Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

Folytattam a kísérletezést az ECS lappal. Jöttek tapasztalatok rendesen, kiderültek turpisságok. Beletettem a 2400+ Thortont . Az abszolút CPU freki nem akadály a lapnak, az azonnal kiderült., 1800+- osként ismerte fel ( 100MHz FSB default ), 1513 Mhz > stabil. Kis FSB emelés > instabil. Benne volt az SB128, kivettem, 110MHz FSB ok, feljebb rosál. A lapba a CheepoBios 1.21 beta (FW on)- t tettem, most átírtam a CheepoBios 1.21 beta (FW off)- ra, és azonnal más lett a felállás. Gyorsabb boot, lendületesebb futás. Araszoltam felfelé és 277 FSB lett a vége DDR- el, a legszűkebb időzítésekkel, CL 2-2-2-5. Névleges CPU freki 2000MHz, ebben a lapban alapfeszen 2084- ig megy - fesz emelésre nincs lehetőség.

Kis FSB emelés > instabil lesz laza ram-időzítéssel is, hasonlóan mint az Asus lapomban a Barton, ott 2400MHz és nincs tovább ( bár lehet abban is menne még feljebb csak a hangkártya esetleg ott is korlátoz, no igen, 1 csupasz VGA- val könnyebb a tuning, de én teljes konfigokat szeretek egyben tudni... ) . Az alaplapi AC97 megy max frekin is, játékhoz még el is fogadható, zenéhez agylövés.

Nos ha eddig eljutottam akkor tegyünk bele SDRamot. És csoda , megy, 2070MHz- ig jutottam vele CL 3-3-3--6- on. Ez már fedi az eredeti célt, SD-DDR viszony, SD- vel lazább időzítés, kicsit kisebb freki, kissé alacsonyabb 3DMark result.

A Thorton azonban már jó proci, teljes órajelen, az FX5700- al már ömlenek a pixelek, szemre nem nagyon látni az SD-DDR setup különbségét. A Nature tesztben pedig mindegyik 50FPS felett van, elég impozáns, az alaplap megjelenési idejét nézve.

Következik a 3000+- os M-Barton, avval sztem 10000 pötty fölé megy a 3DM2001.

Új hozzászólás Aktív témák