Hirdetés

Aktív témák

• Sianis

addikt

válasz escie #3796 üzenetére

HP-re rácáfolnék. Nem tudom, hogy van-e nemhivatalos támogatás, mindenesetre hivatalos nincs. És miért nincs? Mert szerződés van az MS-el. Nem tudom milyen dolgokat írtak alá, mindenesetre sugárzik a dologról, hogy nem ''igazán'' támogatott a nyílt forráskód. Nem tudom miért? Szégyellik azt mondani, hogy igen én támogatok egy olyan OS-t ami ingyenesen hozzáférhető, azért, mert azt látom, hogy a gépeim nem csak egy fizetős OS alatt való használatra kellenek, hanem igényt látok más közismert dolgok támogatására? Szerintetek, mennyiben nőne meg a Linuxozók száma, hogyha pl honlapokon is azt látná, hogy adott cég telepített Linux-val (is) árulja a terméjeit? Bizotsan többen nyúlnának az ''ingyenes'' dolog felé, hoiszen azt látnák, hogy igen ez egy neves cég, aki támogatja ezt a dolgot. És én miért fizessek 40-50 ezret azért, amit ingyen megkapok, és a gyártó segítséget nyújt a használathoz? Bizonyára robbanászszerűen nőne a felhasználók száma. Példa erre a családom. Mire kell nekik a gép? Internet, szótárazás, Sype, e-mail. Ez mind megy Linux alatt. Óckodtak a dolog elől. Én meg csakazértis rendszerbe állítottam otthon, és mit ad isten? Használják. Eleinte kelett egy kis segítség, de azóta semmi gond. Azt mondják, hogy másként néz ki, de semmi különbséget nem éreznek ők, az átlagos userek. Tehát ezek szerint egy ''kis'' odafigyelessel mindenki használhatna ingyenes OS-t, csak egy minimális utánnaolvasás kéne. Suliban is barátaimat kezdem áttéríteni Linuxra. Adok nekik linkeket, és ők is azt mondják, hogy igen ezt érdmes csinálni, mert nem ''illegális'' ahogy eddig volt.

Ha nagyobb igény lenne, nagyobb és nyíltabb support lenne. De egyenlőre állóháborúnak tűnik, hiszen egyik fél sem képes lépni. Átlaguserek azért, mert nem tudják hogyan, cégek, meg azért mert nem érzik az igényt.

Aktív témák