejezetten dicséretes, hogy az AMD igyekszik olyan szoftveres környezetet teremteni a hardvereinek, amiben minél jobban szerepelnek... nem értem ezzel mi a gond.

A Mantle pontosan azt hozta amit ígértek, vagyis a CPU limites szituációkon segített. Ezen kívül elindított egy olyan lavinát, aminek köszönhetően olyan folyamatok indultak be, amiből a teljes PC-s játékos társadalom profitál, mindezt úgy, hogy helyzetbe hozza az AMD-t, aki ezeken felül még a játékfejlesztőket is maga mellé állította. Mindezt minimális ráfordítással, (emlékeim szerint Abu írta régebben, hogy a Mantle nem nagy befektetés) aminek a "vége" egy olyan cross platform API (Vulcan) lett, ami az MS-ne is "feladta a leckét", nem véletlenül tolják ennyire a W10-t.

Na most, ha ezek után nekem valaki azzal jön, hogy a Mantle-ből semmi nem lett, az vagy az eleje óta félre ért mindent, vagy nem akarja látni ennek az egésznek a lényegét! Irreális elvárásokból eredő frusztrációkért szerintem nem lehet az AMD-t hibáztatni még akkor sem, ha valakinek a Mantle sikeressége abban mérhető, hogy hány játék jelent meg a támogatásával röpke 1,5 év alatt.

Az MS biztos, hogy a háttérben fejlesztgette a DX12-t, szerintem senki nem gondolja úgy, hogy a Mantle-t meglátták és gyorsan összedobtak valamit. Itt a nagy kérdés az, hogy ha nincs a Mantle, akkor az MS mikor állt volna elő a DX12-vel, illetve milyen formában, milyen mélységben, milyen tudásszinttel. Az AMD a történések elébe ment úgy, hogy legkisebbként gyakorlatilag ő diktálta a tempót, és szinte minden úgy alakult, ahogy nekik (is) jó! Mindezt szerintem jól példázza az is, hogy az MS ennyire erőlteti a W10-t, és már "ingyen" átállást is biztosít... nem hiszem, hogy van köztünk olyan, akiben valaha is felmerült volna az, hogy az MS egy winfost "ingyen" adjon...

Érdekes az is egyébként, hogy a válaszodban diplomatikusan elsiklasz a GTX970 ellentmondáson... a Mantle vélt sikertelensége haraggal tölt el, a konkrét átbaszást meg vásárlással jutalmazod! Nekem ez az a júzer magatartás, ami nem megy a fejembe, és ezt most ne vedd sértésnek, nem annak szánom egyáltalán!

(#4664) daveoff: Nem nézek ezen kívül egyetlen NV-vel kapcsolatos topikot sem, mert a mazochizmus meglehetősen távol áll tőlem. A játék topikjaira néztem rá... A javítás meg nyilván azért jött, mert nem volt semmi gond.

[ Szerkesztve ]

www.smart-bus.hu

(#4676) HSM válasza TTomax (#4674) üzenetére


HSM
félisten

Most hirtelen miért lett akkora előny a fogyasztás? Az életben nem hozza vissza a 980 felárát a kisebb fogyasztásán. :N
300 játékóránként +1000Ft... Nálam az mondjuk évi 2000Ft. Persze, lehet én nem voltam elég kocka, hogy napi 1-2 óránál ritkán volt időm többet játszani.
A Titan X megint más tészta, 8 Milliárd tranzisztor csakis játékra dedikálva, a 290X-hez képest durván 3X-os áron. Szerintem ezt nem sportszerű a 290X ellenében akár csak megemlíteni sem. Mai, új bruttó hazai kisker áruk, természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#4677) TTomax válasza HSM (#4676) üzenetére


TTomax
nagyúr

Már marhára unom ugyanazokat a, köröket újra és újra leírni nem érdekel a villanyszámla!!!!!!!!!!!!!!!44!!!!!44!!!!Azért érdekel a fogyasztás mert a hűtésnek fizikai határai vannak!A Titan X annyit fogyaszt mint a 290X,érted már végre miért fontos a fogyasztás,és a fajlagos teljesitmény????És nem érdekel az ára sem!Tessék már felfogni ezt,tessék már objektíven gondolkodni!Na és miért ennyi a Titan X ára???Mert nincs válasz sehol és rá mernek irni pofátlan árat,mert ugy is elviszik!Pontosan erről beszélünk oldalak ,hetek,hónapok,évek óta...
Ha az AMD kijött volna hamarabb a 390Xel ami azt tudja amit a TItanX most, akkor azt vettem volna,és még elég sokan...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4678) daveoff válasza -Solt- (#4675) üzenetére


daveoff
veterán

Lehet, hogy kicsit erős volt az a bizonyos jelző, de ez a tényeken nem változtak. Szerintem AMD-nek egyik szegmensben sincs versenyképes processzora, ha kizárólag a CPU erőre korlátozódunk. Amúgy fogalmad sincs milyen a viszonyom az AMD-hez, de ebbe nem is akarok belemenni.

[ Szerkesztve ]

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4679) mcwolf79 válasza -Solt- (#4675) üzenetére


mcwolf79
veterán

Csak nehogy késő legyen már, mire beérik a nagy technológiai áttörés.
Évek óta ez megy. Jönnek az úttörő technológiák, a nagy ígérgetések, és hol tart most az AMD??? Anyagilag sincsenek valami túl jó helyzetben ([link] ), és sztem a globál AMD tábor is megcsappant (csak hirtelen a Steam adatbázisába néztem bele -> 51 % NV és 28 % AMD VGA).
Már csak azért is gáz az üzleti dolog, mert mindkét konzolba az AMD szállítja az APU-kat. Mi lenne velük a konzolbiznisz nélkül???

Szóval oké, jöjjenek az újitások, csak nehogy a nagy akarásnak nyögés legyen a vége.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#4680) HSM válasza TTomax (#4677) üzenetére


HSM
félisten

Persze, tisztában vagyok vele. Kell hozzá egy normális szellőzésű gépház, és érdemes az erősebb hűtéssel felszerelt 290(X)-eket keresni. Kb. ennyi a történet.

Nekem úgy tűnik, a 290X Lightningod is simán meghűtötted tuningolva is: [link] [link].

Nekem sem volt semmi gondom a gagyi WF3 hűtős 290-emmel, ráadásul nekem szupercsendes kuckóban volt, nem High Air Flow csodákban.... De tény, hogy a noname és gagyin megtervezett meg "jól szellőző" 2db 12cm-es szuperhalk ventivel szerelt (LOL) gépházakba nem való.

Nézd, objektíven ha gondolkodom, akkor manapság hatalmas, felesleges pénzkidobás akár a 980, akár a Titan-X, nem hoz annyivval többet, ami a hatalmas árprémiumot indokolná. Szerintem az egyáltalán nem objekítv, hogy "téged a pénz nem érdekel". Bár biztos van az a fizetés, ahol nem érdekli az embert, de szerintem kevesen vannak itt ilyen kiváltságos helyzetben, és ez erősen szubjektív szempont. Objektíven nézve kb. másfélszeres tempóra képes a Titan-X a 290X-hez képest legjobb esetben, miközben 3X annyiba kerül, ami még a csúcskategóriában is elég erős.

[ Szerkesztve ]

(#4681) MiklosSaS válasza HSM (#4673) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

igen

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4682) TTomax válasza HSM (#4680) üzenetére


TTomax
nagyúr

Igen a lightning jó kártya volt,csak éppen annyiba került mint most egy 980,(amire mindenki fincsorog,hogy drága)még most is megvan.De a TitanZ éppen hoz egy 290CF-et... mindenféle nyűgje nélkül,fele fogyasztással,fele hötermeléssel..ezért is drága...

Szerk:
Hát hogyne annak idején pont ezt mondta mindenki a 290X-röl akkor 7970volt a porondon,az is felesleges volt,meg drága is... ugyan...

(#4683) Xmister
Nekem jöhetsz tesztekkel,nekem volt/van ezekből mind...nézz szét a PH! teszt is 80W-ot ir... és az nagyon sok.

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4683) Xmister válasza TTomax (#4674) üzenetére


Xmister
senior tag

Az a 100 az inkább 60 (Anandtech, Techspot)

Miért nem akkor vettem? Szimplán mert az elmúlt években X360-on játszottam, és idén tértem vissza PC-re.

De, ha megnézzük a 290X rajtját, és hihetek az Anandtechnek, akkor (ha már akkor váltottam volna) vehettem volna 780-at 100$-al drágábban és 10%-al lassabban.
Vagy később 780Ti-t még drágábban és 10%-al gyorsabban (szintén Anand), ami hol is van most teljesítményben...?

(#4684) -Solt- válasza daveoff (#4678) üzenetére


-Solt-
veterán

Nem ismerlek, abból tudok "dolgozni" amit írsz... ha azt írod, hogy szutyok, akkor abból azt a következtetést tudom levonni, amit vázoltam.

Jelen körülmények között valóban nincs versenyképes (ár/érték arányban szerintem azért akad) processzora, de ez jó részt a szoftveres viszonyok miatt van így, ergo teljesen érthető, ha ezen próbálnak változtatni, javítani.

(#4679) mcwolf79: Remélem, hogy nem lesz késő, már csak azért is, mert a mi érdekünk a kiélezett verseny, és az abból adódó árverseny. A jelenlegi helyzet szerintem gyökeresen más mint az eddigiek, most nem az van, hogy az AMD fejleszt, előre mutató dolgokat készít, aztán az MS és aktuális DX a többiekre való tekintettel korlátoz.

[ Szerkesztve ]

www.smart-bus.hu

(#4685) daveoff válasza MiklosSaS (#4681) üzenetére


daveoff
veterán

Akkor passz, nekem csak sok tuning esetén csinált ilyet, de NV-vel, és AMD-vel egyaránt...

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#4686) MiklosSaS válasza daveoff (#4685) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Nagyon nem is doglalkozok vele...csak WD-nal csinalta.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4687) HSM válasza TTomax (#4682) üzenetére


HSM
félisten

A 980-ból egy korrektebb példány most itthon 180K (pl. Giga G1), a 290X Lightning ehhez képest 142K. Az akárhogy nézem, nem kevés pénz.

És tényleg felesleges volt 7970-ről a megjelenéskor drágán váltani. :P Bőven ráért fél évvel később, mikor már mindenféle extra 290-et is lehetett jóáron venni, miközben a 7970 nem vesztett sokat már az értékéből, mivel még bőven használható sebességet nyújtott (ahogy nyújt a mai napig).

(#4688) TTomax válasza HSM (#4687) üzenetére


TTomax
nagyúr

150K a 980... ott van MSI bármikor vihető... és csak olcsóbb lesz... 479fontért vettem a Lightningot leakciózva!449fontért vettem az MSI GTX980at a rajt után pár héttel...Neked bőven ráért,persze szubjektíven...Itt van a 290X orderom 499 font lett volna az ára,csak amikor megláttam ugyanazt a ventit mint ami előtte a 7970em volt rögtön cancel lett...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4689) HSM válasza TTomax (#4688) üzenetére


HSM
félisten

Nálatok se más a helyzet. :N
A 290X Lightning aktuális ára £319.99 inc VAT [link], 8db ott figyel készleten. Ennyiért a 970-ek mennek most.
A legolcsóbb 980 £439.99 az Innod3D preorder, vagy van OCUK "reference design" £449.99-ért [link]. Az majdnem a másfélszerese a Lightning árának. A Gaming/Strix/G1 980 típusok rendre £469.99-ért vannak, ami épp másfélszeres ár.
Szerintem állatira nem ér ennyit +10% sebesség, és némileg halkabb működés DX11-ben...

[ Szerkesztve ]

(#4690) TTomax válasza HSM (#4689) üzenetére


TTomax
nagyúr

Ja persze csak hogy ez kb hátrom hete van mert senki nem vitte a 290X-et... ha jól megnézed látványosan futattják ki a 780al együtt...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4691) HSM válasza TTomax (#4690) üzenetére


HSM
félisten

Én látom, hogy futtatják ki serényen őket. De ettől függetlenül ezerszer jobb vételnek tűnik nekem ma ár/érték arányban egy ilyen fullos 290X, mint bármilyen 980. Én erről beszélek, nem a jövő/múlt viszonyairól...

(#4692) TTomax válasza HSM (#4691) üzenetére


TTomax
nagyúr

Persze csak akkor ha az igényeidnek elég ha nem akkor nincs választásod,én már biztosan nem vennék új 290X-et és elég sokan így vannak vele,ezért is ennyi az ára...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4693) MiklosSaS válasza TTomax (#4692) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Nem ertem ezt a vitat. A 290X mar regi anno a 780/780Ti elenfele volt. A 980-nak majd a 390 es a 980Ti-nek meg majd a 390X lesz az ellenfele.
Ilyen logikaval 780Ti-t sem volna erdemes venni boltbol, nem?

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4694) TTomax válasza MiklosSaS (#4693) üzenetére


TTomax
nagyúr

Nem én tereltem errefelé a vitát ne nekem írd...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#4695) gbors válasza Abu85 (#4655) üzenetére


gbors
nagyúr

Nagyon meglepett volna, ha nem bukkansz fel valami nyakatekert szöveggel, hogy miért jobb a világnak az, ahogy az AMD csinálja. Nem is kellett csalódnom, jót derültem, de remélem, azt nem várod, hogy komolyan is vegyem a leírtakat :)

@HSM: Nem én temetem az AMD-t, hanem ők saját magukat. Szörnyen enerváltnak hatnak az utóbbi időben (bár a Hunting Titans posztert talán lehet jó jelnek vélni :D ). Nagyon kell az iparnak egy ütős 390X.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#4696) HSM válasza TTomax (#4692) üzenetére


HSM
félisten

Szerintem akinek a 290X nem elég az igényeinek, ott csak a Titan X opció, vagy a többkártyás rendszerek.
A 980 nem gyorsabb annyival, hogy emiatt azt válaszd, szvsz nem nyújt lényegesen többet.

(#4695) gbors: Igazából minden a kezükben van, hogy igazán nagyot szóljon. :K Reméljük, nem szúrják el. :DD

[ Szerkesztve ]

(#4697) h1mpi válasza Xmister (#4670) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Használtan vetted 85K-ért és nem újonnan, tehát nem lehet az árakat összehasonlítani. Nekem a 980-am, miután eladtam a 2 db játék kupont 136K-ba állt meg. Én azért nem vettem 290/290x-et, mert nekem a hűthetősége (illetve a nem hűthetősége ;] ) nem felelt meg az igényeimnek. Amikor az nV melett tettem le a voksom az egész 290/290x topic a BS-ről és a hetente visszavitt vga-tól volt teli. Köszi én ezután a 780/780TI/970/980 vonalat választottam és nem is bántam meg. :N Amelyik 780-am tönkre ment az nem véletlen volt, nem a vga hibája :))

(#4696) HSM: A 980-an pont annyival jobb, mint a 290x, hogy nem melegedik, ezáltal könnyen hűthető, akár SLI rendszerben is. Nem kell vizezni, alulfeszelni, +6 db ventit tenni a gépbe, hanem 50-60 fokig 12%-os ventikkel szinte 0 dB-es csöndben van a géped. Ezt nem tudja a 290x, mert nyáron megfő az egész gépházad...
És ne az alap órajeleket vedd figyelembe, hanem azt, hogy a 980-an esetében a 1500-1550 Mhz között van a 24/7-es használat, ami nem kicsit erősebb már, mint a 290X ;)

(#4698) HSM : Nekem 3 db 970-em volt és egyik se cicergett. Lehet, hogy nem a vga tehet róla, hanem a többi esetleg nem minőségi alkatrész.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#4698) HSM válasza h1mpi (#4697) üzenetére


HSM
félisten

A GTX topik meg a cicergős 970-ektől volt hangos... :DDD Ott olyan is volt, aki a visszavitt VGA-ját kapta újra vissza. Szóval azért mindkét oldalon meg lehetett szívni, ez nem pros vagy zöld téma.

Itt az a nagy bibi, hogy a GTX980-on a memória a szűk keresztmetszet, szóval húzhatod az egekbe a GPU-t, nem fog szépen skálázódni. A halkság az oké, nyilván halkabbak valamivel. De abban nem vagyok biztos, hogy nyáron egy 1500-ra húzott 980 mennyire is lesz hűvös. Ott ugyanúgy be fog fűteni a házba, vagy antiboostolni.

Szerk.: Nálam se BS-ezett a 290. Boltban vett, első gazdás vatta új volt. Nem kellett egyet se visszavigyek. :N

[ Szerkesztve ]

(#4699) h1mpi válasza HSM (#4698) üzenetére


h1mpi
nagyúr

A 980-on miért szűk keresztmetszet a memória? Biztos, hogy nem fog befűteni, mert még hűsebb, mint a 780-as széria.

Malibutomi csúcs lightningos 290x-es eredményére (14 610 pont vga score Firestrike alatt) az én 980-am 2000 pontot ver rá, ami azért nem kicsi különbség.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#4700) daveoff válasza HSM (#4696) üzenetére


daveoff
veterán

Mi minden van a kezükben, hogy nagyot szóljon? Mesélj!

A 980 krva jól skálázódik a tuningra, nem tudom mire gondolsz. És azt is megmondom, hogy nyáron sem lesz sokkal melegebb a kártyám, mert télen a kandalló mellett sem igazán fázott a 25-28°C-os szobában....:D

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.