- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz
Sontir Fel #33352 üzenetére
Nálam az XMP 3000, és akkor volt balhé, ha 3200-on próbáltam. De valószínűleg most jó nyomon jársz. Feltehetőleg a CTR profilállítás után nyugodtan visszateheted a D.O.C.P. értékre.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Sontir Fel #33348 üzenetére
Ha a ram tuningolva van, azt előtte tedd vissza teljesen alapra, ettől borulhat a mutatvány. Valamint az LLC sem mindegy, nálam MSI X570 lapon LLC3-ra kellett rakni. Ez a CTR 2.0 RC3-mal is áll, hiába írják a guide-ban, hogy immár az Auto is megfelelő. (Nálam ezen borult meg egy ízben.)
-
Trailblazer
veterán
válasz
Sontir Fel #33341 üzenetére
Innentől úgy, hogy rányomsz a Start gombra, és megvárod, míg végez. Utána meg nem felejted el elmenteni a Profile management alatt. (Egyébként jó a procid.
Az én 3700X-em csak Silver sample. Viszont nálam a 2.0 problémamentesen megy, és Hybrid OC-vel használom tegnap óta.)
-
Trailblazer
veterán
Az új CTR 2.0 RC3-at néztétek már rajtam kívül? Gyönyörűen megy az új funkció, a Hybrid OC. Amikor nincs load, visszavált magától allcore-ról.
-
Trailblazer
veterán
válasz
gaben88 #33080 üzenetére
Ezt most nem tudom számszerűsíteni. Túl forrófejű a cpu, de nem is ez volt az igazi cél, hanem mondom, a pasztával való dzsuvázás befejezése egy jóidőre.
#33081 GIORGIONE76: Úgy valahogy. A kényelmi szempontok megértek ennyit, főleg, ha változik a cpu is, márpedig előbb-utóbb fog.
-
Trailblazer
veterán
Én rövidre zártam a pasztakérdést: beszereztem egy Thermal Grizzly Carbonaut szénszálas pad-et, amelynek a legjobb pasztáénál is jobb a hőátviteli képessége. És végre vége a dzsuvázásnak...
-
Trailblazer
veterán
Itt van egy video egy túlfeszelt 3600X-ről és annak lehetséges használhatóságáról.
-
Trailblazer
veterán
A topicgazda írt korábban 5700X-ről. Nekem az lenne ideális (3700X-ről váltva), valahol az 5600X és az 5800X között úgy árilag, mint teljesítményben. (Persze ez csak az ideális állapot lenne, mert nem tudjuk, egyáltalán lesz-e ilyen cpu, ahogy "sima'" 5600-ról sincs biztos info - meg persze az áraknak is normalizálódniuk kéne, ha történik is ilyen.)
-
-
Trailblazer
veterán
válasz
Goldmember01 #31733 üzenetére
Megment? Nem megmakkant?
-
Trailblazer
veterán
válasz
samsung ace #31730 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
Én pedig hiába állítom be rendre a cpu hőfok kiíratást, nem marad úgy. Mi a titok nyitja?
-
Trailblazer
veterán
De már elnézést, a TDP hőtermelésre utal (Thermal design power), és nem energiafogyasztásra. Ez közkeletű keveredés.
-
Trailblazer
veterán
-
-
Trailblazer
veterán
válasz
hokuszpk #27532 üzenetére
Pontosan ezt az utat kezdtem bejárni, azaz offsettel próbálkozok. Az őrült hőfokok 50-60 között ugráló idle-t jelentettek, terhelés alatt meg bele-belenyalt a 75-be így core performance boosttal. Nem ragadt be semmi a Winben, mindig megvárom a teszteléssel, míg a boot utáni kezdeti stádiumból mintegy "lenyugszik".
-
Trailblazer
veterán
válasz
hokuszpk #27517 üzenetére
A core performance boost alapból ki volt kapcsolva (MSI MPG X570 GAMING PLUS az alaplap), viszont bekapcsolva elmebeteg hőfokokat és üvöltő coolert kaptam, így hamar ismét offra került. (A hűtés pedig nem a gyári AMD, hanem egy 2 db. 12 centis Noctua ventis Gelid Phantom.)
-
Trailblazer
veterán
Üdv mindenki! Újdonsült 3700X tulajként próbálnék egy kis extra lóerőt kinyerni a prociból, az ezen guide lépései alapján nyerhető ram/infinity fabric emelésen már túlvagyok (nem túl merészen csak 1500->1600-ra, 3000-es a ram), de akármit csinálok, nem profitál semmit belőle. Sőt, még az ezen tuning előtti Cinebench R15 score-t sem tudom újra megugrani, rendre kevesebbet ad. Hol nézelődjek? Kösz előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD