Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Határozottan igen!
Lényeg hogy legyen a VGA kártyához driver, meg persze legalább 1MB, de inkább 2MB memória legyen a kártyán.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Calmiara-t én is próbáltam anno, bár akkor még nem volt Calmira II. Telik az idő nagyon.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Köszi, de SE alatt már nem volt ilyen kapcsoló. Illetve a setup /? nem dobta ki. Igazából csak kíváncsiság vezérelt. Egy 386-ra még a 95 is sok, de a hálózat miatt kell. Minden másra ott a DOS, ami pont jó erre a gépre.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
A Lite telepítő végigfutott, de ahogy (talán várható volt sajnos) a Win98 telepítő elindult közölte hogy minimum 486 kell neki.
W98SE volt az alany, elvileg régebbi W98 telepítőnél van kapcsoló hogy átugorja az ellenőrzést és felmenjen 386-ra is, de itt ez már nem játszott.
Megy vissza a 95, időm van, mert szabin vagyok.
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Én is most tervezem az 1999 karácsonyi Gamer álomkonfigot összerakni.
ASUS CUSL lap, p3 700-800 között, ASUS geforce 256 azt hiszem SGRAM, DDR később jött, win98se -
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Köszi az infót!

Mindegyik opció tetszik!
Szerintem kipróbálom. Ha egy órát tudtam várni arra hogy feltelepüljön a 95, ehhez is lesz türelmem. Majd megírom mennyi idő volt.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Most elgondolkodtam hogy feldobom a 386ra (szigorúan poénból) a w98 lite-ot.
Még sosem használtam, ezért egy kérdés felmerült bennem: hálózatot kezeli normálisan?
Azt olvastam hogy az internet explorer ki van szedve belőle és többek között emiatt is gyorsabb. Gondolom ettől függetlenül a hálózati részhez nem nyúlt az alkotó. -
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san
üzenetére
Az 1999 Build - Pentium III-hoz szólnék hozzá.
Van egy haverom akit 2000 február vége március eleje körül ismertem meg, és akkor voltam fent nála és láttam a gépét ami akkor egy 733-as PIII volt (256MB RAMmal, 30GB HDDvel, a VGAra sajnos nem emlékszem). A gép viszont eléggé új volt, pár hetes, és azt mondta h az akkor elérhető leggyorsabb proci van benne. Alátámasztja ezt a dolgot a régi árlista gyűjteményem is, lehet h a PIII 800 vagy más is megjelent addigra elméletben, de gyakorlatilag 2000 márciusig azt mondanám, hogy 733 max... főleg ha 1999 végit akarsz, akkor pláne 733, sőt, korhűnek még akkor a PIII 550 sem lenne ördögtől való.
Hangkártyának egyértelműen SB Live maximum. -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
nem ertem miert csinalsz ennyi atfedessel gepeket, de igazabol a te dolgod
teljesen jo melleje a 733as cumine.a v2sli max erdekes... meg jol hangzik, de sok haszna nincs abbol a korbol a gepben, foleg ha a lassabbakat is hasznalni akarod vmire. hiaba skalazodik a v2, a 99es jatekok is kinlodnak rajta, meg a belyeg meretu texturak eleg rondak, es az effektek felet nem ismeri.
en a 98as gepbe raknam vmi kevesbe dominans 3ds kartya melle, mert lehet a tnt nehany esetben orrba nyomja (meg kevesbe limitalt) - foleg, ha vmiert nem mukodik az sli.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Voodoo2SLI : gyakran leírtam már, tehát sokadik ismétlés. A teszteredmények P-III/1000- ig biztosan emelkednek. Korábban úgy hittem hogy 800- on már kihajtja, de mégsem - 930MHz - 1000MHz. Tehát ha időrendben nem is passzol, azért célszerű. Rajtad múlik hogy a korhűt vagy a célszerűt választod.
Az intstabilitáshoz (Re #69038) :
Win9x : Win95- ről nemigen nyilatkozom, egy gépen van és anno is rövid ideig használtam, de nem volt vele gond. A Win98SE viszont stabil. Instabilitás esetén mindíg kiderült hogy valamilyen hardveres vagy szoftveres gond van a háttérben. Ha a vas ok, nincs gond. Telepítéskor pedig ügyelni kell a helyes sorrendre, valamint driverezésnél többmindenre, pld chipset drivernél mikor maradjon a Win- es, és mikor érdemes lecserélni, aztán még pld a VGA driver helyes kiválasztása, stb.
Véleményemet vedd egyéninek, sokan nem osztják, de sztem a 98SE atomstabil, ezt pld az utóbbi időben +megerősítette nálam két dolog, a két véglet :
1 - 486VLB- re a hálógond miatt kényszerűségből feltelepített 98 is rendben megy
2 - overkill 4GHz- en pörgetett P4+1GB RAM(de 2GB- al is)+R9800Pro konfiggal is stabil - [link] - [link]. Itt már a neten keringő téveszmés vélemények szerint a túl magas proci-órajel miatt buknom kellett volna, ez is közrejátszott hogy kipróbáltam és semmi ilyesmiről szó sem lehet. Szoftveresen is a végletekig fel van turbózva + UOSP +Loew over 512MB RAM driver, USB kiterjesztés, NTFS drive kezelés, nagy vinyók, stb.Az instabil hiedelmek inkább sztem régebbről berögződött dolgokra vezethetők vissza, gagyi vasak, nem megfelelő telepítés+setelés.
Ezek tények, gépek előttem vizsgáztak, hosszútávú stabilitástesztek rendben, interpellálni lehet, de mivel nálam ez van, nem valószínű hogy egyet fogok érteni. -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
a tx az egy nagyon stabil cucc volt... a win9x borul osszevissza, teljesen mindegy mi a hw.
a 440lx+klamath az 97 elso fele, a tnt 98 ev vege.
a p2@450 98 aug. a tnt ide passzolna.
a katmaihoz meg a tnt2ultraa gf256ddr nagyon rovid ideig volt piacon, 2000 elott nagyon ritka madarnak szamitott (par referencia alapu kartyat lehetett kapni nagy szerencsevel 99 decemberben - leadtek, creative), gyk beszerezhetetlen volt - inkabb csak a teszteloknek jutott. sok gyarto eleve csak 2000 elejere dobta ki, tavasszal meg itt is volt a gf2gts. ha ezt a szuk idot akarod beloni, a p3 800 volt a csucs, a kov lepcso a p3 1000 volt mar marciusban (a 850 kesobb jott, a 900, etc meg kesobb).
roviden: a gf256ddr idoben epp a 733 (99 okt) es az 1000/133 koze esik (2000 mar).
-
Sanchez638
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
Itt még alakulgat. Win98Se-t már feltoltam rá. Bár kicsit szenvedés volt a beüzemelése. Egyenlőre egy Riva 128 van benne, de V1 megy vissza bele, ha minden rendben megy.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Hát sztem ezek már csak drágábbak lesznek.
Nekem ez van...
igaz ez nem retró képarányú.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Mivel nincs előttem a gép, és nem transzparens hogy pontosan mit is csinálsz (lásd előbbi túlhúzott FSB miatti kártya hiba), így nem igazán lehet erre érdemben válaszolni.
Az OSR2-t ugyebár mint kérdés kilőhetjük, mert te magad is említetted ezt a minimum paramétert.
Esetleg az lehet kérdéses, valóban azt telepítetted-e fel? B -re végződik az azonosító a rendszerinfó alatt. (400B, vagy hasonló).Az is lehet persze, neked ez a funkció a checkbox nélkül is megy:
"What if you have 95B and a new, supposedly fast hard drive but don't see any DMA checkbox? This may mean you have what is called a bus-mastering driver that handles the DMA operations outside the Device Manager's grasp. To check that out, double click "Hard disk controllers" and look for "bus master" or a similar phrase. That will indicate your PC is using Intel's newest DMA drivers, which operate independently of Windows' Device Manager."
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
Win95 tamogatja egyaltalan?
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san
üzenetére
AWE 64 probléma megoldva - nem szerette a 75 MHz-es FSB-t.
Következő kérdésre viszont nem találok már egy pár napja választ: Windows 95 és a DMA
Elvileg Intel PIIX4 south bridge van benne, melynek támogatnia kéne az UDMA33-at. Felraktam ezt a konkrét drivert, de még mindig nincs olyan opció az eszközkezelőben, hogy engedélyezzem a DMA-t. Ez miért lehet?

Szerk: Két db Seagate ST310212A HDD van a gépben, egyiknél sincs ott a DMA opció...
-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Ok, semmi gond, csak a kíváncsiság miatt írtam.
-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
W95 felismeri az egeret, igen, mindegy hogy soros vagy ps2.
Abban nem vagyok biztos hogy ha a táp bekötése nem jó, hanem pl. a gnd máshova van dugva akkor is világít-e az egér, mert másfelé is tud záródni a táp áramköre.
De gyanús hogy a ps2 egér nem feltétlen PnP, vagyis új hardverként hozzá kellhet adni keresés után, ha telepítéskor nem települt mert nem volt bedugva.
Vagyis szétszedés előtt én tolnék egy új hardver keresését bedugott ps2 egérrel. -
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Jajj...
Pont ezt írtam, a PS2 bekötése AT lapok esetében teljesen egyedi, minden lapnál más lehet.
Te egy SOYO lap bekötési rajza alapján ellenőrizted az Acorp lapon történt bekötést.
Lehet hogy helyes de nem biztos.
Itt a manual a te lapodhoz, ez alapján ellenőrizd le hogy helyes-e a bekötés.Még ami eszembe jutott, nem mindegy hogy honnan nézed a csatit - a rajzon vajon elölről vagy hátulról van a kerek csati? Nem lehet hogy tükrözve nézted és kötötted be?
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Hát sajnos a PS/2 bekötése úgy nézem jó lesz - innen ellenőrizve. Azt furcsállom csak, hogy BIOS-ban miért nincs opció az engedélyezésére... vagy ha nem menne akkor áramot se kéne adnia?
Serial portot még megpróbálom átkötni, az egér egyébként más gépen működik.
-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Egér: ha a sorost nem látja (és másik gép látja azaz jó az egér) akkor sanszosan a másik bekötésű soros port kell a lapodra. AT a lap, ATX-nél ugye fixek a portok.
Kétféle volt, egyiken sorba mennek a szálak a csatlakozó lábain (ahová az egeret dugod, nem ami az alaplapra megy), másikon cikkcakkba.
Akár át is forrasztható ha nincs másik.
PS2 szintén többféle bekötéssel van, ott viszont az alaplapi csatlakozó bekötése egyedi.
És szintén AT lap esetében.
Az hogy világít az annyit jelent csak hogy a táp bekötés jó lehet, de attól még az adat bekötés lehet hibás.
Annyi még lehet hogy PS2 egeret csak akkor látja ha már bekapcsoláskor be van dugva, míg a sorost bármikor bedughatod. -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
92-93ban ment mar biztosan, csak kijelzovel tobbnyire. 94-95re mar kisse odivatu (amellett, hogy 93ban is voltak megdobbentoen modern vonalu hazak).
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Voodoo3- hoz nem hasonlítottam még közvetlenül, de a kihajtásához nem árt az 1GHz- es Copper [link], az említett 2 proci kevés, a tapasztalataim szerint. A blog írása előtt a P-III/800- ig tudtam a skálázódásról, aztán kiderült, van még feljebb. Ennél az eredményemnél viszont a neten sem láttam magasabb pontot, még S462- vel is alatta vannak, tehát gondolom hogy ennyi a max, ami kihozható.
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Voodoo 2 SLI a voodoo 3 2000 és 3000 között van.
-
törölt tag
válasz
Madara-san
üzenetére
az biztos hogy a legtisztább opl az a ymaha opl3-sax, ilyet pl az aztech gyártott. nézzél olyat, ami nem pnp-s és opl-es, azzal lesz a legkevesebb szívás.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
nem, es tobb a nyug vele, plusz szarabb a kepe

mai szemmel az osszes isas kartya vacak... azt kell nezni, hogy az adott korabeli jatek melyiken a legjobb
ha az fm korabeli kell, az sbpro2 lesz az. -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
a v1/v2 inkabb erdekes, mint hasznos
ha nagyon voodoozni akarsz, akkor inkabb a v3. csak ahhoz kepest meg par honap ugras, es ott a gf256, ami egy teljesen mas szint. -
törölt tag
válasz
Madara-san
üzenetére
A CQM chip se olyan borzalmas, de az eredeti OPL felismerhetően más. Igazából mivel arra írták a zenéket minden más klónon más milyen lesz mint ahogy kéne neki szólnia.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
Ehhez nagyon hasonlo volt a socket 7 konfigom, amit most epitettem at kicsit kesobbi ss7re. Ha egy gepem lenne doshoz, az ez lenne.
ket buktatoja van vhol:
a v1 nagyon szuk idoszakra hasznalhato - emiatt epitettem at v2re
az awe64 helyett vmi oples awe32 kellene, ha fm jatekokat akarsz normalisabb minosegben, de ha tobb gepet tervezel, nem szemponta socket3 log ki nalam most a sorbol, kicsit felesleges, de mivel talan ebbe a gepbe feccoltem a legtobb idot, igy nem bantom
eredetileg igy terveztem, de csak gyultek a gepek
egy slot1 bx
egy slot1 + socket3
socket3 + socket7 + slot1 + socketa + lga775
A socket2 es socket5 csak utolag jott a kepbe, a tobbit meg formalom a hasznossaguk alapjan. Nem akarok egy gepet sem, csak azert mert hwkurriozum, legyen mindketto. -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
magat a tablat nem tudom megosztani, mert abban nem publikus infok is vannak. de a fenti infok alapjan es a kikeresett datumokkal minden pont megtudhato.
ezek csak a benchekhez osszeallitott konfigok. allando jelleggel ezek vannak, az ujabbakat meg nem irtam ossze az ujabb tablaban.
Socket 2 (Oct 1993)
Intel OverDrive 486DX2 66 CPU
DTK PKM-0037S (SiS 85C461) mainboard
Motorola 4M FPM RAM
Goldstar 4M FPM RAM
Prolink Computer MVGA-PS805 1M VLB (S3 86C805-P) VGA
Creative Sound Blaster Pro 2.0 sound card
DTK PTI-227B ISA controller
Western Digital Caviar 2420 HDD
Panasonic 5 1⁄4 FDD
Mitsumi 3 1⁄2 FDD
Baby AT (black display) case
Computer Zone 200W PSU
Socket 3 (Oct 1994)
Intel DX4 100 WB CPU
Asus VL/I-486SV2GX4 (SiS 85C471) mainboard
Samsung 16M FPM RAM
Genoa Phantom 64 2M VLB (S3 Vision864) VGA
Creative Sound Blaster Pro 2.0 sound card
Gravis Ultrasound 3.74 1M sound card
Roland MPU-IPC MIDI controller
DTK PTI-265W VLB controller
Western Digital Caviar 2700 HDD
Sony CDU-55E CD-ROM
Mitsumi D359T5 3 1⁄2 FDD
Baby AT (cyan button) case
FSP SPI-300G PSU PSU
Socket 5 (May 1995)
Intel Pentium 120 CPU
Intel Advanced/ZP (Intel 430FX) mainboard
Micron 16M EDO RAM
Diamond Stealth 64 Video VRAM 2M PCI (S3 Vision968) VGA
Creative Sound Blaster AWE32 Value sound card
Gravis Ultrasound 3.74 1M sound card
Western Digital Caviar 31200 HDD
Sony CDU-77E CD-ROM
Panasonic JU-257A605P 3 1⁄2 FDD
Baby AT (blue button) case
FSP SPI-250G PSU
Super Socket 7 (Jun 1998)
AMD K6-2 333 CPU
Asus P5A (ALi ALADDiN V) mainboard
Mosel Vitelic 64M SDRAM RAM
Asus 3DP-V3000/TV 4M PCI (NVIDIA Riva 128) VGA
Diamond Monster 3D II 12M PCI (3Dfx Voodoo2) VGA
Creative Sound Blaster AWE64 Gold PnP sound card
Gravis Ultrasound Plug & Play 8M sound card
Quantum Fireball ST 4.3AT HDD
Cyberdrive 240D CD-ROM
Mitsumi D359T6 3 1⁄2 FDD
TK2002 case
Enermax EG365P-VE PSU -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
marmint milyen tablara gondolsz? amiben ezt leirtam? vagy a konfigokrol?
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
ok, hosszadalmas lenne leirni minden reszletet, de azert megprobalom roviden osszefoglalni a lenyeget. van ket tabla:
mindketto 0-100ig skalazodik, az elsoben az alkatreszt pontozzuk, a masodikban a fontossagat sulyozzuk a konfigban - mennyire befolyasolja a korhuseget kullem, sebesseg, funkcionalitas, stb szempontjabol.itt egy pelda:
fontos egy kituzott datum, amihez viszonyitod az egesz gep korat (itt 1995 majus), ezen tul, hogy mikortol volt elerheto (tehat nem mikor jelentettek be) az adott alkatreszt, es hogy mikor gyartottak. ebbol jonnek az oszlopok ertekei (wd 31200 vinyoval):* elso oszlop az alkatreszek pontozasa (lsd fenn felso tabla), pl 90 letezo hdd tipus, de mas rev, es kesobbi gyartas
* a masodik a sulyozasuk (lsd fenn also tabla), 45 pont
* a harmadik oszlop ezek szorzata (az erteket mutatja), 90*45 = 4050
* a negyedik pedig a maximalisan megszerezheto pontot, 4500 pontezekbol jon, hogy a maximalisan megszerezheto pontokbol, hany szazalekot sikerult elerni (92,8%). ha minden korhu - pl ha van egy bontatlan gep 1995 majusabol - 100% ertelemszeruen.
csinaltam egy otodik opcionalis oszlopot is, ami a legnagyobb elterest mutatja a "korhusegtol". itt a cdu77 cdrom a leggyengebb pont, ami nem letezo tipus volt (csak decemberben jelent meg), de ugyanugy 4x sebessegu, es ugyanugy nez ki, mint a korban elerheto cdu76. ha pl kicserelnem egy dvdre, az se kullemre, se sebessegben, funkcionalitasban nem a kornak megfelelo, nulla pontot kapna.
ezek termeszetesen iranyadoak, illetve sok hataresetes alkatresz lehet, de azert remelem erheto, es hasznalhato a pontrendszer
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Én 15 éve a gf 4 ti4600-at p4 proci mellett "fejlesztettem" ASUS gf6800 ge-re, ami x850xt korabeli. Ez is lehet ha nem is korhű, de valósághű.
Korhűen S939 4000+ mellett lenne szerintem a legjobb helyen, ha játékra használnád. -
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san
üzenetére
Hát a 2669MHZ-et elvárom tőle, mivel úgy sikerült napira is üzemeltetnem a végefelé.
Sőt, igazából többet is, mert 2010 végén az erkélyen mínuszokban ennél többet is ment léggel, csak akkor volt hogy a táp egy nagy pukkanással és némi füsttel elszállt. Akkor került C vágányra a project.
Most a héten volt más bajom is, szal nem haladtam semmit, de kell táp (elvileg van csak nem találom) kell winyó (elvileg van 3db de egyről azóta kiderült h nem jó - van még kettő amivel relative korhű is lenne), a biztonság kedvéért lesz hozzá egy másik alaplap is, meg ugye van egy marék RAMom, meg a 9800Pro vagy GeF3... meg korhű CompaQ V720 monitor. (és szerzek majd XP-t is, illetve van ötletem ODD-t is honnan szerzek de az nem biztos, pedig az nagyon kéne bele)
Én is kiváncsi leszek mi az amit elérhetek vele.(A héten sajnálatosan más esemény is történt ami miatt most egyelőre kisebb bajom is nagyobb ennél a projectnél most)
-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Google, 5tx52 manual, és volt vagy 3 perc

2. oldal teteje, nem is kellett sokat lapozni.hcl: korrekt belsők gagyitápokban - néha félrecimkézik

-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Van manual a neten, nézz rá mielőtt megsütöd az usb-t.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san
üzenetére
Alapjáraton 1700+, de nem annyin óhajtom hagyni

-
zotyesz66
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
A kétsoros valószínűleg USB, az egysoros szinte biztos, hogy PS/2. A hármas szám passz, talán WOL?
-
törölt tag
válasz
Madara-san
üzenetére
a parhelia meg nem veszes, foleg a parhelia lx, de a g400 max az nagyon ritka, neha feltunik 1-2 helyen.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Igen, hát DOS alatt az egy kis kalandozás, nem tekinthető különösebben pontosnak, bár jelzi hogy ott a videokártyák rapszódikusan viselkednek. Quake és Chasm a K6-III+ - al már elég masszív, jobb videoval a Quake 320x200- ban, a Chasm pedig 400x300- ban is stabilan gördülékeny, érzésre a min 30FPS megvan mindenhol. Win alatt a GLQuake-NPRQuake meg már 80-100 körül dönget, igaz az már csúcs SS7 konfiggal - a táblázat első oszlopa, a készülő SS7 procitesztemből spoilerezve.
A csatlakozó tüskék nálam is gond most a 486VLB- ben, a doku szintén nem mutatja, nekem a PS2 porttal van gondom, szabványos csatlakozót rádugva nem megy, billentyűzetet is lefogja, ki kell ügyeskednem hogy a kiosztást megtaláljam. Van soros golyós egerem, avval műkszik is, de jobb lenne a PS2 optikait használni.
-
törölt tag
válasz
Madara-san
üzenetére
A matroxnal csak a g400 max es a parhelia teljesitmenyorientalt, az osszes tobbi nem jatekra/3dmarkra valo.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Savage 2000, G400 - ezekkel nincs tapasztalatom, S3Savage4E AGP van a fiókban, de eddig csak egy DOS alatti gyorsteszthez vettem elő, Doom, Landmark alatt nem volt képhiba, jól működött, de ez tényleg csak egy gyorsteszt volt. Viszont némi támpontot ad, pár másik kártyával összevethető retro szinten, szerepel benne a G200 AGP és PCI változatban is. Az eredmények rapszódikusak, erősebb szoftveres render 3D terhelés esetén (Quake, Chasm) azonban érezni a nagyobb kártyák előnyét, főleg nagyobb felbontásban, régebbi DOS teszt alatt viszont úgy néz ki hogy majdnem mindegy a videokártya, esetleg a kompatibilitásban van szerepe.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
- áttekinthetetlen az a táblázat sztem, számolgatnom kellett az oszlopokat, sorokat
- milyen volt a konfig a videokártyák alatt ?
- látom a Jazz Jackrabbit (ott megszámolgattam a cellákat
) problémákkal küzd, közben azt próbáltam a G200- on, semmiféle probléma nem mutatkozott nálam. Szerepel a Doom, Quake és a Duke (a táblázatban nem nézegettem), további cellaszámolásra nem volt türelmem, tehát ott nemtom mi az eredmény, nálam kifogástalan mindegyik
- Arkanoid alatt néha eltűnik az ütő
- Heretic tökéletes
- Space Commander szintén ok (pedig ez igen régi játék)
- Tyrian szintén ok
- ezek jutnak hirtelen eszembe melyeket próbáltam, talán 1-2 még ami kéznél lesz, kipróbálok, de annyi játékot sokféle felbontással kizárt, 1 heti meló lenne minimum8 game, 1 hiba, fentiek alapján az eddigi mérleg.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Bal alsó sarok : fogalmam nincs
, de sztem az maga a DVI csati nyákja, még azt sem néztem hogy lehúzható-e.
Mem-hely : egy 4 MB- os bűvítőmodul keveredett hozzám, azt belepróbáltam, fel is ismeri de instabil vele, valszeg nem hozzá való. Viszont jó lett a RagePro- ba, tehát tuti ahhoz készült (a fotón már belepattinva a modul), így abban is 8MB RAM lett.
A Matrox memóriája min 8MB, a SpeedSys nem írta ki a mennyiséget, de megy vele az 1280x1024/24bit colors felbontás Win3.11 alatt.-
a tesztet táblázat és eredmény szinten postoltam a topikban, most szerkesztem/rendezem össze egy részletesebb blogba, linket majd bedobok.- az előlapi kis kijelzőről ATX táp esetén sem kell lemondanod, meg kell nézni hogy az adott kijelző 3 vagy 5V tápot kér-e. Az 5V- ot könnyen leveszed egy molexről, a 3V- ot pedig a tápról, vagy az alaplap turbo led, esetleg HDD led tüskéjéről.
- a Matrox 486- ba amúgy teljesen jó játékhoz is. VBE3, jó a kompatibilitása, LCD- n is látható hogy a legjobb a képminősége. Quake lassabb rajta, de az érdektelen a 486 szempontjából, procilimit, tesztre jó inkább. A többi játék repeszt Matrox- al.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
A Matrox fotója. Millenium G200, ha minden igaz, legalábbis a SpeedSys ezt a típust írta ki róla.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
A Siemens deszka adta magát. Mikor a GUSMax- ot kaptam, próbálgattam többféle lapban, eredmények : nem látja, felismeri de a DMA teszteket dobálja, stb. A Siemens volt az első lap melyben kifogástalanul működik, ráadásul dualban az SB mellett. BX- es lap, tehát sebességben, stabilitásban ott van a szeren, tuningopciók nincsenek benne, de a P-II nem is igen tuningolható, úgyhogy sztem jó választás. Ráadás hogy a 2 hangkártya mellett még a 2 videokártya is hibátlanul üzemel benne párhuzamosan.
A P1MMX- ben asszem sikerült feltöltenem fontot DOS alatt, megoldás ott, most emlékezetből meg nem mondom a kulcsot, neten lehet hogy találni. Ha a játék fut a Win DOS ablakában, akkor asszem látja az SFBank managerrel betöltött fontot.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Az eredetit nemtom, nem néztem utána de az sztem jó drága lehet. Nekem még régebben szerzett itteni fórumtárs az AweGold- hoz SIMMConn panelt, abba egy 32MB- os EDO, [link], [link] aztán meg is van a max 28MB, az EMU8000 ennyit képes megcímezni [link]. Ezt így kedvező áron kaptam, már nem is emlékszem melyik évben, a blogot a kész gépről később,18- ban írtam. Volt sima Awe- hoz való SIMMConn is, kár hogy nem rendeltem abból is. Ismerőse vagy rokona gyártotta, asszem, de úgy tudom már nem készül belőle sajnos.
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Horror
Még az utángyártott is. -
Sanchez638
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
Már akkor is voltak sima ATX házak.. Pl. Casetek-et keress..
-
válasz
Madara-san
üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Madara-san
üzenetére
Diamond Riva 128 VGA helyett én valami Ati vagy Matrox-ot tennék be, bár ennek lehet nem olyan homályos a képe. De a akkoriban elég rossz hírben állt e téren Riva.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Az az időszak most annyira nem köt le... és korban megfelelő házam sincs hozzá.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
Az asus talan a legjobb riva. Tisztessegesen osszerakott kartya.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
Valami tool volt hozza, utana a biost kellett egetni emlekeim szerint. Vmelyik bbsen tuti fenn van.
A txes lapok speciel teljesen korrektek, de acorp nev alatt mindenfele itthon ismeretlen olcso brandu hwt arultak, igy a minoseguk is hullamzo volt. Mivel keleteuropaban ismert, arra tippelnek, hogy vmi helyi erdekeltsegu ceg dobozolhatta. Mindenesetre anno nem volt tul jo hiruk, olcsobb cuccoknak szamitottak. nem is emlekszem, mikor haltak ki... ugy 95-96 korul jelent meg, 2000 utan mar nem nagyon remlik, utana meg a ma is ismert lapok mentek mar. A mai top lapgyartok szvsz eleg hasonlo minoseget kepviselnek, max jobb rosszabb szeria van. Csak az indulaskor volt az asrocknak budget asus hirneve, a 2000es evek elejen, kozepen.
a riva128ak tobbsegen nem volt borda.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Egy ideig így volt az MMX233 után, aztán kapott egy K6-2 500AFX-et. Most megint szét lett szedve, a Monster egy PIII-500-ban van, a többi pedig dobozban a polcon.
-
törölt tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Az asrock manapsag egyaltalan nrm budget, az acorp lapok tenyleg szejjel voltak sporolva, amivel a kondikon kivul annyira nagy gond nem is lett volna.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Ugyanezt raktam össze csak Awe helyett Monster MX300-al és 5ALI61 lappal.

-
válasz
Madara-san
üzenetére
Jól összeválogattad, Awe- ből majdnem mindegy melyiket teszed bele, a Goldban is 4MB hullámtábla RAM van, alapon sokmindent nem lehet rátölteni. 28MB- ra bővítéssel fér el pld egy Roland hangminta.
233MMX ment 3x75- ön az Acorp- ban, bár ez lehet példányfüggő, ahogy arn is írta.(#67318) arn : mekkora Acorp dömping volt sokáig, jó ötlet utána nézni. A PCChips- ről olvastam hogy milyen gyenge alkatrészekből építkezett, ebből annyira meggazdagodott hogy aztán már jobb minőséget is gyártott, pld az M577 lapra még megoszlanak a vélemények hogy hová tartozik.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
Mikori gyartmany az mmx? A korabeliek nem nagyon mentek tobbet 250-260nal. Legalabbis amiket en probaltam, es nem is mindegyik volt lockmentes.
ami most van az siman megy 300on feszemeles nelkul, de retro gepet nem erdemes tuningolni.
ezt a rohadt ronda logot csereltem le evil insidera anno

Az acorp tortenetere kivancsi lennek... mert eloszor mindenfele budget lapokat arultak - jetway, lucky star, fong kai, aztan jottek az “igazinak” tuno acorpok. De lehet ezek is mentek mas nev alatt a tavolkeleten.
rakerestem nehany noname cuccomnak a gyartojara, a qdit pl hallottam mar, ami a quantum designt jelenti, de talaltam video technology computerst is. A vezerloknel meg cifrabbakat, mintha a kinaiak a hasukra csaptak volna csak.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Az Acorp5TX52 manual itt, az 5tx52.htm file.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Erős Barton- hoz elkél (ha van a háznál) egy NV6600GT (esetleg 6800GT, de az már ritkább), Radeon fronton meg valamilyen 9600-9800.
(#67050) Oliverda : HD3850- el biztos nem lesz GPU limited
. a mobil-Barton viszont elég ritka manapság. -
Oliverda
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
Inkább egy mobil Barton, ha be tudom szerezni.
VGA-nak egy Radeon HD 3850-et szeretnék, ha kapok normális áron.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
Szekrénytöltelék. Amúgy OS2, Win98se, NT4.0 tripülbút
Pár éve 10-ért vettem 128MB EDO-val, két proci, hűtővel.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
mondjuk GA-586DX, 2db W24129AK-12-vel és 2db UM61L3264F-7-ttel, full sebességen megy akkor a 128 mega ramom?

ebbe van 2db 200-as MMX-em
-
alvaro
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Valóban nem, tök jó neki bármelyik, amivel jó időzítésekkel megy.
-
alvaro
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Akkor még egy szavazat az 5TX52-re, ha még nem késő, és arra is, hogy ne menj 64MiB fölé :) (Még akkor se, ha TX-ben a BX-friendly 256-os SD is megy...)
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
korabeli mmxekben jo ha 32m volt...
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Én ezek közül az Acorp 5TX52- őt választanám. Sokáig abban ment a P1MMX nálam, stabil, megbízható lap. Csak amiatt cseréltem le mert vettem egy AsusP5A-B- t, az került a helyére, de az Acorp is megvan még talonba.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
Szerintem TX-es Acorp lap SD rammal. Azt a 64M-et én megdupláznám helyből

Hajár, jó kis konfig lesz win9x-szel

-
hege8888
aktív tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Master állásban volt betűje a Totalban, de nincs ilyen meghajtó. Azóta már latom
Valszeg az kavarhat be, hogy
1 én értelmeztem rosszul a Fujitsu (asztaliban -3.2 giga- ilyen régi Fujitsu még nem is járt kezemben, )jumperelési pintogramját.
2 szerintem az alaplap régi BIOSsal rendelkezik és a 3 giga probléma. Ugyanis a munkasgépemen addig ügyködtem a vinyóval , hogy az 1.8as partíció mellett felfedeztem, hogy van egy partícionálatlan terület, és azt hozzáadtam. De a 98 telepítő chkdsk-ja még mindig nem fut le, (egyébként HD senti szerint 63 napot ment, 100/100) mert még mindig kiabál, hogy vmi nem jó. LBA vagy ilyesmi.. ezért gondolom.
De lehet rápróbálok egy 4.6os Quantummal is. -
válasz
Madara-san
üzenetére
Igen, csak az oldalhelyességre kell figyelni. A sima-talpú hűtőt sem mindegy melyik irányba teszed fel, egyik irányba a CPU- n el tud billenni, a szorítórugó asszimetrikusan feszít.
-
flymi
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
+ többiek: Sajnos otthagytam a konfigot és csak a vga-t hoztam el belőle. Egyrészt mire a nap végére odaértem elfogyott zsetonom, ellőttem a kocsira. Másrészt asszony befenyített, h ha komplett géppel érkezem haza, akkor alhatok abban vagy kint a kutya mellett.

u.i.: pci-os hangkari volt benne.
Privátban adok elérhetőséget ha valakit érdekel. -
hege8888
aktív tag
válasz
Madara-san
üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
a dtk az igy nezett ki... de a vilag masik felen mas nevvel is hasznaltak. nalunk viszont a nevesitett hazak korszaka elott, eleg ritka volt egyegy jobb minosegu haz. a dtk az jobb volt. persze nem mai mercevel, hanem a korai nyeklonyaklo szarok mellett.
-
hege8888
aktív tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Kuka mellé le volt rakva a gép. A bolt belső udvaron van, ezért a bolt előtt vannak a kukáik. Oda szokták ki rakni az elektronikai "lomot" ha nem férnek, de néha van aki lakossági lerakónak használja.
Hoztam már el onnan pár kincset. Egyik kedvencem ez a Highscreen CRT, ami alul egy zöld LCD kijelzőn mutatja a felbontást. meg hogy hol jársz a menüben.
Múltkor egy Samu 710N volt kirakva, kábel kellett csak hozzá. -
unclefucka
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Így van, gondot nem okoz, csak nem fog működni.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Igazából nem véletlen kérdeztem, hogy milyen I/O kártyád van, mert általában ez szokott lenni az ilyen építéseknek az Achilles-sarka.
A kártya beállításait az alsó jumper-sorral lehet beállítani.
Az, hogy nincsenek rajta jumper-ek egyáltalán nem jó hír, mert a Port, IRQ, DMA, stb. beállítások nélkül vagy nem fog menni, vagy össze fog akadni mindennel, vagy mindkettő egyszerre. Sőt az is lehet, hogy a jumper-ek engedélyezik, vagy tiltják az egyes funkciókat.Körülnézek az itthoni kártyák közt, hátha van hasonló, vagy ilyen. Azt megállapítani, hogy miként jumper-eld csak leírás alapján lehet reálisan, "vakon" szinte lehetetlen.
A bal felső egysoros tüskesor -szerintem is- nagy eséllyel LED csati lesz, ami alatta van meg GAME-Port a PIN-ek számából ítélve.
Ha van rajta több infó, FCC ID a hátulján, bármilyen hasonló, abból már ki lehet indulni, vagy a logóból a jobb felső sarokban, stb.
Itt nézz körül.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
IO kárty hátulján nincs táblázat a jumperekről?
-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Rég volt, de balra fent az nem az IDE led csatija?
Akkor jobb ha nem jumpereled
Alul meg az IRQ, DMA, I/O választó jumpersoron (szintén rég volt) tégy fel egyet balra, egyet jobbra, lehet hogy csak 2 kell, aztán meglátod. -
alvaro
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Dátumkód van rajta, Intelnél elég fura formátumban.
Pl. itt egy gyári hűtős példány, ilyen a felirata az alján:
(iPMMX blabla)
BP80503233
SL293/2.8V
MALAY
L8010946-0231
(M)(C)'92'95A lényeg az L0801-es sor. Az L az a gyár, ahonnan kijött, jelesül fogalmam sincs, melyik. A 8 az évszám, ebben az esetben 1998. A 01 a hét, tehát ez a példány mindjárt '98 legelején jött ki a gyárkapun (amin ki is fért, mert nem orosz CPU). Tehát ez nem egy kései darab. '99/2000-esek jobb eséllyel húzhatók, bár van koraiból is szerencsés példány.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
ez a haz szvsz korabbi, en olyan 91-92esnek tippelnem. ide osszegyujtottem par tornyot evek szerint: [link] a minitornyok olyan 92-93 kornyeken kezdtek csak elterjedni, de en nem szeretem a fekvot, sose volt, es most sem praktikus, mert nincs hova tenni.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Ha nincs meg a Tseng, akkor a CirrusLogic VGA karik is jók voltak anno.
I/O kártyád milyen van? -
arn
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
a dx2-66 92 vegen kerult piacra, meg a pentium elott, tehat csucsnak szamitott a pcs piacon. a helyet a socket4es p66 vette at 93ban. a dx4 94ben jott, de mar mainstream piacra, olcsobb volt, mint a pentiumok, es inkabb mobilban hasznaltak.
tehat az utolso 486, ami csucsnak szamitott a dx2-66 volt.
en is dx4et hasznalok: [link]
azert egy 93as dx2ot szivesen osszeraknek - a fobb reszek mar megvannak (lap, proci, mem, kartyak etc), de korabeli tornyot szep allapotban baromi nehez talalni.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Vágj bele! Ha elakadsz valahol úgyis van itt elég elvetemült fazon, aki segít.
Alkatrész is akad még talán, ami megy, ha az lenne a gond.
Aztán írd meg, hogy mi lett a végleges konfig.
És persze jöhetnek a tesztek.
hege8888:
Kő' a borda? Ha nem, akkor visszateszem a doboz mélyére...
-
Frawly
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Igen, tudjuk hogy érted. Meg a tudjátok kik is tudják
Egy retró gépet mindig jó érzés kimaxolni, meg a teljesítményének a határára kitolni.Kérdés 386-osnál ennek mennyi haszna van. Mert ha kell a retró kraft, akkor építs P1-P4-es gépet, igaz a P3-P4 már overkill DOS-ra (meg P4-es alaplapból kevés ISAs), de néhányan a Quake sw-render miatt meglépik, hogy 800×600-as meg 1024×768-as felbontásban lehessen vele tépni. Persze Quake-et inkább modern OS alatt kell Darkplaces motorral futtatni, vagy ha valaki az eredetihez ragaszkodik, akkor JoeQuake. P1-P4, erősebb 486-ossan (DX4, 5x86, 6x86) meg van oldva a x87-es proci kérdése is. A DOS-os játékoknak általában egy 486DX4 is overkill, nem hogy egy P3-P4.
A 386-osnak pont az az értelme, hogy lassú legyen, és még könnyebb tovább lassítani, így meg a sebességérzékeny DOS-os játékok megfelelő sebességgel futnak, és tobzódni lehet az ISA foglalatokban is.
Én már a Turbo XT-knél is megkérdőjelezem, hogy mi a gyakorlati jelentősége, hogy 10 MHz-es NEC20/30-as + 10 MHz-es 8087-es procival kimaxolják. Mert az XTIDE + IDE2CF modnak, meg a 1 MB RAM-nak, és az EGA/VGA bővítésnek még van is értelme a használhatóság miatt, az teljesen érthető.
De azért nem semmi, hogy nálad mik hevernek a szekrényben. Nálam max. ilyen ruha, zokni, stb.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Örülök hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Hali!
A "kék akksit a pokolból" egyszerűen (de óvatosan) forraszd le róla, tetszőleges megoldással helyettesíthető.
"Power 386". LOL, az meg milyen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Teljesen mindegy, hogy milyen kategória, ha megy, akkor örülj neki, mert egyre kevesebb a működőképes darab.
Annak idején teljesen mindegy volt, hogy ki a gyártója a procinak, mert egységes volt a felépítésük, egy AMD DX-40 pontosan annyit ment, mint egy Intel DX-40. A tuningpotenciálról itt -kvázi- értelmetlen szót ejteni. (A Pentiumnál váltak el az utak, nem véletlenül nem 586-nak hívják, hanem Pentium lett a neve az Intelnél.)
A 386-os mellé egy 487-DLC co-processzor szokott kerülni, az órajele azonos, vagy magasabb legyen. Ha van 387-ed, ami illik a foglalatba, az is menni fog, az órajel-helyzet itt is ugyanaz.
Pl. ilyet tegyél bele és jó lesz:
-
Ádyka
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Természetesen nem hivatalos paneltisztító folyadék volt, hanem valami illatos zsíroldó (Ciff, Jar nemtoom). Sima víz nem tűntette el a szagát, de ez igen.

Iday: Életemben nem láttam ennyi SlotA-s lapot, még egyesével sem, nem hogy egyben.

Na hát akkor nincs itt olyan nagy baj miszerint:
"Ebayes és egyéb olyan hirdetést lehet linkelni, aminél egyértelműen kizárható a lehetősége annak, hogy esetleges anyagi/személyes érdekek kötnék az illetőt a hirdetőhöz."
Akkor ha belinkelem egy tök idegen HA-s hírdetését - amihez anyagilag semmi közöm csak szeretnék valakinek jót tenni a topicban - szóval azzal nincs semmi baj. Vagy mégis....
-
Fenyő
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Gyorsabbal természetesen igen.
radi8tor1: Eddig direkt nem szóltam ehhez témához, mert szerintem is túl lett rugózva, meg a HA átalakítása során sem lett figyelembe véve a retrósok észrevétele, már nem az régi családias ph, mint egykoron, persze ahogy nő az oldal úgy kell egyre inkább keretek közé szorítani akár tetszik akár nem, gondolom ezt is el kell fogadnunk, rang nekem sem fontos, tőlem aztán akárhol lehet a topik, csak akkor kéne vmi utalós/linkelős szakmai topik (tehát pl meghagyni a szakmaiban is egy linkel a lokálba), hogy átköltözünk a lokálba, hogy akinek szakmai kérdése van az is megtalálja.
-
Ádyka
őstag
válasz
Madara-san
üzenetére
Én így takarítottam, és hibátlanok maradtak: [link]
-
Rive
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Először lágy fogkefe és sok levegő, aztán ha azzal nem jön le kielégítő módon akkor ablaktisztító + fogkefe, majd sok szárítás.
Ha lesz valami jelölted bontásra, akkor először azt is fotózd le így és told be ide ezzel a képpel együtt.
Ha lesz időm, akkor megnézem itthon van-e valami alkalmas (eleve bontott) darabom. -
cbmfan
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
ez tisztességesen retkes. ilyeneket simán beáztatom vízbe egy vödörbe éjszakára, utána lesikálom körömkefével. eddig minden működött amit megpucoltam.
Tua mikrokódos BE6-II RAID 1.2 BIOS, valaki?
-
quailstorm
félisten
válasz
Madara-san
üzenetére
ez nagyon csúnya
alkoholos vatta ragacs ellen, víz az nem jó
ennek ellenére egy hasonlóan menthetetlen Sound Blasters megmostam a csap alatt ultraderm+körömkefe kombóval, majd kapott hajszárítót
utána szalonképes lett és működik is, kérdés meddigamúgy egy 20-as hengeres ecsettel szoktam meg porszívóval, csak ez azon túl megy
-
Rive
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
SOJ témára, akkor lehet megkopasztok egy Trio64-et, az jelenleg a legköltségkímélőbb megoldás
Tényleg kellenének a pontos típusok. A SOJ az tokozás csak: ami benne van, az lehet STD, FPM, EDO: klf. méretekben, esetenként klf. bitszámban, néha eltérő lábszámmal... Min. 15-20 variáció, alsó hangon.
-
gban
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Soj: vigyázz, mert ha lassabb ramot szedsz le és raksz be egy kártyába, mint a rajta levők, az nem lesz jó.
-
válasz
Madara-san
üzenetére
Meg egy tipp: Bankkartyaval is szepen lehet egymashoz huzni a pineket. Aztan ha mar eleg rendezettek, akkor cak a szelso sort a foglalatba rakva es azt finoman lehuzva egesz emberesse formazhatoak a sorok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Madara-san
üzenetére
Ugyanmár meg ez is max level2 szint
2mb vrammal a 16bitre gondolsz ugye, és nem a 16 színre? A levágást meg szószerint értettük, kis ollóval le kell vagdosni a lábakat
az oldalamon van egy bemutató eg 486os gépről 486 workstation névvel, ott egy 160on hajtott 5x86os mellé raktam voodoo1-et, igaziból túl sok értelme még ott sincs... 1-2 játék, a legkoraibb 3dfx supportos játékokon segített. Nfs2se, gta london, a quake annyi hogy 640x480ban döcögött, nem 320x240ben
szal egy nagxon bika 486ba már 1-1 játék miatt érdemes lehet, ha nem tudod hova pakolni a voodoo kártyáidat, de ténxleges értelme a 133as pq-től kezdődik, de igaziból a 233mmx p1 mellett érzik jól magukat... -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Madara-san
üzenetére
ha jól emlékszem 0,5 vagy 0,7-es rotival csináltam valami proccot de hogy milyet, és mikor...

-
Rive
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Pontosan milyen ram kell? Típusszám.
Meg: hova is? -
pw12345
aktív tag
válasz
Madara-san
üzenetére
1-2 műszerész csipesszel szoktam, apránként, megfontoltan, nem, mint a zállat

Ha vissza is van görbülve a láb, vagy már előzőleg többször hajlítgatták nem biztos, hogy túléli a javítást
Nem feltétlenül kell patika tökéletességre törekedni, csak annyira, hogy beférjen a foglalatba.Urak, ha már nem lehet hirdetni egy kis dilitika, az szerintem mehet. Ugyehogy ugye nemmegmondtam.
Mint a PH-n általában.
Itt van nálunk az egyik sarkon az a hírhedt Simicska oszlop, amit úgy borított ki az Orbán kommandó,
hogy a helyi önkormányzattal volt szerződve, nem a fővárossal, ezért vissza is hozták, de nem ez a lényeg.
Murphy törvénye, hogy a szemét vonzza kis szemetet, amíg ki volt borítva az oszlop, addig valaki ledobott mellé egy mosdókagylót. Az oszlopot már visszaállították, de gyanítom a sitt itt fog rohadni az idők végezetéig.
MOD, MOD, TÖRL, TÖRL, BAN, BAN!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

igaz ez nem retró képarányú.

, de sztem az maga a DVI csati nyákja, még azt sem néztem hogy lehúzható-e.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az oldalamon van egy bemutató eg 486os gépről 486 workstation névvel, ott egy 160on hajtott 5x86os mellé raktam voodoo1-et, igaziból túl sok értelme még ott sincs... 1-2 játék, a legkoraibb 3dfx supportos játékokon segített. Nfs2se, gta london, a quake annyi hogy 640x480ban döcögött, nem 320x240ben

DarthSun