Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40305) Parson válasza hibavissza (#40304) üzenetére


Parson
addikt

'Teljesen rendben van a kalibrálás szó használata.' - Igen, de akkor és csak akkor, ha jó helyen használják. Tessék szépen a 'beállítás' / 'finom beállitás' szót/kifejezést megismerni és használni ott, ahova a kalibrálás nem megfelelö.

'Nem a wikipédiából kell kiindulni' - NEM a wikipediaból indultam ki - az csak egy példaként lett linkelve, mivel könnyedén elérhetö.

'...hanem abból, mit használ az ipar. Lásd német jövevényszavak.' - Bocs, Németországban élek, és a német autóiparban dolgozom én is, elég magas mérnöki szinten (ez utóbbit csak a hozzéértés végett írom, épp ezért nem is részletezem itt, hogy hol és milyen diplomát szereztem, hol és pontosan mit dolgozom, mert fölösleges nagyzás lehetne sokak szemében). A kalibrálás azt jelenti, amit fent leírtam és amit a wikipedia (sok más egyéb forrás között) is helyesen ír.

'A monitort tekinthetjük mérőeszköznek' - TÉVES. Amíg nincs benne méröeszköz (pl fent emlitett colorimeter), csak megjelenitö, addig az csak és kizárólag egy eszköz, de nem méröeszköz. HA van benne méröeszköz, akkor is csak és kizárólag azt a mérömodult lehet kalibrálni, az eszközt pedig a kalibrált méröeszközzel beállitani kívánt felhasználási értékekre.

Viszont tény az is, h én valóban mérnöki oldalról közelitek meg minden müszaki témát, ezért is helyesbitettem ki a kollégát (minekután már többször is felmerült a téma), DE tény ahogy fent általam írva is vagyon, hogy számos, így ez a szó is a köznyelvben már széles körben elterjedten rosszul használt, mégis elfogadott.

Kieg, teljesen mindegy milyen szabványt hozol, mert az alapokról van szó, egy alapkifejezésröl, ami alapból rosszul van értelmezve / használva. HA az alapokat tisztába rakod a fejekben, akkor és utána lehet helyesen beszélni a kalibrálásról.

Viszont mindez oly finom téma és olyb´OFF, hogy több idöt nem szánnék itt ennek... tessék utánaolvasni.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.