Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djgeg

őstag

válasz Drizzt #2554 üzenetére

Nekem hasonló volt egy cégnél 1 év után írattak anno velem ilyet. Nem volt tiltás, hanem szintén ilyen "ellentételezés"-es dolog. Az én szerződésemben akkor járt, ha 1. vége a munkaszerződésnek és bármelyik fél indokolatlanul eláll a hosszabbítástól. 2. ha a munkáltató mond fel.
    Igazából ez egy ilyen végkielégítésen felüli dolognak gondoltam annó, mivel tiltani nem tilt, de ad egy bónuszt a végén, hogy még is csak tarcsam a pofám. Gyakorlatilag megfizetik a hallgatásomat. Mivel nem olyan üzleti titkoról folt szó amit feltétlen felhasználhattam volna, (persze el lehet adni a "konkurenciának, de pont ez ellen védett ez a dolog)

Egyébként meg ha ilyen papírt akarnak aláiratni veled, mindenképpen nézesd meg a szerződést egy munkaügyi jogásszal, vagy minimum egy ügyvéddel. A nagyon minimum az, hogy ha olyan jogi szöveg van amit nehézkes vagy egyáltalán nem lehet érteni akkor legalább normális tájékoztatást kapjál róla akár a céges ügyvédtől. (de komoly, pénzek és tíltás esetén saját ügyvéd mindenképpen megéri :) )

ui.: Igaz nálam 3 konkurens cég végül felkerült a tiltólistára később, de az azért mert megromlott az üzleti kapcsolata a céggel ahol voltam.

Új hozzászólás Aktív témák