Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Egyébként pont ezért van, hogy hiába szeretném, lehet, hogy mégsem veszek X99-es rendszert, mert úgyis egy alig használt második gép lenne, ami jó eséllyel úgy avulna használhatatlanra, hogy alig voltam mellette. Mostanában sajnos a lapok ára is feljebb ment.
Ha az Intel a 8th gennél nem kerül lépéskényszerbe, akkor lehet, hogy ma is elég lenne mindenre 4/8-as CPU. Sőt, mivel a játékoknak az I3-akon is futni kell, ezért 2/4 is. Hálásak lehetünk az AMDnek, mert beindította a versenyt, ugyanakkor az egyszeri gamert - bár némi lemaradással, de - fejlesztési kényszerbe is hozta. Nem véletlenül cseréltem le a 4th gen I3-ast egy 10th gen I5-ösre.
Érdemes megnézni a steam statisztikáit, nemrég a 4 magos CPUktól átvették a stafétát a hatmagos CPU-k, ami a legtöbbséget illeti. (igen, ez azért azt is mutatja, hogy ma már egy ilyen nagy változás elterjedésének is 4-5 év kellett)1997-2004 (ez az időszak van tapasztalva a saját bőrömön) között sajnos tényleg ez volt a helyzet : ha vettél egy relative új felsőkategóriás gépet, akkor is előfordult, hogy az új címek nem mentek maximumon, 1 év múlva már a low-nak is örültél, 2 év múlva meg az sem volt meglepő, hogy el sem indulnak rajta az új címek. Ha pedig valaki belépő szintű gépet vett, akkor jobb volt, ha megbarátkozott az azonnali fejlesztés gondolatával, vagy azzal, hogy maximum a 2-3 évvel korábbi termésig válogathat a játékokból.
Az árnyoldala az volt, hogy az ember gyakorlatilag rá volt kényszerítve 1-2 évente egy komplett gépcserére, és iszonyú összegeket kellett a gépre locsolni, különben kiesett az ember a pixisből, egy 3-4 éves PC már olyan volt, mintha nem is lenne géped. (nemrég kiszámoltam, hogy ezekben az időkben éves szinten átlagban közel 400 ezret öltem a gép(ek)be, ami akkor még erősen másabb összeg volt mint ma. )
A fényes oldala viszont az volt, hogy bármi is kijött és nem ment szépen, tudhattad, hogy egy év múlva olyan géped lesz, amin akár maxon is tolhatod, illetve biztos lehettél benne, hogy jövő ilyenkorra kétszer jobb géped lesz. Volt valódi, kézzel fogható fejlődés és előrehaladás, nem úgy mint a mainstream Intel vonalon 2nd gen és 8th gen között.
2004-re aztán változások jöttek, egyrészt a konzolok lelassították a játékok gépigényeinek fejlődését, másrészt (ezek már inkább személyes dolgok) az agyonhúzott Athlon XP-m erősen overkill volta miatt bőven állta a sarat (erőre még 2009-ben is elment, az SSE2 és a több szál hiánya tette csereéretté), harmadrészt már nem csak a gépre kerestem, egyre több minden máshoz is kellett a pénz, így a gépfejlesztés fokozatosan háttérbe szorult.Igen, néztem az 1% low-t is.
Fogyasztás meg nyilvánvaló, mert egy integrált kártya mindig kevesebbet fogyaszt mint a külön dedikált kártya.
Egyébként Tivadar haveromat is ezért vettem rá, hogy vegye ki az NVidia 605-öt az I7 3770-es melől, és próbálja ki integrálttal. Láss csodát, gyorsabb lett a gép, és kevesebbet is fogyasztott. Igen az a kártya olyan lassú volt, hogy a 3rd gen I7 integgrált VGA-ja is erősebb volt nála, pedig az Intel HD Graphics 4000 sem az elrettentő erejéről híres![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pista0001
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Egyáltalán nem ismerem a játékot, a stratégia nem az én asztalom. Azt hittem sima benchmark, de majd megnézem, milyen lehetőségek vannak.

Első körben a Xeon/R7 kombóra gondoltam, de az valóban jóval gyengébb. Érdekel, hogy mégis mennyivel ebből a szempontból. Ez a konfig most nagyságrendileg azt a teljesítményt hozza, mint amikor újonnan i5-760-nal és HD5770-nel összeraktam, nagyjából ugyanazokkal a játékokkal játszok rajta, mint annó.
A 4th gen i5/1050ti van a kisebb gépigényű újabb, akár friss játékokra is. Nem tervezem fejleszteni, nem látom úgy, hogy a ht vagy a magasabb órajelek számítanának a felhasználási mód tekintetében, tuning meg egyáltalán nem játszik, sff brand gépről van szó (Lenovo M93p).

-
Pista0001
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Sima 5600-am van 6650xt-vel ("nagy játszós"), aláírom, hogy messze gördülékenyebb, mint a többi, de azért azok se rosszak. Messze az élhetetlen felett vannak napi használatban ssd-vel. Sima napiban olyanok vannak, mint i5-520UM (2/4, 1,07 GHz) igp-vel, Xeon L3426 (4/8 1,86/3,2 GHz) R7 250-nel ("kis játszós"). Van egy i5-4570 is 1050ti-vel (ex "kis játszós", de már van kisebb), ez nem annyira smooth, mert eddig nem jutott bele ssd, a hdd miatt várni kell erre-arra. Megértem, ha nem akarod a zen3-nál alább adni, mert tényleg látványos a különbség, de szerintem nagyon is élhetőek a lassan 15 éves 1. gen core i-k is.
A kis játszósra épp telepítem a StarCraft 2-t, kiváncsi vagyok, hogy teljesít a te méréseixhez képest

-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
"egy 4/8-as proci (2-3 gen core i pl.) is elég volt mindenre is" - és ha belegondolsz még ígyis ezek tartják a legjobban az értéküket, hiszen egy 2nd gen I7-el még ma azért el lehet lenni, és már 12+ éves. Gondolj bele, a '90-es végén 2000-es évek elején évente kellett cserélni a gépet, egy 2-3 éves gép pedig használhatatlanabb volt, mint most a 12 éves ...
Durva, hogy a minimum FPS mennyivel megugrott az IGPnél, de összességében mégis kb hasonlónak vagy picit gyengébbnek tűnik.
-
Francia91
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Ki kellett várnom, míg találok normális áron (értsd: nem 12-15 ezrekért, amennyiért most árulgatják), amúgy ilyet gondoltam erre az AM3-as gépre, mint CPU hűtő.
Ezt sikerült 5 ezerért behúznom, az elborult 12-15 ezres árakon inkább nem veszem meg, hanem türelmesen várok és keresem a hirdetéseket -
válasz
jokeph
üzenetére
Mondjuk a legfrisebb becslések szerint csak a galaxisunkban 400 milliárd csillag van, a legtöbbnek van bolygója, a földszerű zöld sávban keringők aránya 0,001, ha ebből a game kedvelő fejlett civilizációk aránya 0.01 optimista becslések szerint, akkor máris 400 000 jelentkező lenne
, erre már érdemes lenne sorozatgyártást indítani, de házhozszállítás nincs, nincs még csillaghajónk, átvétel csak földi boltokban. -
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Barton is jó lehet, de SSE2-t nem tud. Ha nem kell univerzális agp, akkor Mobil Athlon 64 a nyerő szvsz, mondjuk Abit KV8 Pro vagy hasonló lapban ahol normálisan lekezeli a bios és a lap is.
(Itt lazán visszavehető a freki win alatt, így GTA szempontjából szintén belőhető optimális szintre.)
-
válasz
jokeph
üzenetére
Elég masszív eredmény lett sztem. Ha már kint van a szörny a próbapadon, akkor eszembe jutott hogy XP alatt lemérhetem a szabadon levő PCIe kártyákkal, mondjuk kezdve a HD3870- el, majd GTX285 és HD6850, ezekkel +a jelenlegi beállításokkal tippre szupermasszív eredmények jöhetnek 3DM99/2000 alatt, a 2001 meg hát lesz amilyen lesz. Ja meg még van a kispörgős HD2600XT. -
-
válasz
jokeph
üzenetére
Most éppen a 3DM99- ben sikerült az eddigi csúcsomon javítani.
Előző : WinXP/3DM99/7900GS : 71855
Most pedig : Win98/3DM99/7900GS : 73144
3DM2000- et még faragom, eddig Win98/3DM2000/7900GS : 70328

Ez egy előző settel futott, le kell mérnem az utolsóval, mellyel a fenti 99 karcolt. Valszeg valamivel feljebb megy, de már most érdemes összehasonlítani a Win11/3DM2000/GTX1650- el, ami 87059- et hozott, de azt is még újra kell mérnem, és a Win11/3DM2001/GTX1650- et is, mely "csak" 90135 lett anno, talán a kiforrottabb settel 100k fölé tudom vinni
. -
válasz
jokeph
üzenetére
2001SE/XP- vel, igen, van 100k feletti, de ott nem annyira érdemes versenyezni, reménytelen, mai modern gépben GTX980/Ti/TitanX laza tuninggal is 200k pontot hoznak.
Mondjuk itt a PH- n már Win10 alatt van a csúcs, 188749 by joshua7
Érdekesebb a 98, azt kevesen küzdik fel modern gépre, HWBot- on volt időkorlátos verseny, mondjuk szép eredmények lettek, ahhoz képest. Nálam sokkal hosszabb ideig tartott a kísérletezés, mint az a verseny, így is csak ha léghűtést nézünk, akkor lettem volna első, de ezt is csak utólag sikerült, mivel amikor aktív volt a verseny, még melóztam, úgyhogy nem lett volna elég időm rá.
A HD3870 tényleg jó lett, de a többi is. Kár hogy nem indulnak a Radeonok. Szép az az MSI kártya.
-
válasz
jokeph
üzenetére
7900 venticsere volt, mivel a 20mm magas RGB nem fért el néhány hardveres set esetén, ezért 15mm magas OP1 venti került sufni rögzítéssel a helyére, fordulat magasabb, lapátok hatékonyabbak, de a legjobb előrelépés, hogy végre a próbaállomáson jó hűvös lehet a szoba hőmérséklete. Ez kritikus az overclock szempontjából, meg hát magamnak is ez már elfogadható hőfok, északi típus vagyok, nyáron a 30-40 fokban nemcsak a gép, hanem én is lefagyok

Persze ilyen kondíciók mellett a 7900GS is többet megy, de automatikusan a proci is, emiatt van még tartalék, lehet esetleg hogy mégtöbb pontot tudok elérni.Bíztató konfigok, Nálad látom hogy a 98528- ban levő resultokat le tudod lépni
, módszereinkben lehetnek eltérések, de végülis a puding próbája az evés.2000/2001SE-ben mennyit hozott ? : az eddigi legjobb kombinációkat linkeltem a #98528- ban, majd mindkét kártyával kiegészítem a listát. 1650/2001 talán nem várható magasra, bár a moddok lehet megteszik hatásukat, 7900GS/2000/XP lehet egész jó, ez a kártya van bent, lemérem talán még ma.
Valamiért nem találtam 99MAX-os mérést a 3300X-el : Zen2- vel az alapmoddok telepítése után már szemre jól fut a 99, de 0FPS a kijelzés, erre jött nemrég az mkarcher NOTSC korrekció, ez javítja a hibát. Lehet hogy emiatt nem is tudtad lemérni

-
válasz
jokeph
üzenetére
Játék szempont, nemtom, teszt jelentős, előbbit ki kéne próbálnom. Teszt/DOS/Win98 overkill hatásra feküdtem rá leginkább, ez is rengeteg időt el tud vinni.
Hát...B450 Asus Gaming PRo- ban brutál különbség a 7900GS/PCIe x16 vs x4- hez képest. A x16- os resultokat nemrég bevéstem, mondjuk a 1650 eleve max PCIe sávszéllel ment, persze így sem tudta megközelíteni a 7900GS XP eredményt, ez már gondolom retro specifikus overkill vas effektus, a régebbi kártya jobb itt, hiába boostolt a 1650 2100MHz- en, nem ehhez van optimalizálva.
Az a baj hogy csak a x16 eredményeket mentettem, de a x4 resultok kategóriával gyengébbek.
Lényeg hogy a saját méréseim szerint, még a kis 7900 is nagyon sokat profitál a magasabb PCIe sáv által. -
válasz
jokeph
üzenetére
Mármint a x4-x8 eltérésre utalsz ?, valós, sokkal kevesebbet hoz, mondjuk a x4-x16 eltérést mértem, drasztikus(x8 már biztos jó lenne). Mondjuk nem értem hogy a lapomon miért így oldották meg. X16/1 ok, x16méret PCIe3/x8- ig kábelezve, de x4- et kap. Pedig ottvan a prociról az össz sáv +a B450 chipről is van betáp. Pontgyűjtéshez a x16/1- be kell pakolnom a retrot is, bár napi használathoz elég a fő dedikált/retro x4, ott a működés kell, a sebesség még így is overkill, de bután oldották meg.
(#98643) arn : fel lehet használni, csak nem szabad a licensz miatt. Ma már senkit nem érdekel, számtalan helyről letölthetők.
(#98645) envagyok : már leírtam hogyan megoldható, de ha nem veszed figyelembe, akkor gyak nem lehet mit tenni. Kiterjesztett DOS partícióról az 1024. pálya feletti kezdőszektorról nem fog indulni, a korabeli part.managerekkel sem, sőt még az újabbakkal sem, erre szinte semmi nincs felkészítve(Win7 vagy felette már igen), más megoldás kell.
(#98647) : Nem. Erről beszélek..., korábbi hsz(ok)- ban ott a megoldás. -
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
X58-as munkaállomás alplap, ezeken volt utoljára PCI-X csati és win98 kompatibilis ICH10 déli híd. Viszont mivel már nincs hagyományos FSB, ezért nem minden program fut hibamentesen win98 alatt, mindenképpen X48 ajánlott Win98/XP kombóhoz 2 magos procival, voodoo 2 és geforce FX PCI-E kombóval ha a stabilitás a cél. (Természetesen Audigy 2ZS hangkártya mellett.)

-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Felfogható kimaxolt revíziós változatnak jobb komponensekkel és digitális kimenettel, ami újdonság. Az eredeti V5 5500-ból volt 1,5V-os változat, ez annak a továbbfejlesztése!

pikari: Így van, új nyák van hozzá, és a régebbi/eredti hibák többsége sincs meg. Jumperrel 64 vagy 128MB ram választható, Win2000-nél mindegyik voodoo bírja a dupla ram mennyiséget stabilan, Win98SE alatt olykor nem stabil, de ez hardveres inkompatibilitás. (Ez igaz a legendás S.U.X. V5 6000 kártyákra is.
) -
-
válasz
jokeph
üzenetére
Szép sorozat. Az erős procik jól megtekerték a két középretró kártyát. Elég jól mennek, a 20k közeli eredmény már sztem nagyon jó ezektől, a legerősebb procival, 7500- al látszik hogy az MX460 valóban erősebb, nem csak szlogen elnevezés a típusa.
E7500/MX440 : 15607
E7500/MX460 : 19521
A 128/64bit hozza a különbséget, ha jól tippelem. -
válasz
jokeph
üzenetére
Kössz ! Nekem legjobban a 3DM2000 gigantikus FPS számai tetszenek.
Érdekes lesz az E7500+MX460 eredménye, ilyesféle kombinációt asszem nem is futtattam, az E6600 és E8500 mellett erősebb ill gyengébb kártyákkal mértem, mivel a 2 kártyás set miatt, egy DOS retróféle PCI +erősebb AGP/PCIe kártyákkal építkeztem. A köztes MX460 szint tudását, a relatíve erős C2Duo- val nem is ismerem. -
válasz
jokeph
üzenetére
4 variáció retro tesztre :
-Win98/3DM2001/madness gép : 61077
-Win11/3DM2000/madness gép : 87059
-WinXP/3DM99/madness gép : 71855
-Win98/3DM99/madness gép : 70665Ezekben tartom a csúcsot. Win98 a mégmodernebb gépre nehéz, vagy nem megy fel, Win11/3DM2000, vagy a WinXP/3DM99 azonban megoldható. A Win98/3DM2001 persze csak 98 alatt csúcs, XP alatt az NV79xx feletti kártyák driverei lenyomják, tehát ott kitétel a 98, a többinél akármilyen vas-kombináció lehet. 3DM99 esetén nem kell default, ugyanis gépenként, felbontás/bitmélységgel nagyon változik a pont, el kell találni hol ideális. Egy eredményt találtam külföldi fórumon, mely lenyomja az enyémet, 99 alatt. 3DM2000- ből viszont nem, az úgynézem abszolút első.
Ezek miatt említettem hogy kíváncsi vagyok hogy a későbbi, modernebb konfigod mit tud ilyentéren.
A siker komponensei : moddok szintjei a megfelelő oprendszerhez, sync/async függőleges szinkron sem mindegy(Win11), CPU összetett set variációi, nem mindíg a magasabb FSB, RAM freki nyer, valamint van hogy default+turbó, van hogy allcore manual, vagy éppen 4core manual(Win98) jön be. Variációk az egekben, nagyon sok, vagy szinte végtelen. Jó sokat teszteltem, mire kijöttek az eredmények.Tehát a fenti eredmények adottak, ezek fölé kéne menned, vagy bárkinek aki belevág ebbe, sok idő, türelem kell hozzá, hogy mi értelme?, semmi, csak érdekesség, mivel a 2001 körüli cuccokhoz már egy 775 is overkill, de a kíváncsiság győz, a retrós tudni szeretné hogy a legmodernebb gépek is mit tudnak a korabeli címekkel, és mivel a PC X86/64 vonal rendelkezik a legátfogóbb kompatibilitással, emiatt lehetségesek ilyen hasonlítgatások, melyek semmilyen más vonalon nem megvalósíthatók...
-
válasz
jokeph
üzenetére
Ebben a nézetben sajnos nemnagyon van tapasztalatom. Régebbi lap, viszonylag újabb kártyákkal. Fordítva próbáltam, relatíve modern lap, régi videokártyával, az megy nálam és másoknál is, mivel pld a 6600GT műkszik B450- ben, és modern Intelben, valami Core i9 mellett is.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Mit jelent az, hogy 7870 eseten nem megy? Nem is bootol, vagy nincs kep? Ha bootol, akkor azutan sincs kep, hogy a drivert telepitetted es felallt az oprendszer? Vagy ilyenkor a felbootolt windowsban nem is latszik a kartyat? Ezt ugye halozaton at, pl. VNC-vel tudod igy megnezni, vagy ha raksz be masik VGA-t ami megy es azt hasznalod bootra.
-
FF23
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Értelek, de mint írtam minden alapra rakva is csinálta

Alapon 1,10V-on van a soc. A ram 2xKingston FURY Beast 4GB 2666MHz CL16, ezt is alapra tettem vissza, de amúgy igen, ki van tesztelve a 3200MHz/1,20V. 3400MHz is ki van tesztelve, de oda már soc: 1,15V+Vram: 1,30V kell.
ASRock AB350M Pro4. Most azt tesztelem, hogy nem teszem alvó állapotba, hanem leállítom. Eddig ma még minden rendben, nem volt bsod (kb. 18órája). -
-
válasz
jokeph
üzenetére
Nem semmi kollekció. Mondjuk aki feltette a 3650- re a hűtőt, valami erősebb tudatmódosítót tolhatott.
(#98274) Czo : Teljesen jó, nálam meg GTX770 megy a mindenes gépben, jók ezek még általános felhasználásra.
(#98277) Pikari : A CRT és a VHS bőven retró. Nagyfesz trafó hiba miatt volt nálam hasonló jelenség CRT- n.
-
válasz
jokeph
üzenetére
A rendes Ati telepítőknek általában kelleni szokott .net framework és lehet hogy Visual Basic is vagy egyéb előfeltételek.
Érdemes csekkolni, fent vannak-e ezek.
Legacy Update win2k-hoz is ajánlott. -
válasz
jokeph
üzenetére
A 980Ti persze az ász, de avval már nagyon magas pontok születtek. Néhány teszt erejéig meg elég drága. 770 ingyen jött, a 1650 meg általános felhasználásra, film, régebbi game, príma, 128bit ellenére elég jól megy retro tesztben, kis fogyasztás, nem rángatja a tápot, de DOSra már nem jó, SW renderrel lassúbb mint a 7900GS.
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
GF6200 PCI.
XP HT ON:

W2000:
XP HT OFF:
XP HT ON:

W2000:
XP HT OFF:
Itt sem nyert a W2000.
#98240DarthSun: no igen.
Azért a PCI-os GF6200 elég belépőszint, a PCI busz meg igazából kerékkötés.
Erősebb VGA-nál pci-e buszon meglássuk változik e a rangsor.
Az XP-t a HT ON nagyon visszafogja amúgy, ez feltűnt már korábban is, amikor s775 ment s1366 ellenében. -
válasz
jokeph
üzenetére
Jó buli lesz, gondolom régi haverokkal küzdesz.
Win2k : Szabályoz, az érdekes, mivel az X79- nek még van XP támogatása is, ott is kellene. X99- nél hasonló, XP alatt csak allcore max, de ott már csak moddolt XP támogatás van.
A tesztjeidben a CPU pont magasabb a RyZennél, mivel P-III optimizáció, Zennél csak a Pentium optimizationt hozza fel. -
-
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, konkrétan videokártya függő is lehet. 800+ FPS az nagyon jó, az QFX3450- el W98 alatt 630- at kaptam, megnézem majd a 3500- val is.
W2k- hoz nemigen tudok hozzászólni, mint említettem, kevés tapasztalatom van vele, annyi hogy sysinfora van általános frissítés, talán használ. -
gban
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Ez azért nem teljesen igaz, még ha nem is proci-erő okán, viszont a PCIe okán mindenképp érdemes volt 462-ről váltani - azért ez jelentősen növelhette az összteljesítményt.
És ha ügyes volt az ember, még keresett is a bolton - használtra csere esetén természetesen.
Nekem is mindig így lett újabb gépe a gyereknek
A régi sokszor többért ment el mint az 'új' (használt) amit épp kifogtam. -
Fücsök007
őstag
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Amennyire néztem a nem támogatott chipsetek-nél elsőre sokszor bajok vannak az USB portok felismerésével, ezért tényleg kell PS2 csati. Az advanced server OS szerintem kezel 4 magot, mivel gyári S604 P4-es xeon procikkal már 2004-2005 tájékán lehetett 4 magos/8szálas konfigot építeni 8GB rammal 2 utas lapoknál. Ha máshogy nem X48-as lapoknál biztosan működik még minden mag quad prociknál, csak nem a professional változat kell.
Szerintem XP-nél a szerver kernelből alakítottak át mindent felhasználóbaráttá, és NT5.0-ból így lett NT5.1 a végén.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Patriot SSD : 128- as a Zen/W98- ra : telepítés után olyan 1mp boot idő, aztán +hkártya+sok program+sok setup - ekkor már sajnos csak kb 3mp a boot. Viszont tükröztem SPCC- re is, úgy fullra telepítve is visszaállt a hihetetlen 1mp, aztán a dual-video setupra, megint visszalassult 3mp- re, persze semmi jelentősége, lényeg a működés...ami kb világcsúcs lesz 7900GS/W98- al...
...meglátjuk kiderül, a kártyán 2cm magas sufni venti van, ezt ki kell cserélnem 1.5cm- esre hogy elférjen a PCIe/5- ben lévő konverter mellett.
Mod javaslat : SPCC Dramost most kell venni, bár ma nézve is már magasabb az ár, ez vagy feljebb megy, vagy elfogy a készlet. -
válasz
jokeph
üzenetére
"hány magot kezel" : nagy jelentősége nincs, mint utóbb megtudtam, a 3DM99-05- ig a freki, kessek számítanak, 3DM06 viszont már profitál a sokmaggal.
W2000: remélem ha itt végzek, kezes módon indul az X58-as gépen is, annál nem kell csalnom, a lényegnek van W2000-es drivere. : valószínű hogy működni fog, bár nem mindíg, a W2k->XP driverek általában átjárhatók, de az XP->2k nem minden esteben.
A munka-hangulat fotóid adják a feelinget

-
válasz
jokeph
üzenetére
Adjad neki
, azért az az X79 retro tesztekben tuti lenyomja az X99 E5/2640v3- amat.
Win2000 : eszerint akkor 2core a max amit kezelni tud ?
, semmi gyakorlatom benne, csak kérdezgetek, tippelgetek.
RyZen : érdekes amúgy, már szinte minden komponenst bepasszíroztam W98/XP alatt is az eszközkezelőbe(GTX1650 is). Persze USB megy, de részlegesen, lényeg hogy bill/egér/pen használható, 98 alatt 1.1 USB tempó, XP viszont 2.0. XP alatt még a gigabit háló hiányzik, de arra is van moddolt driver, sok jelentősége nincs, mert átbootolva Win10/11- re, lehet letöltögetni nagy sebességgel.
X99 : még kissé hiányos - lényegében megy minden XP alatt, de pld a proci folyamatos maxon, vezérlés nélkül, azonban jöttek köztes tapasztalatok. Kiderül majd, úgyis fel kell pakolnom a Zen után, hűtőcsere+1TB M2 SSD beépítés, utóbbit itt bátran teszem, mivel a 2014- es Xeonos technikában több a PCIe sáv, és a SATA port, mint a B450 lapon. Win98 próba még ezután jön erre, egyelőre csak nagyon tippelni tudnék, mit lép majd rá.+Érdekesség, hogy a GTX1650 Vesa driver beillesztése után a Zen+NV7900 asszem brutál magas 3DM2001 pontot fog tolni, a retro NVidián fut a teszt, de a GTX1650 jeleníti meg a kimenetet, és az utóbbi fedélzete vagy 10x gyorsabb, gondolom emiatt...vagy ez is csak tipp.
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
Nincs evvel semmi gond, hiteles, időbélyegzős képmentések kellenek, ahol a Win2k lenyomja az XP- t, mondjuk a nagy öregben, a 3DM2001- ben, mái napig XP- vel tartják a legmagasabb csúcsokat, aki ebben a versenyszámban indul, mind XP- t használ, kivéve néhány elvetemültet, mint én, aki Win98 alatt is flexel vele.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
A beépített Paint-ot le kell váltsam valami másra, ha nem sikerül updatelnem, sajna csak BMP-t tud..

#98005DarthSun: Rápróbálok arra is, szedtem le Paint progikat meg Irfanviwiev-et.
Riva TNT-GF2 és GF4 MX '01SE-ig megy nálam, GF3 ti és felette amíg látok benne némi képkockát.A W2000 olyan mint amire emlékeztem még P4-ről (1,8 NW P4, oc 3,0 GHZ), nagyon fürge és reszponzív.
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Elsősorban nvidia érdekelne, mindegy melyik és lehet 3dmark2000/2001/2003 progikkal. Én tesztelési célből 80GB-os maxtorra raktam fel win2000SP4-et Fat32 38GB-os partícióra, a másikra NTFS 38GB-os partícióra win2000 advanced server került. Ebben a formában slot1-es alaplapig elindul mindennel, ATA100-as módot tud maximum, (minimum 33-at) de nem volt lassú egyébként P4 vagy Athlon 64 S754 procis konfigokkal.
XP-vel mivel rengeteg eredmény van, annyira nem vonz tesztelés szempontjából, kivéve ha modern hardveren elindul nem túl régi videókártya bárkinél.
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Leteszteled majd win2000prof alatt is ezen kártyákat?
Szerintem többet fog hozni mint XP alatt, én 6800GS-t tesztelek majd win2000 advanced server OS-en. (Itt külön lehet állítani, hogy alkalmazásokra vagy háttérprogramokra optimalizáljon az OS menüpontból, ez is számíthat a sima win2000-hez képest.) Amúgy majdnem ugyanolyan mint a prof ha nem számítjuk az extra funkciókat.
-
válasz
jokeph
üzenetére
No igen, gyakran nem egyszerű.
DX : 9.0c/2004- et érdemes középrégi gép esetén, madness szinten inkább a 2006- ost.
CPUz : válogatni kell, a régebbiek közül sem mindegyik megy, van kicsit újabb ami meglepő módon igen, valamint a Vintage verzió, melyet direkt a retrósoknak adtak ki.
GPUz : nem megy semmelyik, próbáltam variálni velük, nekem sem sikerült. Mással kell kiíratni a GPU adatokat, pld a HWInfo32 némelyik verziója fut.
99Max : középrégi gépen általában nincs gond, későbbin több patch is kellhet, az alap moddok után pld Zenen már fut, de 0FPS a kijelzés, de nem is oly régóta, erre is van patch.
Aida : szintén verzió-függő lehet, de nő a kompatibilitás ha magas a DX, valamint fent van az IE6+UOSP3
SATA-IDE : nagy HDD-SSD esetén bigHDD(LBA kiterjesztés), kisebb partícióra az oprendszer, majd mod feltesz, IDE esetén ok, SATA esetén középrégi gépnél változó lehet - SATA IDE módban ok, madness gépre pedig a SATA AHCI, ez végtelen kapacitást ad - Loew csomagban megtalálhatók, manuallal együtt.
USB : ha a driver látja a chisettet rendesen, akkor NUSB indítja a peneket, az NTFS patchel pedig látja az NTFS pen/HDD/SSD- t is. -
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Akkor Samsung-ra szavazok ha nincs WD, egyébként 80GB-os HDD-t még Slot1-es PII-es lapban is elindulnak ha biosból jól van beállítva. 38GB körül lát maximum, ezért ilyenkor 2 partíciót érdemes csinálni. 2. partícióra mehet win2000prof ha van 256/512MB SD ram a gépben USB-s pendrive-hoz, de erősen ajánlott PCI-os USB2.0 adapter.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Androidos tablet topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi 13 4G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szép az a 960- as VGA !
, erre már érdemes lenne sorozatgyártást indítani, de házhozszállítás nincs, nincs még csillaghajónk, átvétel csak földi boltokban.
Elég masszív eredmény lett sztem. Ha már kint van a szörny a próbapadon, akkor eszembe jutott hogy XP alatt lemérhetem a szabadon levő PCIe kártyákkal, mondjuk kezdve a
.
, módszereinkben lehetnek eltérések, de végülis a puding próbája az evés.

)

DarthSun