- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddhunter
tag
válasz
MPowerPH #30083 üzenetére
Na közben próbálkoztam, de teljes csőd. Thyphoon szerint csináltam egy dram calculator számítást, a beírt eredmények kivétel nélkül BIOS reset-hez vezetnek.
Próbáltam safe és fast beállítást is. Próbáltam b450 és x570-et is. Van valami tanács kezdő rám tuninghoz, amit alapul lehet venni?
Egyébként a boltban azt mondták, vigyem vissza, majd ők bevizsgálják, bár én raktam össze a gépet... őszintén szólva kicsit tartok ettől a megoldástól. -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Használ valaki ilyen ramot ?
G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB
Ha vennék hozzá még 2x8-at szeretné a gépem ?
Vagy inkább vegyek egy 2x16-os kittet,akár nagyobb Mhz-eset.
Látom most ez a téma. -
4264adam
veterán
válasz
Motaba78 #30087 üzenetére
Nekem is az adatlapomon szereplő 3200Mhz ram van.Ha megnézed a "milyen ramot vegyek" topikot látod ott erősen ajánlják mert az esetek 99.9%-ban pöcc röff.
Én vagyok a maradék 0.1%Nekem első indulásnál 2.133Mhz-en indult nálad már eleve 2.400Mhz az alap. Bios XMP profil 2 beállítást is javasolt mind a kettővel képtelen volt a gép elindulni. Akkor sem amikor 1.35V-ról 1.4V-ra emeltem a Ram Vdiv-et 2933Mhz-ig jutottam kézzel.
A2/B2-be memóriák áthelyeznek, XMP még most sem indul. Kézzel álítottam be 3.200Mhz-re ahol elvileg gyárilag van. De ez valóban nem JEDEC szabvány, gyári tuning amit a gyártó garantál hogy még menni fogÉn így használom és többet nem is bír, felette már pl:3.400Mhz-en ki kell vennem az elemet és úgy BIOS reset mert addig sem jut el
Bocsi másoltam a RAM topikos válaszomat ide is -
zolee0307
őstag
2x16 Gb Crucial Ballistics Sport LT 3200 mhz ramot (micron e die) 3600 mhz-re milyen időzítések mellett lehet felhúzni?
-
jeni
félisten
válasz
eddhunter #30080 üzenetére
Hinyx chipes? CMW32GX4M2C3200C16
MSi B550 Gaming Egde
és használják ezzel a lappal és ezzel a memória KIT-el.
az alaplapi QVL listában szerepel a ramod.
tehát a gyártó garantálja,hogy abban menjen. Így nem marad más,hogy a memória KIT hibás esetleg az alaplapoddal van a gond. a proci nem tudom,hogy tud-e ilyen okból hibázni?
BIOS frissítés meg volt?
a Corsair oldalon szerepel a Ryzen jelölés (SKU-val kell kezdeni a keresőben)
SKU CMW32GX4M2C3200C16Nálam pár napig volt az alábbi ramok a MSi X570 Unify lapban használva,3900X procival.
CMW32GX4M1Z3600C18 (ez is benne van a Msi B550 Gaming Edge lap teszteltek közt)
két darabot mert nem KIT-ben adták párban lett véve,és így is olcsóbb volt a többihez mértem.
viszont 10000% teljesen egyformák.
egy hátránya van a dolognak!
ha az egyik elromlik akkor cserélik az nem gond, csak az egyiket mert nem KIT csomag,és ha nem gyártják többé akkor nem garantált,hogy pont ugyan olyat ugyan azzal a chippel adják.10 órán keresztül Memtest+86 5,41b verzióval Micron Rev-B chippel mivel ha megnézzed a sorok közt van Z betű ami az AMD-hez van optimalizálva.
XMP 1db profil dobott fel a 3600-t,arra beállítva.
pluszként a saját Windows 10 mem tesztel másfél órát ment.
egyetlen hiba sem jött elő.
amiért nem tartottam meg,hogy a Dark Pro 3 mellett nem fér rendesen mert magasított ez a Corsair LED-el együtt a 2 (itt már hozzáért volna a hűtőtesthez) és a 4 slotban.
alatta meg pláne ,oda csak a Predator mehetett.
2 megoldás volt:
1.alacsony profilú memória KIT vétele helyette
2.marad a Corsair és hűtő csere lett volna még 20-33000Ft ráfordítással.
inkább 2 napon belül vissza vittem mert a +32000Ft (esetleges hűtő csere) és nem KIT-ként volt megvéve,paráztam,hogy később ha elromlik az egyik, meg lettem volna lőve,hogy nem kapok ugyan olyat csak a pénzt adták volna vissza.ha vissza tudod vinni akkor vedd helyette az Aquacomp boltban van még ha nem zavar a két doboz tuti egyforma Corsair ramok.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok,
bekerült a gépbe a b550 toma, 3600x és a g.skill F4-3200C16D-32GTZR típusú ram.
Minden alapon a bios 2133Mhz-nek látja a ramot, ezt beállítottam xmp-be, de véletszerűen kapok kékhalált akár már telepítés közben is. XMP előtt is volt kékhalál.
Aztán a ramnak beállítottam kézzel az 1,35V-ot, a cpunak - ofsettel, -0,2V.Segítséget szeretnék kérni a beállításhoz.
Ezelőtt a másik oldalon voltam ott nem volt semmi hasonló még a 6éves oprendszer alatt sem az beton stabil volt.
Akinek hasonló konfigja van, legyen szíves akár privátban is segtséget nyújtani hogy ez is stabil legyen.
Előre is köszönöm -
eddhunter
tag
válasz
MPowerPH #30083 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy xmp nélkül megy rendesen 2133 MHz-en 15+perce... Viszont most fedeztem fel egy olyat a Corsair oldalán, hogy ez a kit nem amd optimalizált. Gond ez? Vagy azért kézzel így is be lehetne lőni? Igazából sosem húztam RAMot, tulajdonképpen semmit nem tuningoltam még, de nem zarkozom el tőle, ha érdemes. Vagy inkább keressek egy "for amd" címkés kitet?
-
MPowerPH
félisten
válasz
eddhunter #30082 üzenetére
Jah, oke, az ugy mas, es nem normalis, mert a 3200MHz az nem egy olyan ertek, amitol a kardjaba kellene dolnie, meg 4 ranknal sem. XMP 2 -vel ugye a subtimingok is allitva vannak, lehet, hogy nem birja. SOC, VDDP, VDDG mennyin van? Memoria feszultsegnek mennyit allit be?
Eloszor nezd meg, hogy XMP nelkul stabil e. Ha igen, akkor hagyd a fenebe az XMP -t, kezd el kezzel beloni a fo timingokat es a szukseges feszultseg ertekeket. -
eddhunter
tag
Sziasztok! Adottak a következők:
Msi B550 GAMING EDGE WIFI/3900x/CMW32GX4M2C3200C16 (KIT 2DB)
Biosban minden alapon van, kivéve az xmp1-es profil bekapcsolva 3200MHz, CL16
A rendszer megy, windows nem fagy, viszont Aida 64 cache teszt hardware failure-t jelez 2-3 perc után(csak a stress cache van bepipálva). Na kipróbáltam a két modul külön megy A2 és B2 slotokban is 20-20percet hiba nélkül, ha beteszem egyszerre a kettőt jön a hiba. Ki kellene cserélnem a RAM-okat? Lehet ez valami alaplap hiba?
Köszi! -
Chaser
legenda
válasz
joysefke #30072 üzenetére
játéktól függ ez
van olyan játék ami jobban profitál 6 mgból, mint 4c/8t-ből
van ahol min. fps-eket dobja meg nagyon a 6 mag
de ugye amit nemrég tapasztaltam, most vagy veszel 8c/16t-s cpu-t, vagy veszel alatta valamit, olyan szmuszságot' nem fog adni egyik sem mint az, ha "papíron" meg is vannak a számok
ha meg már valami, akkor legyen olcsó, zen 3100
tuningolni sem nagyon kell, megy, de ahogy néztem 4g-ről 4,2-4,4-re rángatva sem hoz érdemit, ellenben 4g-n pár ezer ft-os hűtő is némán elviszi
sasjnos egyre drágább az is, már közelbb van a 40e-hez mint 35-höz
nagyobb ipc ls jobb smt miatt én azonos áron sm vennék pl 1600af-et, hiába 6c/12t, lomha hozzá képest -
FingR86
őstag
Asrock B450 Smart Access Memory
[link] -
Puffocska
tag
válasz
Én is sokat vaciláltam milyen procit vegyek (2600x, 1600af, 3100, 3500, 3500) és kb 2 hete vettem meg az 3100-at, boltból, átmeneti jelleggel.
Nekem nem érte meg más a felárat (3500x, mivel nekem nem ad annyi pluszt, és ugyan van gyorsabb, de nekem aránytalanul több pénzért (1600af és 2600x), ráadásul abban reménykedtem, hogy ha majd megjelenik az 5xxx széria, akkor a 3600x majd lejjebb megy. Na ez nem jött be, eddig.
3100-ből szerintem ki lehet olyanokat fogni, amik már jó steppingből vannak, szerintem mostanra már javult annyit a kihozatal, hogy ezek is jól sikerültek, és nem a legselejtebb maradék. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Nekem most átmenetileg 3100 van, elég jól meghajtja a 3070-et, allcore 4.3/1.275V LLC4,
játék alatt 55-65C között mozog, nem éri meg a 3500X a felárat, amelyik játék igényelné a több szálat ott sem sokkal jobb mint a 3100, szóval átmenetre nagyon ajánlom, ha jó áron 30-35e között be tudod szerezni -
Puffocska
tag
válasz
Biga123 #30071 üzenetére
Köszi a választ.
A hozzászólásodban lévő kép alapján látom, hogy te 1,2V-ot állítottál be a Ryzen Master felületén, míg a HwInfo 1,188-at mutat, ez validnak tűnik.Nekem az a gondom, hogy ha én 1,2V-ot állítok be a Ryzen Master felületén, akkor a "CPU Core Voltage(SVI2 TFN)" érték 1,388-at mutat, ami lényegesen több, cca 15% a differencia felfelé. Ez valami offset beállítás eredménye lehet, amit nem látok a RM felületen?
-
joysefke
veterán
Na akkor a lap már megvan: B550m Aorus Pro-P.
Amíg minden drága, addig prociból valami áthidaló megoldás kéne amit majd kevés bukóval nagyobbra konvertálok (R5 5600 a terv).
Tehát RyZEN 3100 vagy 3500X. 3500X aprón van Jóska-Pista féle 45K körül. Kérdés megéri-e a felárat, illetve hogy a 3500X is már az új alacsonyabb fogyasztással magasabb órajelet tudó stepping-e?
-
-
Puffocska
tag
Üdv Kollégák!
Vcore témában kérem a segítségeteket, mert nem jutok dűlőre, pedig túrtam a korábbi hozzászólásokat is.
Asus TUF B450M-Pro Gaming lap &, Ryzen 3100 felállásban nem egyértelmű mikor mennyit kap a processzor.
CPU-Z Core voltage értéke 1.308V; HWinfo CPU Core Voltage 1.288V és Core 0 VID 1.100V
Áruljátok el kérlek melyik valóban a CPU feszültség, melyiket kellene nézni, vagy ha egyik sem a jó, akkor hol találom az jó értéket?Másik, amikor elindul a Ryzen Master, akkor CPU-Z szerint a feszültség felugrik 1.439V-ra, de RM-ben nem látok feszültség állítási lehetőséget a processzorra, csak a Peak Core(s) Voltage értéket, ami 1.25V, illetve Average Peak Voltage pedig 1.25V alatt ugrál.
Ha kilépek a RM-ből, akkor már nem esik le a feszültség, marad az 1.439V körüli érték.Köszönöm a segítségetek.
-
Chaser
legenda
válasz
zitrone88 #30051 üzenetére
elmúlt hetekben elég sokszor volt téma a ram, és alzán igen jó áron lehetett venni, már nem annyira jó ( :
hogy éreztem-e szükségét 32gb-nak nem tudom, anno megvettem 4x ezer ft-ért, nem ezen fogok spórolni alapon, bármikor felmehet az ára
azt viszont láttam, ha "papíron" elég is a játéknak 16gb, gyakorlatban már okozhat bottlenecket, ahogy nyilván a múltkor pedzegetett x mag cpu, ami olyan szépen mutat benchekben, mégis egy "filléres" konzol jobb, simább játékmenetet eredményez 8c/16t cpu-val
ez mondjuk nem sokkal drágább mint nemrég - akkor 50e-ért lehetett lőni -
itt ajánlották, megy mint a golyó 4000-ig, talán afölött isszerk:
ha rám hallgatsz pár ezer ft-tal olcsóbban nem veszed más boltból zömében sokkal kevesebb garral
illetve ha nem jön be szó nélkül visszaveszik ufóéknál és gyorsan visszakapod a pénzed -
zitrone88
aktív tag
válasz
Biga123 #30064 üzenetére
Biga, Mumee, köszönöm, szerintem a hétvégén youtube teszt maraton lesz, aztán megálmodom
Ocsmány az a piros ram, de zárt a házam, szóval a lőtéri kutyát, de valahogy mégis sajnálnám a B-Die-t, amit annyira akartam, és megszereztem, és megy, mint a meszes, szoros időzítésekkel (és feszt még nem emeltem). Ha cserélnék, csak úgy, hogy megrendelem, kihajtom a lelkét, és, ha beváltja a reményeket, eladom a bídályt
De a 16gb-32gb valóban nem téma egyelőre. De majd, ha kijön a Cyberpunk, 2077-ben (mindig sejtettem, hogy ez a megjelenési dátum), akkor meglátjuk.
-
Mumee
őstag
válasz
-FreaK- #30060 üzenetére
Micron E-die.
Eddig ezek mind DR-esek voltak mindenkinél.Pl. ugyanebből a 3600mhz már nem mind DR, ezért nem is linkeltem azokat.
Időzítés miatt csak alig valamivel gyengébb játékban, viszont a DR bőven kompenzálja, tehát overallban gyorsabb kicsivel, mint az SR B-die miután manuálisan beállítottad az időzítéseket.
-
zitrone88
aktív tag
Köszönöm, szuper. Itt a legolcsóbb piros akkor már dual rankos? És akkor így gyorsabb leszek, mint a sinlge rankos B-Die-al? Vagy a többi időzítés miatt nem leszek gyorsabb, csak több lesz a memória? Egyszerűsítve a kérdést: mennyire biztos, hogy jobban járok ezzel mondjuk másfél-két éves használatra tervezve?
FreaK: ezek egyike sem B-Die, azok, ahol még lehet kapni egyáltalán kb dupla ennyibe kerülnek. Az imént végigkattintgattam mind a 71 2x16gb-os, dual rankos B-Die-t a finder szerint.
-
zitrone88
aktív tag
Tudnál kérlek egy linket küldeni, vagy típusszámot mondani? Én ezt lehetetlennek tartottam, de igen jól hangzik, én 3800mhz-en, cl16-tal már boldog lennék vele. Mennyi a még egészséges feszültség a ramnak hosszú távon?
Köszi előre is a típust, és akkor Chasernek is köszönöm a tippet. Nekem ez nem volt világos, hogy az ilyen magaslatokban tud operálni normális időzítés mellett... -
zitrone88
aktív tag
Én mindezt tudom, biztos rosszul fogalmaztam valahol. (Mármint azt nem tudtam, hogy 2x16 alatt egyáltalán nem létezik dr, de minden mást igen). De én tesztek alapján azt olvastam ki, hogy egy sr rampár 3800mhz-en 1900mhz-es fabrickal, cl16-on kb annyit megy, ha nem többet egy dr 3200-nál, VAGY 4 modul 3200-nál. Utóbbit írtam, de pont azért, mert tudtam, hogy az megfeleltethető 2 modullal, amik dr-osak. Amikor ezt írtam, őszintén nem gondoltam 32gb-ra, mert abból egy dual rankos, minőségi cucc nekem már a "nem éri meg" kategória volt, 4 modult 3200mhz-el, vagy alacsony fabric clockkal nem akartam. És a kérdező is 2x8gb-ról beszélt. Azt mondod, hogy az a 3200mhz-es crucial, aminek cl16 az időzítése, menne 4000mhz-en cl14-es időzítéssel? Mert akkor már adom is el a B-die-t.
-
Mumee
őstag
válasz
zitrone88 #30051 üzenetére
Nem kell 4 modul a dual rank-hoz, viszont nincs dual rank 2x16GB alatt.
Ezért írták a Crucial 3200mhz 2x16GB RAM-ot. Az dual rank. (Nem mindegyik 32GB kit dual rank!!!)
Dual rank 2x16 = Single rank 4x8 sebességben.
Erre jön rá az, hogy a fent említett Crucial RAM megy 4000mhz@cl14-en. -
pckownz
őstag
Hali, 3900X melle MSI B450 Gaming Plus Max-ba jelenleg ezek vannak:
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISBSzeretnek 32-re boviteni, de nem tudom eldonteni, hogy vadasszak-e meg egyet ebbol a kitbol, vagy valtsak 2x16-ra (ha az utobbi, akkor mas tipus is szoba johet)
Tuning, rgb semmi ilyesmi nem erdekel, szimplan szeretnem ha optimalis konfig lenne.
Jatek + stream megy rajta leginkabb, alkalmi video vagas es mar nagyon fullon teker a 16gb... -
Pakmara
őstag
Redditen találtam egy friss postot ami a 300-as lap 5000-as CPU kérdéskört boncolgatja. Volt itt is téma uh berakom offként hátha valakit érdekel: [link]
-
zitrone88
aktív tag
válasz
Chaser #30049 üzenetére
Most olvasgatom újra a dolgokat, ha a kérdezőnek írtad ezt, csak rám kattintottál, akkor adom, ha hosszabb távra nézelődik, valóban szűkös lehet a 2x8gb, 50 körül egy dr 2x16gb már hozza az elvártat. Milyen frekin tudnak menni azok szerinted? Volt már, ahol láttad, hogy szűkös lenne a 16gb?
Amit én írtam neki, az főként a 2x8GB megoldásokra vonatkozott.
-
zitrone88
aktív tag
válasz
MPowerPH #30050 üzenetére
MPowerPH és Chaser: Elhiszem, hogy van, de nekem nem volt pénzem, és szükségem sem 32gb-ra, 2x8gb-ból meg nem találtam, ettől függetlenül abból is lehet, hogy van. A 2x16Gb-osból láttam a b-die finder weboldalon is, de nem igazán érzékeltem a szükségét 32gb-nak, csak miután megvettem, láttam, hogy úgylehet hibát követtem el. De nem jellemző rám, hogy minden úgy van a gépemben évekig, ahogy egyszer megálmodtam, szóval annyira nem téma, egyelőre még elég a 16gb. A 3200mhz meg nekem kevés, én a fejembe vettem, hogy B-Die-t szeretnék, és azt is vettem. Ha 3200mhz-es modulokat vettem volna, akkor 4x8-at, kiváltani a B-Die sebességét a 4 modullal kb-ra. Viszont idegesítene, ha nem tudnám belőni 1:1-be a fabrickal... Szóval jó ez így. Így a ram sebessége sem szűk keresztmetszet, meg a fabric és ezáltal a proci magjai közti sebesség sem szűk keresztmetszet (vagy, ha mégis az, én mindent megtettem)
De ez eléggé kinek a pap, kinek a papné téma, mert nem 20-40 fps-ekről beszélünk
-
zitrone88
aktív tag
válasz
joysefke #30044 üzenetére
Tesztek alapján úgy találtam, hogy egy cl16-os időzítéssel, 3800mhz-en ketyegő, 1900mhz-es fabric mellett teljesítő rampár (single ranked) a legjobb és legelérhetőbb opció. 4 modulnál jellemzően gyorsabb, ha lenne dual ranked ram ilyen időzítéssel, ilyen frekin, annál nem lenne gyorsabb, de ilyet nem láttam, 4 modul meg instabilabb, nemigazán érhető el vele a kívánt freki. Én 43ért még elcsíptem egy b-die rampárt (2x8gb), a fabric 1900-ra egy kattintás volt, zokszó nélkül, dram calculator alapján a ramokat belőttem fent említettek szerint, plusz még amit bírt a sok időzítés beállításon, far cry new dawnban 11-12 átlag fps-t nyertem high beállításon, 3500x-el 4.4ghz-en, gtx 1080 mellett (120 átlag fps lett, 100 fölötti minimummal).
Önmagában a ram finomhangolása 6-7 fps-t hozott (de ez a játék a ramot is meghálálja, szóval nem csak a proci gyorsulása olvasható ki az eredményből) -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
denesdr #30035 üzenetére
ha nem megy feljebb 80 foknal, akkor jo, mar parszor volt rola szo, hogy kicsi a proci felulete, amirol hirtelen el kellene vinni a wattot.
mondjuk a 3700X eseteben gyari alapban 65 - 88W + soc , azert megse a 105W kategorias procik 140W koruli pbo teteje, szoval azert nezd meg, rendesen felfekszik-e a huto. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Be fogok lépni a klubba. Ma lecsaptam egy Gigabyte B550m Aourus Pro-P lapra.
E mellé fogok első körben egy ZEN2 procit venni (3100-3500-3600 ami jó áron jön).
A kérdés az, hogy ZEN2-nél mekkora hátrany, ha csak Single Ranked (SR) a memória (pld Crucial Ballistic 2x8GB 3200 kit) ?
Ahogy mostanában nézegettem a teszteket, a ZEN3 elég rendesen profitál a Dual Ranked-ből.
Mennyit vesztek a SR-el?(Ha váltok ZEN3-ra akkor akár cserélem a memóriát)
-
Pkc83
őstag
válasz
GIORGIONE76 #30041 üzenetére
Szia.
Nem tudom , hogy javították e már de nálam a Dragon Center egy
bughalmaz volt így le is szedtem. A venti vezérlést is összekuszálta,
nálam legalábbis. -
Chaser
legenda
3100 is egyre drágább, az betudható a ft-nak, 3600 árváltozása viszont nem
csak arra tudok gondolni, valamennyi volt a nagykerekben, de nem kapnak utánpótlást, amik vannak emelik az árat - mivel alzán több hónapja nincs már így esélyesen vagy zűr van kis kínában, vagy nagyon lekorlátozták a gyártását -
érdekes mód, már a 3700-3800 ára is majdnem "összeér", és alig drágább náluk a 3800x
"olcsó" 5600-ra közeljövőben sztem felesleges várni, majd ha felnézel ák-ra és minden sarki boltban lesz 5600xt 115-125e-ért, majd akkor esetleg gyártanak majd olcsóbb 5600-ot is -
denesdr
addikt
Sziasztok!
Egy 3700x-nél az normális, ha mondjuk egy AIDA64 stabilitásteszt elindításakor 30 pár fokról egyből 80+ ra ugrik a hőmérséklet?
Asrock x570 Phantom Gaming 4s lap, gyári cpu hűtő, bios beállítások mind auto, ram 3200-on.
Lehet ezen finomítani valamit ebben a formában? -
GAbre
veterán
Üdv!
Valakinek van 3800xt vagy jobb procija?Új 5xxx is jó. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Puma K #30029 üzenetére
mivel nemjatszom, ez a proci perpill boven sok ide, most fut rajta 3 virtualisgepem, oszt kb. meg se erzi,, ezenkivul szokott lenni par remote desktop meg putty, mas nemnagyon, mert ugytunik sajnos mostanaban mindenki emlexik az egyszernagyonfontosvolt.xls es/vagy a 20evvelezelottinditottperbenbizonyitek.doc jelszavara...
ujabb lap meg egy darabig azertsemlesz, mert nemtalalok sima 32 bites pcivel szerelt termeket, amibe az analog tvkartyat be tudnam tenni.
* azert majd lehet kap karira a lap egy 3800/3900XT -t...
-
d@minator
addikt
válasz
Vismajor01 #30005 üzenetére
Szia! Az enyém is belassult win reinstall lett a vége. Nem bántam meg nagyon gyors lett. Ami a kettőnk gépében hasonló az a proci és az alaplap. MSI Tomahawk max + 3600.
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #30023 üzenetére
Az aktív eszköz egyik felét mindig fixen valamelyik áramforrással rendelkező végpontba kell dugni, így probléma nem keletkezik. Nyilván az apa-apa kábelekre vonatkozik a nem bekötött 20-as pin követelménye, amiket arra szántak, hogy a forrást összekösd a megjelenítővel. Pl. egy hosszabbítónál nem gondolnám előnyösnek, ha nincs bekötve. Ott nem tudom fejből mit mond a szabvány.
-
hackeeeee
Jómunkásember
PBO2 lesz nekünk is vajon?
-
arabus
addikt
-
South Velen
addikt
Mesterséges hiányt gerjesztenek a zen3-ból, ami felhajtja az árát, aminek segítségével a zen2 árát is felhajtják, hiszen máskülönben túl jó vétel lenne a zen3 árakhoz viszonyítva.
a VGA-knál is ez megy, csak ott még a kamucoin hatása is bejátszik.
Szomorú ez a 2020, és félő mostmár ez lesz a trend. -
PuMbA
titán
Mi a tök van most az árakkal? Szeptemberben 10k-val volt olcsóbb a Ryzen 5 3600 pedig az EUR / HUF ráta is ugyanaz, mint akkor
Éreztem, hogy akkor kellett volna vásárolnom nem várni a karácsony előttre, amikor úgy sincs semmi normális akció. Tippem, hogy most akarják behozni a COVID alatti bevétel csökkenést, hiszen ilyenkor így is úgyis vásárolnak az emberek, ár kevésbé számít. Akkor már lehet megvárom januárban a sima 5600-at.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
belépnék én is a csoportba.
Megérkezett az msi b550 toma, 3600x, F4-3200C16D-32GTZR(2*16GB), valamint egy samu 960evo 1TB., hétvégén összeépítés lesz, a másik oldalról lépek vissza, egy i7-4790-et fog váltani.
Gondoltam majd egy kis tesztelésre is, ebben szeretnék idővel segítséget kérni. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vismajor01 #30008 üzenetére
diszkek korul is nezelodj. Smart nem mutat hibakat ?
sata kabelhiba is jatszik, engem szivatott parszor. -
Köszi a korrekciót, elkúrtam a leírást, abban a formában, ahogyan én írtam, a "run"-ból kell kiadni. Most már csak az a kérdés, hogy működik-e. Ha nem, akkor meg kapcsold vissza a gyorsindítást, kedves kérdező, ha jól emlékszem, ez másoknál is ilyen hektikusan működött.
Illetve, próbáld meg lehúzni az USB eszközöket, ami nem egér és billentyűzet, mert nálam egy TM kormány és egy Creative hangkártya, másnál meg XBOX kontroller vicceskedett hasonlóan.
-
edari
őstag
válasz
Vismajor01 #30010 üzenetére
Igen, itt ennyi a response (= 0).
Kikapcsoltad. -
edari
őstag
válasz
Vismajor01 #30008 üzenetére
Hibernálásra cmd-ben (rendszergizdaként indítva):
powercfg -h off
-
Vismajor01
addikt
Cmd egyelőre kapufa
"Unable to perform operation. An unexpected error (0x65b) has occurred: Function failed during execution."
Gyorsinditást meglesem. Felgyújtani nem akarom, sok pénz van benne
Meg megmondom őszintén annyira nem zavar h emiatt windowst reinstalláljak, amig más baja nincs akkor igy marad.
Szerk: Gyorsinditás be sem volt kapcsolva.
-
válasz
Vismajor01 #30005 üzenetére
A leírtak alapján emelt szintű cmd-ből (win+r gomb, beírod hogy cmd, majd enter) ezt a parancsot adnám ki:
powercfg.exe /hibernate off
Ezzel kikapcsolod a hibernálást. Továbbá, a gyorsindítást is kikapcsolnám a Windows-ban, nagyjából így.
Ha mindez nem oldja meg, akkor lehet hibás driver, vírusirtó, ezer dolog, ezért egy windows reinstall is segíthet. Azt követően már csak a legendás, ötszáz forintos beruházás marad (liter benzin + gyufa) -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
"Mi a baja a gépemnek?" topikból küldtek át ide.
Gépem:
Alaplap: MSI B450 Gaming plus
Proc: Amd r5 3600x
Vga: Sapphire 5700 xt
Ram: Patriot 3000mhz 16gb
táp: 650w Focus seasonicProbléma: Mostanában nagyon lassan áll fel a rendszer. Több perc is eltelik hogy oda jutok ahova be kell irni a PIN-t. _Kicsit olyan mint amikor új procit rakunk be és csomó idő mire bebootol, csak most minden bekapcsoláskor eljátssza. Utána semmi baja az egésznek. ami még fura h teljesen leállitom éjszaka, bekapcsolom reggel és megnyitja automatikusan az összes cuccot ami megvolt nyitva amikor kikapcsoltam, ez normális?
Topik olvasgatása ürügyén egy "sosehozzaánemnyúltsemmilyenszinten" 3600x eredmény;
-
HSM
félisten
válasz
4264adam #29999 üzenetére
Olyat kéne erről megkérdezni, aki megmérte az adott típus kábelét, vagy ismeri, hogy a gyártó miket mellékel a monitor mellé. De jó esély van rá szvsz, hogy ilyenekkel ne legyen gond, a monitorgyártónak sem hiányzik, hogy ilyesmiből baj legyen.
#30000 jeni: Van gyártó, aki külön kiemeli a megfelelő termékeinél, van amelyik nem. Hivatalosan a specifikáció szerint nem is lehetne bekötve. Olyat kell venni, ami megfelel a specifikációnak. Van a VESA-nak egy adatbázisa a certifikált DP kiegészítőkről, ezek garantáltan mindennek megfelelnek: [link] . Én pl. innen választottam, 2K 144Hz mellé nem akartam esetleges problémákat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- VR topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vicces videók
- Milyen egeret válasszak?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fűnyíró topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest