- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Szereztem egy Time Capsule-t és lenne egy kis gondom vele. A windows-os laptopról tudom állítgatni wi-fi-n is és lan-on is. Viszont az asztali gépen nem látom lan-on keresztül az AirPort Utility-ban sehogyan sem (nincsen benne wi-fi).
De net meg van róla, most is innen írok.
A hálózat felépítés: t-home modem (router is egyben) --> Time Capsule --> gépem. Temét semi extra, meg mint írtam a windows-os laptopon megy.
Eddig amit csináltam az a /Library/Preferences/SystemConfiguration mappa tartalmát töröltem ezzel elveszítve az összes hálózati beálíltást. --> nem jött be sajnos
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
goldnarmz #8194 üzenetére
Ezzel bőségesen elleszel, én nem fotóra,de pici grafikai munkára (meg ugy képben vagyok azthiszem nagyjából mi kell ezeknek a szoftvereknek) bőségesen elvagyok a legkisebb i3-as iMac-el (vannak itt topiclakók akik komolyabban üzik az ipart ugyanezzel a konfiggal). Szóval bőségesen elleszel.
A 2410-et meg egy miniDP(ez van az IMac-en -alias Thunderbolt)-DP kábellel tudod megetetni.
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Egyre többet dolgozom fotókkal, így iMac vásárlásán töröm a fejem.
Teljesen kuka vagyok a rendszerhez, sosem használtam még MAC-et. (iPhone4-em van, az tetszik!)
Van most egy i7 alapú PC-m, azt is megtartanám, de mindenképp szeretném átélni a "differenciális gondolkodás" érzését.PhotoShop-ot és LightRoom-ot szeretnék használni.
A kérdésem az lenne, hogy ezt érdemes lenne-e megvennem eme szoftverek érdemi használatához?iMAC 21.5" 2.5:
2.5GHz Intel Core i5 Quad-Core
4GB memória (esetleg 8)
500GB winchester
8x DL SuperDrive
AMD Radeon HD 6750M 512MB
Thunderbolt port - ez mi?Ennél több pénzt nem nagyon tudok rááldozni a rendszerre sajnos.
Ezen kívül van egy Dell U2410-em, és szeretném rákötni HDMI vagy DP Porton.
Ehhez kell valami plusz kütyü?Előre is köszi minden reakciót!
-
-
sp@rtan
senior tag
Plexnél hogy működik a feliratozás? Mert én beállítottam, hogy magyar legyen a felirat, mégis elindítok egy sorozatot, és erre letölt hozzá egy angol feliratot. Nem talál magyart, vagy wtf?
-
Bling95
őstag
-
Bling95
őstag
Hello
Nem túl idevágó kérdés... Létezik e 21.5" imachez ( 2010) fali konzol? arra gondoltam hogy jólenne ha nem az asztalon foglalná a helyet kábelből úgyis csak a konnektorba csatlakozó van beledugva
-
sigmoid
tag
Használt iMac vásárlásnál mire érdemes odafigyelni? Egy 2009-es dualcore 27"-ost néztem ki amit elmegyek majd lecsekkolni a héten ha nem viszik el előlem.
Típushibákat, jellemző gyári problémákat tudtok ezzel a szériával?
-
Kommy
veterán
Kijött a Lion-ból a GM verzió. Ha minden igaz 22-én jön a végleges.
-
Zefír
őstag
Most hülyének fogtok nézni, de tud valaki olyan programot, amivel ösze lehet hangolni a telómat a géppel, úgy hogy egér ként észlelje a telómat? Vagy ezt csak androiddal meg iphone-al lehet megcsinálni? samsung monte-m van
Jah tegnap szedtem lelock screen
nem sok értelme de jólnéz ki, és az az óra király rajta.
-
-
sigmoid
tag
Osztrák Apple Store-ból vásárlással kapcsolatban van valamelyikőtöknek tapasztalata?
Van barátom Ausztriában aki átvenné a cuccot, tekintve hogy itthonra nem postáznak. -
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lenne pár dolog amit nem nagyon értek, pl gépelek, nem vagyok valami hyper gyors gépelő de mintha 1-2 mp-el késöbb írná be a szöveget, illetve van hogy írok, semmi nem látszik és bedobja a full mondatot. meg egyre többször látom a kurzor helyén a töltés jelet, és nem 1szer volt olyan hogy megfagytam, és semmit nem tudtam csinálni, pedig csak elindítottam msn, skype, safarit, de rögtön egymás után. 4gb ram van a gépben, 2.26-os c2d proci, nem hiszem hogy ennek így kéne viselkednie,Meg az lenne a kérdése, hogy milyen progit használjah honlap szerkesztésre? (html, php, stb..) Win alatt a ConText-et használtam, de így osx es ConText valami nemtudom mi, de ha elindítom kidob egy szivet
Nah meg ez a Lion dolog, hogy hogy megy? Gondolom meg kell venni ls felnyomni, vagy itt is van virágboltozás, és akkor onnan frisíteni? olvastam valamit, lehet rosszul emlékszem, hogy snow leonak lekell szedni valami frissítését, és hogyha az fut a gépen akkor a lion is fog. Vagy ezt álmodtam?
-
Damage
senior tag
Adott egy Macbook Mac OS X 10.6.7 Snow Leo-val. 2 partició (Bootcamp és Mac HFS). Túl sok helyet hagytam a Windows-nak és több helyre lenne szükségem Mac HFS file rendszer alatt. Megoldható, hogy a Mac-es partició nagyobb legyen a Windows-os Bootcamp hátrányára? Természetesen mindezt újratelepítés nélkül és úgy, hogy minden file megmaradjon és működőképes legyen ezután is? Amennyiben igen, mi a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
rii
nagyúr
dos box-ba a DOS-os hdsentinel nem futhat eredményesen?
-
rii
nagyúr
kapott valaki az elmőlt fél évben infót valami jó kis SMART jelző programról? "Like a HDSentinel"
csak mert melühelyi gépben úgymeghalt egy HDD, hogy azt se mondta ukkmukkfukk ... sehol nem látni ... se disk utility-ben, sehol ....
-
dni
őstag
Sziasztok!
Elfelejtettem a Lionban használt jelszavam, az alábbi módszer segítségével viszont nem tudtam megváltoztatni. Hogyan lehetne elhárítani problémát?
Hold Apple+S when booting to enter single user mode
#sh /etc/rc
#passwd yourusername
#rebootMielőbi válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
DANdarann
csendes tag
Üdv!
Valaki megmondaná nekem, hogy a 2005-ös power mac g5 modellek mindegyike bővíthető-e 16 gigára, meg, hogy a 1db g5-ös procit ki lehet e cserélni 2db g5 re? (hogy 4 magos legyen...
)
Válaszokat előre köszönöm, ha lesznek, de majd utólag is....
-
<NewL>
addikt
na
Ezért szeretem az almáskertem
Az iPhone-om nem volt kikapcsolva legalább 5 hónapja, de még restart sem volt ,)A Mac-el úgy vagyok, 1-2 hetente szoktam max kikapcsolni vagy nyomni egy restartot, vagy ha jön softwerupdate. Csak gondoltam megkérdezem ti, hogy csináljátok. De akkor én sem fogom.
Van pár mixem. Van tracklist. Van Cue file. iTunes-el feltudom darabolni? Vagy mivel?
De, majd ha esetleg azon kapod magad, hogy lassul a rendszer, de nem fog - azon kaptam magam
Vagy már megszoktam
és azért érzem lassunak...
-
<NewL>
addikt
Eddig is a háttérben töltötte le a frissítéseket a SnowLeo? Most csak rá kellett nyomnom a intstall-restart gombra, eddig ha jól emlékszem rákellett nyomni a letöltésre is. és ha nekem tetszik az új MacDefender a gépen?
Nemsokára itt a Lion. Újrarakjátok az egész rendszert, SnowLeo telepít-Lion rá, vagy csak simán frissítettek AppStoreból vagy virágbótból? Érdemes újrapakolni a rendszert? 6-7 hónapja volt utóljára.
6-7 hónap alatt semmit nem csináltam a gép rendberakásáért
Mit csináljak meg azért előtte. Onyx? Töredezésmentesítés vagy mit...
Az iTunes mappából csak ha simán kihúzom a Music mappát, azt akármilyen gépen tudom használni. Nem feltétlenül iTunes-ban, hanem mondjuk kell pár album valakinek az tudja ugyanúgy használni, ugye? Nem próbáltam még, sajnálom a zenéimet
-
-
P.O.C.
tag
válasz
makaveli666 #8141 üzenetére
nem kell fogdosni, ottan van a smart cover
-
talamasca
senior tag
válasz
makaveli666 #8143 üzenetére
Az az igazság, hogy te már meggyőzted magad, hogy MacBook Pro-t veszel.
Csak még nem ismerted be magad előtt! -
talamasca
senior tag
válasz
makaveli666 #8141 üzenetére
Tartogatni az iPadet webkameránál???
Tartó? -
makaveli666
senior tag
a kijelző méret annyiban lényeg, hogy minimum 13 col. Airrel az a baj, hogy ha jól tudom, akkor abban nincs dvd lejátszó, az meg nekem nagyon fontos. A mac és a pro között meg azért jelentős különbség van anyaghasználat szempontjából... ipad nem jó, mert a munkámhoz kell néha a webkam olyankor meg nem akarom tartogatni az ipadot, mikor konferenciahívás van pl
Ahogy nézegettem olyan nagyon nagy árkülönbség nincs a pro és a síma között... Itt prohardveren teljesen új vagy 1 hónapot használt PRO k olyan 240-280 között vannak. -
Xero
nagyúr
válasz
makaveli666 #8135 üzenetére
Ha nem szempont a kijelző mérete és a nyers teljesítmény, akkor várj egy kicsit és Air. Sokkal kényelmesebb mobil gépnek.
-
varsam
őstag
válasz
Egyet értek talamascaval, ilyen felhasználásra szerintem fölöslegesen erős és drága lenne a Pro, sima Macbook, Air vagy iPad jó lenne neked.
Sima Macbook mondjuk már elég régen, több mint egy éve frissült, biztos hogy hamarosan fog kapni új procit, ha egyáltalán meghagyják ezt a vonalat. -
talamasca
senior tag
válasz
Elég a MacBook vagy az Air is. Esetleg iPad?
-
makaveli666
senior tag
Sziasztok... Laptop vásárlás előtt állok, és arra gondoltam, hogy lehet, hogy veszek egy macbook pro -t... Amire használnám, az nagyon egyszerű, netezés, filmnézés, és ami fontos, hogy a webkamja nagyon jól működjön, játékra asztali gépet használok. Szerintetek van értelme beruházni egyre, vagy felesleges ezekhez ennyire komoly gépet venni?
-
Xero
nagyúr
válasz
Generik #8133 üzenetére
Vigye be ide: http://ijoe.hu/ Egészen biztosan segítenek neki.
-
Generik
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
Segítséget szeretnék kérni.
Egy kedves ismerösömnek Apple Ibok G4 notebook-ja van.
És szeretné újra telepittetni az operációs rendszert.
Hova vihetné?Aki veszi a fáradtságot és ír annak előre is köszönöm.
-
Zefír
őstag
Zefír most tudta meg: Nem lehet PPT-t csinálni?
Most ez komoly?
Apple-nél steve jobs bácsi nem tart ilyen prezentációféleségeket? Vagy akkor hoz win-t? -
sp@rtan
senior tag
az megvan, ha shiftet nyomva hívjuk elő az exposét, vagy desktopot, akkor lassítva csinálja az animációt? az előbb tök véletlenül megnyomtam shift lenyomása közben az f10-et, csak néztem...
-
pnagy7
aktív tag
Hello mindenki. Kezdő mac os felhasználó vagyok. A bajom az a wifi beállítással kezdődött. Szóval adott egy usb smc ez connect g 802.11g Wireless (smcwusb-g) bedugom az imac-embe (g4 flat panel) és nemtudok semmiképpen sem csatlakozni a netre. a gépen os x 10.4.11 van. Valaki tudna segíteni?
-
Zefír
őstag
Jobbnál jobb kérdések merülnek fel bennem, amiket nincs pofám megkérdezni, mert olyan alapdolgok. De ha letöltök pl egy teamviewert, feljön az az ablak, rányomok h open, futtatja, de ha bezárom, és az asztalról eltávolítom azt az állományt akkor így törli is az appot, gondolom nem telepítem, csak futtatom ugye?
Vagy ez hülye kérdés volt? -
Zefír
őstag
-
dni
őstag
Ez egy kicsit visszavet, az iMacre való váltásról:
Egyedi csatlakozós lemezek az iMac modellekben (május 13.)
Ahogyan az előző iMac 27" modellekbe, úgy az újakba is nehéz merevlemezt bővíteni, így célszerű már ideje korán eldönteni, hogy mekkora belső lemezzel kívánjuk használni a gépet. Az Apple ugyanis most nem csak egy egyedi hőszenzoros lemezt rak a gépekbe, de egy egyedi héttűs Serial ATA csatlakozóval is szereli fel a lemezeket, amelyek emiatt eltérnek a kereskedelmi forgalomban kapható filléres lemezektől. Egy 2010-es iMac modellbe például egy 2 TB-os lemez szervizára 142000 Ft, ami négyszerese a piaci árnak, egyúttal határozott jelzés azoknak, akik a garanciabővítés rentabilitásán töprengnek. A szabvány SATA lemezek egyébként négytűs csatlakozón kapják a tápellátást, a hőérzékelő pedig nem csak egy egyedi, a merevlemezbe csatlakozó kábelen át működik, hanem teljesen egyedi firmware használatával. Ebből kifolyólag míg a 2010-es iMac ugyan képes volt használni bármilyen lemezt, csak maximális fordulaton pörgött a ventilátora, addig a 2011-es iMac-be nem tudunk akármilyen merevlemezt beszerelni. (A korábbi alu iMac-eknél egyébként egy igénytelen tapadós megoldás rögzítette a hőszenzort, a ragasztók és a hő viszonyát pedig talán nem kell részleteznünk.) (Forrás: iFixit.com)
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Valaki elárulja, hogy hogyan kell screenshotot csinálni? mert az istenért nem jövök rá, biztos valami pofon egyszerű dolog. de mától vagyok mac tulajígy kicsit új ez
Új hozzászólás Aktív témák
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Viccrovat
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Le Mans Ultimate
- Suzuki topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy Fold / 12/512GB / Kártyafüggetlen
- HP ProBook 440 G7 laptop i3-10110U laptop (hibás)
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest