- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz
__H4X0R__ #9498 üzenetére
Külföldön is drágább a gyorsabb.
De hogy mennyivel, ahhoz szerintem már teszeteket keress, hátha van, videó renderelésnél jól jön mindig a kis plusz, képszerkesztésnél nagyjából mindegy, ha csak nem több tízezer pixeles plakátokat tervezel.
Én inkább vennék az árrésből egy monitort mellé, videoszerkesztésnél nagyon jól jön a nagyobb screen.
-
__H4X0R__
senior tag
válasz
TheMarci #9497 üzenetére
Hát igazság szerint, nem itthon fogom megvenni. Igen, gondoltam hogy egy kicsit gyorsabb, csak arra lettem volna kíváncsi h ez mennyire tapasztalható, ha mondjuk az ember Final Cut Pro-val, vagy grafikai programmal dolgozik.
Az Intel csúszását hallottam, remélem minél hamarabb megérkezik
-
TheMarci
addikt
válasz
__H4X0R__ #9496 üzenetére
Gyorsabb a drágább, egyébként szerintem semmi különbség nincs köztük. Kérdés, hogy kell -e neked, és milyen áron az az x%-os többletteljesítmény.
Az újakról meg nem nagyon lehet tudni semmit addig, amíg be nem jelentik, egyik nap azt mondják, hogy max juliusban jön, az Intel csúszása miatt, másik nap meg azt, hogy már áprilisban.
-
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
Macbook Pro 15" vásárlása előtt állok! Sajnos tapasztalat hiányában nem tudom, hogy vajon a két 15" ös modell közül mennyivel tud többet a drágábbik verzió, egyáltalán megéri azt a többletet kifizetni érte.
Igazság szerint, 2012-esre pályázom (tudom, h még nem jött ki, de valószínűleg annak a 15" ös kiviteléböl is két fajta lesz), tudnátok valami hírt adni, arról, hogy ha lesz, akkor mikor lesz?
-
Octi
aktív tag
-
a_r_p_i
csendes tag
Sziasztok! Milyen márkájú/típusú ramot érdemes (vagy nem érdemes) venni iMac-be? (Mid 2011 / 21.5)
-
varsam
őstag
válasz
Bobby G. #9488 üzenetére
JBL Creature-re gondolsz szerintem.
-
Newsagent
csendes tag
Mit vettem
Ha valakinek begyün, [link]
Ide ne keveredjen valami moderátor mert megint kirbannolnak hírdetés linkelésért xDDDD Nemgond, törvénytelen vagyok
-
Ear001
addikt
Hát azért nem olyan ördöngős a dolog, olyan csavarhúzót szerezni, például nekem is van.
A trim alaphelyzetben tényleg csak a gyári lemezzel működik, de nem túl bonyolult utólag bekapcsolni.
-
Ati007
őstag
Köszönöm a választ. Én a másikat kivenném mert külső vinyora mentenék.
Azért nem olyan 1xű mint gondoltam és még spec csavarhúzók is kellenek (nem tudod mo.-n hol kapok vagy mi a pontos neve hogy rákeressek).
Amit még olvastam hogy a trim nem működik csak azzal az ssd-vel amit gyárilag raknak bele? -
Nyugdíjas
nagyúr
Találkoztunk már olyannal, hogy a Mail gyakorlatilag bármit, és szinte mindent spam-nek jelöl? Nem lehetek ennyire satu, hogy valamit elállítottam. TB-el évek óta dolgozom, a Mailt meg beállítottam múlt héten otthon, hogy tudjam a céges levelezést normálisan kezelni. De a kollégák azóta meg akarnak lincselni, mert amint a Mail megkapja a levelet IMAP-ból, már dobja is a Junk-ba
Nem jó ez igy...
-
Ear001
addikt
Nem látom semmi akadályát, hogy ezt miért is ne lehetne beszerelni. Már én is megtettem ezt az upgradet egy 96 Gb Kingstonal, hibátlan vele a Mini, őrületeset javult használhatóságban.
Kérdés, hogy a benne levő merevlemezt meghagyod, vagy kiveszed, mert két winyónak van benne hely. Ha bennhagyod, és miért is ne tennél így, akkor kell egy spéci átközőkábel a merevlemez meg az alaplap közé, és kis gumi akármik, amik tartják a keretben a csavarokat, amivel rögzíted az újjonan beszereltet. Nem lehetetlen mutatvány ezt elvégezni otthon sem, itt van hozzá egy remek képes útmutató, de kell hozzá pár érdekes csavarhúzó, meg elszántság és van benne pár trükkös dolog.
Ha benne hagyod az eredeti merevlemezt, akkor arra tudsz csinálni egy TimeMachine mentést, a gyárilag Lionnal telepített MacMini pedig tudja magát net eléréssel nulláról újra húzni, ha van már Apple ID-d. -
Ati007
őstag
Mac Mini vásárlásán töröm a fejem , eddig csak windowsos gépet használtam ezért lenne pár kérdésem mielőtt megveszem.
Az új mac mini (2.3ghz-es) kompatibilis ezzel az ssd-vel :liteon 256gb sata III vagy egyáltalán bármilyen ssdvel mert az apple oldalán ennél a típusnál nem láttam ssd upgrade lehetőséget ?
Bonyolult otthon beszerelni? Csere után az OS-t hogy tudom telepíteni (nincs benne cd) ? -
Xero
nagyúr
-
Domxc
senior tag
Milyen programokkal tudok flv. fálj-t mp4-é konvertálni?
-
Bobby G.
senior tag
Nem tudom mi válthatta ki, de áramtalanítottam 1 órára, és most nem csinálja...
A hőmérséklet is normálisnak tűnik. Köszi az ötletet!
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Ma érdekes dolgot művelt az iMac. Reggel észrevettem, hogy elég melegszik miközben semmi extra nem futott rajta. Az iStart menüből beállítottam a Fan Speed Controlt defaultról mediumra. Így viszonylag nagyobb lett a hangja, de lehűtötte a rendszert. Aztán visszaállítottam, de így meg azt csinálja, hogy megy halkan, majd hirtelen felpörög a ventilátor 1 mp-re és újra leáll. 3-4- mp-ként újra felpörög, aztán leáll. Mi lehet ez, vagy mit lehet beállítani?
-
atomchicken
tag
Mitől lehet az, hogy elaltatom a Mac Minit, a monitor kiírja, hogy power saving mod és a következő pillanatban felébred a Mini és a monitor is kijön a power saving mode-ból?
Próbáltam már alma menüből altatni, bekapcsoló gomb megnyomásával, billentyűzetről, de mindig ugyan az az eredmény.
Először azt hittem, hogy valami program zavar be neki, de ha kilépek mindenből , akár cmd+alt+esc-el, akkor is visszatér az elalvásból.Random módon 5-ből 1-szer sikerül elaltatni teljesen!
Illetve, hol tudom azt beállítani, hogy mely alkalmazások induljanak el bekapcsoláskor?
Mert most a mail, az iTunes és az uTorrent is elindul!Köszi!
-
Alex91
félisten
válasz
muzsikpeti #9471 üzenetére
Most mar csak az a kérdés, hogy a géped támogatja-e?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
muzsikpeti #9469 üzenetére
mindkét szabvány tudja a dolgot, szóval akadálya nincsen. Hazudni meg nem hiszem hogy fognak ebben
-
muzsikpeti
aktív tag
Valaki használ ilyet? Engem az érdekelne, hogy a leírás szerint videó mellett támogat audio átvitelt is, igaz ez?
Köszönöm!http://store.apple.com/hu-edu/product/H1824ZM/A/Moshi_Mini_DisplayPort%E2%80%93HDMI_adapter?fnode=MTY1NDA3Ng&s=topSellers
-
sp@rtan
senior tag
Esetleg nincs valakinek egy eladó Magic Trackpadje? Ma próbáltam, és egyből beleszerettem.
-
Azazello-
senior tag
aki a jovoben keresne hasonlot:
Fantasztikus diagram tool Er diagram, UML diagram, flow charts keszithetoek vele. es ingyenes.
thumbs up!
-
Newsagent
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a privacy browsing a safariban, ennek van értelme? Vagy csak paraszt vakítás? Olvastam pár helyen ahol azt írják h ugyanúgy loggol a bömgésző. -
Bling95
őstag
hozzáadtam a névnapokat icalhoz, viszont minden névnapot kb 4x belerakott, elég idegesítő, hogy tudom kitörölni az ilyen beleimportált vackokat?
-
Mela Kehes
addikt
Mac-re kellene olyan program, ami avi-ra feliratot éget. Köszi.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
@matthew@ #9461 üzenetére
Na, most ez amit linkelsz ez a Flash Player ami minden platformra ingyenes. De neked elmondásod alapján az adobe Flash kell, ami meg ez. És közel sem ingyenes.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősnek van MAC-es gépe és kell neki egy program: Adobe Flash
A gondom csak az h nem tudom h ez a MAC-nél hogyan működik, hogy ez nagyobb, fizetős verzió vagy pedig olyan mint az MS-nél az Adobe, szóval ami itt van a lap közepe felé Adobe Flash a Machintos-ra az teljes verzió vagy itt van valami más kivitel is Adobe-ból? Úgy mint pl Illustrator, ilyenek -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
muzsikpeti #9457 üzenetére
Gondolom USB-s bármit tudsz nyilván. Ha létezik USB-s Blu-Ray writer akkor problem solved.
-
muzsikpeti
aktív tag
Köszön szépen, nektek is Ear001 és TheMarci, ha meg lesz a gép akkor jelentkezek, Sok kérdésem lesz az biztos
Lehet akkor beszerzem mégis a photoshop mac-es verzióját is.
Aztán még egy kérdés, ha nem macbook pro-t vennék hanem air-t akkor ahhoz tudok e bármilyen külső blu-ray írót csatlakoztatni? Ezt csak azért kérdezem mert azt olvastam, hogy az air-hez gyárott külső dvd író az csak az air-hez jó, már a pro-hoz sem. -
Kommy
veterán
Mégsem oldódott megteljesen, de közben rájöttem, hogy nem is a jog volt a baj, hanem szimplán olyan mappában voltam a Finderban ami elötte nincs a backupban ezért nem volt elérhető ( felhasználónevet változtattam), viszont így nem érem el a Library-t és onnan kéne nekem néhány fájl, egy behejtani tilos tábla van rajta
-
Xero
nagyúr
Szerintem a meghajtó vagy a folder jogokkal lesz a probléma.
Ha sikerül mountolni és megjelenik TM-ban, akkor alapvetően elérhetőnek kellene lennie annak a tartalomnak is.
Látnom kellene a dolgot.szerk: Egyébként közben a rózsaszín dolog is eszembe jutott. Akkor kezd el színezni, ha több forrásból is van backup. Fehér ha helyben van backupolva és rózsaszín, ha hálózaton vagy külső tárolón.
szerk2: Színezésről bővebben.
-
rii
nagyúr
válasz
atomchicken #9437 üzenetére
én is igyekszem a kecót megoldaldani cable-less-re ...
-
Ear001
addikt
válasz
muzsikpeti #9447 üzenetére
Amúgy remek súgó van a Bootcamp-hez amit megtalálsz a gépre telepítve, gyakorlatilag azt kell végigolvasni, és követni a lépéseket.
-
Xero
nagyúr
A TM lemezen ott van a Backups.backupdb. Ha véletlenül TC-t használsz, akkor azt külön fel kell mountolni hozzá.
Ebben a folderben kell megkeresni a gépedet, ami jellemzően egy al folder lesz, ha csak egy gépet backupoltál.
Ebben dátum szerint vannak szintén folderekbe rendezve a backupok.
Ha valami nem megy nyugodtan írj és megpróbálok valami workaroundot keríteni a dologhoz. -
TheMarci
addikt
válasz
Ha meglesz, kérdezz, és természetesen segítünk. Mac-es PS mellett van egy olyan érv, hogy "jobban van megírva', mint a win-es társaik, ha nagy képekkel dolgozol, érezhető a különbség.
-
Teng
aktív tag
válasz
Megteszem amit tudok. Én telepítéskor 3felé particionáltam direkt a hdd-t, csak még időm nem volt, hogy beröffentsem a win-t.
-
Teng
aktív tag
válasz
muzsikpeti #9443 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb ha bootcamp-el két partíciót hozol létre és akkor indításkor kiválasztod win vagy osx kell
-
marciart11
aktív tag
válasz
muzsikpeti #9443 üzenetére
Hello!
Igen létezik a parallels, de evvel gyengébb a windows teljesítménye, mivel nem natívan a hardveren futtatja.
Bármelyik apple boltban hozzá tudsz jutni, http://xms.hu/apple.php?t=PDFM7XL-BX1-EN. -
muzsikpeti
aktív tag
Sziasztok most szeretnék Mac-re váltani, feltennék néhány láma kérdést ha nem gond?
Egy macbook pro-t szeretnék, igazándiból fotózással foglakozok így a lényeg, hogy photoshop-ot tudjam használni.
Olvastam, hogy létezik mac-re parallel program amivel egy win7-et is tudnék futtatni rajta az OS mellett. Ez, hogy valósítható meg, hogy lehet hozzá jutni ehhez?
Mert akkor tudnám használni a régi photoshop-omat nem kéne megvenni külön mac-re, meg persze pár régi wines programokat. Jól gondolom ezt?
Köszi szépen. -
Xero
nagyúr
Option click-re nem hozza a browse other machine backupot? Úgy elviekben mindenféle jogi gondok nélkül mennie kellene.
A legrosszabb esetben a Finderben manuálisan tudod visszakeresni.szerk: Egyébként ha csak pár file-ról van szó én nem szórakoznék, csak kibányásznám Backups.backupdb folderből azt ami kell.
-
Kommy
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan férhetnék hozzá a régebbi time machinementéseimhez. Volt egy gép újratalapítésem, de backupot nem raktam vissza, átszanak a time machine-ban a régebbi mnetések de nem tudok rámenni semmire. Tehát nem világosodik ki amikor ráviszem az egeret, csak marad sötét rózsaszín.
-
Alex91
félisten
válasz
galaktikus #9439 üzenetére
A drágábban van.
-
galaktikus
aktív tag
sziasztok!!
szerintetek az új 21,5-ös iMac-ben van még egy 2,5"-os hely egy SSD-nek a gyári winyó mellé? Elég döntő jellegű kérdés az iMac vásárlásomhoz... Köszi a válaszokat előre is!
-
Zefír
őstag
válasz
atomchicken #9437 üzenetére
Persze, azzal használom. de akkoris veszít az értékéből,
-
GIJoe
addikt
Üdv! Tudnátok nekem tippet adni, hogy a régi PC-t (VGA DVI kimenetes) hogyan tudnám rákötni a 27"os Apple (displayPort)-ra? Valami olcsó jóféle konvertáló...
-
Zefír
őstag
Nah most hogy 1 hét alatt kitapasztaltam, mikor is pörög a ventillátor 5ezerrel, 2 esetben,
illetve 2.5
1. Lomtár ürítés
2. Ha wifiről vagyok
3.Néha youtubeolás alattNah ilyenkor mivan akkor? Nem látom az összefüggést....
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezek azok a dolgok tipikusan amiket úgy megvenne az ember,de semmi haszna. Közben meg olyan gyönyörű
-
Mr.Grincs
veterán
Létezik a Resident Evil 5 mc osx snow leopradra? Elmenne a MacBookomon vajon?
-
Zefír
őstag
válasz
Nyugdíjas #9417 üzenetére
Mert nem bírok megülni a seggemen, és szeretem kipróbálni az új dolgokat
TheMarci
Hát az van, már régebben leírtam csak nem volt rá reakció., hogy van PayPal-om, de magyar, és Appstore nem fogadja el. Ezt onnan, tudom, hogy beakartam állítani, és azóta nem engedi kiválasztani, hogy nincs kártyám.
Rányomok, higy None, mint nincs kártya, beírom név, utca, Budapest, MO, irányító szám, ,
És akor kér area kódot, nah oda mit kell beírni?
Jah, és azt írja hogy az USA-ban lakom, hameg átváltok magyar Appstore-ba, (mert nyilván USA-ban nem fogadjak el a magyar címem, ) ott meg nincs lehetőség se PayPal-ra, sem a None-ra.
És azért idegesít mert nem tudok letölteni free appokat-se, mert bedob a fizetési beállításokhoz.VPN-t be állítottam, csatlakozik, de ugyanúgy az én IP-met írja ki..
-
tajati
aktív tag
ha USB-s fejhalgatót veszek akkor a Mini-m látni fogja a mikrofonját?mert a jackas fejhalgató mikrofonját jelerősitő híján nem látja.
-
mobbo
senior tag
hi
iMac8,1 (c2d 2.8Ghz, 24")
Boot ROM verziója: IM81.00C1.B00
SMC verzió (rendszer): 1.30f1
van valaki aki ki tudta kapcsolni a startup soundot? (a fanfárt indulásnál)
próbáltam pár segédprogit, egyik se oldotta meg, üvölt mint az állat -
Zefír
őstag
Valaki leírná nekem, hogyan kell kitölteni a vásárlási részt app store-ban? mert akármit írok be semmit nem fogadel.. És így letölteni sem tudok..
Más: Mountain Lion alatt csak nekem szar a naptár? A net is baszakszik, videókatmeg nem is tudok elindítani chrome-ból, Safari meg nem tölti be a honlapokat.
Frissítéseknél meg nem lehet megnézni hogy mik a frissített elemek? Csak az UPDATE gomb szerepel melette app storeban...
-
Zefír
őstag
Vettem itt 1 havi csomagot, be állítottam, csatlakoztam, viszont elvileg külföldi IP-m nek kéne, hogy legyen, de a továbbra is a valós IP-met mutatják az oldlak.. :/ Nem tudjátok mi lehet a baj?
-
tajati
aktív tag
Hali! (mac mini 2011)
Problémám az lenne hogy a gyári mikrofon nem müködik se osx alatt se windows alatt látja a op rendszer de hangot nem érzékel.(lehet hoogy valamit be kell állitani de nem vágom) Vettem mikrofonos fejhalgatót de késöb megtudtam h csak jelerősitővel működik. Usb hangkártyával kiprobáltam win alatt de ott is csak a fejhalgató müködött.
Van valami ötlet hogy hogyan tudném haszálni a mikrofont gyárit v. a különt.KÖszönöm előre is üdv t.
-
KAMELOT
titán
-
atomchicken
tag
válasz
KAMELOT #9406 üzenetére
Pontos egyedi neve nincs az Apple alkatrészeknek!
Part number alapján vannak besorolva. Itt van egy pár mac pro alaplap number partja + ára:[link]Illetve ebay-en nézz körül van fent egy pár.
"Mac pro motherboard" vagy "Mac pro Logic board"Más:
Valamely program meggátolja, hogy lemenjen sleepbe a Mac Minim (i5). Hiába van beállítva, hogy 10 perc után aludjon el, nem csinál semmit csak a monitor kapcsol ki magától. Nem tudjátok mitől lehet ez? -
Xero
nagyúr
válasz
KAMELOT #9406 üzenetére
Leírtam. Intel egyedi alaplap Foxconn gyártású. Típus nincsen max part number az Apple rendszerében.
Ezt máshol nem veszed meg.A 400$ pedig nem a MacPro alaplap, hanem az ahhoz közeli Intel public lapok. Itt egyedül a komoly server és workstation alkatrészeket fizeted meg.
-
KAMELOT
titán
Eddig én is eljutottam.
De mi a pontos neve az alaplapnak és a procinak??
Néztem mindenhol......csak az van írva ,hogy mi van benne ,de az ,hogy milyen gyártótól származnak a dolgok azt már valahogy elfelejtették odaírni.
Azt tudom ,hogy az áruk 400dolcsi körül indul. Mac-nél sajnos a márkát fizeted ,na meg azt ,hogy akármikor beviszed ingyen megjavítják ,ha valami elromlik. -
Xero
nagyúr
válasz
KAMELOT #9404 üzenetére
Egyedi Intel alaplap (Foxconn gyártású).
A proci pedig modelltől függően valamilyen Xeon.Ez utóbbi így-úgy beszerezhető, az alaplapot csak szervizeken keresztül aranyárban.
szerk: Esetleg lehet próbálkozni Intel server lapokkal, van amelyik nagyon hasonlít, de ugyan olyan egyik sem lesz és ezek is 400$ körül indulnak. -
KAMELOT
titán
Hello! MAC Pro-ban milyen alaplap és proci van? Pontos nevet kérnék. Kerestem ,de nem találtam semmit róla!
Előre köszi a segítséget! -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #9401 üzenetére
Bővebben, csak nem tudom már szerkeszteni a hozzászólásomat:
Én is pont nemrég rámoltam vissza az iPhoto librarymat, egyszerűen mentsd le a Pictures mappádból, aztán rakd vissza, ha újratelepítetted az iPhoto-t.
Egyébként ilyesmi hibát én is tapasztaltam, amikor át akartam húzni az iPhoto appot a régi mentésemből (kb. fél éves volt). Frissítés után sem volt hajlandó működni. Ekkor lepucoltam, a Mac-hez kapott iLife lemezről újraraktam, Software Update-tel frissítettem, visszamásoltam a korábban lementett iPhoto library-t, és onnantól rendben működik.
-
Bling95
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #9401 üzenetére
szuper akkor újratelepítem , köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged