- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
A 4650G az inkább a 3600/3600X között van teljesítményben, nem a 4750G-re gondoltál? Mert az a 8 magos. Nekem amúgy 4650G-m van, annyival mindenképpen jobb a 3xxx-es sorozatnál, hogy ez már 7nm-es. Viccesen alacsony hőmérsekleten megy a proci, teljes terhelésen is alig pörög fel a Shadow Rock 3 rajta.
-
hokuszpk
nagyúr
mar nincs 3700X -em
picit visszalapozol, lecsereltem egy 3800XTre, a 3700X ment a hetvegen a keresztlanyom gepebe. Szulinapi meglepi. // Mondjuk most van egy 2700 -am, még nemdöntöttem el, epítek-e gepet belole vagy eladom. //
Emlekeim azok vannak, 125W -ra toltam ki a PPT -t , Freezer 33 Plus a huto, 4.4Ghz -nel mar nemtudta megfogni, avxes terheles alatt elforrt.
sajna hwinfoval sulyosbitott screenshotot nemtalaltam a feltoltott kepeim kozott.
4.2 -n hasznaltam 7/24 a vegleges setup 85 fok korul megallt a prime alatt is.
ezzel ellentetben -
duo
addikt
válasz
hokuszpk #33388 üzenetére
most még tökéletesen jó a 2700 is, csak mire mondjuk bő egy év múlva megint felmerülne h esetleg fejlesztenék, addigra már a használt piacon sem feltétlenül lenne 3xxx proci. aztán adthatom el a lapot procit 40-50-ért. fene se tudja mi lenne a jó. (néztem amúgy az 5600X-es is támogatja a legfrissebb bios.) az mondjuk csak 6c6t, meg 1 mb-al kisebb cache.
A hőmérssékleteid hogyan állnak a 3700x-on?
Az aprót meg is nézem, köszi! -
hokuszpk
nagyúr
nalam aszondom a 2700X -> 3700X nem erte meg, puttyra meg remote desktopra jo volt a 2700X is. De aztan atraktam a virtualisgepeimet futtatni, na ott azert mar oke.
Pont hetvegen csinaltam egy ilyen 2700 -> 3700X cseret. meregettem elotte - utana, ugy nagyjabol 15-25% kozott gyorsult a masina.
kb. 40-50 korul tudod eladni a 2700 -at, apron lattam 80 korul 3700X -et, szoval szamitasaim szerint minimum 30E -t kell radobni, // amikor en csereltem, akkor 50 korul volt a 2700X es 50 -et kellett radobni // ha valahol szuk keresztmetszet a proci, -- amit neked kell tudni -- akkor talan vallalhato. -
duo
addikt
Ssziasztok. jelenleg Asrock Fatality b450 itx lapom van egy ryzen 7 2700-al megtámogatva. gondolkodom némi upraden.
1. megérné 2700->3700x? ez is tetszik és menne a deszkámban
2.ha egyszer támogatott lesz (lesz e támogatott?) a 4650G a lapomban akkor megérné-e arra váltani?
plusz info. a VGA-m egy 1030GT ezért bőven elegendő lenne nekem az IGP is.
általánosságban pedig azt kérdezném hogy az újabb ryzenek hőmérsékletei hogy viszonyulnak a pinaccle ridge--ekhez? ( már akinek volt/van ilyen tapasztalata)
köszönöm!duo
-
PuMbA
titán
válasz
Zsoltszaba #33378 üzenetére
Ha játék közben is ilyen a processzor kihasználtság, akkor elég lenne sokkal kevesebb órajel is
-
Bib
őstag
válasz
Azért ehhez járna egy 3080 legalább.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"nem a dobozon lévő órajelet tudja henem többet. "
ááá dehogy ! ez csak azert van, mert idokozben a 230V -t megemeltek 240V -re
-
Pietrosz
addikt
válasz
joco009 #33368 üzenetére
CTR P1 profilnak nyugodtan add meg a stabil allcore tuningodat, ugyanazt fogod vele mérni mintha manual oc-t csinálnál, ez lesz a 75% terhelés feletti profilod. Viszont csinálhatsz egy P2 profilt is magasabb fesszel és órajellel. Itt jön jól a hybrid oc. 1,35V is mehet mivel nem allcore terhelésről van szó. Láttam itt korábban bőven 1,4V feletti feszeket is PBO tuningnál. Ez alapból 25-75% között aktív tehát kicsit macerás kitesztelni, de megéri. pl CB20 1 szálon, vagy bármi más amiben be tudod állítani, hogy ne 100%-on menjen a proci, aztán addig állítod a mhz-et CTR-ben amíg stabil nem lesz. Nem kell tune meg diag meg semmi hókuszpókusz, csak legyen a hybrid oc bepipálva, P1 profilnak egy stabil érték elmentve, P2-nek meg mindig átírod az értékeit majd apply. Ahol stabil lesz elmented és kész is.
-
Templomegere
senior tag
Sziasztok. MSI X570 Gaming Plus alaplapba 4 memória modul használatával lesz problémám ? G.SKILL Trident Z RGB F4-3200C16-8GTZRX ebből lenne 4 db , jelenleg 2 van benne .
köszi
-
gaben88
őstag
válasz
BullKoxa #33360 üzenetére
Bios függő, MSI-ben (X570 Ace), ha jól emlékszem volt valami hasonló. Én most is PBO-t használok Giga Aorus Masterrrel, de lesz*rom mennyi feszt kap, mert szépen szabályozza, hogy mennyit kap egy magos terhelésnél és mennyit több magosnál és szépen lefut egy Y-cruncher 1-6-0 is, többször is, ellenben szerintem a sok allcore tuninggal... De ez a privát véleményem! :-)
UPDATE: Jogos, offsettel pl be lehet lőni, mondjuk -0.075-öt vagy -0.1-et és akkor 1.4 fölé nem fog menni. Csak így a boost lesz kevesebb.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Sontir Fel #33366 üzenetére
750 W-nak elégnek kell lennie, de a táp is lehet hibás. Ez a hibajelenség tipikus, bár persze tévedhetek is. Azért ha van lehetőség, én kipróbálnám egy másikkal, esetleg a csatlakozókat megmozgatni stb, csak hogy ezt a lehetőséget is kizárjam.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BullKoxa #33370 üzenetére
nem egy nagy varazslat, ha a biosban van offset ( asszem csak az Asrocknal nincs ), akkor kell neki minuszos offsetet adni. a regebben feltoltott kepeim kozott talaltam egyet, amin rajtavan mi a stajsz.
** egyszerre csak 1 lepcsot adj neki, es mindenfele tesztekkel merd, hogy mit hoz. Mert van az a minusz, ahol stabil marad, viszont teljesitmenyt veszit. Illetve ha sokat veszel le, akkor idleben fagyni fog, MSInel a 'DigitAll power' alatt erre van az "undervoltage protection" pont.
-
joco009
tag
válasz
Sontir Fel #33363 üzenetére
Tegnap én is egész nap ezt a CRT-t buzeráltam, de nekem az allcore 4.2 oc jobb eredményeket hozott CB R20 ban mint a CRT által számitott dolgok a hőfokokrol nem is beszélve egész 87 fokig is felment, miközben allcore 4.2 nekem max 65-68 fok.
allcore 4.2 ennyit dobot, hybrid az 5063 petty, aCRT tuning meg valami 48... -49... körül volt.
-
fanti
addikt
válasz
Sontir Fel #33366 üzenetére
Hát annál nem is kell több. 750 wattos Corsair elvisz egy 5950X-es Ryzent és egy RTX 3090-est együtt.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Sontir Fel #33355 üzenetére
" Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira
"
Nálam mindig olyankor csinálta ezt, amikor a táp volt kevés. Ilyenkor lekapcsol a védelem, és a tápon lévő power kapcsoló ki- és bekapcsolása után volt hajlandó újraindulni a gép.
(csak egy ötlet) -
Sontir Fel
őstag
válasz
Zsoltszaba #33361 üzenetére
Ezzel a DOCPvel nincs gondom, elvileg nekem is megy. Bosszant, az egész, hogy nem sikerült megcsinálni ezt a CRT-t. Az meg külön sértő, hogy azt írja a Noctua cooleremre, hogy week cooling sysytem detected
bár elgondolkodtatott, mivel kb 10 éve vettem, hogy lehet kevés már... 95w tdp-t ír az egyik tesztoldal rá, mint hűtési teljjesítmény
lehet gondolkodnom kell a váltáson lassan
-
jokeph
nagyúr
válasz
Zsoltszaba #33361 üzenetére
Többféle alapórajeles DDR4-es ram létezik (2133/2400/2666), az XMP meg tutira OC-nak számít (elvben garantált).
Lehet csak én vagyok mázlista, de mióta vannak XMP-s ramok, minden konfigomban úgy ment ahogy neked, XMP/D.O.C.P betölt, megy, örül (FX8320e+970A-ddr3 2133, i3-7350k+Z270-ddr4 3000, i5-7600k+Z170 - ddr4 3200, i5-6600k+H170 - ez ddr3-mas, natívan 1600-as low-voltage ramokkal, élből annyin is megy, 3600X+X370 - ddr4 3600, 2200G+B450 - ddr4 3200, 3300X+B350 - ddr4 3200 és 5600X+X470 - ddr4 3200). -
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
Sontir Fel #33352 üzenetére
-
BullKoxa
őstag
Lehet olyat csinálni hogy a PBO boost kb megmaradjon , de ne kérjen néha 1.45v-t a cpu?? 3700X, B450 Tomahawk. Jelenleg 4100MHz-n vagyok minden magon 1.270 - 1.281v. Prime95 stabil. Feljebb elszáll valamelyik mag , ha 25MHz-t emelek , meg ha feszt is .
-
beef
őstag
válasz
Sontir Fel #33355 üzenetére
Asusnál nincs LLC (Load Line Calibration)? Ha van, kapcsold át más értékre, mint amin most van. MSI-nél 2-4 között szokott beválni.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Trailblazer #33354 üzenetére
Éppen le akartam írni, hogy na végre lefut ott a ctr 2.0 diagnostic (érdekes itt már csak silver erdemenyt kaptam, szemben az 1.1 platinumjával) amikor osszeomlott a gép... Pedig már nem futott a teszt. Most duhomben ranyomtam egy TUNEt, lássuk mit csinál alapon, majd amikor lestoppoltam megint jött a crash. Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira
Nem fogom megkapni a jedi mester címet úgy látom
-
Trailblazer
veterán
válasz
Nálam az XMP 3000, és akkor volt balhé, ha 3200-on próbáltam. De valószínűleg most jó nyomon jársz. Feltehetőleg a CTR profilállítás után nyugodtan visszateheted a D.O.C.P. értékre.
-
beef
őstag
válasz
Nekem a "gyári" XMP #1 profillal már lefutott. Az ASUS-nál az valamilyen okból DOCP néven fut, persze lehet ott is probléma a tuningolás ideje alatt. Akkor esetleg a #2-es profil, vagy a full alap RAM beállítás.
-
Sontir Fel
őstag
Megpróbálom amiket írtatok urak. A ramomat 2400asnak ismeri fel alapból, pedig 3200as, csak a profil beállítás után megy rendesen 3200on. Ez már rám OCnak számít?
Autora tettem, így 2400on megy, a ctr 2.0 bench végre lefut (pontosabban még most is fut, a max tempet 95re fel kellett tolnom, mert folyton leállt, míg az 1.1 esetében nem volt ilyen gond).
-
Trailblazer
veterán
válasz
Sontir Fel #33348 üzenetére
Ha a ram tuningolva van, azt előtte tedd vissza teljesen alapra, ettől borulhat a mutatvány. Valamint az LLC sem mindegy, nálam MSI X570 lapon LLC3-ra kellett rakni. Ez a CTR 2.0 RC3-mal is áll, hiába írják a guide-ban, hogy immár az Auto is megfelelő. (Nálam ezen borult meg egy ízben.)
-
beef
őstag
válasz
Sontir Fel #33341 üzenetére
CTR 2.0-ban jó eséllyel akkor van fagyás vagy restart, ha a RAM tuningod instabil.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel #33348 üzenetére
Elhiszem, mióta válaszoltam azzal küzdök
csak a CTR 2.0, de lassan már kialakul a végeredmény, egyébként ez jobb sztem, eleve nem kell hozzá az RM, meg beépítettek pár biztonsági dolgot, most már csak valami jó eredményt szeretnék látni, vagy ha azt nem akkor hogy kisebb feszeket produkál peaknél
meg jó ez a hybrid dolog is, csak nem tudom jók-e a beállítások, semmi visszajelzés, csak ha a hwinfot bambulom
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Trailblazer #33347 üzenetére
Kezdem elengedni ezt a dolgot. Inkább eladom és veszek egy 5600xet mérgemben
mindenhogy szetfagy vagy el se indul. Azért bosszant csak, mert a neten nem látok mást, csak hogy ezzel milyen könnyű az OC, még egy kisgyereknek is megy (igen, konkrétan ez volt egy youtube videóban
)
GIORGIONE76: lásd fentebb, nem megy ez nekem
-
Trailblazer
veterán
válasz
Innentől úgy, hogy rányomsz a Start gombra, és megvárod, míg végez. Utána meg nem felejted el elmenteni a Profile management alatt. (Egyébként jó a procid.
Az én 3700X-em csak Silver sample. Viszont nálam a 2.0 problémamentesen megy, és Hybrid OC-vel használom tegnap óta.)
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!!
R5 3600ot szeretnék a mostaninál optimálisabban használni..
Giga x570 itx lapban , 3200Mhz cl16os memóriákkal..
Uóbbiakat azt hiszem sikerült beállítanom, XMP1-ben futnak, a gyári sebességükön és 1,35DRAM feszen. Csak annyit szeretnék elérni, hogy IFC 1600on menjen a RAMok pedig ezen a 3200on..A CPU-t nem szeretném piszkálni, legfeljebb a hőtermelését viiszafogni.. erre ha jóltudom ott az offset feszültség
Cpu-Z szerint a jelenlegi DRAM frek: 1064.5 Mhz.. Az Nb ami pedig ha jól értem IF szintén ennyi ,holott a BIOS-ban fiyx 1600MHZ-re állítottam.. FSB : DRAM 3:32 /Ezen hol lehet állítani?/
Tehát a nagy kérdésem, hogy a BIOS mivel matassak, hogy kijöjjöön a 3200MHZ RAM és 1600MHZ IF freki..?? Mindez ugye gyári CPU órajelekkel..Köszönöm!!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Pont ezzel "szenvedek" én is, csináld úgy mint az oldalukon a tutorialban, diagnostic, utána 1es profil, tune, utána 2es profil, tune, kb ennyi, meg a reference-t az optimálisra, arra is ad valamiféle tippet, kb ennyi, de nekem is volt error egyébként..
-
Chaser
legenda
válasz
Goose-T #33339 üzenetére
előtte meg 65e-ért nem kellett nekem ( : majd ha a mester teszteli a 4 db-ot és jól megy akkor veszek, aha :d
nem tudom, amire én használom ott pl nem mérvadó igazából gyorsabb ram
de blendernél meglepett, előtte 31m 40s körül végzett a blender victor, 3600 c15-ön 30m 20s - azt nem tudom hogy 3000 c16 volt előtte vagy 3600 c16 -
de ez csak egy zen 3100 4g-n
nagyon éget egy 3800x ( : de az meg 5600x árban van :d -
Goose-T
veterán
válasz
Chaser #33338 üzenetére
Én még 80-ért megkaparintottam, kíváncsi leszek rá, hétfőn érkezik. Zeneszerkesztésre is használom DAW progival a gépemet. Már most is óriási az ugrás a 2400G-hez képest, de azért még ezt a gépet is meg tudja fogni a túl sok realtime VST a sávokon. Vajon ezt is megdobja majd a gyorsabb RAM?
-
Chaser
legenda
válasz
Goose-T #33314 üzenetére
14-17-17-17-et megy 1t-ben a barátomnál, 1,45v-on 3600mhz-en 4db sr crucial b-die - 5900x/b550 aorus master -
sajnos nagyon felment az ára, ez most nekem kimarad, 65e/szett jó lett volna, most lett megint de 87e talán
a fontolgatással elmúlik az alkalom ( : - by alfa156valaki szokott blenddel tesztelni? ott "megtáltosodott" a gyorsabb jobb időzítésű ramtól a render ideje victornál
csak már nem tudom előtte 3600 c16-on néztem vagy alacsonyabban ( : de 3100 mellett gyorsult 1,5 percet
majd lesz időm lemérem különböző órajelekenGer_man
ha jót/olcsót akarsz mostanit eladod
veszel 2x8 szettből 2db-ot - ezek sr modulok -
vagy 2x16-ot - dr modulok, már sajnos ez is drágább, de van felbontott c15-ösből olcsóbb, sztem mivel nem b-die visszavitték -
micron e-die chipesek -
válasz
F e Z o #33333 üzenetére
Nem értem, mire ez a fanyalgó hangnem, ha a kollágnak megérte, hát megérte. Egyébként én nem feltétlenül a számokban várok javulást a váltástól. A több CCX/CCD elrendezés miatti latency egy dolog, de szerintem néhány szoftver allergiás is erre a felépítésre, bármennyire is prbóálja meg a Windows elrejteni ezt. Jónéhány olyan alkalmazás van, ami stabilabban fut most nálam egy ezeréves Intel laptopon, meg persze jóval lassabban is egyúttal. Ha az 5800X-nél már nincs meg ez a belső kommunikáció, simán lehet ,hogy megoldódnak a problémák.
Zsoltszaba, a POST ideje milyen, van VGA ventilátor üvöltés?
-
F e Z o
veterán
válasz
Zsoltszaba #33330 üzenetére
10-15%-ért fizettél 50-60% felárat...
#33328TimerZsoltszaba : Mindennapi műveletekben biztos semmi javulás. Játékokban, de inkább tesztekben látszik csak.
#33334Zsoltszaba : Persze, mindenki arra költi, amire szeretné... Mondjuk ha játékokra tervezném elkölteni az egészet, akkor másik oldalt választottam volna...
-
Dreamie
őstag
válasz
Zsoltszaba #33330 üzenetére
Szia! Ez full hd? 1440-ben mennyi pluszt ad?
#33332Zsoltszaba : Váó, nem gondoltam volna...
-
Zsoltszaba
csendes tag
Játékokban tudom mondani
Warzone 140fpsátlagról felmentünk 155 átlagra, multiba 170-ről 190-200-ra
Beamng na itt jelentős 140 ről 175-ra.
Hőfokokat tekintve egy drak rock pro4 van rajta nagy gépház jó szellőzés.
játék közben is eléri a 65-70 fokot.
Cinebench R23 alatt 78fokra megy fel.
És igen a boost órajel olyan 4850mhz ott áll meg. -
jeni
félisten
válasz
hokuszpk #33324 üzenetére
mondjuk ebben a Biostar B550GTA Ver. 5.0 lapban ez hátrányként lesz jelen.
* When M2_PCIe-SATA2 slot is occupied by SATA mode, the SATA_2L connector will be disabled.
* When M2_PCIe-SATA2 slot is occupied by PCIe mode, the SATA_2U/SATA_2L connector will be disabled.
dicséretes,hogy nem felejtik el ezt a csatlakozót:1 x PCI Slot
-
válasz
Zsoltszaba #33327 üzenetére
Köszi az infót, én is ezt a váltást fontolgatom. Majd írj még, hogy mindennapi műveletekben veszel-e észre gyorsulást, például.
-
Alpi.
addikt
válasz
hokuszpk #33324 üzenetére
Olyan régen toltam már Cinebenchet, el is felejtettem, mennyiket kaptam anno, de mire lefutott volna az egy szálas, eszembe jutott !
Nekem sincs, ha ez segít !Egyelőre nagyon jól működik a néha fellobbanó vágyak ellen ha beleolvasok mi nem megy jól még mindig és aztán megnézem az árakat árukeresőn. Hosszan tartó elégedettség lesz úrrá rajtam a jelen konfigommal szemben utána.
-
hokuszpk
nagyúr
mondjuk ezt a ramot megnezem tudja-e, ami ra van irva, azaz 1.2V; 3200, es ha jobb, mint az Aegis, akkor marad. De ennyi.
Hamarosan munkaeszkoz lesz, tehat stabilnak kell lennie. A viszketegsegeimet majd kielem az 5xxx -en, megis milyen mar, hogy majdnem mindenkinek van, nekem meg nincs ?
erkezoben a 32 bites pci slottal rendelkezo Biostar B550 lap -
Pietrosz
addikt
válasz
Trailblazer #33321 üzenetére
Plusz mivel biosban auton van több dolog is ami manual tuningnal nem így szépen vissza veszi a feszt is 1v alá idleben ami megint csak nem rossz dolog.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Trailblazer #33317 üzenetére
Néztem, 3100 procival. Az automatikus tuningtól nem vártam sokat, de már jobb mint volt. Ha hw reset van akkor legalább következő inditasnal megjegyzi hol tartott, de nem folytatja, csak ad egy tippet (hiszen le se teszteli ) alacsonyabb MHz és kicsit magasabb vcorera és ennyi. Viszont a hybrid oc zseniális. P1 re ami ugye az allcore profil beállítottam egy p95 smallfft stabil értéket 4275 MHz el, P2 re meg 1350 mV 4450 MHz et. És bírja szépen, váltogat amikor kell. Ennyit már persze nem bír p95 smallfft alatt de nem is kell neki mert alapból 25 és 75 % közötti ccx terheleskor aktív. Úgy teszteltem ki, hogy CB 20 alatt korlatoztam a szálakat 5re ami 65% körüli terhelés. Illetve CB, y cruncher, winrar és hasonlók 1 szalon.
