- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
Jaja, én is annyin toltam a 3900x-el. De azért nagyon lapfüggő. A b450-es toma nem szerette 101 felett, a b550 meg simán, feljebb is ment, de ott stabilra már teszteltem ki, sok volt a változó az egyenletben és nem érte meg a tökölést
UI ez is jó hír, mert ugye pl a micron is kevésbé terheli az imct a bdiehoz képest, öröm hogy van ugyanilyen tuning kit. Már csak a 32gb-ra várunk
-
Alpi.
addikt
Megjegyzem, Intel sem löki ki a Loki-t !
Olyannyira' nem, hogy ebbe a konfigba soha nem indult semmi még 3600Mhz-en sem 1T-vel, ez meg 3733-on gyün-megy' !Imc feszek ugyan úgy botrányosan alacsonyan tarthatóak !
Tudom, hogy off, de azért sokaknak van otthon Intel-es platform is, csak azért dobtam be. -
Alpi.
addikt
válasz
fudi2002 #28093 üzenetére
Jaja, a Loki W2-böl a 2x16 Dr az Micron, az tuti, csak a 2x8 Nyanya. Ha lesz infom újabb típusokról, írok majd ide, de egyelőre nem igazán találni semmit.
A video végén látható 103 bclk-s setup egyébként most már pár hete megy 24/7-ben és azt hiszem, mondhatom, betonstabil. Egy köhhintése sem volt csak megy, megy ! -
Alpi.
addikt
válasz
fudi2002 #28091 üzenetére
Ha igaz, tudok ilyn ic-ről Corsair-ben is. Vengeance Lp (De a Loki, a "standard" A2 nyákra van ültetve, tehát akár Rgb is lehet) ha jó az info, ugyan ezzel a
3200 16-18-18 speccel. Kb. ugyan így megy, ami jó jel az "állandóságra", bár ez a kettő még mindig nagyon icike-picike minta. Az is új gyártás, tehát ha az Spd-be Nyanya a gyártó és pár hónapon belül gyártották, jó esély van erre a típusra, úgy tűnik. Nem lenne baj, ha felbukkanna egy-két olcsóbb (B-dienél olcsóbb, bár onnan csak lefele van) kittben.
-
Alpi.
addikt
[Dú Jú Nyanya ?]
Asgard Loki W2 vidijó ! -
R3laX
addikt
válasz
ballazol #28086 üzenetére
1. Monitor
2. VGA
3. Proci+AlaplapMost egyébként is drágábbak lesznek a VGA-k. Én kártyám is nemrég volt 140 is normális boltban. Most már +15-tel több.
MSI RX 480 GamingX - Asus Strix Vega 56 +50e
Asus Strix Vega 56 - Sapphire 5700XT Nitro + 65eCsak időben okosan el kell adni, amíg ér vmit a cucc
és nem összevissza költekezni fölöslegesen.
#28087Create.
Én ezért voltam úgy, hogy sima 1600, majd 2600 után már tuti egy 3600X-et veszek. Minél kevésbé legyen lutri a dolog. -
Nekem 1.32v van adva fixen 4.2-höz, játékban 50-60 fok közt van. Prime-ot csak pár percet nyomtam, ami alatt 89fok-ra állt be, nem gyilkolom vele. Lassan 1éve így megy a rendszer. A pbo nálam nagyon rossz értékekkel fut, edc1-el meg néha elmegy az infinity fabric 1800-ról, hogy miért azt nem vágom.
-
ballazol
senior tag
na, majd ha lesz 200-am, én is rakok egy ilyen printscreen-t 1440p-vel a 3800x-emről
majd -
R3laX
addikt
Jó, szórakozik a franc itt 4 magokkal 6 magosnál
.
Nálam 80 fok körül megáll és tartja a 4050MHz-et 1.3V-on SmallFFT-n. Hűtőt szoktam engedni, hogy adja amit tud 70 fok felett. Így is jobban behallom a konyhából a Samsung hűtő hangját. Alapon meg 600-800RPM
90+ fokra felengeded + korlátozod a proci hűtőt + prime. Na azt már elhiszem, hogy nem jó neki
, de általános használatnál egy gyári PBO-tól én nem temetném a procikat.
#28083fanti:
Aha, akkor az első. Ott viszont vissza van fogva azért szépen az a kártya. Nálam így festenek a játékok. Én tényleg monitort vennék a helyedben először, nem csúcs procit
. Ég és föld az élmény, ha egyszer rákapsz meglátod.
-
fanti
addikt
"Néztem a monitorod, hogy 60Hz. Nincs kis moddolás 75-re és azt fixáltad VSync-kel? Úgy érthető lenne. Fura. VGA nincs túl alulfeszelve? Az is okozhat simán teljesítmény csökkenést. Esetleg túlmelegedés? Asus 5700XT Strix-ekkel szívtak páran.(rossz hűtő rögzítés, csavar probléma, asszem azok vissza is lettek hívva)."
Nincs mod, 60Hz-en megy, de igen Vsync ON!!! Viszont csutkamax grafikán és DX12-ben. Ja, ez már a javított Asus Rog Strix 5700XT, nincs csavarmizéria, és nincs alulfeszelés sem, gyári "alapon" teker és tényleg elég vadállat BF V alatt...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #28065 üzenetére
Nagyon jo hir, remelem ez jol mukodik. Utoljara a cpu fant nem tudtam szabalyozni, utana meg bs-t kaptam mikor elinditottam tobbszor is.
-
MPowerPH
félisten
-
jokeph
nagyúr
-
mozso
senior tag
Van itt minden, mint a bucsuban. :-(
-
HSM
félisten
Főleg akkor tolja túl, ha nem terhelem az összes magot... Pl. 4 magon prime95 AVX vidáman 1,35V, kicsit sokallom, bár elvileg még oké így. Amúgy minden magon kb. mint #28069 jokeph fórumtársnál, 4Ghz és 1,3V magassága, ezt is picit sokallom [link] .
Főleg, hogy mennyivel hatékonyabb és hűvösebb kézzel beállítva: [link] . Nyilván lehet egy példány-függése is, melyik hogy megy jobban, nálam kiütéssel nyert az allcore mód, pedig PB-al terveztem használni mielőtt kipróbáltam volna, hogy milyen.... -
jokeph
nagyúr
P95 Small FFT: 5 percet hagytam neki, nem kedvelem ezt a nyúzó progit.
Freki: 4042 MHZ min. és 4067 MHZ max. Vcore: 1,29 min. Volt és 1,315 Volt max.
CPU hőfok 50%-os fordulatra leszabályozott pumpával 84-86 C fok között.#28070Televan: de nálam nem all-core OC van, hanem PBO+EDC1.
Nekem a 4,2 GHZ all-core OC is kevés, nagyon lenyomja az egymagos teljesítményt, az meg nekem jobban kell mint a multicore. -
GIORGIONE76
őstag
MSI deszkások! Lett légyen új Dragon Center!
... és az eddigiekkel ellentétben ez most jól müxik... -
R3laX
addikt
Még egy ötlet, ha a RES Scale-t feljebb toltad 100-ról. FullHD-ban elég jól alápirít azért az 5700XT BF5-ben a prociknak. 2080 Super szintet tolja már ki, imádja a BF-t
.
szerk.: Ja és DX12-ben vagy?
#28060HSM:
Neked a lapod amúgy is eléggé túltolta a feszt. Rémlik kitárgyaltátok, de ott pont nem követtem annyira a fórumot. -
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #28041 üzenetére
Cinenbenches tesztelés után 4,3 GHz 1,25 VCore mellett beállítást (minden mást alapon/auto-n hagyva) stabilnak ítéltem
Viszont jól látom, hogy OC esetén a VCore fix? Nem vesz vissza idle-ben sem? Ez normális működés? (Bocsi a láma kérdésért, 4 napja van meg ez a gép, egy 2011-es Llanot váltott, azóta elég sok minden megváltozott, nem vagyok képben
)
Feszültséget HWI64-el nézem amúgy:
CPU Core Voltage (SVI2 TFN) a biosban beállított 1,25V körül fluktuál, míg a
CPU Core VID (Effective) fixen 1,1V. -
R3laX
addikt
válasz
jokeph #28059 üzenetére
Én későn, márciusban vettem. Jól elvan a RAM-okkal, ezt egy közepes silver-nek mondanám
.
RAM 3800MHz CL16 1900IF
-VDDG 950mv
-VSoc alap auto 1.087V
-VDDP 950mv#28061fanti:
Néztem a monitorod, hogy 60Hz. Nincs kis moddolás 75-re és azt fixáltad VSync-kel? Úgy érthető lenne. Fura. VGA nincs túl alulfeszelve? Az is okozhat simán teljesítmény csökkenést. Esetleg túlmelegedés? Asus 5700XT Strix-ekkel szívtak páran.(rossz hűtő rögzítés, csavar probléma, asszem azok vissza is lettek hívva). -
fanti
addikt
Hát pedig nálam nem ment 80% fölé hidd el, direkt azt mértem csak, semmi mást.
Ja, és a háttérben meg kb. 25 torrent le és feltöltés ment folyamatosan a gigabites neten. (T-Home).Nem mondanám, ha nem így volna.
Már csak azért sem, mert akkor mivel fogom magamnak megindokolni a 3800XT-re váltást majdan -
HSM
félisten
-
R3laX
addikt
-
HSM
félisten
válasz
wwenigma #28052 üzenetére
"aztan szinte nem is lattunk ilyet"
Akkor nem látod, ha nem akarod látni... Persze, nem vagyok meglepődve, hogy ismét te nem akarod észrevenni, ami nyilvánvaló. Tessék, csak a topikból kettő: [link] .#28053 R3laX : Már linkeltem anyagot a témáról érdeklődőknek, egyébként keresővel is könnyen megtalálható: [link]
Meggyőződésem szerint a Prime is csak akkor veszélyes, ha nem megfelelő tartalékokkal van beállítva a rendszer. Nyilván nem túl okos ötlet olcsó, silány lapban, gyenge hűtéssel egyből a maximális biztonságosnak (hitt/mondott) feszültségre célozni... Egy ilyen rendszert szvsz előbb utóbb Prime nélkül is utoléri persze a sorsa. -
R3laX
addikt
Ott már az agy is degradálódik sztem
. Ilyen egész estés Prime-oknál ne csodálkozzunk, de hol olvasol ilyet? Mert hogy ezt most itt elolvassák az tuti
ijesztgeted itt népet, mellette meg nyomják a Prime-ot persze
. Linkelj már párat, hadd tudjunk mérlegelni.
Én maradok gyári trükkös PBO+EDC1-en, mert így van a legtöbb FPS-em. -
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002 #28048 üzenetére
Akkor utoljara elmondom. Ez a dual rank ugyan ezzel az idozites konfiguracioval 3800 -on, felezett IF -el, TM5 stabil. Es ez a dual rank vigan megy 4400 -at is, megfelelo lapban.
De megvan a ludas, es nem a 'user error', mert itt nincs mit allitani. A CPU -val nem stimmel valami.(ennyire rossz) Most raktam vissza a lapba, itt volt haverom egy 3800XT -vel. Ahogy a nagykonyvben meg van irva. Volt elmentett profilom 3733MHz -re, azt betoltve a 8 magossal pocc-roff. Utana nem is huztam az idot, IF1900 -ra, memoria 3800 -ra, pocc-roff.(1900 -as IF -el POST se volt, SOHA)
TM5 -el nyuztam 15 percet, amig megittunk egy kavet. A 3600 -as 1700 IF -nel es folott 3s utan szorja a hibakat.
Es a lap sem dobalta a CPU debugot random. Szoval megeshet, hogy gyarilag hibas a proci.Most mar elegedett vagy? Megjegyzem, a tablazat szerint ez a top-top memoria a Zen 2 -hoz.
A lap pedig nagyon-nagyon lazara rakja az idoziteseket ahhoz kepest, amin ezek a modulok mennenek.
-
R3laX
addikt
válasz
CJ4567 #28047 üzenetére
PBO EDC1 marad
, nincs gond. Rémhíreket az 1900-as IS-ről is terjesztett itt valaki. Az hogy mennyire user error, passz, de amiket itt látok a fórumban, azokat már megmosolygom
. Semmi ésszerűség sokszor, de mindenki azt csinál amit akar persze
.
Én alig-alig költök néha rá a gépre, mégis patent.
-
HSM
félisten
Bátor dolog egy kb. egy éve a piacon lévő terméknél kijelenteni, hogy 12 évig el fog menni egy adott módon használva... Főleg, hogy annyi degradálódott processzorról összesen nem olvastam az elmúlt 10 évben, mint ennél a szériánál egyetlen év alatt...
Egyébként semmi értelme kihajtani a lelküket. Nem lesz tőle érdemben gyorsabb. 100Mhz-ekről beszélünk, 4Ghz magasságában, az semmi. Inkább a ramok terén érdemes finomhangolni a rendszert, bár csodát az sem tesz.
3100-at meg annak ajánlgasd azoknak, akik kíváncsiak a tanácsaidra. Annál a korábbi X58 rendszerem is lényegesen többre tartom. Én nem bántam meg a 3600-at, tökéletes 4,2Ghz allcore-on gyors ramokkal, teljesen jó vétel volt 58K-ért vadonat újonan.
-
-
petakpa1
őstag
válasz
MPowerPH #28034 üzenetére
Köszi. Pont ilyen infóra vadászom
# 28038 Alpi. Én Aida64 stabilitástesztet használom, az is 100%-ra pörgeti a magokat + még netezek is közben ugyanerről a gépről. Inkább Cinebenchet kellene használnom? Lehet olyan, hogy Aida stateszt sikeres, de Cinebench befagyna?
Egyébként most pont nem PBO-s automata tuninggal, hanem az összes mag manuális oc-jával próbálkozom az alábbi rendszeren:
Asus TUF Gaming B550-Plus + Ryzen 5 3500X + Thermalright Macho 120 SBM hűtő (utóbbi 200W TDP-ig ajánlott, de közelébe nem leszek nyilván...)Most 4300 MHz-en 1,25V vcore mellett stabilnak gondolom, 1,24V-on előbb 10-20 percen belül befagyott.
4300 MHz 1,25V-on 24/7-es használatra mennyire vállalható? Degrdalódhat érdemben a proci ekkora OC miatt?
-
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #28028 üzenetére
Én még mindig a -100Mhz és biztonságos feszre szavazok. És akkor kitűnő marad ez a kitűnő példány egy hónap múlva is...
#28034 MPowerPH : Gondoltam, hogy OC 9900K-ról nem a 3600-féleségek a cél egyikőtöknek sem...
Ettől függetlenül persze nem egészen értem ezt a köztes lépcsőt, de ti tudjátok.Kalandnak biztos jó, nem unatkoztok abban a pár hétben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
petakpa1 #28031 üzenetére
Tegnap pont irtam. All core 4175MHz, es ezt game -ek alatt 1.378-1.4V kozott tujda. Prime non AVX alatt 1.35V.
HSM: Atmeneti allapot ez mindkettonknek, szerintem Ot sem erdekli, meddig birja. A kulonbseg az, hogy O kifogott egy rendes CPU -t, az enyemmel meg valami nem stimmel.
-
petakpa1
őstag
Akinek 3600, 3600X vagy 3600XT procija van és gyári beállításokkal használja meg tudná nekem írni ide, hogy all core boost esetén milyen frekvenciára és milyen vcore mellett állítja be magát a CPU?
-
CJ4567
nagyúr
Extrém esetben(AC Origins) a 3600-am néha 100%-os peakeket látott, pedig csak egy 1070-em van, 1080p very high grafikán.
Erősen játékfüggő, jobban optimalizált MP játékok megelégszenek kisebb procival is(Pl. Siege), viszont egyes SP játékok képesek 12 szálat is megenni reggelire esetenként. (pl. AC Origins, Odyssey)
-
fudi2002
nagyúr
válasz
-FreaK- #28009 üzenetére
3666 is simán szokott menni, 3733 már esetenként bekéri a feszt 3800 nagyon lutri, de 3600as instabilítást sehol nem olvastam, más fórumokon sem. Pláne nem az 1ccdseknél, ahol ugye kisebb terhelést kap. Ott vagy beállítás vagy egyedi gond van a procival. Pár embernek segítettem privátban memoct, kivétel nélkül 3600mhz felett végeztünk velük mind.
-
Devid_81
félisten
válasz
Erdei88 #28017 üzenetére
Jelenleg meg a viz is nagyon friss, nem mernem itt hagyni ejszakara, mert ha elfolyik a magzatviz akkor baj van
Inkabb jatszok, ha fagy akkor valamit elsz@rtamSzerk: (#28018) Shkiz0 De ez alatt nem megy a 4.5GHz all core...4.4-et probaltam, de nem ment az alvas, ahogy visszaloktem 4.5-re rogton mint akit agyonvertek
Erdekessegkeppen neztem egy GamersNExus videot, ott fogta az emberunk es fellotte 1.4Voltra kezdesnek a vcore-t, monta is, kicsit sok, de birja.
Nekem "csak" 1.35v van terheles alatt, vizzel hutve eddig jatek alatt nem igen volt 70 fok felett.Szerk: (#28020) FingR86 akkor inkabb jatszok
Amugy mar egy 40 percnyi prime volt, de tobbre nem volt idom -
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Most mar probalok en is jobban figyelni itt a topikban,+ lehetoleg nem tul nagy baromsagot kerdezni stb. diohejban: megerkeztem
Asus Hero X Z370-rol jottem, Zen 3-ra varva, egy atmeneti 3600XT tarsasagaban.Eddig ugy fest itt sikerult stabilla tegyek mindent, mindjart elkezdek jatszani, aztan lehet meg itt ott birizgalnom kell
-
jokeph
nagyúr
válasz
-FreaK- #27993 üzenetére
Szerintem is. Lapom (aláírásomban) szinte bármilyen nem jól sikerült beállítás után nyög kettőt, újraindul és kiírja hogy elcseszett beállítások, lehet választani, irány a BIOS - ahol meg vannak a beírt értékek! vagy csipőből folytatás bios default -al.
#28005fanti: ennyire jól hasít a 3100 ? hmmm... lehet veszek egyet, kipróbálom, ha meggyőz marad is.
#28015MPowerPH:
Nem tartom kizártnak, hogy előtted valaki lekínálta P95+társai cuccal, cudar 1,4 Volt+ Vcore-al és gyenge ésszel megáldva.
Vagy az IMC részét tolta túl fesszel... -
FingR86
őstag
beton stabil volt, de már másnál teljesít szolgálatot.
most egy giga 2070 sup gaimg oc van. ez sem olyan rossz.
0.968V - 1950Mhz - ezt lőtte be az oc scanner optimálisnak, nekem is megfelel.
memóriákat meg 8000mhz. - micron ennyit tud sajna. Jobb lett volna egy samsung chipes. azok simán 9000 felett mennek. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002 #28003 üzenetére
Hang on a minute... Rosszul emlekeztem. Most megnyitrottam az Amazon ordereimet. Szoval tenyleg volt hasznaltan is 3600 -as, de vegul nem azt vettem, hanem az ujat, mert a kedvezmenyemmel ugyan annyiba kerult.(hasznaltra nem jar kedvezmeny)
Szoval sztorno, a proci nem volt hasznalva elottem. -
fanti
addikt
X470 + 2700X-ről (allcore 4.0GHz)jöttem át B550 + 3100 kombóra, a procit azért csak ilyen "kicsit" vettem, hogy majd úgy is jönnek a komoly 5XXX Ryzenek és akkor majd olcsósan hátha befigyel egy 3800XT...majd...
De nagyon meg vagyok lepődve a kis 3100-as teljesítményén.
1.2 volton járatom allcore 4.3GHz-en és van alatta még 64GB DDR4-3200-as RAM és egy Asus Rog Strix RX 5700XT.Nyilván, azt tudtam, hogy single játékoknál elég lesz a proci, ami be is jött mert elég is lett.
De a multik miatt aggódtam, hogy talán ott hátrányban leszek a 2700X-hez képest, kiváltképp a BF V és a COD MW alatt.
A BF 1 és a BattleFront II-nél nem aggódtam annyira, azok már "régi" játékok és kiváltképp a BattleFront II elég rendesen optimalizált is.Nos, egyenlőre úgy tűnik, hogy kár volt aggodalmaskodnom, mert a BF V és a COD MW is igen fürgén szalad (1080p).
Nem tudok adatokkal szolgálni, csak "érzésre" mondom azt, hogy nem érzem a 3100-as hátrányát egyik multinál sem.Annyi, hogy a 2700X az nagyjából 40-50% között mozgott a BF V alatt, ami a CPU terhelést illeti, a 3100-as meg inkább 50-70% közé áll be, de a 80%-ot soha nem éri el.
Érdekes számomra. Egész kis tisztességes procika ez a 3100-as Ryzen!
-
MPowerPH
félisten
válasz
fudi2002 #28001 üzenetére
Az megeshet, leven a proci Amazonrol van, de hasznalt. Csak ugy, ahogy az alaplap. Es mindegyik Nemetorszagbol jott. Egy idoben kerultek fel, szoval van egy olyan sejtesem, hogy ezek elotte is egyutt voltak hasznalva.
Szuper, de annyira nem erdekel. Return van Januar 31 -ig, szoval ezek utan meg nyugodtabb szivvel kuldom vissza, a lapot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- E-roller topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged