Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11701) bajtokarpi válasza King Unique (#11700) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia.

Köszönöm a segítségedet. Ma este lesz egy kis időm próbálkozok. Nagyon tévúton voltam ezzel a dokkolóval kapcsolatban, mert én azt hittem, hogyha leállítom a gépet, akkor a vinyókat is szabályosan leállítja, és nem kell manuálisan leállítani.

Pikari, neked is köszi.

[ Szerkesztve ]

battletag: bossi#2666

(#11702) Jarod1 válasza Sonny C. (#11694) üzenetére


Jarod1
addikt

elengedett a forrasztás, egy átforrasztás kell neki a tápnál---

(#11703) GAbre


GAbre
veterán

Üdv!
Olyan usb 2es pendrive-ról mi a vélemény/tapasztalat,hogy fatban volt,kicsit gyorsabb is volt írás,és csekély méretnyit nem tudott hitelesíteni H2TestW: Kbyte-ok vagy 2 mbyte-ot.

Átraktam ntfs-be,és köv tesztben valahogy máshogy buktak ki hibák. Kicsit több kbyte-ok.
És jóval több mbyte bukott el most tesztben a 2 pendrive.
+infó esetleg,hogy kb-ok a teszt vége felé buktak meg,még mb-os hiba folyamatosan gyarapszik apránként.
Oh és ChipGenius szerint jóval kisebb méretű,mint amit kiír.De nem minden pendrivefajtát tud kijelezni a program amit néztem.
Flash ID code: 2CD30C32EA30 - Micron.Ha segít.

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#11704) Doky586 válasza GAbre (#11703) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Javaslom lemezkezelőben töröld a partíciót és hozz létre egy újat majd formázd fat32-re..
Ezután elvileg csak pár kB különbség lesz csak ami normális.

(#11705) King Unique válasza GAbre (#11703) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem konkrét adatmentési problémáról van szó egy pendrive-ról, akkor ez eleve nem ennek, hanem inkább a pendrive probléma topiknak a témája.
Ha nem stimmel a pendrive tárolókapacitása a H2testw program szerint, akkor a téma topikjában le vannak írva erre vonatkozóan a lehetőségek. Ellenben ha hibás blokkok vannak a pendrive-on és azért nem fut le rendesen a teszt, akkor meg eleve cserélni kellene azt a pendrive-ot, ami ha csak USB 2.0-s, akkor már amúgy is rég csereérett muzeális darab lehet.
Ha a "csekély méretnyit nem tudott hitelesíteni H2TestW" azt akarja jelenteni, hogy nem tudta a program a pendrive teljes tárolókapacitását tesztelni és azt írta ki az elején, akkor meg eleve nincs miről beszélni, mivel az önmagában még nyilván nem hiba.

[ Szerkesztve ]

(#11706) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Sziasztok!

Megjött a zsír új merevlemezem (WD Purple). Elkezdeném a problémás vinyóról az adatmentést. Előtte lenne egy pár kérdésem amiben szeretném a segítségeteket kérni. Ugye van nekem egy Axagon ADSA-ST USB 3.0 SATA dokkolóm, amiben egyszerre hibásodott meg két merevlemezem.

Az első kérdésem az lenne, hogy gyakorlatilag ezt a dokkolót minden esetben le kell választani, mint mondjuk egy pendrive-ot? Én teljesen abban a hitben voltam, hogy leállítom a pc-t, és szabályosan leállnak a merevlemezek.

A másik kérdésem az lenne, hogy az adatmentés végrehajtható dokkolón keresztül? A jelenlegi gépem összes kábele le van kötegelve, rendesen-szépen van kivitelezve a kábelek elvezetése, nem szívesen bombáznám szét. Sikerült promóban szerezni egy Wise Data Recovery Pro-t, ezzel szerintetek érdemes próbálkozni, vagy EaseUS Data Recovery Wizard Professional-lal?

Köszönöm

battletag: bossi#2666

(#11707) King Unique válasza bajtokarpi (#11706) üzenetére


King Unique
titán

1. Az előző válaszban már le lett írva, hogy igen, javasolt a dokkolót a kikapcsolás előtt a Windowsban a hardver biztonságos eltávolítása opcióval leválasztani, máskülönben rossz esetben RAW és egyéb probléma lehet (példa). Bár azt hozzá kell tenni, hogy ha a házirendeknél gyors eltávolítás van beállítva, akkor elvileg leválasztás nélkül is eltávolítható az USB-s tárolóeszköz és nem lesz probléma, de a gyakorlatban ez nem feltétlen szokott minden esetben így lenni, ezért biztos ami biztos alapon jobb inkább szabályosan leválasztani.

2. Igen, nyilván lehet USB-n csatlakoztatott célmeghajtóra is menteni az adatokat, meg ha stabilan működik az eszköz, stabil az USB-s adatkapcsolat, stb.

3. Nyilván megfelelhet az adatmentéshez az említett Wise Data Recovery Pro. Másik adatmentő programmal akkor érdemes próbálkozni, ha az említett nem jár sikerrel, nem találja meg és / vagy nem tudja rendesen lementeni a fájlokat, stb.

[ Szerkesztve ]

(#11708) Doky586 válasza bajtokarpi (#11706) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"abban a hitben voltam, hogy leállítom a pc-t, és szabályosan leállnak a merevlemezek"

ez csak akkor igaz ha letiltottad a gyorsindítást. [kép]

(#11709) bajtokarpi válasza King Unique (#11707) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Ismételten köszönöm szépen a segítségedet :R .

Neked is Doky586

battletag: bossi#2666

(#11710) jovás válasza bajtokarpi (#11706) üzenetére


jovás
aktív tag

Én nem ajánlom a dokkolóval történő adatmentést, lehet kellemetlen meglepetésben lenne részed. :((( [link]
Én is jártam már úgy, hogy RAW lett a HDD-ből dokkolóval használva. :(((

[ Szerkesztve ]

(#11711) bajtokarpi válasza jovás (#11710) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia.

Köszi, még éppen jókor pillantottam rá a fórumra. 1 perc és elkezdtem volna. De akkor megoldom máshogy. Köszönöm.

battletag: bossi#2666

(#11712) GAbre


GAbre
veterán

Üdv!
Olyan esetben van valakinek 5lete vissza lehet-e hozni életbe,ha elkezdtem másolni új pendrive-ra,egyszer csak abbahagyta írást,és azóta ismeretlen lett!?
Semmi nem látja/kezeli:se rufus,se kezelés se discpart cmd,és nem is tud vele mit kezdeni! :W

Avatar

(#11713) jovás válasza bajtokarpi (#11711) üzenetére


jovás
aktív tag

Nincs mit. ;)

(#11714) King Unique válasza jovás (#11710) üzenetére


King Unique
titán

Azért ezt így nem feltétlen célszerű kijelenteni, mert ha visszaolvasol, akkor a fórumtagnál vélhetően az volt a hiba oka, hogy nem használta a Windowsban a szoftveres leválasztást a dokkoló / PC kikapcsolása előtt, azért lett RAW, mint a linkelt példában is.
Na meg ugye a "dokkolóval" kijelentés általánosítva pláne nem feltétlen helytálló, mert nyilván nem lesz RAW a HDD minden egyes USB-s dokkolónál, ahogyan megfelelő használatnál normál esetben az említett AXAGON dokkolónál sem. :N

(#11712) GAbre:
A korábbi válaszban már le lett írva, hogy ha nem konkrét adatmentésről van szó, akkor a pendrive probléma értelemszerűen a pendrive probléma topik témája.
Ha tényleg "Semmi nem látja/kezeli" a pendrive-ot, meg több PC-n és USB-porton kipróbálva sem, akkor viszont lehet annak annyi és marad a garanciális csere, vagy új pendrive vásárlása.

[ Szerkesztve ]

(#11715) jovás válasza King Unique (#11714) üzenetére


jovás
aktív tag

Hát nem tudom, de már hárman beszoptuk ezzel az Axagon dokkolóval [link] , nem hiszem hogy ez fatális véletlen lenne, de nem legyen igazam.
Kevesebb adatmennyiségnél semmi gondom nem volt, de amikor több 100 GB adatot másoltam a gépről a dokkolóban lévő HDD-re, közben magára hagytam, mikor visszatértem nem látszódott, nem reagált semmire a dokkoló, kikapcsoltam, de utána már RAW lett. :(((
Mint írtam, a Sharkonnal nem volt ilyen problémám.

(#11716) Sziszka28


Sziszka28
újonc

Sziasztok!

Miután egy több éve parlagon heverő tápegységre kötöttem a gépet, nem indult be, majd a visszaszerelés után már nem ismeri fel a bios sem az SSD-t, sem a HDD-t. Milyen lépéseket tehetek meg magam mielőtt profi, s egyben nagyon drága segítséget veszek igénybe?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.