Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:01:26

LOGOUT.hu

AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18701) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Ahogy nezem, nalam valamiert kevesebb pontokat dobal minden tesztben, mint az atlag. A miertjere majd meg ra kell jonnom. Most nezek OC-t, ugyis az izgat engem is.

Don't Tread On Me

(#18702) deadwing válasza Joshi (#18691) üzenetére


deadwing
addikt

Ha leterheled prime-al a cpu-t, az nem hajtja ki a vga-kat, szal semmi értelme. Próbáltam.
Nem értem, hogy írhatsz ilyet?
Hülyeség.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#18703) m0h0senator válasza deadwing (#18702) üzenetére


m0h0senator
őstag

pontosan, 1 mag elmegy a vga kiszolgálására. Szerintem bf4 multi az az egyetlen jelenlegi program ami kellően meghajt mindent egyszerre.

An odyssey through the realm of consciousness.

(#18704) deadwing válasza tailor74 (#18700) üzenetére


deadwing
addikt

Pár percig van csak értelme az ilyen vga gyilkos programoknak.
Max arra jók, hogy megmutatják, hogy na állj meg!!!! most kapcsold már le... ;]
Nekem léggel sosem volt 90 fok alatti értékem ezekkel a progikkal, pedig volt már pár kártyám. Ehhez képest játékok alatt meg 60 fok volt... Szal ezeknek a kombustor meg furmarkoknak semmi értelme.
Mégis miért? Mit vár az ember? Hogy a kártyája majd 60 fokos lesz furmark alatt?
És vagizhat vele a topicban? Nem, rohadtul nem lesz annyi. Sőt, ha kellően nem figyel, még meg is sülhet a picsába, aztán viheti vissza gariba, és jöhet ide sírni, hogy jajj beszart a kártyája, -jajj milyen szar az MSI meg milyen szar az Asus- és jajj nem tud játszani a hétvégén... meg is érdemli.

Tököm tele van a hozzá nem értő emberekkel már... ofkorsz, nem rád értettem.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#18705) zack válasza hadde (#18652) üzenetére


zack
nagyúr

Szerintem ne vedd meg. Ilyenem volt pár napig, aztán kivágtam a házból. Auto venti mellett idle ugyan csendes, de terhelésen hangos, és persze ez mellett 90 fokos a GPU. Módosítani kell a venti profilt, hogy 80-85-nél álljon meg, de így még hangosabb. Ergo a hűtése egy kalap meleg fingot se ér (sajnos).
Tuningban nálam fesz emeléssel sem tudta stabilan az 1100-at, de keress rá a hozzászólásaimra, és meg fogod látni. Túl sok pozitív dolgot nem írtam vele kapcsolatban. Asus 290X DCU2 se sokkal jobb tuningban, ott sem ment az 1100, de legalább kicsit hűvösebb volt, bár ez lehet az X-es chipnek volt köszönhető inkább.

(#18704) deadwing

Nem igazán értek egyet veled, bár hozzáteszem, én sem Furmarkkal tesztelek.Azt hiszem az Asus-t néztem vele, mert nem akartam órákat pöcsölni játék közben 1-1 beállítás miatt. Nem arra való, hogy órákat fusson, hanem inkább arra hol áll meg a hőfok, mert játékban sem lesz több, és persze nem kell hozzá több óra. Bőven elég 15 perc.
Prime is tökéletes arra amire kitalálták. Mindig ezzel tesztelem a CPU beállításaimat, és még sosem csalódtam benne, ami átment smallFFT és a Blend teszten is (1-1 óra) azt utána nem tudtam zavarba hozni.
A LinX valóban erősebb, de minek kapjon többet, ha nekem a Prime is bevált és stabil a rendszer? Volt hogy futtattam Prime után próbából, az is hiba nélkül ment. 1-2 kirívó véletlen lehet, hogy Prime alatt még nem teljesen stabil de átmegy, a LinX meg kidobja, de ilyennel én még nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18706) zack válasza DroiDMester (#18627) üzenetére


zack
nagyúr

Teljesen mindegy mennyiért vetted. PH tesztelők is ezzel a Voltcraft Energy Check-kel mérnek. És nem csak ők, de sokan mások is, és akivel beszéltem róla, mindenki elismerte hogy jó cucc. Nem csak az a jó cucc ami drága. Persze lehet venni drágán is.
Remélem nem azt akartad ezzel hangsúlyozni, hogy amivel mértem az xar, mert nem 65k volt. :U

Autóban is lehet venni 300 millióért Bugatti Veyron-t, és lehet venni a tizedéért Nissan GTR-t, ami menetteljesítményben hozza a Veyron által közzétett gyorsulást. Mindenben nem összehasonlítható, de a legtöbb prémium kategóriás sport autóval bármiben (Lambo,Ferrari, Porsche), és fele annyiba kerül, vagy jobb esetben harmada a menők árképzésének. Remélem értetted a párhuzamot.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18707) Cole86 válasza zack (#18705) üzenetére


Cole86
senior tag

Ez kissé hüleség, nekem is gaming van és alulfeszelve viszi az 1030mhzet 1300as memóriával, 73 fokos 55% ventivel.. full defaulton pedig szintén ekkora ventivel max 78-79 fokig ment fel és hangja szinte alig van.

Asus, gigabyte alatta van tuti, sapphire trix kb egy szint hangban, az talán 1-2fokkal még jobb lehet (de csak 2év gari és nincs rajta hátlap) , a vapor-x lenne a legjobb választás ,de az meg más árfekvésű már.

Asus kerülendő mert 2 hőcső is lelóg a gpu-ról, mivel az nvidiára lett tervezve a dc2es hűtő... rossz lóra tettél.. :U

ennyi a rövid véleményen a 290es karikról, nálam már mindegyikből járt pár, szerintem eléggé konzekvens a
véleményem..

1-1 gyengébb chip bármelyik gyártónál és típusnál lehet, ezért kár azonnal véleményt formálni, csak mert valakinél jár egy ilyen is..

Szóval a gaming egy erősen ajánlható márka a 290esekből. :K

[ Szerkesztve ]

>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P

(#18708) zack válasza Cole86 (#18707) üzenetére


zack
nagyúr

De itt most nem az alulfeszelésről, van szó, és nem nyitott oldallapos használatról. ;) Szerinted hány 290-es vásárló akar alulfeszelni? Mindenki a tuningra megy, és ha a hőmérséklet engedi, fesz emelésre. ;)
De jöhet Gaming 290-es tuning eredmény... Lássuk mit megy. ;) Sajnos Maxwell-ek esetében is az MSi a leggyengébb. Az StriX, Giga G1 jobban ajánlható, mert jobb a hűtés, és jobb a tuning is. Ezt a az eddigi vásárlók tapasztalták. Szóval ott is kezd kiesni az MSi mint ajánlható márka.
Félreértés ne essék, velem nagyon korrekt volt az MSi, és amit kaptam tőlük 290-et eszem ágában sem volt eladni, de zárt házban auto ventivel 90 fokos volt, és bár a garanciális ügymenetem pozitívan zárult, senki sem várhatja tőlem (MSi), hogy egy hűvös házban 90 fokos GPU működjön. Ha fesz emeléssel ment volna az 1100 Mhz 80-85 fok környékén, ami nem kiemelkedő, inkább nagy átlag, még mindig itt lenne a gépben. Nem is értem nálad hogy lehet 78-79 fok, mivel az MSi úgy állítja be az auto szabályzást, hogy 90 fokon fogja meg, és ott toljon rá nagyobb venti fordulatot, tehát a hőfok rovására egy bizonyos szintig nagyon halk.
Olvass bele a topikba, hogy engem leszámítva hányan nem ajánlották eddig az MSi-t. Biztos ez sem véletlen.
Tisztában vagyok vele, hogy lehet kifogtam egy gyengébb képességű 290-et,
Gigából nem tudom milyenek a 290-ek, de Maxwell esetében nagyon jók lettek. Remekül mennek, és hűvösek.
Az Asus hűtés egy párszor ki lett már tárgyalva, de még így is hűvösebb volt mint az MSi. Csak ugye az is megállt mint a szög 1070Mhz-nél, és a fesz emelésre se reagált pozitívan, ahogy az MSi sem.
Vapor hiába más kategória, itt úgy működik minden, ahogy kell. :K Remek auto venti szabályozás, nagyon halk, és még 55% fordulat felett nem láttam még az extrém, és maximálisan adható +300mV-on sem 80 fok környékén. Nem kell bíbelődnöm a venti szabályozással, mint a másik két kártya esetében, és teszi a dolgát. Igaz, ez feláras, bár továbbra is tartom, hogy az 290-es szériának ilyennek kellene lennie alapból, mint amit a Sapphire összerakott felárasan, és akkor még népszerűbb lehetett volna.
Sajnos nem ez az átlag, hogy így mennek, elég sok antituningos, és "forrófejű" példány van belőlük.
1 szónak is 100 a vége. Én megtaláltam azt amit kerestem.
Nálad csalóka lehet a nyitott ház, bár ahogy láttam, túlzsúfolva nem volt, de ez akkor is 5-6-7 fokot jelenthet terhelésen.

"Asus kerülendő mert 2 hőcső is lelóg a gpu-ról, mivel az nvidiára lett tervezve a dc2es hűtő... rossz lóra tettél.. "

Annyira nem, mert bár tudtam a hűtés tervezésének hibájáról 95k-ért vettem, kaptam rá kárpótlást, így 80k-ba állt meg, amit eladtam 92k-ért. Mind ezt 3 nap alatt sikerült.

530-as SSD-t sikerült eladnod? A 250-es Evo teszi a dolgát, gyors is, és DP kábellel használom. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18709) tailor74 válasza deadwing (#18704) üzenetére


tailor74
őstag

De haragos vagy.. :)
Elbeszéltünk egymás mellett. Egy frissen össze rakott hűtés tesztelésére tartom alkalmasnak a furmark, és társai programokat, nem fél órás, 1 órás "bencsmárkolásra".
Nyilván aki elindít egy ilyet, az tudja ,hogy miért teszi, nem hagyja ott, figyeli a részleteket, és ha mondjuk 20 másodperc alatt 90 fokos a gpu, akkor értelemszerűen lekapcsolja, mert ott valami gond van, amit orvosolni kell.. Ennyi.. Lássuk be, nem sok embert tudnál mondani az itteniek közül, aki nem próbálta ki még (többek közt te is :) ) , ettől függetlenül senkit nem biztatok rá, hogy ezzel "játszon" órákon keresztül...

Én azon szoktam "mosolyogni", amikor az új és/vagy hűtéscserés kártyát 1 óra valley-val extreme hd-ban tesztelik, közben megvacsoráznak, fürdenek,tv-znek a másik szobában, szóval nincsenek jelen... Na szerintem az is vga gyilkos lehet nem kicsit, mondván az úgysem okozhat gondot.. :)

Részben igazad van a kitörésed illetően, de alap, hogy senki ne csináljon olyat, amihez nem érez elég tudást magában.
Béke kolléga.. :) :R

Más... Újabban itt is kezd divat lenni az, mint "az igazság ideát van " topikban (970/980), hogy bárki - bármit mond, azonnal leküldik... Ez egy szakmai fórum, ahol okos, és buta dolgok is elhangzanak, azért vagyunk itt , hogy ezt értelmesen megbeszéljük, nem az öntömjénezés a cél... Komolyan néha gáz, ami a ph-n megy,lassan elérjük a nagy Yp ON fórum színvonalát.. :D

Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.

(#18710) zack válasza tailor74 (#18709) üzenetére


zack
nagyúr

+1
;)

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18711) Malibutomi válasza zack (#18708) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Nekem X-es volt Gamingböl, az teljesen okés volt.
Jól ment tuningban (1200), 80 fok körül megállt, és soha nem ment maxon a ventije.

(#18712) zack válasza Malibutomi (#18711) üzenetére


zack
nagyúr

De a tied X-es...Én elsősorban 290-ről beszéltem, és arról ami nálam volt. ;)

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18713) Televan74


Televan74
nagyúr

Van egy kis problémám. A kártya alap órajelen +25 offset értékkel megy, ha leveszem 0 ra.Akkor pár kattintás és BS(csak resettel indul újra a gép). Meg néha mikor a monitor kikapcsolt állapotból tér vissza.
Driver gond?

Érdekes hogy a Ryse -val 1100/1500(+50) oc -n vagy 1,5 órát játszottam minden probléma nélkül.Minden maxon Super sampling(ss) 2x -n.79C° gpu max.
Később kikapcsoltam a ss -t,bántotta a szemem a 22-25 fps harc közben.Ss nélkül meg van a 85-112 fps.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#18714) lowzor válasza zack (#18708) üzenetére


lowzor
veterán

"Az StriX, Giga G1 jobban ajánlható, mert jobb a hűtés, és jobb a tuning is."

Szóval szerinted az MSI-nem odadobálják a gyengébb minőségű chip-eket? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Teljesen gyártófüggetlen a tuning.

Az meg már ránézésre látszik, hogy nem sokat ér egy ekkora hűtő egy ilyen fogyasztású kártyán, pláne tuninghoz. Tehát érdekes, hogy hőfokrekordokra számítottál vele.

[ Szerkesztve ]

(#18715) deadwing válasza tailor74 (#18709) üzenetére


deadwing
addikt

Ahh...
Hülyekomment volt ez részemről, nézzétek el nekem pls.
Kaptam barátomtól általa főzött körtepálinkát tegnap, aztán kicsit többet ittam belőle, mint kellett volna. Annyira finom volt, és eléggé átvert a végére... :)
Teljesen egyet értek veletek, sőt, ha azt nézem, hogy nem igazán tudok itt a topicban furmark által megfőzött kártyáról, akkor meg aztán végképp értelmetlen volt a kiakadásom.

Béke :R

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#18716) ricshard444 válasza deadwing (#18715) üzenetére


ricshard444
veterán

Egy őszinte ember vallomását olvashattuk :DDD

Vannak dolgok...

(#18717) bladegery


bladegery
senior tag

Ti talalkoztatok mar olyannal hogy a kartya nem ad jelet a monitonak miutan lezartatok a windows-t es kikapcsoltatok a monitort?
Most van meg a harmadik napja es eszakara mindig lezarom es kikapcsolom a monitort, viszont reggelre a monitor nem kap jelet a kartyatol, persze bekapcsolas utan.
Ma a kabel ki/be utan mar mukodott, de a masik alkalommal nem.
hdmi-n zajlana a kapcsolat egyebkent.
Driver hiba lehet?

gergely-szabo.com

(#18718) Asbee válasza zack (#18708) üzenetére


Asbee
veterán

Miért mindig csak a magad esetéből indulsz ki? MSI hűtést 290-en külföldi oldalakon is elég jónak mondják. Giga és Asus felett. Te kifogtál egy melegedőst, bár nem tudom mit hogy állítgattál, mert úgy emlékszem egyik pillanatról a másikra csak úgy jobb lett.
Sosem értettem, hogy lehet olyat kijelenteni, hogy egyik kártya márka jobban megy mint a másik ezért ajánlottabb. Ilyen nincs. Vagy te belelátsz a világ maxwell készletébe és tudod melyik mennyit megy? Vagy minden vásárló tapasztalatát tudod?
Nyitott ház szinte semmi előnyt nem hoz ezeknél a kártyáknál. Egy jó házszellőzés ahol a meleg ki van tolva rendesen sokkal jobb.
A giga hűtése kompromisszumos kicsit. Ha tuningolsz nem lesz halk. Úgy viszont 80-85 fokon tartható ami viszont nem gáz ennél a kártyánál.

(#18719) deadwing válasza bladegery (#18717) üzenetére


deadwing
addikt

14.9.1 bétát rakd fel. 14.9 whql-el lehettek ilyen problémák. Asszem.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#18720) bladegery válasza deadwing (#18719) üzenetére


bladegery
senior tag

Rendben, este kiprobalom, kosz.

gergely-szabo.com

(#18722) GeneraL_XTX válasza ALONSO11 (#18721) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Én egy tagról tudok itt a fórumon, akinek kompatibilitási problémája volt, egy régebbi 1156-os Intel konfiggal.

AMD-nél erről még nem hallottam. De egy FX 6100 mellé én egyiket se venném, olyan CPU limited lesz, hogy öröm lesz nézni. :U

(#18723) zack válasza lowzor (#18714) üzenetére


zack
nagyúr

Fogod magad, átnézel a Maxwell topikba és azt fogod látni, MSI-vel van a legtöbb gond.
Senki sem írt olyat, és még csak nem is utaltam rá, hogy az MSi gyengébb chipeket kapna. :U
Azon kívül olyan dolgokat csinálnak ami ezen a szinten nem megengedhető. Gond van venti szabályzással Maxwelleknél, kiadtak egy BIOS-t ami pár napig elérhető volt, gondolom sokan leszedték, felrakták, de pár nap után levette az MSi, gondolom azért mert valami abban sem kerek.
Biztos itt is van olyan MSi tulaj aki elégedett a 290-el, de magamból kiindulva, és a 290-ből amit kaptam, eszem ágába se jutott X-es verziót venni belőle.
Maxwellek esetében a Giga G1 kapta a legnagyobb TDP limitet, és akinek nem a fogyasztás és a kártya mérete a lényeg, annak a Giga a legjobb választás az eddigi tapasztalatok alapján, ami persze még változhat.
Leírtam 100x, hogy nem volt lehetőségem ránézésre dönteni, mert garanciában kaptam, illetve sírtam ki, ugyanis több hónapnyi huza-vona után. a 3. rossz Lightning után is, 280X csere lehetőséget ajánlottak fel az anyacégtől, amit nem fogadtam el. Tehát nem választhattam, bár X-es kártyát akartam első körben, amire ők 280X-et ajánlottak, így lett a köztes 290.
Nem vártam hőfokrekordokat, de nekem auto ventivel sok volt a 90 fok. Leírtam többször is, ezeknél a kártyáknál amik befelé ontják a meleget, különösen fontos a hőmérséklet, míg ref kártyák esetében kevésbé, mivel a házon kívülre távozik a meleg levegő. Mindenem 5 fokkal melegebb lett terhelésen, pedig mint már többször is utaltam rá, ennél jobb léghűtéses rendszer nem nagyon van, mint ami a házamban található, nem spóroltam semmin, és meg is van az eredménye. A hőfok emelkedés, és alapvetően a GPU hőmérséklete is belefért volna, de engem zavart, főleg az, hogy az 50k SoundBlaster Zx hangkártyám hátoldal is jóval melegebb volt. Persze lehet ez sem lett volna gond hosszútávon, de nem tetszett. Most viszont nyugodt vagyok, mert olyan VGA került bele, ami a házamba való. Minőségben, hűtésben, teljesítményben egyaránt.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18724) zack válasza Asbee (#18718) üzenetére


zack
nagyúr

"Te kifogtál egy melegedőst, bár nem tudom mit hogy állítgattál, mert úgy emlékszem egyik pillanatról a másikra csak úgy jobb lett."

Azért lett jobb, mert az auto ventiről manuálisra váltottam. :U Ami nem gond, de jóval hangosabb lett.

"Sosem értettem, hogy lehet olyat kijelenteni, hogy egyik kártya márka jobban megy mint a másik ezért ajánlottabb. Ilyen nincs. Vagy te belelátsz a világ maxwell készletébe és tudod melyik mennyit megy? Vagy minden vásárló tapasztalatát tudod?"

Te vennél X-es verziót MSi-ből ha a 290-el befürödtél volna? :U Hagyjuk már ezt. Mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, és saját szuverén magánügye milyen márkákat preferál. Az én szememben a Sapphire, PowerColor az etalon hosszú ideje, de ebből is volt hogy kifogtam kevésbé jó példányt. Ettől még nem xarozom, és továbbra is azt mondom, hogy jó kártyák (7970 CF PowerColor volt, ami két egymás utáni sorozatszámon gördült le a gyártósorról, mégis az egyik csak 1080-1100-at ment, a másik 1220-at)
Bárkit megkérdezel, van egy felállított gyártói rangsora a saját és közvetlen környezete alapján. Lehet nem mindenki de szakmai hozzáértéstől függetlenül a többség ilyen.
Ha a szívemre teszem a kezem, igen mély nyomot hagyott bennem az elmúlt hónapok garanciális ügyintézése az Iponnal, majd az MSi-vel, a végkifejlettől függetlenül, ami csak azért jött így össze, mert handicappel indultam a garanciális ügyintézésben.
Neked is csak azt tudom javasolni olvasgasd át a Maxwell topikot. Sokan vettek Gigát, talán a legtöbben és eddig nincs gond, ami persze változhat az idő múlásával. StriX-ről, MSi-ről általánosságban eddig az mondható el, hogy kicsit melegebbek mint a Giga, és kevésbé mennek jól. Elég sok a tulaj odaát, nem 1-2 vevő tapasztalatai ezek. Persze alapvetően tök mindegy, hogy 60 vagy 65 fok terhelésen, de ha befér a házba a 31cm Giga, akkor miért ne legyen hűvösebb? Ami persze nyáron még nagyon jól jöhet.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18725) Malibutomi válasza zack (#18723) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Azt ugye tudod hogy a jobb hütö miatt a gpu által leadott hömennyiség nem változik, csak hatékonyabban vezeti el a gpu-ról és sugározza ki a környezetbe.
Vagyis a házadban nem a gaming-vaporx csere miatt van hüvösebb, hanem a 290-290x csere miatt.
Ha ugyanazon a kártyán csak hütöt cseréltél volna, akkor most valószínü hüvösebb lenne a gpu, és ugyanolyan meleg lenne a házadban.

(#18726) zack válasza Malibutomi (#18725) üzenetére


zack
nagyúr

Tisztában vagyok vele. Ettől függetlenül a Vapor erre cáfolat. Nem fűti a házat belülről pedig volt hogy 1,3V kapott, ami azért nem kevés ami a hőtermelést jelenti. Most is 150mV kap 1150Mhz-en, BF4 alatt nem megy 75 fok fölé, ami tudom a hűtő hatékonysága nem a chip hűvössége, de nincs hőmérséklet emelkedés a házon belül.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18727) HSM válasza Malibutomi (#18725) üzenetére


HSM
félisten

Azért két dolofg nem mindegy... Egyfelől hogyan teríti el a meleget az egyik és másik hűtő, másfelől a VRM hatásfoka is erősen nem mindegy.

(#18728) zack


zack
nagyúr

Úgy tűnik, hogy a Sniper Elite V3-ban jóval erősebb a 290X mint a 970. Kb alapon megy annyit a Vapor, mint a max-ra húzott 970. 1080p Ultra, mindent max-ra húzva.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18729) Erdei88 válasza zack (#18728) üzenetére


Erdei88
veterán

A 4x supersampling nem éppen a barátja. Mantle patch-t megkapta már a játék?

[ Szerkesztve ]

(#18730) Cseneles válasza Erdei88 (#18729) üzenetére


Cseneles
őstag

Szerintem még nem lehet letölteni hozzá...napok kérdése ;)

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#18731) Erdei88 válasza Cseneles (#18730) üzenetére


Erdei88
veterán

Elvileg támogatja és van benchmarkja. Nem értem miért nem látom, pedig a Steam auto update-re van állítva

[ Szerkesztve ]

(#18732) Asbee


Asbee
veterán

Lehet rossz döntést hoztam. :D Berendeltem egy 970 Giga G1-et. Csinálni fogok összefoglaló tesztet 290-el ha vissza jön a karim gariból. Gyötört a kíváncsiság. Meglátjuk majd 1440p-ben melyik mit tud. :)

(#18733) lowzor válasza Asbee (#18732) üzenetére


lowzor
veterán

Inkább érthető döntést :)
Nálam csak a Vapor-X, meg a PCS+ játszana a 970 ellen.

(#18734) lala42


lala42
őstag

Hali!
Egy kis gyors tanács.
Van 1 R290X ASUS kártya. Terhelés alatt, értem ezt játékoknál, kb 5-10 perc után lehapcsolja a gépet. A táp egy HKC 550-es. Talán az lenne a baj? :R

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#18735) zack válasza lala42 (#18734) üzenetére


zack
nagyúr

Szinte biztos. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18736) lala42 válasza zack (#18735) üzenetére


lala42
őstag

Én is erre tippelek. A CCC-ben érdemes a power limitet megemelni? Adtam +20 %-ot, nos ekkor kicsit tovább húzta.De a jelenség előjött.

[ Szerkesztve ]

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#18737) zack válasza lala42 (#18736) üzenetére


zack
nagyúr

Ha a power limitet kitolod, még többet fog fogyasztani.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18738) Asbee válasza lala42 (#18734) üzenetére


Asbee
veterán

Kész öngyilkosság egy ilyen hulladék, veszélyes táppal hajtani egy ilyen kártyát. Cseréld minél előbb, addig be se kapcsold. Örülj hogy eddig is lekapcsolt.

(#18737) zack: Nem fog többet fogyasztani.

[ Szerkesztve ]

(#18739) zack válasza Asbee (#18738) üzenetére


zack
nagyúr

Mert? Akkor mire van a power limit csúszka? :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18740) Asbee válasza zack (#18739) üzenetére


Asbee
veterán

Ami a nevében van. :U A tdp limitet tolja ki. Komolyabb tuningnál kell, alapon nem.

[ Szerkesztve ]

(#18741) zack válasza Asbee (#18740) üzenetére


zack
nagyúr

Igaz. Húzás nélkül 0% van. De ettől függetlenül szerintem simán lehet, hogy átlépi, ill, visszaveszi az órajeleket deafault-on is nem? Mintha futottam volna már bele hasonlóba...

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18742) HSM válasza Asbee (#18740) üzenetére


HSM
félisten

Ebben nem lennék biztos. :N Én minden kártyámnál ezzel indítok, kitolom maxra, nekem ne fogja vissza magát. Úgyis fut az OSD/HWiNFO mindig a háttérben, néha szeretek ránézni a fontosabb paraméterekre. :)

(#18743) Asbee válasza HSM (#18742) üzenetére


Asbee
veterán

Én 290-nél nem tapasztaltam hogy játék alatt vissza vett volna. Se a refen, se a 1040-es gigán. Ha az embert megnyugtatja ki lehet tolni, hiszen nem kerül semmibe. Nem fog többet fogyasztani. :D Bezzeg majd a 970. ;]

[ Szerkesztve ]

(#18744) Joshi


Joshi
titán

"Én minden kártyámnál ezzel indítok, kitolom maxra, nekem ne fogja vissza magát."
Egyébként meg teljesen természetes módon mindent alul feszelek. ;]

(#18745) Cole86 válasza Joshi (#18744) üzenetére


Cole86
senior tag

Na igen.. Én valahol mindkettőtöknek igazat adok.. megnézem mit megy a kari alapfeszen maxot, belövöm profilba, aztán megnézem mi a legjobb alulfesz a számára, azt is... :P

Aztán eldöntöm ,h milyen játékhoz mennyi kraft kell és annak fényében belövöm, esetleg csöndes és hűvösebb órákat szeretnék -e...? :)) ;)

[ Szerkesztve ]

>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P

(#18746) HSM válasza Asbee (#18743) üzenetére


HSM
félisten

Én úgy emlékszem, V-sync OFF-al volt, amikor visszavett 0%-on, de nem sokat ment úgy. ;]
Kíváncsi leszek én arra a 970-re. Ott a TDP is kicsi, és még húzni is csak keveset lehet rajta. :P

(#18744) Joshi: És nem is... A procim gyári fesze 1,05V körül van, mégis 4,5Ghz-re húzva használom 1,2V-on. A VGA alulfeszben megy, -20mv-on, 850Mhz-en, mivel amit mostanság játszom (BF4), így is elég High grafika+4X-es MSAA mellett 70-90FPS-re, procilimittel, akkor meg minek hajtsam feleslegesen. :U
Természetesen van egy alapfeszes 1040/1350Mhz-es és egy OC 1100/1400MHz-es, +50mv-os profil is elmentve szükség esetére, és egy 600MHz-es a Diablo3-hoz is. :C

(#18745) Cole86: Ott a pont! :K Jó dolog, hogy csendesen 2500rpm-el 80 fok alatti hőfokkal megy így a BF. Húzva alapból 3500rpm környéke, és a házam oldalát is le kell vegyem, kapjon elég levegőt. :D Mondjuk van itt egy 1200-as 18cm-es AP181-es SilverStone ventim, amit berakhatnék a gyári 700-as helyére, egyből megoldaná a hőfokokat, de sajnálom a szupercsendes működést beáldozni. :D

(#18747) Asbee válasza HSM (#18746) üzenetére


Asbee
veterán

Kíváncsi leszek én is. Egyelőre én 290 párti vagyok, de annyi vita van ezekről a kártyákról, hogy kíváncsi leszek mit tud. Ha esetleg nem jön be eladni biztos jobban lehet mint most egy 290-et. Majdnem amúgy egy sima vapor x-et rendeltem mert most szükségem van rendes vga-ra mindenképpen. Akkor meg már nézzük meg mit tud az istenített 970. :D

[ Szerkesztve ]

(#18748) HSM válasza Asbee (#18747) üzenetére


HSM
félisten

Az a Vapor-X 102K-ért mikor lement pár napra, nekem is beindította a fantáziám. :D Nehéz volt otthagyni annyiért. :B
Engem egyáltalán nem vonz a 970, de mindenképpen érdekelnek a tapasztalatok majd. ;) Vesztenivalód ahogy írod is, sok nincs, sőt. :R

[ Szerkesztve ]

(#18749) Don't Panic


Don't Panic
senior tag

1

kezdő vagyok hétvége fele megnézem mi a vége a karinak és felrántom a procit 4.6 ra.

jó éjt

1100

[ Szerkesztve ]

(#18750) zack válasza HSM (#18748) üzenetére


zack
nagyúr

Én amit nyertem a 970-en, annak a felét elbuktam a Vaporon. :DDD Utána volt hogy 153k-ról bezuhant 133k-ra. Mondjuk 20k így is maradt a hasznomból. ;]
Most már nem tudnám ezt megcsinálni, és nem is akarnám. Túl sok jön, el van árasztva a piac, így már ahhoz is szerencse kell, hogy árában eladd.
Esetleg Giga G1-et érdemes venni kipróbálás gyanánt, abból kevés van, és az tuti nem bukó 4-5 nap használat után. Persze a rizikó itt is megvan.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.