- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
lowzor #11291 üzenetére
Ja, hogy ennyi.
Viszont ezt a köv. 7xxx vga is csinálni fogja szvsz.
Nálam a 7770-nél tapasztaltam, hogy fel-le kapcsolgat, volt olyan, hogy kb. 5mp-enként kapcsolt be-ki és ezzel kattogott.A ZC elég érzékeny bármilyen aktivitásra, így ez szerintem csak sw-sen kiküszöbölhető probléma.
Pl. a Speedfan, vagy Afterburner a fentiek szerint be-ki kapcsolgatja a ZC-t. Ezek mellett nem működik rendesen sajnos. De bármi más, egy aktív böngésző, stb is megfogja, akkor nem is aktiválódik a ZC.
A legszarabb a Speedfan volt. Ez volt, ami 5mp-enként élesztette fel a vga-t. Akkor is, ha a tálcán a hőmérséklet-kijelzés le volt tiltva. Az Afterburner kb. percenként ébreszti fel.Seederking, mi ez az energia séma módosítás? A ZC komplett letiltására gondolsz a win energiabeállításokkal?
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Szerintetek i5 3570k@4ghz, és cooler master silent pro gold 600w táp elég lenne hd7870 cfx-hez? -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #11297 üzenetére
Az hogy "jól" van megírva.
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking #11294 üzenetére
Ja, azt nem néztem, csak a linket
azt láttam hogy hibás, és csere után jó lett.
-
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #11293 üzenetére
Most ezt nem igazán értem,miért írod
Kérdezték föntebb milyen kattogás én pedig dobtam egy linket.
+ itt is találkozott már pár ember ezzel a "jelenséggel".
De az is kiderült,hogy az energia séma módosításával mellőzhető ez az effekt.
Szóval nem vágom mi ez a gari/cserére való felhívás... -
Tomix24
addikt
válasz
seederking #11292 üzenetére
Ott van hogy cserélték gariban, és azóta jó..
-
gyuromoj
veterán
Feltettem a Hitmant-t, 3-4 órát toltam is vele. Minden maxon, kivéve az MSAO, az 0.
Így is volt hogy beesett 30fps alá, de játszható. Volt hogy 1970MB VRAM-ot bekajált csak néztem.
AC3-mat is toltam kicsit, Bostonban érezhetően lassabb mint máshol, de számomra nem zavaró, kicsit furcsa bill+egér páros. Első részt játszottam anno PC-n, többit XBOX-on.
beta8 cata van fent, egy hetes win7-el.
az új házban már egyáltalán nem olyan hangos a kártya és nem is melegszik mint a régi kis Mercury Elegant-ban. -
lowzor
veterán
Na srácok belépek a 7870-esek klubjába egy Asus DC2 V2-vel, amit mindössze 59k-ér veszek újonnan, 3 év kisker garral.
Azért cserélem le a 7850-et, mert zavart a zero core kattogás és hogy nem volt rá kisker garim. -
BRIKLY
veterán
Szerdán csatlakozom hozzátok egy SAPPHIRE 11200-07-20G HD7850 2GB -al
-
kisza25
félisten
válasz
Viktorovits #11275 üzenetére
táp simán elég, nekem i5-el vitte simán a 300W FSP-is
amúgy megérné megvenni bele
pár játék CPU limites lenne, de ezt később orvosolhatod egy i5-el
-
Harsonás
tag
Sziasztok van egy Hd 7850 Gigabyte. Hogy tudnám a hangot kivezetni a hdmi-n keresztül? Mit kell beállítani egy AV erősítőbe menne.
-
lapartman
tag
válasz
seederking #11281 üzenetére
7850 alá ne adja.
-
seederking
őstag
Kicsit off:
Öcsém haverja kérdezi,hogy az 550ti-t mire érdemes váltani.6870 elég nagy előre lépés lenne?Vagy inkább 7850?Procit majd most fogja megírni,így erről infót nem tudok.(de valsz. nem egy combos darab)
-
szmegma
aktív tag
válasz
csucsbicep #11255 üzenetére
Mondjuk azt nem irtam, de nem ez az elso driver amit telepitettem es az asus GPU Tweak-ben is be volt allitva amit linkeltel es tudtam is huzni, 1300/1300-ig is elmentem vele.
A problema akkor jott, amikor a 12.8-as drivert lecsereltem a 12.11-es driverre.
Ekkor jelentkezett, hogy max. 1050/1400-ig engedi a csuszka.
A 12.8-as driverrel 1600/1800-ig is lehetett tolni a csuszkat.
Jelenleg is be van allitva az overclocking range enchancement! -
Repsol600
addikt
válasz
A táp elég. Megérné lecserélni.
-
sakal83
addikt
válasz
érdemes
-
Dealer95
őstag
válasz
Az új Hitman maxon nem fog minimum 30FPS-el menni, de az nem a proci hibája lenne.
BF3 multiban proci limited lenne.
Crysis 2-vel nem lenne probléma (Nekem Phenom X4 + 7850-el nem volt vele gondom)A táp kérdéses lehet, bár a 7850 nem fogyaszt többet egy 5770-nél szerintem (mind a kettő max 100-110W)
Tehát ha eddig nem volt gond, most sem hiszem, hogy lenne.De érdemes lecserélni, sőt!
Én 5870-ről váltottam és még annál is sokkal jobb a 7850, tehát egy 5770-hez képest nagyon nagy előrelépés lenne. -
Viktorovits
csendes tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni abban hogy érdemes-e az alábbi konfigba beújjítani egy HD 7850-est a cél az hogy minden mai játék Full HD-ben maxon fusson minimum 30 fps-el gondolok itt a Battlefiled 3, Crysis 2 vagy az új Hitman-re.
Szóval a gépezet: Asus P7H55/USB3 s1156
Core i3-540 3.07@4 GHz-en
Kingston 4 GB DDR3 1333 MHz
Asus Radeon HD 5770 CuCore 1 GB GDDR5
FSP 400-60GHN 400W-os
Benq V2200 Full HD-s monitor
Xigmatek Midgard 2-es házA procim stabilan megy 4 GHz-en egy CM X Dream i117-es procihütővel és eddig sosem ment 60 fok fölé a hőmérséklet. Erős a gyanum hogy a tápegység kevés lenne a HD 7850-nek ezért az is lecserélném egy erősebbre.
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
válasz
csucsbicep #11269 üzenetére
Ahogy írtam nálam ugyan ez volt... uninstall/install (új béta) és megoldódott azóta egyszer sem volt gond, ajánlom
Csak mert mindig a bench a téma...
Steam akcióban bezsákoltam a régóta várt (és közben kimaradt) May Payne 3-at..hát én kész vok. Fogalmam sincs miért bukott ez, vagy miért húzták a szájukat az emberek, full graffon, minden maxolva iszonyatosan hangulatos, nagyon állat a motor, ha tényleg ez lenne Gta V-alatt akkor csodás lesz (ha egyszer lát Pc-t)!
A hangulat, látvány, sztori 10/10 eddig, csak ajánlani tudom!
Közben még Batman AC Goty+Deus Ex HR=2160ft.-! -
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #11267 üzenetére
A range enhancement-et kapcsold ki-be és elvileg helyre fog állni.
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #11267 üzenetére
Miért nem az AB-t használod? Abban nem enged feszt állítani? Ez az Asus Tweak szerintem nem az igazi.
-
csucsbicep
nagyúr
Érdekes ez a Tweak, most meg nem tudom az órajelet állítani, hogy kicsit b@sztattam a feszt.
-
Sondi1986
addikt
pöttye be erősödött a 7870-es!
-
csucsbicep
nagyúr
0,965V-al viszi az alapórajelet simán, lejjebb nem tudom vinni a feszt az a gond.
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #11259 üzenetére
másképp nem fogyasztásmérővel, vagy hőmérséklet csökkenéssel alá tudod támasztani, hogy valóban alul feszeli
-
csucsbicep
nagyúr
Most néztem és működik az alulfeszelés a 7850-en a Tweak segítségével, viszont a GPU-Z meg állandóan 1,21V-t ír ki terhelésre és 0,9V-t 2D-re. Gondolom a más tápellátás miatt lehet ez.
-
sb
veterán
A feszállítás legújabb eredményei Sapphire 7850 1GB-on.
AB-ben sehogy nem megy a feszállítás.
Trixx-ben már működik újrainstallálva a következőképpen:
1. 3D overvolt megy úgy, hogy 2D-t is átállítja. Tehát az alap 1.075V-ot felnyomom pl. 1.150V-ra akkor 3D-ben és 2D-ben is ennyin megy a kártya. Undervolt nem megy, 1.075V-nál kevesebbet nem ad 3D-ben.
2. 2D undervolt megy, ha az alap 0.825V-on leveszem 0.800V-ra akkor 2D-ben ennyit kap a kártya, 3D-ben pedig az alap 1.075V-ot. Váltogat szépen a kettő között.CCC Overdrive-ban is sikerült feszt állítani. Ott külön megy a 2D/3D fesz állítás, de sajnos ott sem megy 3D-ben az undervolt. Amit beállítok (2D-ben bármilyen fesz, 3D-ben csak nagyobb fesz) aközött szépen váltogat.
Valószínűleg ez a 3D minimum fesz biosban van beállítva.
Emlékeztetőül:
Asus GPU Tweak-ben hiába állítgattam a feszt, nem történt semmi nagyrészt. Egyszer állt be fix 1.000V-ra a kártya 2D/3D-ben is akárhova húztam a csúszkát.Ha valaki ráismer vagy tud jó/jobb megoldást azt várnám továbbra is.
A célom épp a 3D (és esetleg 2D is, de az már nem releváns annyira) undervolt lenne. -
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11252 üzenetére
Igazából 99% lenne a jó
.......de 90% fölött mindenképpen, igen.
-
szmegma
aktív tag
FElraktam a 12.11 beta8 drivert es CCC-ben + Asus GPU Tweak-ben is maximum 1050 lett a beallithato GPU MHz.
Ez, hogy lehet? Rosszul raktam volna fel a drivert? -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #11252 üzenetére
Mert csak feleslegesen terhel vagy fx aa vagy csak msaa legyen szerintem.
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #11242 üzenetére
Nem arról van szó,hogy nagyon le kell húznom a grafikát.Még pontosan nem tudom mi lesz az ideális beállitás.Igazából játék kb 5percet ment.Az "aggasztott" inkább,hogy feltoltam az msaa-t + ultrát és csúnyácska bench eredményeket mutatott.Holnap megnézem mondjuk msaa 2x + ultra vagy ha sok akkor high milyen eredményt hoz játék alatt.Az fxaa miért ne legyen egyszerre az msaa-val?
Alpachino : 90 fölött kellene lennie ugye?Holnap lechekkolom.
-
po1son
addikt
válasz
->Raizen<- #11206 üzenetére
Köszi a teszt eredményeket.
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #11248 üzenetére
Nem rossz, de a min. FPS-en még javítani kellene egy két beállítás butításával a játszhatóság érdekében
Erre mondtam, hogy nekem ez 1080p-ben nem sikerült a 7770-el
Ha több mindent levettem volna esetleg....de nem volt vele kedvem mókolni. 1650-ben biztos, hogy meg lehet telálni azt a beállítást ahol a min. 40FPS megvan.
-
Alister71
nagyúr
-
Alpachino
veterán
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #11245 üzenetére
Igen, az is képes szépen fogyasztani, meg a VGA-t is jobban melegíti.
-
->Raizen<-
veterán
A crysis 2 is bekajál 1800-2020 mb vramot mindent maximumon,
Úgy láttam a legjobban a dead island alatt melegszik a kártyám 200 fps átlaggal fut 57 fokos de ac3 alatt az 50 fokot se éri el.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alpachino #11243 üzenetére
Nem is írtam, hogy ultrán. High és normal beállítások keveréke, úgy szoktam beállítani a grafikát, hogy a gpu 99% közelében járjon, és 90 alá ne menjen.
Ha effekteket veszek le, az fps nem nő, csak a gpu használat csökken. Tökéletesen be lehet állítani a játékot, még a gyerek gépén is megy elég jól, egy E6600 3.6GHz és egy 6770 társaságában. -
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #11242 üzenetére
1080p-ben full ultrán biztos nem, AA ide vagy oda
nekem itt a 7770 meg sem mukkan....vagy is játszhatatlan
egy ugyan csak X4@3.6 társaságában.
Az MSAA csak egy dolog, bár ez a legnagyobb erőforrást zabáló beállítás kétségtelen.....nekem 2XAA+FXAA-val simán játszható, bár 40FPS-ért vért kell izzadni a 7870-nek is, vagy is 1260/1350MHZ
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #11241 üzenetére
A CPU miatt biztos nem. Nekem is 3.8-on megy a 955, és remekül fut még a 7770-el is. MSAA és FXAA ne menjen egyszerre, akkor semmi gond nincs.
-
seederking
őstag
Hmm,,nekem a hitman Bench megzabálta a gépem./gondolom a cpu miatt/.Olyan sz@r eredményeket kaptam,hogy csak lestem.
-
synthattik
aktív tag
válasz
->Raizen<- #11239 üzenetére
az tuti ,mert egyébként a játék rendben van,meg msaa nélkül szinte mindenhol fix 60 fps,lehet van az több is,csak én v sync-el tolom.
Most dőzs van ac3 ,meg hitman,ezekkel el leszek 1 darabig.off vége
De azért komoly,hogy a 7850 és 70 között azonos órajelen a min és átlag fps-ben,ebben a benchben 1 fps eltérés van. -
->Raizen<-
veterán
válasz
synthattik #11238 üzenetére
De legalább az egyik legszebb cím idén.
-
synthattik
aktív tag
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #11166 üzenetére
Bőven. Pontos eredményre már nem emlékszek, de 95-85 körül volt, de 2szer annyi, mint a 6850-el.
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #11234 üzenetére
Csak gondoltam jó lenne tudni mennyi van a 2 VGA között azonos órajelen.
De gondolom az i5 miatt alapból jobban megy. -
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #11223 üzenetére
1280x1024-ben 8XMSAA-val, Ultra-n már GPU limites lenne egy 7870-el?
-
Repsol600
addikt
válasz
->Raizen<- #11230 üzenetére
Ez se mindig de néha hallható de csak közelről ha odahajolok és nincs rajt az oldal a házon szal nem vészes.
Mondjuk a tied 7870 meg más gyártó is szal nem egyformák.
-
ktg3
őstag
válasz
ati888 #11162 üzenetére
Én gyengébb procival hajtom a 7850-et és nincs vele túl sok gond. FullHD-ban minden játékot elvit maxon simán. MOH: WF, MAX payne 3. world of tanks multiban viszont elég kemény cpu limit van. Mondjuk nem is teheli túlzottan a vga-t, mert nem egy mai játék.
Általában a multis gameknél belefuthatsz fullhadban erősebb cpu limitre, de akkor is teljesen játszható marad a gém. Singlebe viszont teljesen jó, bár azért sok címet nem próbáltam még.
-
Repsol600
addikt
válasz
->Raizen<- #11227 üzenetére
Full loadnál az enyémnek is van egy kis hangja.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #11227 üzenetére
Azért, mert csak bizonyos tápokkal csinálja.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11225 üzenetére
Nekem nem cicereg az átalad említett programokban a kártyám. De 3dmark 03-ban 1000 fps fölött számol több helyen a kártya akkor már ad ki egy kis magas frekvenciájú hangot a kártya. Feszültség szabályzó modul a vrm. A videokártyán a GPU és a VRAM megfelelő áramellátásáért felelős. És szerintem semmiképp sem a tápegységből jön ki a hang.
-
Repsol600
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11225 üzenetére
Ezek lárják el a GPU-t árammal, meg ezek vezérlik a feszültségét.
-
kockaharcos
senior tag
Szerintetek mennyit érnek most a kártyáim?
Az egyik kártya 1300-at megy, a másik 1350-et. Mind2 asus dc ii v2.
Szoktam látni,hogy az ilyen jobban menő példányokat majdnem új árba adják el, és bizony el is mennek. -
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #11220 üzenetére
És 8X MSAA-val Ultrán 1280x1024-be?
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11217 üzenetére
A 7850 VRM-je miatt csinálja a táp.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11217 üzenetére
Nincs szigetelve az egyik tekercs megfelelően a kártyán. A használhatóságot stabilitást nem befolyásolja.
-
GeneraL_XTX
veterán
Néhány helyen (pl a Hitman Absolution főmenüjében vagy s Heaven benchmark kilépésekor) ilyen fura, jól hallható ciripelő hangot hallat a vga. Normális ez? Ha nem, akkor garanciális probléma vajon?
-
Beze1974
csendes tag
válasz
lowzor #11210 üzenetére
MSI -re gondoltam és mindjárt egy 7870 ha lehet.
Illetve ez a kettő között vacilálok:
MSI PCI-E AMD HD7850 Twin Frozr (2048MB, GDDR5, 256bit, 900/4800Mhz, DVI, HDMI, 2xmDP, CF, Aktív)
MSI PCI-E AMD HD7870 Twin Frozr (2048MB, GDDR5, 256bit, 1050/4800Mhz, DVI, HDMI, mDP, CF, Aktív) -
-
Repsol600
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11193 üzenetére
AB--settings--monitoring-- és amit akarsz azt kiiratod "Show in on-Screen display"-t kell bepipálni annál amit ki akarsz iratni vele.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
po1son #11201 üzenetére
Várjuk. 5850-ről nagy ugrás lesz!
Íme pár eredmény hogy mennyit javult a gépem a régi q6600 hd 5850 és a mostani i5 3470 7870 összehasonlítása:
Gigabyte p35 ds3l q6600@mugen 2 4 gb ddr2 800 mhz ram gigabyte hd 5850:
3dmark 06 5850 q6600 cpu 3311 mhz
3dmark 06 i5 3470 4 gb ddr 3 1600 ram 7870 oc 2 gb
-
128bit
tag
Csak ugy érdekesség kép irom,ha én a 7850 em 1200 on használom ,simán lefut minden teszt és benchmark program ,játszom is vele orákat és semmi gond vele!
Csak aztán rájöttem,h mégsem teszik neki az a 1200 teljesen, mivel én a video kártyárol HDMI röl kapom a hangot és ha 1200 on megy ,fogja magát és elszáll a hang !
Teljesen ,még az eszközkezelőben sem látja az eszközt ,megszűnik létezni a hangeszköz !
Újraindítás után megint jó egy darabig ,aztán megint pukkk!
Vissza veszek 50 et belőle, ott meg tökéletes, sz marad 1150/1300 on !
memoriáját meddig érdemes felhúzni ,meddig birja nektek? -
po1son
addikt
válasz
->Raizen<- #11200 üzenetére
Nah az cool.
Akkor jövő héten csütörtökön jelentkezek majd élménybeszámolóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magisk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Metal topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest