Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Néztem számtalan tesztet a silicon előnyét tekintve. Tényleg amit arra hegesztenek, az jobb stabilabb mint máshol. Az apple nagy előnye még ezenfelül, hogy nm sok eszközre kell optimalizálnia az os-t, és így könnyebb a indie/dev szoftverfejlesztőknek bármit is megcsinálni rá. Jobb a hatásfok.
-
Szabi®
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Én mindkét rendszert preferálom, akkor én hová menjek
Ennyire kár szektásodni am. én pár dolgot említettem csak meg, az még simán elfér itt.
A feleséged esetéhez pedig csak annyit tennék hozzá, hogy mindkét oldalon a kulcs a megfelelő hardver kiválasztása. Mert ahogy amott is van rosszabb választás, úgy van jobb is. Van gyenge hardver mind a két oldalon. Egy M1 Macbook Air-el már kevésbé lenne jó itt is a munka. Az ArchiCAD belépője amott egy ryzen5 és 16gb ram. Nem kell hozzá nasa technológia. És fut teljes jó teljesítménnyel az intel alapú MAc-ekkel is.
#46895 titi12 Egyet csináltam exfatba, ha kell valamelyikről valami, akkor gyorsan kéznél van.
-
válasz
miresz
üzenetére
Particiot nem tudsz tovabb particional, azert szurke az a gomb. A view menuben be tudod kapcsolni, hogy mutassa az eszkozoket is, akkor meg fog ott jelenni a disk, es a disknel nem lesz szurke a particionalas gomb. Osszevonni szerintem nem fogod tudni, de torolni es helyettuk ujat csinalni, az menni fog.
-
zacci
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Az OS26 egy hatalmas bughalmaz. Az IpadOS is. Utobbi grafikai hibaktol is szenved. Szeteso ablakok, durvan beakado beallitasok menu.
Mindenhol mas bugok jelentkeznek.
IOS-en nalam mostanában random 2x oldja fel a telot. Why ?
Nem ezt vartam az Apple-tol. Valoszinuleg vakokkal teszteltetik a rendszereket.
1 ev mulva talan mar jo lesz. -
válasz
miresz
üzenetére
Nem az EU szankcional. Az Apple szankcional. Az EU csak azt mondja, hogy az Apple korlatozza a versenyt, hogy sajat maganak tobbet enged, mint masoknak. Igy az Apple korlatozza az elerheto ujdonsagokat. Ezzel kikerulve azt, hogy azt mondhassa az EU, hogy masnak is meg kell engedni azt, hogy peldaul iPhone vezerlo programot irjon.
-
válasz
miresz
üzenetére
Ha tippelnem kene, azt mondanam, hogy igen. Voltak errol cikkek, de ezeket en nem olvastam el, mert nincs EU-s accountom, igy nem tartottam erdekesnek szamomra. Elivileg, ha az EU-s accounttal elmesz kulfoldre, akkor ott mintha mukodne, es ha visszajossz, akkor van par nap/het grace period, ameddig mukodnek ezek a dolgok, de ezt igazabol passzolom. Az App Store accountom USA, mert amikor az Apple ID-t csinaltam, nem lehetett meg magyarorszagot kivalasztani, es iTunes Gift cardokat vasarolgatva toltogetek penzt, amibol az Appokat vasarolom. Az iCloud accountom is ez volt regen, de azon az accouton elromlott az iMessage egy hackintoshos mokolasnak 12-14 eve, igy csinaltam masik accountot, oda a magyar bankkartya lett hozzaadva, de az a developer accountom is. A teruleti beallitasaim pedig ausztralok.
-
zacci
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Az hagyjan, de pl. a parancsokat keptelenseg kirakni a menuszalagra. Ha eppen sikerul, akkor van hogy egyszeruen eltunik onnan.
Ipad-on meg azt tapasztaltam, hogy a legordulo menu nem fer ki, de nem lehet lejjebb tekerni, igy az aljan levo funkciokat mar nem ered el, mert nyulik mint a gumi
Ez az OS26 tele van bugokkal. Nem ertem, hogy ezeket miert nem javitjak, mielott kiadnak valamit a kezukbol, hisz halal egyertelmu, hogy bugzik. kb. 2 perc alatt kiderult... -
titi12
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Nagyon rossz hasonlattal élve: mint ha sportkocsi után utánfutót kötnél. Gyakorlati jelentősége valóban nincs, de 20 dollár felárért kaphatott volna TB- vagy USB-4 vezérlőt, ha már annyira odavagyunk, hogy milyen gyorsak az (új) M-es procik.
Nem a sebesség-, hanem a tápellátás megosztása a necces: van belül egy SSD, e mellé 2 eszközt már nem javasolt rákötni (saját táp nélkülit).
Legkedvezőbb paramétere, hogy M4-es mini alá való, a többit feleannyiból is össze lehet hozni.
-
Ear001
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Nem tudom, ki az a mindenki, én senkitől sem láttam ilyen visszajelzést. Az M1 ventillátora alapon valahol 1300 és 1800 között forgott, az M4 most 1001-en, és mindkét gép gyakorlatilag hangtalan. Persze ha beindul a ventillátor amikor durva terhelést kap, mondjuk videóvágás után az exportálásnál, akkor hallani mindkettőt, és az M4 tónusa némileg magasabb.
-
-
-
Friczy
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
A plusz táppal nekem nincs bajom, ahogy elnéztem, az M4 minihez lévő dokkolók túlnyomó többségénél opcionálisan van. Gondolom, abból a megfontolásból, hogy az M4 mini által egy porton leadott teljesítmény erősen korlátos ahhoz, hogy ha mindenhova rádugnak eszközöket, akkor nem biztos, hogy elegendő, és így bizonytalan lesz a működés. Ha beszerzek ilyen jellegű dokkolót, akkor úgy tervezem, hogy az opcionális táp esetén is fogom használni a külső tápot.
-
Krethx
aktív tag
-
vadkörte
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Zselicszentpál??? Ha ott élsz, akkor kb. 4-5 dombra lakok Tőled. Kaposvár Cseri városrésze
Egy AGPTEK típusú dokkolót (is) használok a Mini-vel, de soha semmiféle problémát nem tapasztaltam sem a BT, sem a Wi-Fi működésében. Mondjuk én a Mini tetejére tettem a dokkolót.
-
-
válasz
miresz
üzenetére
Nem az USB3 - 2.4 GHz interferencia "problema" ez? Erre gondolok: https://www.usb.org/sites/default/files/327216.pdf Ez hivatalosan letezo "problema", es a hivatalosan letezo, valodi kabelek esten, amelyek megfelelnek a specifikacionak, ott nem johet elo. Ha rendes marka az eszkoz (leginkabb nyugati, mert ott van sulya egy masik nyugati specifikacionak), akkor ott az USB logo es a tanusitvany nem csak egy kirakott jpeg kep, hanem az-az eszkoz tenyleg megfelel. Ha az ember ismert markabol vasarol, akkor nem kellene a specifilacionak nem megfelelo kabellel talalkoznia,.Nekem az osszes rendes brandelesu kabelem jo, viszont az osszes cucc, amit aliexpressrol vagy TEMU-rol vettem, annak a nagyon-nagyon nagy resze rossz.
-
Krethx
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Én is ezt várom amúgy.
Van még pár.
https://www.youtube.com/watch?v=EW6SakiSdXUEz sem rossz. Ezt itt az eggyik fórumtárs linkelte.

RayCue New M4/2024 Mac Mini Hub & Stand with NVMe/ M.2 SATA SSD Enclosure for All New Mac Mini M4/M4Pro -
-
-
válasz
miresz
üzenetére
Ha inditassz egy terminalt, es kiadod benne a "caffeinate" parancsot, akkor normal allapotban nem alszik el, amig ez fut. De sose probaltam lehajtani kozben a fedelet. Az ki van nalad kapcsolva, hogy elaludjon, ha a screen elalszik? Illetve, kikapcsoltad azt is, hogy X ido utan elaludjon a screen?
-
M@trixfan
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Volt egy érzésem, de azért köszi! Ezt olyan régen várom már az Apple-től, igazán megléphették volna már. Na mindegy, van Apple Silicon, meg csúcs iPhone, de valahogy ilyen dolgokban régen jobb volt az Apple úgy összességében. Teljesen más téma, de nem lennék meglepve ha annak idején az iPhone 4 környékén az első saját “A” procival még Steve Jobs vízionálta volna ezt is.
-
-
cigam
titán
-
-
-
válasz
miresz
üzenetére
AirPlayt nem szoktam hasznaln, igy az valoszinuleg fel sem tunt volnai. Az Apple Thunderbolt Display-nek kezdodik szerintem a hattyudala, mert nem megy mar a benne levo Ethernet. A kext ugyan be van toltve, a system profiler is azt irja, hogy be van toltve, de nem latja mar a gep az interfacet. Azt nem tudom meg, hogy ez szandekos-e (a monitor tobbi funkcioja, hang, kamera, fenyero allitas, automata fenyero, usb, firewire) mukodik. Illetve, a WiFi-rol nyitottam meg ticketet. Meg most eszrevettem, hogy az aktualisan forgalmazott Apple TV-n meg lehet nezni a Developer appban a WWDC videokat (pl. platform state of the union), mig a 2015-os HD-n, crashel az app.
Szerk: ah, a lenyeget nem irtam le. A Photos nekem sem megy. Egy csomo ideig keresem, hogy hol a terkep, vagy hol vannak a regi albumok. Fura, hogy az release notes nem irja, hogy kesik az SE2-re a build.
-
válasz
miresz
üzenetére
System settings, General, Sharing, File sharing bekapcsol, majd az "i"ikonra kattintasz.
A bejövő ablakban ki tudod választani, hogy a teljes fájlrendszert akarod-e megosztani, vagy ha nem, mely könyvtérakat (A "shared folders" listába alul a +-szal tudod hozzáadni a konyvtárakat"). Alapból az admin userrel lehet elérni mindent, de ha vannak további userek a gépen, akkor azoknak a "Users" fülön lehet hozzáadni a megosztáshoz.
Ha SMB-n akarod megosztani (ez a Windows-os megosztás), akkor "Options" gomb ugyanitt, és "share files and folders using SMB" legyen bekapcsolva, és a userek, akiket fogad SMB-n, legyenek kipipálva. Ekkor ha Done-t nyomsz, a korábbi ablakban a File sharing alatt kisebb betűkkel mutatja meg, hogy milen SMB néven látszik a gép a hálózaton. A megosztás eléréséhez tévén, ha kiválasztottad a gépet (így már látnia kell) egyszer autentikálnod kell majd (felhasználónév, jelszó). -
cigam
titán
válasz
miresz
üzenetére
Olvastam róla, hogy DNS átírással megoldható, de nem próbáltam.
-
válasz
miresz
üzenetére
Emlekeim szerint, a beepitett ethernet interfacekkel mennie kene. De lehet, hogy a T2-es gepeknel mar ez nem megy. Nincs T2-es gepem, amin van beepitett ethernet. Ha van olyan opcio a routerben, hogy szurje a DNS valaszokat, akkor ezeket kikapcsolhatod. De pl, megjobb, ha be tudod ugy loni a routert, hogy ne sajat magat adja DHCP-vel DNS-nek, hanem pl a google 8.8.8.8-at.
-
joey04
titán
válasz
miresz
üzenetére
Igen, olvastam, de a külsős program oldotta csak meg.
Beszereztem egy M1 Air-t, nem tudom, hogy miért, de jóval jobb az eredmény már alapból is, ha benyomom a HiDPI-t BetterDisplay-ben az többet javít rajta mint az öreg gépnél, de így sem az igazi. Akkor szép minden, ha lóbaszón van. Szóval 2 opcióm maradt: 40" TV, vagy vissza 27"-ra. Majd még megnézek egy 30" körüli 4K-s monitort, hogy mit mutat ha rádugom.
-
válasz
miresz
üzenetére
Nem ertem a kerdesed. Ha nem kremezem naponta tobbszor az ujjaimat, teljesen szetrepedezik, megkemenyedik a bor, majd ha ekkor sem foglalkozok vele, verezni is kezd. Ha be van kremezve, semmi problema nincs. Van testapolo/kezkrem a szamitogepnel, a kabatzsebemben, a hatitaskaban, az ejjeliszekrenynel, kb. mindenhol. [kép] [kép]
-
-
válasz
miresz
üzenetére
Igen, hiszen 4k felbontas, nativ, 1:1 (azaz nem retina) hajtasahoz, 37" - 40" kozotti kijelzo kellene (ekkor lenne minden jo meretu). Viszont mivel egyre inkabb tunnek el a kisfelbontasu kijelzokhoz kello optimizalasok (foleg a fontok megjelenitese teren, evrol evre lathato), illetve mar, a design elemekben is megjelentek, retinan 1 DP-nel vekonyabb vonalak (amik nem mindig latszanak nem retina felbontason), ezert szerintem, nem szabad mar uj kijelzokent nem retina kijelzot vasarolni.
-
válasz
miresz
üzenetére
Ki az a "pocs", aki ilyen "szar" monitort ajanl Machez? Ha hittel neki, akkor rajta kerd szamon.
21,5"-es es 27"-es iMacek voltak korabban (elobbi 1080p, utobbi 1440p), majd ezek retinasodtak, a 21.5"-os lett 4k (mindenki hulye aki megvette?), a 27"-es pedig 5k. A Machez ajanlott Studio Display is ugyonugy 27" mint az iMac volt es ugyonugy 5k, mint az iMac volt. A Studio Display elott, az ajanlott LG Ultrafine is 5k volt es 27". Azelott, 1440p-s felbontasu volt a 27"-es Apple Thunderbolt Display, de azelott, az Apple Cinema Display is 27" volt. Ja, ha a 16:9-es 27" kijelzot valtozatlan szelesseg mellett "kitolod" 16:10-re, akkor 2560x1600-at kapsz, es 30" meretet, ami veletlenul egyezik 2004-es 30"-as Apple Cinema Displayyel. Ha tartani akarod a DPI-t, de nagyobb screent szeretnel, akkor ott a 32"-es XDR Display, aminel ehhez a merethez, mar 6k felbontas jar.
Ha nem jo a monitor, ne vedd meg
ha nem tetszik, ahogy az OS mukodik, ne vedd meg. Nekem, ezzel semmi bajom nincs.Allitsd be az alapertelmezet (legszebb)-rol egy lepessel jobbra, az lesz az 1440p-nek megfelelo felbontas. Olyan lesz, amilyen. Ennyit tudsz tenni. Legkozelebb nem veszel ilyet. Nativ, 200% skalazassal (ahol windowson is a legszebb egyebkent), meg windowson se jon ki a matek, mert a Windows GUI 96 DPI (illetve 200%-nal 192 DPI)-re van belove a macOS GUI pedig 110-120 DPI (retinaban 220-240). A monitorod pedig 146 retina DPI, ami 73 normal DPI.
Ez rosszabb, mint egy 14"-es regi, CRT monitor, 800x600-ban, ott kb 13" volt a lathato kepmeret, ami igy 76 DPI-t ad.
-
válasz
miresz
üzenetére
Azert lesz "lób@szó nagy lesz minden", mert ez egy "szar" monitor. Mar 66 ezer negyszaztiz alkalommal le lett irva hogy az OS GUI ugy van tervezve, hogy 27"-es meretben, 5k a kiejlzod. a 4k kijelzohoz a 20-21" meret tartozik. Tehat ha alapertelmezett helyett, athuzod egy lepessel jobbra (2560x1440), akkor kapod meg azt a felbontast, ami 27"-hez tervezve van. itt lesz jo mindennek a merete. Ilyenkor fogja GPU, kirendereli retina felbontasban 5120x2880-ra a kepet, majd ezt atskalazza 3840x2160-ra. Ezert csunyul el a tartalom. A kep akkor lesz a legszebb, ha azt kered a geptol, hogy 3840x2160-ra renderelje a retina felbontast, es ezt jelentise meg kozvetlenul. Ezen vagy most. 4k monitorbol 20-21" meretut vegyel, 4.5k monitorbol 24" meretut, 5k monitorbol 27" meretut, 6k monitorbol pedig 32" meretut.
lasd: https://bjango.com/articles/macexternaldisplays/ es https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/
Szerk: ha nem retina monitort vasarolnal, akkor 1920x1080-bol a 20-21" a jo, 2560x1440-bol pedig a 27". A 4.5k-nak nincs "retina mentes" valtozata.
-
titi12
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Nem jól használod: alapértelmezettre kell tenni, akkor a felbontás a valódi fizikai lesz, így használja retinaként a macOS. Ez a beállítás egy virtuális 5k, megfelezve, persze hogy randa. Ha 3840x2160-ra állítod, az a macOS-nek nem retina, ezért lesznek bolhányiak az ikonok.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080 16GB/2TB NVMe/1200W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)

.
Hehe. Akkor a weboldaluk kissé félrevezető.
Egyébként is, ne panaszkodj, hanem vegyél Studio Displayt
TigerCat