És aki akarja úgy állítja magának ahogy tetszik Ha korlátozod a felső százalékot pl 50re akkor csak ekkora terhelésig használja ezt a boost profilt, és így talán még magasabb orajelet is elbir. -
Trailblazer
veterán
Az új CTR 2.0 RC3-at néztétek már rajtam kívül? Gyönyörűen megy az új funkció, a Hybrid OC. Amikor nincs load, visszavált magától allcore-ról.
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam ZEN-ről a 2. generációra, egész pontosan 1600-ról 3800X-re:
[link]*
*A videó készítése alatt egy Ryzen processzor sem sérült meg.A home-office rádöbbentett, hogy ideje váltani egy erősebbre.
Minden alkatrészem maradt a régi, jó dolog ez a visszafelé kompatibilitás, nem sok tesztet futtattam, de hozza azokat a pontokat, amiket egy hozzá jobban passzoló B550-ben kellene.ASUS Strix B350-F
AMD Ryzen 7 3800X (CoolerMaster V8GTS)
MSI GTX1060 6G Armor
ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 1TB
2x8GB HyperX 3200Mhz (CL16) - átállítottam 3333mhz-re, de még nem igazán teszteltem (memtestel), de eddig nem fagyott ki semmi (2-3napos használat mellett)!
CoolerMaster V650S Gold tápegységA memót akarom még megtoldani 32GB-ra, kérdés hogy mellé vegyek még 2×8-at, vagy érdemes inkább eladnom a meglévőt és 2×16-ra bővíteni? Félek, hogy az utóbbit fogjátok mondani.
Üdv
Ger_man -
fudi2002
nagyúr
Van új chips driver.
2.13.27.501 -
jokeph
nagyúr
válasz
Goose-T #33302 üzenetére
Dolog. G.Skill Trident Z RGB 2*8 GB KIT 3200CL16 16GTZR egyik lapom QVL listájában sincs benne,mégis ment/megy mindegyikben XMP-vel.
Csak annyit jelent, hogy ami szerepel benne, azzal tesztelték (AMD ryzen esetében külön QVL lista van a CPU-k típusai szerint, támogatottságtól függően Raven Ridge/Pinnacle Ridge/Matisse/Vermeer). A többit #33304Alpi. leírta. -
Chaser
legenda
válasz
Goose-T #33305 üzenetére
micron persze
semmi baj nincs velük, samu b-die ahogy láttam valamivel jobb
most gyűri a mester, mit tud kihozni 3600 c14 mellett többi időzítésből
nekem e-die van
3600 c15-20-20-20-36-72 1t-n rossz 1,37-1,41v-on?szerintem nem
és persze lehetne jobb is, de feszültségben tartósan nem akarok ennél fentebb menni - pedig elvileg simán bírják, de akkor sem -
ez 2x16 dr, és zen 3100 mellett vannak most -
Alpi.
addikt
válasz
Goose-T #33302 üzenetére
QVL-t nem érdemes figyelni. Egy-két alkalommal frissítik, aztán szépen marad a lista örökkön örökké az adott laphoz. Az újabb típusok sosem lesznek rajta, így jobb esetben csak megnehezíted a dolgodat, rosszabb esetben még kicsit kis is cseszel magaddal, mert nem az újabb, (elvileg) jobb típusok közül válogatsz.
Egyébként ha már itt tartunk, akinek van Trident Neo-ja és valaki másnak, akinek Pre-Neo-ja (azaz a nem Amd-s) linkelne / rakna be egy xmp, spd képet ? Kíváncsi lennék, van-e különbség !Sosem néztem, de mindkét verziót el tudom képzelni. Azt is, hogy 1-2 helyen van, de azt is, hogy pont ugyan az.
-
Chaser
legenda
válasz
Goose-T #33301 üzenetére
crucial 2x16gb 3600 cl16, sr, b-die
most épp nem kapható alzán, pár napja még volt
rgb verzióban van, elvileg ugyanaz, de 15e-rel drágább mint a non-rgb volt
most kaptam infot, 3600 c14-et 4db megy együtt 1,45v-on, c16-ot 4000-en, de majd tesztek után dícsérjük a napot ( :
elvileg a 2x16 3200-esekből 2020 ősz környékétől levők is sr b-die chipesek, amit én vettem tőlük nemrég az februári volt -
Goose-T
veterán
A Trident Z Neo For Ryzen GTZNC nincs az alaplap listáján, azért még jó lehet szerintetek? Ha már odaírják, hogy Ryzenhez tervezték... A Ripjaws után sok hitele úgysincs a QVL-nek a szememben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged