Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem az a bajom ezekkel a megoldásokkal, hogy viszonylag csekély (pénzügyi szempontból jelentéktelen) fogyasztás csökkenés érdekében jelentősebb single-core teljesítményt vesztesz, ami viszont pont az alkalmazások többségének fontos.
Mostanában ritkán tudok leülni játszani, de pl. az egyik kedvenc játékomnak a Stellarisnak nem tudsz elég erős procit alátenni, mert csak nagyon minimálisban tud több magot kihasználni... Az egyik tervező program amit használok, az is olyan ami nagyjából csak 1 szálon működik, annak is baromi fontos single-core teljesítmény.
Ezek miatt tervezem is a váltást 3600 .. 3700X-re.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
hokuszpk
nagyúr
ok. majd veszek egy fogyimerot, addig is idleben ezt mutatja a wattman ; a kek csikot tessenek figyelni, valahol elszabadult a Red Dragon,ijedteben felment 5W -ra is.
hwinfo is kb. ezt olvassa :
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"ha már ram, kicsit mérges vagyok, valaki azt mondta a zen 2600-tól ne várjam h nagyon 3000mhz fölé tudom tolni a ramot, viszont ha 1,2v-on tud 3000@cl16-ot, gondolom nagy eséllyel menne nagyobb frekin is"
az egy dolog, hogy a ramod 1.2V -n birja a 3000 -et, de ha feljebb akarsz menni, a memoriavezerlonek is birnia kellene, adhatsz a ramnak 1.8V -t is, ha a soc beint. mondjuk azert a 3200 -ra raprobalnek.
@Mongo : Chaserhez tudok csatlakozni; ha nem megy docp -vel beallitva 2133 felett, akkor probalj ra kulon-kulon, valoszinuleg az egyik hibas.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
veterán
ez tuning a memvezerlo fele, kinek megy 3700at is, de van akinek 3000et se...
ki kell probalni. nekem volt sima 2600am, es 1600xem is. az 1600x tudod bdie-okkal 3466ot, a 2600 3000 felett instabil volt. nem volt tul szerencses peldany. persze lattam forumokon olyat, akinek 3733at is ment...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
wwenigma
Jómunkásember
Newegg-en nincs benne az ÁFA mivel minden amerikai tagállamban más van, majd a fizetésnél adja hozzá amikor megadtad hova szallitson. 149$ értékben a jatekcsomagot szamolja:
Felesleges hőzöngés mert erre az 530$-ra jön az 1:1 € váltás és a helyi ÁFA így ha szallitasi dijat nem szamolom kerek 200e-re jön ki onnan rendelve...
20% német ÁFA-val 599€ azaz 197e Ft...
Szóval amikor ilyen hőbörgést látok én csak mosolygok, bezzegmashololcsóbbozni meg mocskoskereskedőzni tud mindenki, csak számolni nem.
Szóval maradjunk annyiban hogy az egy 530$-os processzor mindenféle állami sáp nélkül, ez igaz....
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem te, de te elemezted hibasan igy neked válaszoltam.
Igen, az árak elég furcsák viszont Amerikában államtól fuggően 0-13,5% közötti ÁFA van.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
elder troll
őstag
válasz Chaser #15276 üzenetére
Csak egy 2400G rövidtesztet tudok linkelni, és most a 2700X-et nem fogom allcore oc nézni ezért, de az összes ryzen alatt hasonló különbséget mértem. 3 db 1600, 2 db 2700, 1 db 1400, 2 db 3600, több 2200G és 2400G és egy 3200G is járt nálam. Azt hozzá kell tenni, hogy alapvetően az aranyközépút órajel/feszültség keresés volt nálam a cél. Szóval szénné feszelve nem néztem, és 9 centis toronyhűtésnél és prism-nél nem használtam erősebb hűtést.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Chaser #15306 üzenetére
Köszi, így gondolom én is, szerintem is el kell bírnia, ez sokkal inkább downclock, mint túlhajtás.
@morgyi: gondolkodtam ezen a szcenárión is, de két dolog eltántorít. Egyrészt annyit szívtam az alaplap+cpu+ram kombóval kezdetben, mire összeállt egy működő egésszé, hogy őszintén szólva az utolsó gondolatom lenne megbontani, de ha már kell, akkor a processzor az, ami eladható külön, az alaplap meg nem igazán, ráadásul a cseréje is macerásabb, több buktatót rejt magában. Másrészt, nincs szükségem az X570 extra szolgáltatásaira, ezért is nem azt vettem nyáron.
@fudi2002: Neked is köszi. Azon is gondolkodtam, épp beleférne a levásárlási keretbe, de kicsit OP-nek gondolom a mindennapokra az a cucc még úgy is, hogy néhanapján virtualizálok labor gyakorlathoz.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #15371 üzenetére
Ez ahogy látom nagyon darab fuggő és hogy mivel terheled.
Sokaknak 4G körül megy stersz teszt alatt all core, viszont volt pár ami 4.1-en is akár, illetve volt szerencsés sakinek ment 4.2-t is, de az 1-2 darab talán. Azt hiszem az újabbak jobban mennek talán. De ez nagyon lutri. -
ricsip
addikt
válasz Chaser #15521 üzenetére
Annak az RBX.hu-nak nézed az árlistáját, akiknél a karácsonyi szállítási határidők vannak még ma március 17.-én is kint a főoldalon? Az a bolt csődbe ment január-február elején, és vitte az összes előreutalós hülye pénzét, megírta a Homár is másfél hete:
https://homar.blog.hu/2020/03/05/rbx_webaruhaz
-
-
szabcsi73
csendes tag
válasz Chaser #15650 üzenetére
Ne idegelj már! Nem véletlenül vettem wifis-et, szempont volt, nem felesleges extraként tekintettem rá. USB-s wifit kell majd beüzemelnem?
A vicc, hogy a legelső alkalommal, még a win előtt, simán bekapcsolt a billentyűre... De most még csak nem is találom a beállításának a helyét.
Azért köszönöm. -
snecy20
nagyúr
válasz Chaser #15667 üzenetére
Az nem rossz 3600-hoz mérten, feszültségben ott érdemes is megállni.
Én a 4400@1.24V-n gondolkodom (stabil), ha a 3950X egyik CCD-jét letiltom a kettőből, mert játékhoz felesleges hogy menjen a 16 mag, a 8/16 felállás bőven elég. Ha mind a két CCD / 4 CCX aktív, akkor eléggé megugrik a feszigény, a 4400-hoz már 1.29V kell.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Giii
senior tag
válasz Chaser #15664 üzenetére
Így van elkezdett zabálni és nem hoz %-ban annyit, hogy meg érje. Plusz ugye ezek a fészek nem normálisak.
4375 MHz volt a teteje 1,5V-al. Ott még lementek a tesztek. Természetesen utána vissza tettem a beállított bios profilra. Teljesen megvagyok vele elégedve sima boostal. Mindenre elég amire nekem kell. Láttam konkrétan olyan emberkét is aki 1,52-ön hajtotta. Előkeresem azt a videót. Magyar srác ráadásul. Rá is kérdeztem haver 7/24-ben ez nem lesz sok egy kicsit.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz Chaser #15679 üzenetére
Mondjuk jogos Kevés hardware-t szoktam venni és hosszú éveket megy nálam. Idővel nekem csak kártyát és ha majd idővel olcsóbb lesz a 12es vagy 16os akkor az bele mehet.
Különben nekem nagyon bejött az Asus lap. Be tettem a proci. Pár beállítás és pöccre ment. Átlátható a bios véleményem szerint. Nem kényes. A proci meg egy álom nekem. A hűtése is nagyon baba pedig nem egy vadállat van rajta. Talán jobb is, hogy nem vettem noctuát mert ahogy wwenigma is írta többször kicsi a hőátadó felülete a kis chip ék. Tesztek alatt 68 fok. Játékok alatt megáll bűvös 48.8 fokon.
Egyedül a Bclk beállítást hiányoltam de mondjuk nálam nem sokat zavarna.
Az üzenetet egybe kellett volna írnom. Elnézést kérek érte.[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz Chaser #15686 üzenetére
Ezek jó értékek. Tiéd is megy szépen ahogy kell.
Nekem képzeld valamiért a PBO szinte nem hoz semmit, kb ugyanaz mint a sima Core Boost. Persze az hozzá teszem a Bclk-m 99,7.ez úgy 20 MHz mínusz max. De nekem csak 4,167 a max amit egy szálon kitől. Autó oc-n tesztek alatt szépen tartja a 4000Mhztet.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
nagyúr
-
tag
válasz Chaser #15692 üzenetére
A witcher 3 már az 1600X-nél sem ette meg a procit. A betöltö képernyőknél terhelt egy magot (néha kettőt) 100%-ra, de játék közben sosem. Nálam mindig GPU limit volt, igaz hogy ez a 4K miatt.
FHD-ban már kicsit más volt a helyzet jobban meghajtotta a magokat, de ott sem volt processzor limit.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Chaser #15692 üzenetére
3600X-et nem igazán terhelte ki (EDC1-es setup SMT-vel), majd beillesztem a játék belsőbenchének eredményét. Ellenben úgy érzem, ordas GPU limitem van az RX 480-al.
Játék közben amúgy sokkal szebb, "smoothabb" minden, az FPS is jobb mint a beépített benchmarkban.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Kupszi
aktív tag
-
veterán
válasz Chaser #15755 üzenetére
Ráadásul legfrissebb UEFI, B450-F Gaming lap. Elkerekedett a szemem nekem is, 3600 mellé csak 1.4 fölé adagolt kicsit.
Őszintén szólva nem próbáltam ki a végét, egyelőre azzal szenvedtem, hogy a G.Skill Trident Z Neo-t valahogy elindítsam XMP órajeleken és késleltetésen. Itt is bevált a Vengeance memóriák mellett már alkalmazott trükköm, ErP S4+S5 mód bekapcsolva, és így megy rendesen. Enélkül csak 3200 a maximum CL16 mellett, 1.38 volton is. A gond az, hogy most 11 másodperc a POST inicializálási fázisa, amíg üvölt az EVGA VGA-m, utána jelenik meg egyáltalán valami a képernyőn, de lesz*rom, nem tudok vele mit kezdeni, a korábbi RAM mellet is elfogadtam a hosszú betöltést végül, csak bosszantó, mert épp azért váltottam Trident-re (ami ugye hivatalosan is DOCP kompatibilis), hogy ne legyen ez... A 3600 mellett nem is volt, ezt a 3800X-re váltás hozta el.
Jelenleg a 3800X-nél 4.2-őt lőttem be kerek 1.20 vcore mellett, ezen az órajelen ez volt az utolsó olyan érték, amelyen még nem kezd visszaesni a CB érték. Ebből úgy sejtem, itt még kap elég kraftot a processzor.
Ha kellene az a 100 vagy 200 megahertz, ami még így benne maradt allcore, majd rászánom az időt, de valamelyik külföldi oldal tesztje alapján az összes 3800X képes a 4.2-re, a 4.3-ra már kevesebb, mint fele, 4.4-re meg talán csak valami 17 százalék. Nekem az a lényeg, hogy stabil legyen és csendben hűthető, 4.2-őn minden teljesül, és szintetikus terhelés alatt sem lépi át a 70 fokot a rendszer, így vélhetően az élettartama is rendben lesz. A sebességre meg a 3600-nál sem volt panaszom, szóval, ez így rendben van nekem a 2070 Super mellé egy darabig, azt hiszem.
A friss chipset driver nálam sem futott le, de a háttérben igen, és helyretette azt a hibát, amit a creative fos drivere okozott: belepiszkált az USB driverbe, ezért ha a külső hangkártya, vagy pendrive-on kívül BÁRMILYEN USB eszköz a gépre volt rakva, a Windows logon screen helyett egy fekete háttér fogadott, ahonnan semmivel sem lehetett kivenni a rendszert. Ahogy ovlasom, nem gyakori hiba, de teljes egészében Ryzen + Creative + 1909 specifikus, szóval adhatom el a hangkártyámat, ami őszig jó volt. Vettem egy olcsó USB-s Orico-t, ahhoz nem kell külön driver, azzal most szépen megy (a korábbi chipset driverrel az is szétakasztotta a windows-t).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Chaser #15765 üzenetére
Lehet, hogy mennek annyit, ahol én néztem, ott az volt leírva nagyjából, amit én is írtam feljebb. Személy szerint nem izgat néhány százalék elvesztése, már a vásárlásnál eleve úgy számoltam, hogy ha 4,2-őt megy úgy, hogy csendben tudom hűteni, akkor megéri a plusz két mag miatt (nekem, mert virtualizálok is a munkám miatt, játékra nem érné meg a különbséget jelenleg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok