Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bling95
őstag
csak nálam halt meg az iphoto a legutóbbi frissítés óta?
ha ujratelepítem akkor a library-t vissza tudom hozni? abban van minden képem .....
library fájlom megvan elvileg...
iPhoto cannot be opened because of a problem.
Check with the developer to make sure iPhoto works with this version of Mac OS X. You may need to reinstall the application. Be sure to install any available updates for the application and Mac OS X.Click Report to see more detailed information and send a report to Apple.
ezt írja
-
Domxc
senior tag
Tudtok valami viszonylag elegánsabb szürke/átlátszó óra és időjárás widgetet?

-
Zefír
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Nekem 2009 late mec-minim van, és nekem is tetü lassú, net, iMessage, mail, IRC, better touch tool, cloud, free memori, iStat, fut, és ez 2gb-ot foglal jóesetben, de van, hogy 1gb- memoria marad free, pedig nem indítok el mást...
Amikor vitruálgépet is rányomom, akkormeg, késsz halott a rendszer, nem gondolnám, hogy ehhez 4gb memo kevésnek kéne, hogy legyen, főleg mivel 1 éve így használom kb, ( iMessage nem volt, de ichat meg skype igen..) ÉS eddig nem tapasztaltam ilyen lassulást...
-
P.O.C.
tag
Szasztok,
Azt láttam, hogy voltak gondok a 10.7.3-al. Én telepítettem, látszólag minden okés (nem jönnek elő a neten látott hibák), viszont közben teljesen megmihálylott a gép. (macbook pro 15") Iszonyat mód belassult. Random dolog ez, vagy más is tapasztalt hasonlót?
-
Azazello-
senior tag
sziasztok, snow leopardra keresek valamilyen (lehetoleg free) UML diagram tool software-t.
barmilyen otlet? koszi!
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Lehetséges, hogy pár hónapon belül én is beállok ebbe a táborba. Elsősorban én programozói oldalról szeretném megnézni mit tud a MAC. Illetve sima userként is természetesen.
Viszont jó előre le kellene adnom néhány szoftveres igényt. Esetleg itt tudnátok segíteni, nektek milyen célra milyen szoftverek váltak be, itt természetesen most nekem a fizetősek a fontosabbak, hogy ne később kelljen újra mindennel foglalkoznom. Pályázati pénzből lesz...Előre is köszi!
-
Kommy
veterán
Valhogy meg lehet azt csinálni, hogy a másik lemezen lévő downloads folderem tartalmát lehessen látni a saját mappámban levő Downloads mappában?
Lion alatt.
-
Phantomhive
aktív tag
Szerintem ezek tökéletes hőmérsékletek, de -bár nem értek az airport cardhoz- szerintem a 61-fok egy wifi kártyának brutális

esetleg megpróbálhatnád, hogy kinyomod a netet egy kicsit amennyire csak tudod és úgy tesztelgetsz. ha akkor is hülyén pörög, akkor ezt legalább kihúzhatjuk. -
-
Zefír
őstag
Nah akkor a tergnapi bénázásomhoz visszatérve, egy kis helpet kérnék.
Hívtam iDoki-t reggel de nem vették fel, viszont 6k a szervizelés az oldalon írtak szerint.
szerintetek meglehet valahogyan oldani a hűtő javítást olcsóbban?ÉS igazából az a fura, hogy most például 1110rpm-en forog a venti, de tegnak, 0 használat közben, semmi nem futott 4k-n forgott...
Néztem a ventillátor csatlakozóit, és ELVILEG minden érintkezi, még a kék kábel is ami ugye vezérli a hűtést.. -
Csabee.
nagyúr
válasz
atomchicken
üzenetére
Sikerült megoldani a problémát
köszi! 
-
Zefír
őstag
SOS!!!!!!
Szétszedtem a Mac minit, hogy kicsit kiporoljam, volt is benne por rendesen, viszont amikor kiakartam venni az alaplapot, a bekapcsoló gomb csatlakozója leszakadt a kábelről.....
A másik, hogy ILYENKOR MI AZ ISTEN VAN????

-
Kasza08
őstag
válasz
makaveli666
üzenetére
Ja, hát azt nem mondtad
Akkor ilyen kell. -
Tim82
félisten
válasz
makaveli666
üzenetére
Semmi.
-
Kasza08
őstag
válasz
makaveli666
üzenetére
-
Kasza08
őstag
válasz
makaveli666
üzenetére
HDMI/D-SUB/DVI - Mini DisplayPort. Van E-Bayen is, az enyém onnan van és teljesen jó, kb. 15OO Ft volt postával.
-
makaveli666
senior tag
Sziasztok. Gondolom már 100 an megkérdezték, de nem szeretnék félre nyúlni. Vettem egy asus vh228 monitort, és a 2011 macbook pro-mat szeretném rá kitenni. Milyen kábel kéne nekem ehhez, és csak az apple féle 8k-s kábelek a jók, vagy valahol be lehet szerezni olcsóbban is?
Előre is köszi a helpet. -
Ear001
addikt
válasz
suckall88
üzenetére
Én első körben jó alaposan kitisztítanám, utána pedig megnézném, mi az a program, ami ennyire terheli. Egy iStat szerű programmal láthatod a processzorterhelést, hőmérsékleteket, ventillátor állapotot, az segíthet a diagnosztizálásban. Volt hasonló gépem, de igazán csak akkor indult be igazán a hűtés, amikor a processzort csúcsra terhelte video editálás, giganagy képekkel pdf írás.
-
suckall88
tag
Sziasztok!
Kezdő Mac-es vagyok, egy Mac minim van.
Olyan problémám lenne, hogy hangos.. Méghozzá a ventillátor baromira forog benne.
Ez egy régebbi, 2006-os modell, 1.83 core duo, 2 Gb ram.
27" os monitort hajt, és gondolom nagyon terheli az Intel grafikus chip-et.
Hogyan lehetne szoftveresen kicsit lentebb tartani a fordulatot? Vagy akár hardveres megoldás is jó..
Böngészésnél is zavaró...képes felmenni 4000 rpm-ig.
Help please! köszönöm előre is -
Sziasztok, szerintetek mennyi az a reális ár amiért a következő gépet eladásra bocsáthatom?
Bontatlan gép, magyar billentyűzetes és 1 év gyári garancia van rá.
A gépre nincs szükségem, nem is szeretném kibontani. Tényleg a véleményetek érdekel, előre is köszönöm.15.4" LED kijelző
2.2GHz i7 Quad-core
4GB memória
AMD Radeon HD 6750M 512MB
500GB HDD
SDXC kártya olvasó
7 óra üzemidő
SuperDrive -
Zefír
őstag
Miért van az, hogy eddig tudtam AppStore-bol letölteni ingyenes appokat, most akartam 1-et venni, bementem a fizetési beállításokhoz, kiválasztottam h PayPal, de nem fogadta el, mert magyar a PayPal-om.. és azóta, FREE appokat se engedi...

Lejön ez az ablak
Belép és ott kikéne tölteni a fizetési adatokat, de nincs mivel kitölteni.. mivel magyar a PayPalom

-
pite4
tag
Urak! Volt már cmd+R restartos OSX úratelepítés, combo update 2X. Safari továbbra sem volt hajlandó müködni,sem a QuickTime Player.
Letöröltem mindent a machintos hd- ről, hogy majd újra rakom nulláról. Beállítom a wifit, elfogadom a feltételeket, elindul, de nem történik semmi
már vagy 3x nekifutottam. Most azt írja hogy kb 107 óra 25 perc( már több mint egy órája). Mac mini 2009, Lion. Ilyenkor mi a the endő?
10.7.3
-
Csabee.
nagyúr
válasz
atomchicken
üzenetére
Kipróbálom köszi!
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Van egy új iMac gépem, megjelent egy softver update, rámentem, frissítette, kérte hogy indítsuk újra a gépet, és azóta bekapcsolásból no bootable device-ot ír... mitől lehet ez? -
rii
nagyúr
kint vagy dashboardon
a DASH IT widget zöld-ON állapotban van
a kívánt Widgetet megfogod egérrel, ceruzával, (lenyomva tartod)
majd megnyomod az F4-et, ekkor a widget megarad, míg a dashboard eltűnikha nem megy, akkro egy kölcsön-egérrel megoldhatod.... de szerintem egy egérnek mindig kéne oton lennie a "bármi" nevezetű eshetőség bekövetkezésének valószínűsége miatt
-
rii
nagyúr
DASH IT widget-tel
... ha nem értettelek félre
telepítés után "ON" majd ráklikkelsz az adott widget-re a dashboard-on, közbe megnyomod az F12-t (vagy a dashboard bill.-t) és felhozza neked a rendes képernyőre. a többi alkalmazás közé -
Domxc
senior tag
Hogy lehet azt megoldani Mac-en, hogy a desktopra is tudjak widgetet tenni?

-
rii
nagyúr
sajnas az első tényleg iylen DBV-T vevő (Alcor HD-600S hátoldali (SCART) DVB-Tvevő+multimédia lejátszó (MPEG4/FullHD/HDMI)
ez az átalakító ... 20.000 :-/
9000-ért tök jó lett volna egyaz ebay-es meg nem tudom megbízható .. aszt hiszem nem lehet egyszálbél madzaggal elintézni, hogy a HDMI-ből kiszedjék a videojelet, vagy a SCART videojelét betolják a HDMI-be ... de remélem tévedek
-
Zefír
őstag
Szerintetek van értelme venni egy Apple TV-t, úgy, hogy egy mac minim van, és egy régebbi Grundig TV-re kötném rá, amin van RCA meg scart csatlakozó. Film nézésre gondoltam, még is kényelmesebb a tv-n nézni mint a 19" monitorom. ( igaz nem sokkal nagyobb a tv-sem )

szerk: találtam hdmi-scart átalakítót 9k.. szóval nem kérdeztem semmit...

-
tDr1v3r
veterán
válasz
david->off
üzenetére
Nyugodtan nyomhatod, nem kell backup.
-
Zefír
őstag
válasz
david->off
üzenetére
Semmit nem kell tenned, megveszed app-storebol, vagy a virágboltból.. rebootolsz, nyomod az ALT bill-t, kiválasztod a LION DVD-t, bebootolsz róla, és felrakod, az adataid, a jelszavaid minden a helyén marad. csak nem hópárducod, hanem egy veszedelmes oroszlánod lesz

-
david->off
tag
Üdvözlet mindenkinek! Inmáron 4 éve használom Macbook -om a "hópárduc" rendszerrel és most szeretném lecserélni az új "oroszlánra". Sosem telepítettem még Macre op. rendszert. Az lenne kérdésem, hogy mivel nincs particionálva a merevlemez ki kell írnom először az adataim (képek, dokumentumok, zenék, stb.) cd-re, dvd-re... vagy nyugodtan nyomathatom a telepítést nem bántja azokat és megmaradnak attól függetlenül hogy új rendszer lesz a gépen?
-
xedos
addikt
válasz
makaveli666
üzenetére
iMac-ed van? Ott van egy ilyen bug a WIN7-ben, hogy nem ismeri a VGA-t és belehal :-(
Olvass utána, fejből nem emlékszem mit kell leszedni... -
atomchicken
tag
válasz
marciart11
üzenetére
Szia!
Igen ott be van állítva!
Arra jöttem rá, hogy nem is az egér miatt kell fel, hanem egyszerűen elalszik, 1-et "lélegzik" az elalvást jelző gomb, majd a következő pillanatban felkel!
De ha az összes alkalmazást bezárom (jobb klikk--»kilépés), akkor teljesen normálisan működik, szóval csak akkor kel fel, ha megnyomok egy gombot! -
makaveli666
senior tag
válasz
marciart11
üzenetére
látom ez mostmár esélytelen, hogy mennyen. Viszont a disk utilityben meg nem tudom törölni a particiót, azt hogy fogom tudni így törölni?
-
makaveli666
senior tag
válasz
marciart11
üzenetére
a win még egyszer sem jött be... szóval nem tudtam semmit rátenni.
-
marciart11
aktív tag
válasz
makaveli666
üzenetére
A Boot Camp drivereit tetted a winre?
-
makaveli666
senior tag
válasz
marciart11
üzenetére
igen boot camp, és minden gond nélkül végigment. utolsó újraindításnál bejött a boot menü rányomom, hogy win, és csak újraindul a gép... és folyamatosan csak újraindul
-
marciart11
aktív tag
válasz
makaveli666
üzenetére
szia!
A win7 telepítése gond nélkül zajlott?
Illetve boot Campel telepítetted? -
marciart11
aktív tag
válasz
atomchicken
üzenetére
szia!
A bekapcsoló gombra való alvást!ébredést a system preferences/energiatakarékosság menüpontnál betudod beállítani!
Ha alszik a gép akkor csak kattintással vagy a bekapcsoló gombbal tudod feléleszteni! -
makaveli666
senior tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy felraktam ma egy win7 et bootnál nyomom az altot bejön a bootmenü, rányomom a winre és csak újraindítja a gépet... ezt csinálja folyaamat. Mi lehet a gond?
-
Tim82
félisten
-
Zefír
őstag
Miért csinálja ezt????

Nagyon idegesítő...

-
Phantomhive
aktív tag
válasz
atomchicken
üzenetére
egérmozdításra rendes sleepből elméletileg nem kell fel, csak ha még nem alszik a gép, de a képernyő már igen.
klikkelést nem tudom, h hogy lehet kivédeni.
de ha bluetoothos egér+bill van, akkor bluetooth beállításoknál ezt ki lehet kapcsolni azt hiszem. -
atomchicken
tag
Hogyan lehet beállítani, hogy csak akkor kelljen fel a Mini, ha megnyomom a bekapcsoló gombot? Mert most ha megmozdítom az egeret vagy bármelyik gombot megnyomom akkor felébred!
-
Zefír
őstag
Sráco, újra raktam a minit, Snow Leoval, de nem akar frissíteni. kiírja, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez. ilyenkor mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- ELADÓ Gamer Konfig
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), lehet inkább valami terminalban cseszekedés,de a lényeg, hogy a végén lett symlink létrehozásra lehetőség finderben. Az nem jó?

köszi! 
csak nem tudom, h a hdd vagy a hűtő.. de mostmár nem szedem szét megint 
most teljesen új 10.7.3 van rajta, eddig tökéletesen működik. 3év alatt ez volt az első hogy gondom volt a Mac-el. /OFF]

TigerCat