Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aljasvip
senior tag
válasz penene #18685 üzenetére
Ne haragudj, hogy beléd kötök, de mi az a 2K?
Tudtommal ilyen nincs [Wiki link], hacsak nem a FullHD-t akarod ennek nevezni. -
Aljasvip
senior tag
válasz r3v0Lut10n #18695 üzenetére
RAM esetében nagyjából jól számolható a teljesítmény, itt egy chart ahol látod hogy mennyit nyersz vele: [RAM perf. index link] (kisebb érték a jobb)
Szvsz semmit nem nyersz vele, egy 3600CL16 lenne jelentős előrelépés csak. Ha plug'n'play a cél, akkor 50k körül vannak már Trident Neo 3600CL16-ok (non RGB vagy RGB verzió is).
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz GFerr56 #19441 üzenetére
Szia pajti!
Ha a gyári megadott érték 1,45V akkor szerintem nem lesz gond vele, ugyanígy az sem tragédia ha a feszültség nem esik be az alap 0,9-1V környékére.
De ezt csakis saját példára tudom alapozni, nem találtam még semmilyen tényszerű leírást/nyilatkozatot erről.
Én az R5 1600X-et 1,375V-on hajtottam 3 évig, allcore OC 3,9GHz, semmi baja nem volt sosem. (a gyári érték 1,46V volt 3,6GHz-hez, így hűvösebb is lett) -
Aljasvip
senior tag
válasz GFerr56 #19456 üzenetére
Szia!
Nem sokra, sajnos. Vasárnap óta minden este piszkálom a gépet, de elég makacs jószág mind a 3600, mind a RAM (G
G.SKILL F4-3600C16D-16GTZRC).PBO-val +100-on már BSOD-t dob a CBR20 single core (+75MHz gond nélkül megy, de magasnak érzem a vele jövő 1,47V-ot, még ha nem is állandóan azon jár), így hagytam egyelőre gyári értékeken. Majd nézek allcore OC-t később.
Ami meglepett, hogy vízhűtés mellett CBR20 allcore-on (98W hwinfo szerint a max) képes 70°C körül járni. Játék alatt persze nem ennyire forró, de az előző procinál megszokott 45-47°C után ezt soknak érzem.A RAM-ot két napja a DRAM caclucalor által dobott értékekkel próbálom beállítani, de be sem boot-ol egyelőre a gép. Van egy pár érték, amit nem találtam még meg a BIOS-ban (pl boot DDR ram voltage), így lehet az a baj, vagy szimplán ez a Hynix DJR egy anti tuning chip. Majd feltúrom a netet, hátha szívott már vele más is.
(#19452) wwenigma
"Tegyél fel az interneten egy kérdést, és lehet nem lesz rá válasz. Adj rossz tanácsot vagy eredményt, és gyorsan akad majd aki korrigál."
Belesétáltál a csapdámba
Köszönöm a választ egyébként, hasznos infó! -
Aljasvip
senior tag
válasz wwenigma #19459 üzenetére
A táblázatot előre is köszönöm!
A csapda csak annyi volt, hogy GFerr56 kolléga (#19456) kommentjére nem nagyon válaszolt senki, de amint rossz választ adtam, hamar jött egy válasz.
(#19460) RECSKA
Viszonyítás kérdése az egész. Én anno direkt azért cseréltem le a hűtést, mert már 65°C-t is soknak éreztem, pedig nem volt hangos.
Köszönöm, hogy megosztottad a nálad mért hőfokot. Ha azt mondod, hogy ez így jó lesz, én elfogadom. Decemberig amúgy sem terveztem szétszedni a rendszert, így legalább nem is idegesítem magam rajta.[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz GFerr56 #19532 üzenetére
(#19452) wwenigma
Válaszolt a kérdésedre egy fórumtárs, az én kommentemre reagálva:
"Allcore terhelésnél NEM 1,45V... a saját példád rendben van de az egy korábbi generáció adata. Jelen esetben erdemes egy 1,3-1,35 kozott adni neki maximum allcore OC-nál."Reddit-en én legutóbb max 1,375-öt olvastam.
-
Aljasvip
senior tag
válasz wwenigma #19473 üzenetére
Köszi a táblázatot.
Sajnos nem jutottam előrébb, bármit állítok át, RAM hibajelző LED világít csak és nem bootol.
Két dologra tudok gondolni:
1) én egy 2017-ben kiadott RAM-ot vettem, F4-3600C16-8GTZRC. Az új "Ryzen optimalizált" GTZNC típusszámú darabok vannak a táblázatban tuningolva. Lehet az enyémből még hiányzik valami FW truváj
2) A Taiphoon rossz adatokat olvas ki, így nyilván nem lesz jó bármit állítok.
(Az alaplapban előtte ment RAM tuning, így arra nem gyanakszom.)Lehet ez az utolsó 5% kergetését elengedem. Jó lett volna, de lassan 5 napja napi 3 órában CMOS reset és BIOS beírogatós robot vagyok.
-
Aljasvip
senior tag
válasz gaben88 #19534 üzenetére
Ezt nem is én írtam...
Nálam a 3600-nál 4150MHz 1,45V és 4100MHz 1,4V sikerült stabilan, az Asus gyári progijával (AVX-ben) és CBR20-al teszteltem.
Cruncher alatt lehet elhasalt volna, de az idle fogyasztás és az alig 6% hozott teljesítmény miatt visszatettem gyári PB-re (nálam PBO 75MHz már nem fut le a CB, Auto beállítások mellett), és adtam neki VRM tuningot, az is hoz egy keveset. -
Aljasvip
senior tag
válasz devast #19540 üzenetére
Kérlek olvasd el az eredeti hozzászólást, egy első gen Ryzen 1600X-ről volt szó. Erre írta wwenigma, hogy Zen2-ben már más a helyzet.
Én elhiszem, hogy valaki szereti kelteni a pánikot, de 1,3V az már kész röhej... Arra kérném a Reddit tömegét, hogy szóljanak az AMD mérnökeinek is, hogy a gyári 1,367V allcore terhelés esetén túl sok, vegyék visszább.
-
Aljasvip
senior tag
válasz odorgg #19593 üzenetére
A PBO már OC, amit az AMD megenged neked, ha bírja a CPU.
Ahogy a kolléga is mondja, nincs értelme ennél feljebb menni, mert fix szorzó mellett elveszted az egy szálas magasabb Boost órajelet, és/vagy olyan fix feszültség kell hozzá, ami hosszú távon degradációt okozhat. Jelentéktelen előrelépést fogsz csak elérni.Saját méréseim Ryzen 3600-al, CBR20-ban :
minden alap: 482/3575 (1,45V-ot kér be a terhelt mag, a többi pihen, allcore terhelésnél 1,36V)
LLC+VRM: 488/3635
LLC+VRM+PBO75: 454/3645 (ennyit bír a gyenge szelektált chip, itt már 1,41V az allcore)
allcore 4175MHz@1,45V: 484/3769Na erre az 5%-ra nem éri meg gyakorlatilag megsütni a chip-et. Saját felelősségre persze lehet... Ahol sokat tudsz dobni a gép sebességén, az a RAM. Nézd meg hátha tud magasabb órajelet és/vagy jobb időzítést. Neten megannyi leírás van erre, ha valami nem világos, akkor kérdezz itt.
Én most pl gondoltam egyet és felraktam 3733MHz 1.4V-ra a RAM-ot (F4-3600C16-8GTZRC). 2 óra Karhu során dobott egy hibát, de 2 óra játék alatt semmi gond nem volt vele, szóval marad.
Abban sajnos igazad van, hogy a CPU elég forrófejű, de ezzel nem tudunk mit csinálni, kicsi a hőt termelő chip, és nem tudod rendesen hűteni. Nálam komplett vízzel 70°C stressz teszt alatt, átlag 65°C játék alatt, de a víz meg se érzi, azt látnám a VGA-n (Vega 64, mag 58°C, hotspot 63°C).
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
-
Aljasvip
senior tag
válasz milszab #19663 üzenetére
Nézd meg az alaplap kézikönyvében, hogy mindkét nvme foglalat használata esetén is elérhető-e az összes SATA port.
Nálam az ASUS PRIME B350 PLUS alaplapnál volt úgy a kiosztás, hogy 2db SATA vagy nvme a procira kötve (nvme esetén a 2 port inaktív lesz) és mellé 4sb SATA csatlakozó a déli híd által. -
Aljasvip
senior tag
válasz RECSKA #19706 üzenetére
Én inkább azt nem értem, hogy nálad honnan jön az a 200 plusz pont az átlaghoz képest. Lehet újabb stepping a te procid? Az enyém 2019 júliusi vétel.
Nálam a CBR20 eredmények kb fedik a Reddit-en írt eredményeket:
minden alap: 482/3575
LLC+VRM: 488/3635
LLC+VRM+PBO75: 454/3645
allcore 4175MHz@1,45V: 484/3769PBO 75MHz-el nálam már néha a CBR20 egyszálas teszt nem fut le, 50MHz meg lényegében semmi előrelépést nem ad.
A scalar-t én nem piszkáltam, mert nem tudom hogyan működik. Majd megnézem 10-el is, hátha... -
Aljasvip
senior tag
Chipset driver fent van és Ryzen balanced az aktív energiagazdálkodás beállítás?
Valamint lehet neked is van egy eldugott Load Line opciós lista az "Advanced" (ASUS esetén ide van rejtve) beállítások között, ahol plusz kraftot tudsz adni a CPU-nak. Nálad olyan, mintha a gyári TDP értékeken menne fixen.Az általad kapott érték alapbeállításhoz szerintem jó lenne, de PBO-val tényleg kevés. Írtam itt pár eredményt, kb ezt kellene lásd.
(#19711) propetya85
Tényleg kevés van neki, olyan mintha csak az alap beállítás lenne aktív. A 3600X-et csak stabil 200MHz PBO-val érné utól, ettől még messze vagyunk. -
Aljasvip
senior tag
válasz devast #19750 üzenetére
Early adopter érzésem van. Amúgy gyári spec szerint 4,2GHz ugye a max órajel, tehát reklamációnak sincs helye.
Zen1-nél megjelenés után rögtön vettem 1600X-et, vitte is szépen az AC 3,9GHz-et, de igaz hogy ott meg a 4GHz volt a plafon, amit szinte lehetetlen volt túllépni. -
Aljasvip
senior tag
válasz Albigator #19872 üzenetére
Ha jutsz vele valamire, kérlek dobj egy DRAM calc képet a stabil OC beállításról.
Gyári CL16 mellett 3733MHz-en 1,4V-on gond nélkül ment. Feljebb nem mentem mert nálam ennyit bír az IMC.
De ha bármit változtatok az időzítéseken, akkor nem boot-ol a gép és RAM hibát jelző LED világít. -
Aljasvip
senior tag
válasz Albigator #19877 üzenetére
Ez a RAM úgy rémlik friss darab, visszamenőleg lehet nem tesztelték B450-re, de úgy néztem X570-nél mind ott van. Szerintem nem lesz gond vele.
Jó kérdés... Boot-kor vagy RAM hiba esetén szoktam csak látni, nálam fix halvány fehéren világít most a rendszer. Vízhűtés feltöltésekor néztem kb 2 órán át, akkor nem tűnt fel, szerintem szinkronban volt.
-
-
Aljasvip
senior tag
válasz Beba Snake #20088 üzenetére
Huh ne is mondd, Anyám játszik valami farmos játékkal, ami alatt folyamatosan 90% a proci használat, fűt is rendesen a szegény kis i3-6vmi. Évente cserélem neki a pasztát a gépen emiatt, biztos ami biztos alapon.
-
Aljasvip
senior tag
Ha Boot media közül tultod az USB eszközön való keresést, akkor is csinálja?
Nálam anno egy laptop csinálta ezt, ott ha bármilyen usb eszköz bedugva maradt, akkor nem boot-olt. Ez lett a megoldás.(#20507) Albigator
Nekem olyat sosem csinált (anno HD4830, majd közelmúltból MSI RX580, Strix 580, Strix Vega volt már).
Azt a VGA vezérli, nem az alaplap.[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Nyugodtan rakd fel az ASUS programját, az nem bloatware, már ha az Aura Sync-ről van szó.
Nálam a LED beállítást VGA esetén a HW tárolta, így a program törlése után is úgy maradt. Hátha neked is működik majd...Egyébként az NZXT és Corsair vezérlő programjai tudnak csak kimagaslóan nagy proci használatot produkálni, a többi ehhez képest semmi. Video a témáról
-
Aljasvip
senior tag
Nem mondasz butaságot, de a kifejtés nem teljes.
A legtöbb PC komponens működése valóban 110°C-ig szavatolt, de nem véletlenül hűtjük aktívan. Főleg a BGA-s chipeket érinti a forrasztás tönkremenetele, ezt a nagy hőingadozás okozta belső feszültségek (forraszanyagban) okozzák. De hosszú távon a VRM MOSFET sem szereti a hőingadozást, neki a műanyag háza reped és rövidzárlat lehet a vége.
Az nVidia kártyákon jól el vannak titkolva a hőfokok, de amit te is láthatsz, hogy GPU Temp 85+°C-nál ott is thermal throttling-ol a kártya. AMD-nél látod a hőfokokat, és ismert is, hogy a GPU hotspot és memória (HBM, GDDRx) hőfok alapján 85°C felett, VRM-nél 100°C felett lesz thermal throttling.(#21015) penene
Ha nem zavar, járasd nyugodtan a ventit. Nem váltod meg vele a világot, de hosszú távon talán jót teszel a kártyának ha hűtöd valami minimális fordulaton. -
Aljasvip
senior tag
válasz arabus #21413 üzenetére
Teljesen off, de a technológiai tipp nem jó.
Az öntéshez minimum 1,5mm falvastagság ajánlott, technológiai okokból, és nagyon problémás lenne ilyen kis méretben.
Ez egy mélyhúzott és stancolt lemez. A szerszám kopása miatt, vagy nem megfelelő megfogás esetén előfordulhat domború felület, de szerintem itt különösen figyelnek erre a forrasztás miatt. -
Aljasvip
senior tag
válasz Lukitomi #23495 üzenetére
Ezen felbuzdulva rendeltem én is egyet. Remélem nálam is ilyen kis tuning bajnok lesz.
A 3600C16 GTZN-nel kifogtam egy elég makacs darabot, semmit nem tudtam rajta az órajelen kívül emelni (3733@CL16 -ra), de ott meg a Karhu 2 óra után hibát dobott, szóval nem is erőltettem.
(#23500) RECSKA
Ha jól rémlik a vízhűtős topikból, te vízzel hűtöd most a RAM-okat. Amíg csak a borda volt a RAM-on, hogy alakultak a hőfokok 1,45V körül?
Gondolom 70°C-ig el lehet őket bátran engedni. Én 1,35V-on max 50°C-t szoktam látni egy hosszabb játszós szakasz után. Gondolkodtam egy kis 40x40 Noctua ventit beszerelni a DIMM socket-ek alá, hogy felfelé elfújja a meleget, de 50°C-nál még elhessegettem az ötletet. -
-
Aljasvip
senior tag
válasz Hublot #23625 üzenetére
Ezek nagyon jó eredmények!
Én most a Patriot 4400C19-el játszadozom. Egyelőre a 3600CL14-es SAFE beállítás megy csak stabilan:
Karhu:
Így majd 5 óra után meguntam. 1,45V-al etettem a RAM-ot, mert az ajánlott 1,35-öt kevésnek éreztem. Talán 1,4V-ra le tudom vinni, de inkább feljebb nézek.Reménykedtem, hogy jó darabot fogtam ki, de ehhez sosem volt szerencsém... A DRAM calculator-ban Manual bin-re dobott 3600CL14 FAST és 3666CL14 SAFE már elhasal negyed órán belül TestMem5-nél. Most megnézem A0/Bad bin miket dob majd...
RECSKA
Májusban írtad (most persze nem találom a kommentet...), hogy ezzel a RAM-mal 3800CL16-nak is mennie kellene. Nálam a vezérlő 1866MHz-et bír, szóval egy 3733CL15 vagy CL16-ot kipróbálnék.
Van értelme egyes értékekkel variálni ha nem boot-ol egy adott beállítással a gép? Vagy csak a Ryzen DRAM calc-ban játsszak a PCB revíziókkal amíg jót nem dob?
Köszi! -
Aljasvip
senior tag
válasz RECSKA #23627 üzenetére
Köszi a tippeket.
B-die, igen, ezért vettem.
Csak most kezdek belemélyedni a témába, ezért kezdésnek a DRAM calc jött szembe.
Kicsit félek a hőfokoktól azért 1.6V közelében. A 3733C14 nagyon szép álom egyelőre, majd hétvégén játszadozom vele ha rossz idő lesz.Te lépésenként csökkented az egyes értékeket, aztán ha instabil akkor vissza egyet?
Ha van valami jó írott anyagot, azt megköszönném. (YT videókat néztem, de azt nehéz értelmezni és tekergetni ide-oda)(#23629) Thrawn
Taiphoon nálam a "Reference Raw Card"-hoz A0-t ír. Ezért gondoltam...
A "Manual" (ami a progiban a default beállítás) biztosan instabil. Megnézem majd A2-es értékekkel a tanácsodra, ha az A0 - amire lazább timing-okat adott - stabil lesz.(#23635) Lukitomi
Előre is vettem következő tesztalanynak, köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz Lukitomi #23635 üzenetére
Kipróbáltam, sajnos 1,6V-on sem boot-ol vele a rendszer. (procODT, stb ellenállások Auto értéken voltak)
tCKE-t nem tudtam nullára állítani, azt csak 1-re tudtam állítani. Talán ez lehetett a gond...A kommentek alapján megnéztem mit tudok GDM nélkül a stabil 3600C14 beállításommal. Boot során kékhalált kaptam mindig, így marad a GDM engedélyezve.
(#23649) RECSKA
Oldalt 4-4 chip van, középen pedig üres. Kipróbálok majd akkor pár A2 beállítást is nemsokára. -
Aljasvip
senior tag
válasz Lukitomi #23681 üzenetére
Köszi a fáradozásaidat!
Néztem a betű jelöléseket, 3-szor is átfutottam, jó volt.
VDDGP feszhez nem nyúltam, megpróbálom majd 1,1V-on és SOC fesz növeléssel, esetleg még a tRFC növelésével. Viszonylag egyszerű dolgom van, mert ha nem jó, akkor boot sincs.Most 2 órát ment a Karhu, hibát nem dobott, szóval úgy tűnik a DRAM calc-ból A2-re 3733MHz CL16 (SAFE) beállítás stabil. Holnap megnézem a 3733CL15-öt (FAST), aztán irány az álom 3733CL14, hátha megcsípem azt is.
-
Aljasvip
senior tag
válasz GIORGIONE76 #24031 üzenetére
Én épített vízzel hűtöm a gépet, egy a kedvétől függően 250-300W között zabáló Vega 64 van a 3600 mellett.
IDLE 34-50°C között ugrál a CPU hőmérséklet, az átlag 45°C.
Játék közben 55-72°C között mozog, átlag 67°C.
Szerintem nincs kifejezetten szükség vízre, de nálam a szett adott volt.(#24026) Gróf...
Ha nem csaj vagyok, akkor is jöhet válasz? (az interneten amúgy is mindenki férfi)Ha az nvme SSD, RAM, vagy VGA nincs hőtanilag problémás helyzetben, egy jól szellőző házba nem szükséges vízhűtés.
A gyári mókuskereket el kell felejteni, helyette egy Freezer 34 Duo (vagy sima, de a Duo-nak minimális a felára, akkor meg miért ne... ) és mögé egy a házból kifelé fújó venti bőven elég kell legyen.Memória téma
Volt időm végre...
Patriot 4400c19-el megy a 3733 CL15. TestMem5 nem dobott hibát, most fut a Karhu 2 órája (eddig semmi).
Ha ez megvan, irány a 3733 CL14, talán vasárnap neki tudok fogni.[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Szerintetek melyik beállítás okozhatja, hogy IDLE (netezés pl) random leáll a gép (játék alatt sosem) , mintha AC power loss lenne?
Párszor előfordult, hogy POST alatt a CPU hiba LED-je világított, ezért kérdezem itt...
Windows-ban nem látok semmit, csak "sudden power loss" kritikus hiba van, alaplapon nincs log (Asus X570-F), a tápom se tud beszélni. A többi periféria vagy a szobában TV nem hullik el, tápot is nemrég cseréltem. (első indítás után 4 percre le is halt, csak hogy érezzem a törődést...)
Most minden alapon megy (RAM tuning volt csak eddig is), és 1 napig nem halt le, de ez sem tuti, volt már az instabil esetnél is, hogy 3 napig semmi, vagy 1 óra alatt 4-szer.Ez az egész kb júliusban kezdődött, előtte másfél hónapig hiba nélkül ment a gép. Lehet az egyik BIOS frissítés hozta...
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz jokeph #24955 üzenetére
Nem, a CPU fesz Auto-n volt hagyva. (PBO szintén, ha jól tudom az Asus-nál "disabled" - et jelenti)
RAM-ból két típussal is van tapasztalatom:
G.Skill F4-3600C16-8GTZRC, ez XMP-n ment, semmi babra feszültségekkel, és akkor is lehalt a gép.
Patriot 4400c19, ez az aktuális. 3600C14, 3600C16, 3733C16, 3733C15, mind a DRAM calc-ból adott értékekkel beállítva, random behalt itt is a gép.
Fclk-t emeltem nyilván ezekhez, az adott értékek alapján.Arra tudok még gondolni, hogy LLC-t és a freki váltásokat kellett volna agresszívabbra tenni, az állítólag növeli a stabilitást.
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz GIORGIONE76 #24962 üzenetére
Megnézem majd ezeket a beállításokat, ha a safe default stabilnak minősül. Adok neki 1 napot még, utána újra jöhet a RAM tuning.
Köszönöm mindenkinek -
Aljasvip
senior tag
-
Aljasvip
senior tag
válasz GIORGIONE76 #24962 üzenetére
3 napig ment a gép stabilan alapbeállítássan, így sanszos, hogy az OC a gond.
Most ezekkel a beállításokkal próbálkoztam:
VRAM 1,43V
VSOC 1,1V
VDDG CCD 1,05V
VDDG IOD 1,05V
VDDP 1,05V
Timing-okat a DRAM Calc SAFE-ből szedtem:1 kör TM5, majd 6 óra Karhu stabilan ment, majd mégegy (biztos ami tuti) TM5 alatt leállt a gép.
Most LLC3-at állítottam be, állítólag növeli a stabilitást, de TM5 második futásra már hibát dobott.Lehet a hőmérséklettel van baja? Feszültségeket (VDDG, VDDP) már nem tudom szabad-e növelni... Még próbálok egy DRAM 1,45V-ot, hátha az megoldja.
DRAM power line calibration-t kerestem még, hátha ott feljebb tolva a current limit-et stabilizálható, de nem találtam sehol a BIOS-ban.[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Nálam 1,43V alatt a Windows-ba belépéskor kékhalált kapok vagy lefagy az egész.
Kínomban próbáltam csak ilyen magas fesz értékeket, tényleg semmi haszna nincs, mert 1,05-1-1-0,95V mellett is működik. Gondoltam hátha az a gondja...
GDM disabled nekem eddig mindig kékhalált hozott, atom biztos beállításon is, de most a 2606 BIOS-szal úgy tűnik megy a 3600C14. Megnézem így is, hátha ez segít, plusz letitottam a PBO-t, ki tudja az Asus lap mit variál a háttérben...(#25079) Albigator
Nálam víz van rajta, nem szokott zavarni az átlag 65°C játék alatt
72°C-os tüskék akadnak, de ez tényleg full default beállítás mellett nem vártam jobbat (a fórumot olvasva).[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Most megy a 3600C14 GDM disabled mellett. Nem akarom elkiabálni, az 1,45V lehet stabilizálta a helyzetet.
Holnap még futtatok pár kör tesztet.
Nálam most 67.1ns-t mért, de nem is érdekel igazán, csak keresem a végét...Én is örülnék egy 4,2 AC-nek, de brutális feszt kér hozzá a procim. CB20 stabil (tehát Y Cruncher még próbálva sem volt) állapot max ez volt: 4175MHz @1,45V vagy PBO +100MHz @1,47V
Lehet most az új BIOS ezen is javított, de nem kísértem a sorsot, default-on megy és a vízbe is elfér a hő, különben unatkozna a pumpa. -
Aljasvip
senior tag
válasz GIORGIONE76 #25094 üzenetére
Fclk nálam mászkál fel-le, 400-1800 között. Nálad Allcore tuning van, azért állandó?
Nem akarom elkiabálni még, de most 24 órát stabil volt. Pár nap múlva kiderül, hogy tartós-e a béke.
Ez a 64ns nagyon baba. Ez valami E die csoda?
A másolás nálam is megvan, a késleltetésen majd dolgozom még.3733C16-nál 65.3ns-ig jutottam, aztán most kezdem elölről az instabilitás miatt.
-
Aljasvip
senior tag
válasz CJ4567 #25492 üzenetére
Én úgy tudom, hogyha a Power Down Mode be van kapcsolva, akkor játszhat az alaplap ezekkel az értékkekkel.
(#25493) HSM
Ha debug vagy RAM stabilitás teszt módban nyomja, akkor még jó is lehet.
Az internetek szerint az (nem) ajánlott max értékek: VSOC 1,125V; VDDG 1,1V; VDDP 1,1V[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest