- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jostee
tag
Sziasztok!
Az acer 5750 és az 5755-ös széria között mik a főbb különbségek?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
->Raizen<-
veterán
Úgy néz ki viszik az 5750g laptopomat jó szolgálatot tett. Kilépek egyelőre a köreitekből de lehet még visszatérek valami ütőssel!
-
aximcore
csendes tag
válasz
->Raizen<- #21097 üzenetére
Köszönöm, meg is rendeltem, remélem jó szolgálatott fog tenni.
-
aximcore
csendes tag
Üdv mindenkinek.
A felől érdeklődök, hogy (akinek van/tapasztalta) ez a top mennyire fog melegedni, mennyire jó a szerviz vagy valami más egyéb típus hiba ?
Köszönöm segítségeteket.És igen "muszáj" a i7 teljesítménye....
-
stifi82
aktív tag
válasz
terencehill #21059 üzenetére
Ha eltudom adni az enyémet veszek 1 ilyent én is ausztriában mert ott olcsobbak 8gb ram van benne de ezzel videokarival lehet nincs de ha eladtam a mostanit utána lesek pontosan de ez a magyar ár sem rossz 540 videokarihoz viszonyítva vedd meg nyugodt szível ár érték arányban jobbat ugysem találsz 17 coltol meg ne félj minnél nagyobb annál jobb tvből is nagyot vesz az ember. Gondolom nem szövegszerkesztésre kell ilyen vas hanem játékra 7740g-m van ati5650-nel plazmán játszom shift 2 dirt 3 assasin crysis2 stb.
-
padra
aktív tag
válasz
->Raizen<- #21091 üzenetére
Nekem elméletileg,holnap jön meg az ssd
Már nagyon várom
bár időszűke miatt csak hétvégén tudok vele foglalkozni
darky@,hát bízok benne hogy azért érezhető lesz a különbség.
A hdd-nek egy Thermaltake River II-es rack-et rendeltem,szép darab -
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21090 üzenetére
Látom pár ember szeretne ssd-t a notiba no azt meg kell hagyni hogy lórugásnyi a gyorsulás amit okoz.
A noti takaró lapját le kell venni pár csavar tartja és úgy lehet hozzáférni a hdd-hez meg a ramokhoz egyszerre. Ki kell venni a hdd-t és a helyére betolni az ssd-t! nekem coolink külső fekete aluminium rackem van abba raktam a hdd-t 2k volt csak.
-
terencehill
tag
amúgy ha veszek egy SSD memóriát akkor azt a vinyo helyére kell berakni? ergo az eredeti vinyoját nem tudom használni?(5750G)
-
padra
aktív tag
válasz
FuRiONight #21058 üzenetére
Sejtem mire gondolsz,csak egy kicsit gubancos számomra
,(nem bántásként mondom)
Mivel configot nem írtál én ezt hozom példának: ACER 5750G intel Core i3-2310M 2.1GHz processzorral, 4Gb DDR3 memóriával, 15,6"-es kijelzővel, nVidia GeForce GT 540 integrált videokártyával.
Vásárlók véleménye:
"Negyed fényerővel, kikapcsolt wifivel és energia takarékos módban programozás valamint utp kábelen netezés és pdf olvasás mellett elérte a 7 órát! Bekapcsolt wifivel 5-6 óra a jellemző negyed fényerőn. Max fényerővel 3 óra felett és játékkal-filmmel 2,5-3 óra amit bír. Ehhez hozzá tartozik, hogy 0% volt az elhasználódottsága az aksinak mikor megjött a gép."
Bikkrom
"Az nvidia GPU gyönyörűen teszi a dolgát játékok alatt (CoD4, BFVietnam, MoHA:Airborne). A hűtése is nagyon jól eltalált, játék alatt sem ordít a venti, kellemesen halkan fúj."
bull
Remélem tudtam segíteni.
-
skatter
csendes tag
Hello ,szeretnek venni egy laptopot/notebookot.Kineztem egy Acer 5742G-t
Intel® CoreTM i5-480M 2.66GHz, 4GB, 640GB, nVidia GeForce GT540M 2GB
Velemeny???Megeri ??Ara kb 160 000Forint
-
Mozilla
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a 7750-es szériába 1, vagy 2 merevlemez építhető be? Ipon-on találtam olyat, amiben 2 db 500-as van, de találtam egy másikat, amiben viszont HD6850 dolgozik, viszont ebben csak 1 hdd van. Kíváncsi vagyok, hogy ebbe is lehet-e másodikat beépíteni.
Konkrétan ezt néztem ki:http://notebookos.hu/index.php?page=prod&cat=92&id=30084
Köszönöm a segítséget.
Üdv
-
terencehill
tag
így már világos köszi
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21066 üzenetére
Látom darky@ már kifejtette
úgy van ahogy mondja
-
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21066 üzenetére
Tegyük fel összehasonlitunk egy 17"es 1600x xxx felbontású kijelzős notit amibe gt 540 van egy 15"-es 1366 768as febontást tudó notival amibe szintén gt540 van. A 17" notiba ha natív felbontással akarnál játszani elfogyna a gt 540 ereje a másik notebookban ahol alacsonyabb felbontással tudod csak használni 1366 768-on ott még elég elég sok játékhoz. Ez a különbség.
-
terencehill
tag
köszi a választ, az aksis dolog nem lényeges számomra.
Viszont ezt eltudnád magyarázni hogy a 17" hogyan befolyásolja hogy mit nyújt játék alatt a kártya????,mert ezt már olvastam itt fórumba de nem vágom,
tehát lehet hogy kb úgy teljesít játék alatt 17"-on mint a Gt540 15"-on? -
padra
aktív tag
Azt mondjuk nem tudom,hogy intel-amd párosításnál manuálisan meg lehet-e oldani az átváltást,ha esetleg nem akkor az eléggé befolyásolhatja az akis üzemidejét.
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21063 üzenetére
Körbe nézegettem,de a notebookcheck-en kívül nem igazán találtam semmi konkrét tesztet/összehasonlítást a két kártyáról.Az tény hogy a 6850 erősebb de a 17,3"-os kijelző miatt játékban nem biztos hogy tudja tartani a különbséget.De ha igen,akkor sincs akkora eget-verő különbség a két kártya között,hogy amiatt megérné 30-35k-val többet kiadni érte.
Plusz itt van még az optimus,ami intel-amd párosításnál nincs.::"Köztudott, hogy a laptopoknál mindig is kiemelt jelentősége volt az energiatakarékosságnak, energiahatékonyságnak. Olvasóink nagy többségének az az információ sem újdonság, hogy a modern, erős grafikus processzorok gyakran kíméletlenül bánnak a hordozható számítógépek akkumulátoraival. Az NVIDIA Optimus rendszer ez utóbbi megállapítást próbálja semmissé tenni.
A technológia egy végtelenül egyszerű ötletre épül. A notebook két grafikus rendszerrel rendelkezik. Az Optimus automatikusan lekapcsolja a dedikált nagyteljesítményű GPU-t, ha éppen olyan alkalmazást futtatunk, ami beéri a szerényebb képességű IGP erejével is. Amikor elindítunk egy játékot, akkor fordul a kocka és aktivizálódik az eleddig kikapcsolt GeForce grafikus chip, ami garantálja a megfelelő teljesítményt. A felhasználó örül, mert az akkumulátor üzemideje megnő, miközben a számításigényesebb programok, játékok gördülékenyen futnak.
A szolgáltatás nem új keletű jelenség, ezért az NVIDIA némiképp megspékelte azt. Az átkapcsolás teljesen automatikusan, külső beavatkozás nélkül történik, nincsen elsötétülő képernyő vagy apró megakadás. Az Optimus gyakorlatilag láthatatlan, de ez esetben ez előnynek tekinthető".
Bár igazán ennek akkor van jelentősége ha az ember hurcolja magával,mert így azért jelentős mértékben kíméli a aksit. -
terencehill
tag
válasz
->Raizen<- #21060 üzenetére
vissza olvastam de nem nagyon találtam HD6850-ről csak a 6650-ről valamit,de azt már tudtam hogy annál jobb a gt540.
Engem különösen az ATI HD6850M érdekelne hogy az mennyivel jobb videokártya mint a Gt540. notebookcheck-en megnéztem de nekem a számok nem mondanak túl sokat.Nagy a különbség a kettő között?
(bocsi a sok kérdésemért) -
r3dsnake
nagyúr
válasz
->Raizen<- #21015 üzenetére
a 3830tg-ben is ugyanúgy lenne dual channel 8gb-tal? kell valami különleges beállítás az aktiváláshoz?
köszi!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21059 üzenetére
Valaki volt már ilyen dilemmában mint te és lebeszéltük a nagyobb gépről 5750g-t vett olvass vissza.
-
terencehill
tag
üdv
erről a gépről [link] van esetleg valakinek tapasztalata vagy véleménye?
nem tunik vészesen drágábbnak mint az 5750G viszont AMD 6850 van benne ami elvileg jobb mint a gt540 [link]
valóban jobb és ha igen mennyivel érdemesebb ilyet venni? az hogy nem 15,6" hanem 17" számít valamit a teljesítménybe(bár ez lehet hülye kérdés)??
tapasztalat vélemény? -
FuRiONight
addikt
válasz
FuRiONight #21057 üzenetére
"Néhány játékban miért esetleg tudnátok írni?" Egy átlag egy FPS-re gondolok itt.
és ami számomra fontos, mennyit bír a laptop-otok egy töltésel? Átalgos felhasználásnál és játéknál érdekelne
-
FuRiONight
addikt
Srácok mi milyen laptop-al nyomja? Néhány játék ami miatt erősebb vga kell: Rage, Deus Ex: HR, Diablo 3, Dead Island, Starcraft 2
Néhány játékban miért esetleg tudnátok írni?
-
padra
aktív tag
válasz
poczabence #21051 üzenetére
[Ezért] bátorkodtam írni,szerintem a 2x2gb-ba 1066-ost, 1x4gb-ba 1333-ast raknak.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy Acer Extensa 5630 nem ad képet, indítás után 1 hosszú, 2 rövid sípolással jelzi a problémáját.
Hol lehet ennek a konkrét készülék POST kódjainak utánanézni?Azt látom, hogy sok esetben video kártya problémát jelent.
-
padra
aktív tag
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21048 üzenetére
Igen, a memória egy helyet foglal,még egy 4GB-os modult be tudsz rakni mellé(8Gb-ig bővíthető).Az [Iponon] már pár ezerért kapsz bele ramot.
-
terencehill
tag
válasz
->Raizen<- #21047 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat még annyit kérdeznék hogy a memória(4GB) egy helyet foglal a gépbe?
tehát vehetek mellé még 4-et? és kb milyen árba van mert itt:[link] +22 000 Ft. Ez reális ár? iponnál láttam olcsobbat bár nem tudom pontosan milyen is jó bele ezért érdekelne
köszi -
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21042 üzenetére
Leteszteltem az f1 2010et. Elsőnek nem nyúltam a beállításokhoz belőtte magát 4x aa minden medium natív felbontás. Tökéletesen simán futott kb 50 60 fps megvolt. Aztán 1280 720ba raktam aa-t kivettem és ultrára raktam a presetet. Így is megvolt a minimum 35 38 fps és határozottan jobban futott mint anno xbox360-on kritikus helyzeteknél se zuhant be az fps állat ez a notebook!
-
poczabence
tag
Szerdán megérkezett a szervizbe a gép és ma kezdték el javítani. Állítom eddig röhögtek a csomagoláson.
-
Bator92
tag
válasz
Nekem pont ilyen van és az a vicc, hogy fullon jobban fut, mint mediumon. Nem tudom miért lehet. Ha mediumon futtatom, akkor egy versenyen a második-harmadik körben már el kezd szaggatni. High-on pedig tartja végig 30 fps körül. Max a box-ban érződik némi lassulás. Egy szóval: jól fut.
-
padra
aktív tag
válasz
A config biztos hogy megfelel(i5 4BG ram,de még az i3 is elég lenne) neki,a gt540 meg szerintem szépen elviszi,[itt] megtudod nézni.
-
YBW
csendes tag
válasz
Nekem i3as van, de egész szépen fut rajta! Olyan medium beállításokkal. Én kikapcsoltam hogy az embert ne mutassa, a felbontás is a monitor mérete, az összes többi medium. Így olyan 50fps-el megy versenykörülmények között
-
terencehill
tag
hali !
akinek acer 5750G 2414G75/64 (i5 2410,GT540M) gépe van az megtudná mondani hogy fut rajta a F1 2010-es játék(milyen configgal) mivel jó nak tunik a gép játszani meg csak ezzel a játékkal szeretnék meg a 2011-es változatával.
köszi -
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #21036 üzenetére
Közbe rájöttem miért nem csatlakozott fel a netre a wifi a jelszót kellett beírni és többet már nem kérdezi.
Jó drivert tettem fel.
-
válasz
->Raizen<- #21036 üzenetére
Nekem az is jó lenne... de a hálózatot se látja.
jó, mostmár megy
azthiszem inkább a windows frissítőjére bízom magam, nincs kedvem ezzel tökölni
-
Megjött a gép, win7 rekordidő alatt felcsúszott, viszont a driver lemezről nem tudom miket telepítsek... wifi driverből van vagy 5 pl :/
Feltettem már a lan és a wifi drivert de nem igazán akar működni, szal azzal a lendülettel le is szedtem. Ötletek?
-
->Raizen<-
veterán
Fontos információ azoknak akik külső rackbe raknák az 500as wd hdd-t! A quiet hdd nem működik együtt usb 2.0-ás rackel de találtam egy progit ami a folyamatos spin down meg motor leállást ki lehet kapcsolni hogy meghosszabbítsuk a merevlemez élettartamát! HDDScan 3.3 a program neve és az advanced power managementet kell kikapcsolni és többet nem áll le!
-
padra
aktív tag
válasz
Jamboo529 #21030 üzenetére
Próbálj meg másik win7-et felrakni,esetleg egy professionalt,vagy home premiumot.Az hogy töröltél minden partíciót nem befolyásol semmit.Telepítéskor nyugodtan particionáld fel a vinyót is.Megpróbálhatod azt is hogy telepítés után ha újraindul,akkor belépsz a bios-ba és vissza állítod hogy ne meghajtóról,hanem hdd-ről bootoljon.Bár ennek nincs lényege mert ha nincs a meghajtóba lemez(op-s) akkor a vinyóról fog bootolni.De azért egy próbát megér,hátha.....
-
pomk
őstag
válasz
Jamboo529 #21030 üzenetére
Szia!
Én is így jártam. Feltelepítettem, majd amikor már az utolsó újraindítás következett volna, nem tudott bebootolni a HDD-ről. Ha dvd-ről bootoltam, akkor újra a telepítés indult el.
Felraktam egy másik Win7 x64 Ultimate-et, avval jó volt elsőre. Ill. még annyi, bár ez nem tudom mennyire befolyásolja a dolgot, hogy Én 1 particíót csináltam a teljes 500 Gb-ból, mert az első próbálkozáskor csak így tudtam telepíteni, és azután a másodiknál nem is változtattam ezen. Utólag a MiniTool Partition Wizard-al átparticionáltam Win7 alatt.
Ehhez még annyit, hogy C:40Gb E:460Gb D: CD meghajtó, hogy a felosztást lépésenként megcsináltam, majd amikor a program magától újraindult DOS alatt dolgozott pár percig, majd a második fázisnál megállt a működése. Vártam kb. 15 percet, aztán újraindítottam. Minden rendben lett végül, 40Gb C:, 460 E:, újraindult, bebootolt.
Azóta is minden probléma nélkül működik.Ha további kérdésed van, írj nyugodtan p.ü.-t!
Remélem tudtam segíteni!
-
sowi
őstag
válasz
FuRiONight #21016 üzenetére
csak kek van
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Nagy gondom van.
Vettem egy 5750G Aspire-t.
Op rendszer nélkül jött, de gondoltam telepítem rá a windows7 et.
x64 Ultimate van a PC-men is, gondoltam felteszem erre is.
Fel is megy simán, majd mikor feltelepült, egyből leáll, és utána nem tud elindulni winyóról.
Mi a baja?
Előzmények:
Első telepítéskor töröltem minden partíciót. Nem kellett volna?
Már kikapcsoltam a D2D -t is, bár nem tudom mi az.
Hogy tudok rá telepíteni egy működő oprendszert?
Kérlek mielőbb válaszoljatok, mert megőrülök. -
momo2828
tag
Sziasztok!
Új laptop vásárlás előtt állok, és elsősorban egy Aspire 7750g re gondoltam, és szeretnék érdeklődni, hogy van-e vele kapcsolatban, valamilyen negatív dolog, rossz széria, hasonlók, ami miatt szerintetek nem lenne érdemes ezt választani.
Előre is köszi a válaszokat
-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<- #21018 üzenetére
Az Én időm 51 mp.
-
FireFoxer
tag
senkinek sem ismerős a széria ?
-
padra
aktív tag
válasz
->Raizen<- #21022 üzenetére
A dual channel üzemmód nekem is megjött.Bővítés előtt nem nagyon ment 8000-9000MB/s föle az írás,olvasás.Most olyan értékeim vannak mint nálad.
-
padra
aktív tag
válasz
->Raizen<- #21019 üzenetére
Na végre,már vártuk.
Nagyon jó eredmény,szépen pörög
Vinyó kicsit alulmaradt.
-
Tomics
addikt
OFF: Eladó egy régebbi travelmate, hátha kell valakinek. [link]
-
FireFoxer
tag
Sziasztok,
Erről a notiról mi a véleményetek? tudom nem olyan új darab, viszont kiváncsi lennék nincs e valami szériagondja vagy vmi amiről tudni kéne esetleg.
Merevlemez kattogás lehetőségéről tudok -
padra
aktív tag
válasz
->Raizen<- #21015 üzenetére
Az ssd-hez kell valami keret,vagy csak simán vinyó ki ssd be? A vinyót rack-ről használod akkor?
-
FuRiONight
addikt
Engem konkrétan egy ilyen laptop érdekel: (természetesen acer)
-TimelineX
-14" vagy 15"-os HD LED LCD
-i5-ös proci (az új szériásra gondolok)
- GT 540M 1GB DDR3 vagy jobb
-4GB DDR3 RAM vagy több
-500GB HDD vagy nagyobb HDDAz új TimelineX csak kék színben elérhető?
Előre is köszönöm!
-
->Raizen<-
veterán
Meglett a kingston 4 gb ram összesen most 8 gb van a gépben aktiválódott a dual channel és a 64 gigás kingston ssd is a gépbe van rohadt gyors a rendszer meg minden 2 játék van az ssd-n és még így is 27 giga szabad helyem van.
-
Krike
aktív tag
válasz
FuRiONight #21011 üzenetére
A Timelinex eltérő tulajdonságai az Aspire szériától:
- jelentősen megnövelt akkumulátor üzemidő
- jelentős súlykülönbség(könnebb) a standars notiktól
- jelenleg 3 év garancia
- mindegyiken előre telepített Windows 7 HomePremium
- innovatív designNagyjából ez a különbség.
A TimelineX-el hasonló súlycsoportban értékelhető Aspire széria az x755 (értsd 14" 4755, 15" 5755) , csak ezekben nincsen BlueTooth, és egy év a gari.
Valós méret tekintetében meg menjél ki a soroksári lósünbe, az Acer bemutatóterembe
Remélem segítettem
-
Taptarap
csendes tag
tud valaki egy jó oldalt ahol szétszedési rajzok vannak acer aspirekhez?
koszonom -
FuRiONight
addikt
Hali
Néhány kérdés:
-Mi a különbség az Acer Aspire és az Acer TimelineX között?
-az új timelinex széria csak kékben kapható?
-valós méretek hol találok egy 13-14-15 colos példányokról?Előre is köszönöm!
-
oszi911
csendes tag
Nos, ahogy látom tényleg az aksi kivétel lenne a jó megoldás,de nem értek,hozzá.
Egyszerű relatíve az eltávolítás,mint mondjuk egy mobil telefon aksijának kivétele, vagy bonyolult/macerás,mert sok dolog takarja el meg ilyenek? -
padra
aktív tag
[Itt megtalálod].De a laposhoz amit adtak lemezt azon is rajt van.
-
padra
aktív tag
Teljesen igazad van,azért annyit írtam csak hogy merítse le mert előttem (#20989) darky@ írta hogy állítsa be a windows energia gazdálkodásoknál hogy mikor a telep eléri a 10%ot kapcsoljon le a gép.
(#20996) darky@:Ez egy nagy dilemma,nekem is mindenki azt ajánlotta hogy vegyem ki az aksit és úgy használjam mert így tovább él.De akkor azt hiszem teszek rá,és használom úgy ahogy ajánlottad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged