Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz szasanyi #19200 üzenetére
Nem is én akarom kitalálni, csak Te kérdeztél, én leírtam egy példát.
Egyébként az sem biztos, hogy adnak új garlevelet, mondom nekem olyan volt, hogy csak a kártyát cserélték egy újra, minden más(doboz, garlevél) maradt a régi. De ez tényleg bolttól függ...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
szasanyi
félisten
válasz daveoff #19202 üzenetére
Értem én! Csak arra céloztam, hogy a barkóbázás helyett válaszolhatna és akkor talán ki is derülne a lényeg. Én nem értem, hogy lehet így eladni valamit - már ha ha lehet -, de én mindi teljes és egyértelmű infókat adok ha vmit eladásra kínálok. Ha azon felül van kérdés, akkor arra is válaszolok. Ez szvsz így egyértelmű és így korrekt és aki nem simlis így is csinálja. Szerintem...
-
hosix
újonc
Hali! Most veszek.hamarosan gépet és olyan kérdésem lenne hogy a konfigba található 280x vagy +12 k ért a sapphire 290 tri-X. Oc érné meg jobban.
Proci: i5 4590
lap: Gigabyte H97M D3H
ram: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9
hdd: WD 1 TB EZEX
táp: FSP Raider 550
ház: Corsair Carbide 200R
vga: Sapphire R9 280x 3GB DDR5 vapor-x OC tri-X -
-
Lapajbacsi
aktív tag
Visszatérve az Asus lelógó hőcsöveire. Mi van akkor ha valaki a gyárnak ír egy reklamáló levelet? Esetleg némi kis zsarolással, hogy ha ezt a hibát sürgősen nem korrigálják, legalábbis hogy adnak egy másikat amin normálisan van a borda megcsinálva (de igazán elegáns az lenne, ami persze nyilván képtelenség, bár fene tudja, hogy ha visszahívnák a gyárba az összes példányt és korrigálnák a dolgot minden egyes darabon... mennyi lehet ebből vajon kiosztva néhány százezer db?), akkor egy jó nagy cikk fog megjelenni erről a termékről, hogy az Asus átverte a vásárlóit, méregdrága high end kártyát dobott piacra felháborítóan összebarmolt hűtőrendszerrel... Ezt vajon próbálta már valaki ebben és hasonló esetekben?
-
szasanyi
félisten
válasz Lapajbacsi #19214 üzenetére
Ez kábé annyira sanszos, mint Steve Wonder-nek egy sikeres gépjárművezetői vizsga.
-
HSM
félisten
A 280X-en is ez volt, megspékelve azzal, hogy ott a magas órajel miatt a hűtetlen memóriacsipek is szerettek elmelegedni, és képhibázott egy csomó példány. A mai napig azt árulják, változatlanul.
Lépjünk tovább, felesleges ezzel foglalkozni. Ha szar, ott a gari, kicserélik. Vagy ha sokszor szar, kérsz helyette más típust.
-
N.Ferry
senior tag
őő izé.. szerintem ébredj fel
Ha érdekelné őket, már rég módosítottak volna rajta, sőt akkor levele egy 290hez igazított hűtéssel jöttek volna ki anno.Walking Dead
-
gygabor1981
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Gigabyte R9 290 OC (GV-R929OC-4GD ) videokarim.
Megérné lecserélni egy Geforce GTX 970-s videókártyára?
Teljesítményben jobb vagy körülbelül egy szinten vannak?!? -
Sontir Fel
őstag
válasz gygabor1981 #19218 üzenetére
5knal többet nem fizetnék rá. Najó, max 10 az újrainduló gari miatt
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
gygabor1981
csendes tag
válasz Sontir Fel #19219 üzenetére
És a teljesítménybeli különbség mennyi lehet közöttük körülbelül?
-
szasanyi
félisten
válasz gygabor1981 #19220 üzenetére
Melyik játékban, milyen felbontáson? Mert ez attól is függ, éppen emiatt nincs abszolút jobb. Csak a teljesítmény / fogyasztás mutatója és a PhysX amiben egyértelműen nyerő (mert utóbbit ugye egyáltalán nem tudja az AMD architektúra, ami megint csak játék / felhasználó függő).
-
Sontir Fel
őstag
válasz gygabor1981 #19220 üzenetére
Szerintem kb egál. A konzolok és a mantle miatt több fantáziát látok a 290 vonalban. Kérdés, hogy van-e valami egyéb gondod a kártyával (driver,hang/kép problémák) illetve milyen játékokkal tervezel majd játszani. Na meg, hogy mennyiben állna meg a váltás...
-
Predator2
addikt
válasz gygabor1981 #19218 üzenetére
Azt azért tudnod, kell hogy itt is vannak bajok [link] [link]
Többiekhez:
Garanciában van a jelenlegi VGA-m ami egy Asus R9 280x. Sajnos a 280x-ek betegségével küszködik név szerint az Artifact-el.
Melyik márka melyik kártyája ajánlott R9 290-ből?
Van bármilyen gyerekbetegségük mint a már fentebb említett kártyának?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
gygabor1981
csendes tag
válasz Sontir Fel #19223 üzenetére
Igazából semmi problémám nincs a kártyával eddig minden nagyon jól ment rajta. És még ahhoz képes hogy azt mondták melegedik játékoknál pl Bf4-nél max 59-64 C szokott lenni. 1920x1200 ultra settings 2x élsimítással használom.
Eddig a Ryse Son of Rome ment rajta szarul -
n3lOk
csendes tag
sziasztok most vettem egy AMD Radeon R9 290 sapphire márkájú vga-t és az vele a gondom hogy állandóan ki írja hogy az amd catalyst illesztő össze omlik fekete fehér szines kis kockák vannak a képen néha elmegy a kép majd kékhalál van nagyon bosszantó zsír új a vga most lett cserélve egy 280-as volt előtte az is ezt csinálta de az játék közbe ez meg egy 360p-s video alatt is össze omlik valakinek valami tipp ötlet ???
-
Predator2
addikt
válasz gygabor1981 #19227 üzenetére
970-re gondoltam!
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Sontir Fel
őstag
válasz gygabor1981 #19225 üzenetére
Ahogy nézem az aprót, 80-85 között lehet a kártyád, a 970 meg 100-ról indul. Ennyivel nem gyorsabb szerintem, ha meg nincs bajod a kártyával, akkor nem pidzkalnam a dolgot. Amenyire én tudom nem rossz az a hűtés, csak a többiek jobbak talán. Én 1100on járatom az MSImet, minden maxon a bf4ben és 100 fpseket látok általában
-
n3lOk
csendes tag
válasz Malibutomi #19229 üzenetére
de ezt csinálta 280x-el is akkor nem a vga a bajos hanem az alaplap ??
-
HSM
félisten
válasz Predator2 #19224 üzenetére
Egyik sem rossz. Amik jobbak, a Sapphire Tri-X, Vapor-X, PowerColor PCS+. Én tuti Vaport vennék, ha nem kérnek rá nagy felárat.
(#19226) n3lOk: Nekem gyanús, hogy ott más gond lehet... Proci, alaplap, memória, táp... Sajnos távgyógyítani nem könnyű az ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz gygabor1981 #19225 üzenetére
Érdekes...a Ryse pont fekszik az AMD-nek.A 980 as szintjét is hozta a 290 (kicsit alá kell rugdosni),bár most jött ki a játékhoz NV-s javítás.
-
Predator2
addikt
Cole86 intézi a garimat.
"ha nem kérnek rá nagy felárat"
Itt a hirdetése [link]
Ezek közül/és ezekkel az árakkal melyik 290-est választanátok?
Az fontos, hogy semmi anomália ne legyen a kártyával.
THX>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
n3lOk
csendes tag
válasz Malibutomi #19233 üzenetére
corsair rm 550
msi z87 g41
ram kingston 16 gb 1600 Mhz
proci intel xenon e3 1231 3.4 ghz[ Szerkesztve ]
-
gygabor1981
csendes tag
válasz Sontir Fel #19230 üzenetére
Átgondoltam és igazad van, igazából annyival nem gyorsabb a GTX 970 hogy bukjak az egészen 47 ezret
Inkább várok 1,5 évet addig még biztos jönnek új kártyák aztán majd cserélek akkor
Tudnál segíteni a vga tuningban? -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz gygabor1981 #19238 üzenetére
Szerintem hiába új a 970-es mind a modell, mind az architektúra; meg kell nézni a paramétereit a két kártyának és azonnal látszik hogy sokkal többet tud az ATI. Majdnem dupla sávszélességek stb. Ram ugyanannyi... frekiben sincs túl sok különbség... Szerintem még az r9 290-esek tudását sem használja ki a legtöbb szoftver. Tehát hosszú távon még van az ATI-ban, a 970-es meg maxra van spilázva, abban nem hinném hogy ilyen szunnyadó erők lennének, az ennyit tud amit tud, újabb szoftverek nem tudnak semmit rajta már kihasználni, hiszen még a 7-es szériához képest is visszabutították szinte minden paraméterében, kivéve a freki; oké hogy a Maxwell újabb gyorsabb valamivel, azonban amit a réven nyerünk vele a vámon veszítjük. Talán néhány extrán tuningolható példány lehet az ami felveszi a versenyt egy r9-essel... A 980-as már más téma, ha van pénze az embernek, akkor vita nincs, meg kell venni, mert abból egy tuningolható példány extra dolgokat produkál, messze ver a legjobb r9-eseket is, legfeljebb egy x2-es érhet a nyomába talán.... DX12 meg szimpla parasztvakítás...
Ez nekem laikus hobbistának a magánvéleményem és nem szakvélemény... tudom mindjárt jönnek a szakik, ahogy szokták és leírják hogy mekkora dilettáns barom vagyok és minden hülyeség amit írtam, de sebaj, nekem akkor is jólesik irkálni, antiszakérteni.. bocs hogy élek....[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Lapajbacsi #19239 üzenetére
Vegulis az utolso sorokban leirtad a lenyeget, igy nem feltetlenul kell mar belekotni...
Vannak dolgok...
-
TTomax
félisten
De ja vu.... [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
zack
nagyúr
Jááájj. Remélem senki sem szándékozik ez alapján vásárolni.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
14.9.2 Beta
Nem tudom volt e már.Mantle API activated for ultimate performance in Sid Meier's Civilization®: Beyond Earth™
Dual Graphics optimizations for KritiKa and SheDiaoZero
Project Cars profile updateResolved Issues
Alien: Isolation: AMD CrossFire™ profile updated to detect new .exe of recent application patch
[404762]: Total War: Rome 2 sometimes displaying texture corruption when on the campaign map in CrossFire™ configurations
[400500]: Total War: Rome 2 occasionally stutters when task switching between applications
[406501]: Watch Dogs occasionally has negative performance in CrossFire™ configurations on medium game settings
[402840]: Max Payne 3 cinematic cut scenes intermittently show flickering
[403798]: FIFA 2015 CrossFire™ scaling sometimes underperforming expectations
[401984]: Metro Redux CrossFire™ scaling sometimes underperforming expectations
[397343]: Middle-Earth: Shadow of Mordor occasionally shows flashing when running CrossFire™ configurations
[406978]: White patches occasionally observed in CCC when dragging display icons
[406997]: Upgrading from previous 14.4 Catalyst™ drivers with dual AMD Radeon™ R9 295 in CrossFire™ may cause a black screen or system hangKnown Issues
[407993]: F1 2014 exhibits minimal scaling in some CrossFire™ configurations
[407864]: Hitman Absolution intermittently crashes when starting a new game on AMD Radeon R9 285
[407834]: FIFA 2015 occasionally displays flickering in Asymmetric CrossFire™ configurations
[407622]: Alien Isolation will sometimes exhibit screen tearing with V-Sync enabled
[407431]: Minecraft sometimes produces corruption when changing video settings in windowed mode. As a work around please select Use VBOs to On in the Video Settings in game.
[407338]: XDMA Quad CrossFire™ configurations in portrait Eyefinity modes sometimes display tearing or stuttering
[407756]: Launching Battlefield 4 in offline mode can occasionally lead to a crash
[408033]: Launching Civilization®: Beyond Earth™ with a 144 Hz display can sometimes cause the app to hang. As a work around lower the refresh rate of the monitor.
[408007]: Civilization®: Beyond Earth™ can sometimes hang on a small limited set of Kaveri mobile APU products when paired with discrete graphics products in Windows 7Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Erdei88
veterán
Miért írsz "majdnem dupla annyit" amikor kereken 1,5x-e.
290/290X mellett szól erősen a Mantle, ami egyre több helyen bizonyít
-
gygabor1981
csendes tag
Szóval akkor azért még ne keseredjek el, van még jövője az R9 290-seknek?!?
Mondjuk a DirectX 12 nem tudják -
HSM
félisten
válasz gygabor1981 #19245 üzenetére
Dehogynem... Igazság szerint még egy magasabb tudásszintbe is tartoznak, mint a gtx900-asok...
Ezenkívül az is előnyös alacsony szintű apiknál, hogy ugyanaz az architektúra, ami a konzolokban is van.[ Szerkesztve ]
-
m0h0senator
őstag
-
Sontir Fel
őstag
válasz gygabor1981 #19238 üzenetére
Persze, szívesen. Este írok, most vidéken vagyok.
-
HSM
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest