- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
(#4162) Voyage - Nekem most egy Sapphire kártyám van, de beszerelés után első dolgom volt, hogy flasheltem egy unlockos BIOS-al (nem is MSI-vel), és enged állítani mindent, Vcore, CPU és RAM órajel (bár a RAM csak 1300-ig tolható, holott az overdrive engedné 1400-ig is), ventilátorszabályzás.
(#4160) gbors - Hát, őőő, valami olyasmi.
Van ugye az 5870-es, ami 256-bites, 1200Mhz-es GDDR5, és 5850, ami 256-bites 1000Mhz-es. Ha az időzítésekbe nem bonyolodunk bele (nem tudom azonosak-e, de nem okozhatnak túl nagy eltérést, sőt, később úgy is felfelé kerekítünk).
Aztán ott a Cypress GPU, ami az 5870-esen 850, az 5850-esen 725 Mhz-en jár, továbbá az 70-es 320, az 50-esen 288 blokkot engedélyeztek. A blokkokkal arányos számban alakulnak a TMU-k is. Mivel a TMU-k is órajel függvényében dolgoznak, így ezek száma is kompenzálódik a Mhz-ekkel, nem?
A ROP-ok száma azonos, így ezzel rá is húzunk a dologra, de mivel nem tudjuk mikor milyen hatása lenne a ROP-ok számbeli eltéréseének, ezzel inkább ne osszuk vissza arányosan a GPU órajelet (mert durva sacc lenne felvenni neki vaktában egy súlyozást).
Akkor 725 x (850 / 725) x (320 / 288) = 944,4˙ ~ 945 Mhz-es magórajel kell ahhoz (az 1200Mhz-es RAM órajel mellé), hogy teljes értékű 5870-nek megfelelő teljesítményre lukadjunk ki (illetve picit többre, ha a ROP teljesítmény volt a limitáló tényező).Na persze szigorúan elméletben, még nem mértem ki, de ha van valakinek az enyémhez hasonló gépe 5870-el, akkor összevethetjük.
Új hozzászólás Aktív témák
- RC modell földön, vízen, levegőben
- A Nubiánál vehetünk legolcsóbban levegőt
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Autós kamerák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest