Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Szerintem ne vedd meg. Ilyenem volt pár napig, aztán kivágtam a házból. Auto venti mellett idle ugyan csendes, de terhelésen hangos, és persze ez mellett 90 fokos a GPU. Módosítani kell a venti profilt, hogy 80-85-nél álljon meg, de így még hangosabb. Ergo a hűtése egy kalap meleg fingot se ér (sajnos).
Tuningban nálam fesz emeléssel sem tudta stabilan az 1100-at, de keress rá a hozzászólásaimra, és meg fogod látni. Túl sok pozitív dolgot nem írtam vele kapcsolatban. Asus 290X DCU2 se sokkal jobb tuningban, ott sem ment az 1100, de legalább kicsit hűvösebb volt, bár ez lehet az X-es chipnek volt köszönhető inkább.(#18704) deadwing
Nem igazán értek egyet veled, bár hozzáteszem, én sem Furmarkkal tesztelek.Azt hiszem az Asus-t néztem vele, mert nem akartam órákat pöcsölni játék közben 1-1 beállítás miatt. Nem arra való, hogy órákat fusson, hanem inkább arra hol áll meg a hőfok, mert játékban sem lesz több, és persze nem kell hozzá több óra. Bőven elég 15 perc.
Prime is tökéletes arra amire kitalálták. Mindig ezzel tesztelem a CPU beállításaimat, és még sosem csalódtam benne, ami átment smallFFT és a Blend teszten is (1-1 óra) azt utána nem tudtam zavarba hozni.
A LinX valóban erősebb, de minek kapjon többet, ha nekem a Prime is bevált és stabil a rendszer? Volt hogy futtattam Prime után próbából, az is hiba nélkül ment. 1-2 kirívó véletlen lehet, hogy Prime alatt még nem teljesen stabil de átmegy, a LinX meg kidobja, de ilyennel én még nem találkoztam. -
BullKoxa
őstag
Nekem pénteken jött meg! a 290 Gamingem. Sok múlik az Asic-n enyém 711.1%-s . ami jó szerintem nem is az a nagyon szivárgásos, de nem is az az über tuningos. Én örülök hogy 71.1-s
.BF3 alatt 1050-n ( Lehet 1100-n is néztem ) néztem ami teljesen jól vizsgázott. Hőmérsékletek rendben vannak , Itt.
Ryse : Son of Roma alatt szépen fűt. Gpu 90 fok körül szinte max venti mellett, Vrm 81 és 79 fok körül mozog. Minden maxon, igaz a mioncsim csak 1680x1050-s .
Majd házcserét is beiktatok aztán kiderül mennyire fasza az a Raven3-s ház. Jelenleg Zalman Z11 Plus-m van, megspékelve 2db Coolink Swif2 120P-l egy a kártya alatt a másik meg a ház tetején. 5 venti van a házon abból 4 üzemel.
-
CsonkaImo
addikt
-
Cseneles
őstag
-
törölt tag
-
HSM
félisten
Mielőtt szénné szidjátok a WF3 hűtést, javaslom hallgassátok meg a refihez képest: [link].
Még 100%-os ventivel is barátságos a hangja egy durvábban meghajtott refinél. 875Mhz-en órajeldobálás nélkül elvolt nálam bárhol -20mv-on, kb. 3000rpm alatt. De ha nincs 28 fok a szobában, akkor a gyári 950hz-et is elbírja 3200rpm alatt, ami bőven megfelelő hang, egyáltalán nem vészes.(#16331) ko-ko82: Ami még jó a Gigában, ha 85 fok a GPU is bőven hűtve maradnak a ramcsipek, és a VRM se nagyon megy nálam 80 fölé. 875MHz-en meg kifejezetten barátságos durván terhelve is a nagy melegben.

(#16339) GeneraL_XTX: Azt azért ne felejtsük el, hogy a Tri-X ventije duplaolyan hangosak 100%-on, mivel nem 75, hanem 9cm-esek.
Csak ha már a %-okkal dobálózol. Persze, hogy halkabb és erősebb, nem kevéssel a Tri-X, de ez azért túlzás, amit írsz. Pláne, hogy sanszosan egy hibás Gigád volt, azért üvöltött.(#16345) Snip3r_HUN: Nem is kevés... gyuszaa fórumtárs hasonlította a refivel, ő elégedett volt vele, míg a refit elvilseni nem bírta, pedig azt mondta, jól bírja a monoton zajokat. [link]

(#16348) Asbee: Teljesen igazad van. Én is rakhaték új hűtést a WF3-ra, és akkor nem kéne 875-ön használnom a nagy nyári melegben, de sajnálok rá költeni.
Így is bitang erős 875Mhz-en, és a hangját nem hallom. 28 fokban 3200rpm max, 25 fokban már csak 2500rpm környéke, amit kb nem is hallani szinte. Ha meg nincs ez a dög meleg, simán mehet neki a gyári 950-es órajel teljesen kultúrált, szolid hang mellett, egyáltalán nem vészes. Viszont bitang olcsó. 
(#16356) asdxv: Gondolj arra, Te is hogy utálod mondjuk kiszedni a lapot a házból. Namost egy vizet lebontani 3X annyi meló. Ja, és egy nagyvalag pénzed áll benne. Én inkább felélem azt a rengeteg pénzt, amibe egy víz kerül. Ezer jobb dolgot lehet csinálni 100 000 forintból, amibe kb. kerül. És szerelgetni se lenne kedvem.
Gondold el, milyen jó, mikor egymáshoz van betonozva minden alkatrészed a víztől. 
Pedig én aztán háklis vagyok a zajokra.
-
drunkyboy
aktív tag
Ugyanilyen kártyám van, én is cseréltem biost, bár nekem stabilitási gondjaim voltak (most jobb lett, de nem tökéletes).
A Gigabyte honlapján tudsz meg több infot a Bios frissítésről, modjuk nem tudom, hogy a te problémádra nyújt-e megoldást.
Jobb, ha először a Support&Download --------> VGA Tools-Bios progit használod először, így látod, melyik verziójú Biosra van szükséged (a többivel nem fog sikerülni). -
Asbee
veterán
Milyen megsülés? Nem igazán értem miről beszélsz, kérdeztél valamit amire tapasztalatból válaszoltam mivel vagy 3x pasztáztam át. Szerintem azt már írták neked, hogy tedd át bios kapcsolót silent mode-ról. Akkor nem lesz 85 fok limit. Nekem is netezés alatt 45-50 fokos a kártya. Ez ilyen.
-
odorgg
addikt
Engem idén már csak a GTAV érdekel, kíváncsi leszek mennyire lesz elég a 290-es hozzá. Normális BF nem jön mostanság, (nem mit ha a 4 az lenne, de ez nem csak a játék hibája) Hardline meg nem érdekel, illetve jövőre jelenik meg.
Új gen nem igazán érdekes, kezdő áruk úgy is a csillagos eget veri, (80k-ra maximalizáltam a VGA-ra kiadható összeget) és most majd az olcsó, használt, bányász kártyákra sem lehet számítani, hogy lenyomják az árakat.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Az már látszik a képen, hogy azért ilyen meleg a vga-d, mert nem működik a ventivezérlésed, kontstans 20%-on pörög a venti. (ha lehet hinni a GPU-Z-nek)
A korábbi képeket elnézve a legrégebbieken ugyan ez a helyzet, a fixesnél nyilván 100%, viszont van 2, ahol 42 %. Fut a háttérbe az MSI AB, vagy ehhez hasonló program?
-
CsonkaImo
addikt
Ilyen netes vizsgálatok nem biztos, hogy kiszűrnek minden kártevőt. Telepíts a neves vírusírtók közül egy próbaverziót, pl. a KIS 2014-et (ingyenes próbára katt), 30 napig teljes értékű védelem, ha van valami a gépen ezzel megtalálod. Hiába a win reinstall, ha másik meghajtóról még tud fertőzni.
-
Joshi
titán
Ebből tisztán látszik hogy a hőfokkal nincs semmi gond, csak azért magas aránylag az Idle hőfokod mert valami terheli. Azt írtad hogy 14.4-es driver van fent esetleg még megtehetnéd hogy a Display Driver Uninstaller-el letörlöd és innen felteszed ezt a drivert.
-
Joshi
titán
magyarul attól melegszik mert terheli valami.
Persze előfordulhat hogy a kártya rossz de volt már ilyen és akkor bitcoin vírus volt a ludas. Esetleg próbálj egy másik online vírusírtót kipróbálni.(#16128) ffodi a rossz pasztázás akkor lenne ésszerű ha a gpu nem terhelődne folyamatosan, de így én nem hinném hogy ott kellene keresni a hiba forrását. Meg aztán ki lehet próbálni azt is hogy 100%-on pörgetni a ventiket hogy olyankor mit csinál a technika.
-
ffodi
veterán
Értem. Netezés közben normális ha így ugrálnak a dolgok, asztalon üresjáratban nem.
Szerintem kapcsold be a GPU-Z, és a feladatkezelőben kezd el kilőni a futó programokat. Elég gyalogmódszer, de könnyen lehet célravezető.
Joshi:
Valami terheli az biztos, viszont ha netezés közben 60 °C a GPU, akkor elég tré az a hűtés, vagy valami gebasz van vele.
-
ffodi
veterán
A hőfokok egyértelműen abból következnek, hogy valami terheli a vga-dat a háttérben. (Persze lehet a pasztával is gebasz, mert azért elég meleg a GPU.....)
Szerk.: Nem emlékszem, hogy írtad volna, de a GPU-Z-s képek, azok üresjáratban születtek, vagy pl. neteztél is közben?
-
Pacy
aktív tag
(#16115) mazacar:
Hy! Csinálj a játék mappáján belül egy sima txt.-filet. Add neki a következő nevet: commandline
A következők szerepeljenek benne: -nomemrestrict -norestrictions -novblank -framelimit 0
Így ahogy van másolhatod is bele. És kész is vagy. Jó játékot!Szerk.: Félre ment sorry

-
Joshi
titán
Valami használja a gpu-t az tuti mert alapon 300Mhz-nek kell lennie a GPU órajelének. Sok választ adtunk neked de szinte egyikre sem válaszoltál érdemben. A kijelző hány Mhz-en megy megnézted? Most milyen driver van fent?
A feladatkezelőben nézd meg hogy mi fut. Esetleg valami bitcoin virusod van futtathatnál egy víruskeresést.
-
HSM
félisten
Nekem Valley értékem van még hűvösből: [link].
De mondtam, megoldható, hogy ne dobálja (performance BIOS, +max power limit és jól belőtt ventiprofil) ugyanakkor olyankor eléggé teker a venti még a gyári 950/1250-en is, amikor ilyen 28 fokos hőség van, akkor nekem játék alatt akár 4000rpm környékére is benézett, hogy ne menjen 85-86 fok fölé, bár órajeldobálás az nem volt. Ezért írtam, hogy lejjebb vettem 875/1250-re, így szépen elbírja a dolgokat 85 fok GPU, max 78 fok VRM és max 3200rpm-es ventivel is. Normálisabb időben (~24 fokos szoba) ilyen beállításon max 75 fok VRM, 82 fok GPU és 2800rpm venti.
Szóval jobb időben szépen teljesít a WF3, de hőségben és tuningban elfogy, ahogy már írtam sokszor. -
HSM
félisten
Ráadsz egy komolyabb, v-sync off terhelést meg power limitet, meg fog jönni a hangja, ne aggódj, pláne olyan ventiprofillal, ami nem hagyja 85 fokig elmenni vagy throttlingolni.
De amúgy príma kártya, nekem bevált, bár nálam pl. BF4 multiban ebben a 28 fokban max 875/1250-et bír csendben. Ugye max 85 fok, no throttling, max limit és max 3200rpm, ami nekem még kellemes. Ja és Vsync off természetesen.

-
CsonkaImo
addikt
Ha az R9 290X Lightning-ra gondolsz akkor annál biztos nem halkabb, max idle. Tuning alatt elvérzik a hűtő, hacsak nem zavar hogy a vram 100°C körül mozog. Egyébként tuninghoz kell külön program, Sapphire Trixx vagy MSI AB. Feszültséget pedig a GPU órajelhez képest kell állítani, majd ha stabil megnézni mennyi a legkisebb fesz amivel még elmegy. Pl.: 1200Mhz-ces órajelnél adj neki +100-150mV-t, aztán vagy az órajelet emeled tovább vagy a feszt csökkented.
Szerk.: Ha nem szeretnél feszültséget emelni, akkor Joshi kolléga leírása is jó.
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Nekem volt msi gaming, asus dc2 ill dc2oc is, valamint most gigabyte wf3oc van..
Mindegyik kari más (más a gpu minősége,szivárgása, alapfesz stb,stb..) ergó én azt mondom ,h kb mindegy milyen típust veszel, itt már nem tudsz nagyon félre nyúlni, szerencsétlenség meg bármelyiknél érhet.

-
Asbee
veterán
Gigabyteról rengeteg infót találsz a keresővel. MSI is rendben, a csavar matricázott. Asus-t nem ajánlom én. Ahogy írták hőcső el van cseszve, memória hűtés egyáltalán nincsen. Memória vrm hűtés egyáltalán nincsen, másik vrm hűtés átlagos. ha ezekre figyeltek volna, szerintem egyik ha nem a legjobb lenne. Tri-X-nek a legjobb a hűtése minden téren. Cserébe 2 év gari.
-
-
CsonkaImo
addikt
Sapphire Tri-X vagy Vapor-X esetleg PowerColor PCS+. Ha nem probléma, hogy 2 év garancia van rájuk, akkor ezek jó választások. Illetve 3 év jótállásal: MSI Gaming, vagy Gigabyte WF. Utolsó kettőnek komolyabb tuning alatt kevés a hűtése.
DCII nem éppen a legjobban sikerült custom hűtés a 290-es családban.
Talán az egyik leggyengébb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Linux kezdőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tippmix
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Torrent meghívó kunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Talán lehet orvosolni a hangzavart 
Ha vennél rá egy Alpenföhn Peter 2, 2ventivel meg a tartóval hozzá...

Viccet félre téve szerintem TRI-X ha sok pénzed van akkor Lightning.

Gondold el, milyen jó, mikor egymáshoz van betonozva minden alkatrészed a víztől. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mit droppolhatott szerencxsétlen, ne süljön meg!

Talán az egyik leggyengébb.