- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok!
rsync push-t szeretnék ssh-n keresztül, meghatározott porton át, a forrás egy Ubuntu szerver, a cél egy LibbreELEC-et futtató Raspberry. A gond az, hogy csak a pull megy, vagyis ha a Raspberryre bejelentkezve onnan fogadom az Ubunturól az adatokat, a másik irány (push) nem, azt írja, hogy nem található az rsync. Sejtem is, hogy miért: a LibreELEC alatt az rsync pluginként települ, és ott kiadva felismeri a parancsot, viszont scriptben már a teljes elérési utat kellene megadni, ahogyan itt is írják. A megoldás valami olyasmi lehet, ahol a szintaxisban valahol meg van adva a célállomás rsync teljes elérési útja, ezt viszont nem tudom hogyan kellene megadni.
rsync -v -e "ssh -pxxxx" ~/dir1 username@remote_host:destination_directory
Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megnéztem, a grub.cfg-ben a vmlinuz és az initrd fájlok nevei egyeznek azzal, amik a /boot alatt vannak. Annyi eltérést fedeztem eddig fel mindössze, hogy az általam fordított vmlinuz fájlok application/octet-stream helyett application/x-ms-dos-executable típusúak. Nem tudom, ez számít-e.
bambano: hmm.
-
Ok, átnéztem mindent újra, és tényleg én szúrtam el.
Ezúttal minden kliens host-only hálózatot kapott, az ubi szerver még natot is. Nézem, Win7 megint tudja pingelni, ubi viszont nem... Na, mondom megint nem jó. Kipróbáltam ubuntu desktoppal is. Ping oda-vissza ok, Win7 -et nem tudja pingelni az se. Akkor az ubuntuk rendben vannak, host-only dhcp megy szépen. A win7 kapott netet valamelyik nap, mikor a Win2012-vel tesztelgettem, és persze egyből frissített, visszakapcsolta a tűzfalát, pingelést letiltotta... Ennyi. Most már mindent tesztelek több klienssel is.
Kérdésem biztos lesz még, nekiugrok a routingnak, hogy az ubuntu szerveren keresztül legyen net a belső hálón is. -
Siriusb
veterán
Huh, rdiff-et már el is feledtem, hogy létezik.
Köszi, kipróbálom a javasoltakat, úgy nézem, végülis mindkettő tudja, amit kell, így első nekifutásra nem láttam át, egy konkrét fájl változatait hogy tudom kilistázni velük, de majd kiderül.
Mindkettő elegánsabb megoldás, mint az enyém. -
Siriusb
veterán
Hátha valakinek van jobb ötlete a megvalósításra: a héten kitaláltam, hogy egy könyvtárról automatikusan napi szinten készítek "incremental backup"-ot tar-ral. A lényegi rész:
tar -cJvvg $UTVONAL/$SNAR -f $UTVONAL/$TAR -C /mnt/blabla konyvtar &>>$UTVONAL/$NEV.log
A cél az, hogy könnyen vissza tudjam keresni, mikor változott egy fájl és megtekinteni a korábbi verziókat, amit a log-ból könnyen ki is tudok nyerni. Ami piszkálja a csőröm, hogy akkor is létrejön egy tömörített állomány, ha nem volt változás, s eme állomány csak a könyvtárstruktúrát tartalmazza. Van valami olyan kapcsoló, amivel ezt az üresjáratot el tudom kerülni? Vagy jobb megoldás?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Inkább óda a bitistenhez lesz ebből.
A patchelt forrás se adott bootolható végeredményt, ráadásul szerintem azért, mert már a kernel konfigurátor is azt mondja, hogy 4.20 RC6 kernelt konfigurál, hiába van szó a 4.19.6 vagy 4.19.9 forrásról. Amit a make install feltesz, annak 4.20... lesz a neve és a grub a ramdisk betöltésekor elhal, hogy nem talál ilyet.
Most szedem le a 4.20 RC6 forrását és lefordítom azt. Hátha azzal már jó lesz. Ilyennel még nem találkoztam, hogy a kernel konfigurátora ne lenne összhangban a forrással.
-
Itt a 2. válaszban felvázolt megoldás mennyire lehet hatékony port scan ellen?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, a tabletes sztori, amit itt beszéltünk: https://prohardver.hu/tema/a_nagy_linux_topic/hsz_27476-27487.html
Azóta írtam a kódban talált Inteles email címre ezzel a problémával, onnan hamar kaptam választ és be is cczte az egyik kollégáját is, így most az Intel két fejlesztőmérnökével levelezek. Tőlük jött a tipp, hogy hogyan kellene megcsinálni egy quirk-et erre. Ismerik a jelenséget, a Lenovo tabletjeinél szintén ezt kell alkalmazni.
Most megírtam a módosításokat, csak le kell fordítani és tesztelni. Ott még nem tartok, hogy mindezt távoli gépről csináljam (pedig itt van a 12 szálas Ryzen a gépben), így a tableten húztam fel a build környezetet.Még hátra van, hogy a realtekkel is levelezzek, mert egy érdekes kérdés, hogy miért működik Windows alatt a hangcsip, ha egyszer nem az, aminek mondja őt az acpi. Az Inteles srácok arra gondolnak, hogy valószínüleg regiszter szinten (?nagyjából?) egyforma a két csip, ezért megy...
drup:
Azt a hibát követtem el, hogy letöltöttem a forrást a git repóból, de nem követtem az utasításokat, mi szerint az alatta linkelt 5 patch-et sorban egymás után fel kell tenni, mielőtt lefordítom a kódot. -
drup
junior tag
válasz
CPT.Pirk #27577 üzenetére
Webes gyorskereses szerint nekem ugy tunik, hogy ezt a hibat 2012-ben jelentettek eloszor itt:
2012 Oct
es azota sincs megoldas, 2018 februarba mar sokan kerdeztek, de nincsenek valaszok:
Ubuntu 17Nem vagy otthon angolban, de nekem ugy tunik, eszerint a hibajelentes szerint Ubuntu 18 a megoldas nvidia teren volt.
-
sonar
addikt
válasz
Victoryus #27576 üzenetére
Nézd nem tudom mit csináltál pontosan, az általad linkelt tutoriál is jó, de a képek szerint nem azt csináltad.
gw meg csak azonos subnetben lehet.
tracert/traceroute, mtr programokkal meg tudod nézni, hogy merre is mennek a csomagok.
És mélyedj el a hálózati alapokban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi lehet a gond, ha a grub után rögtön ezzel elszáll a boot?
error: couldn't find suitable memory target.
Ez egy Linux Mint, amire kézzel telepítettem a 4.19.9 kernelt, amivel megy is gond nélkül.
A kernel innen van: https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.19.9/Mivel egy kernel driver javítást szeretnék kipróbálni, így leszedtem ugyaninnen a kernel forrását:
git clone git://git.launchpad.net/~ubuntu-kernel-test/ubuntu/+source/linux/+git/mainline-crack v4.19.9
Aztán a /boot alól kimásoltam az ehhez a kernelhez tartozó .config fájlt, amit bemásoltam a kernel mappájába. Aztán
make menuconfig
-al betöltöttem a konfig fájlt és csak annyi konfigot módosítottam, hogy adja hozzá a teszt2 nevet a kernel név sztringjéhez.
Megcsináltam a .c fájl módosítást, majd lefordítottam és telepítettem az egészet így:make
sudo make modules_install
sudo make installEz után látszólag minden rendben megtörtént, a teszt2-es kernelt hozzáadta a grub a listához de mégsem működik, azt a hibát kapom amit fent láttok. Google nem segített kinyomozni mi lehet a gond.
Egy újabb sudo update-grub se változtatott semmin.
-
Ha azon belüli gatewayt adok meg, akkor meg nem lát ki a netre. Kipróbáltam már elég sok variációt. Miért keveri össze a 2 hálókártya adatait egyáltalán? Nem értem miért nem tud pingelni más gépet. Win7 átjáró nélkül is tud pingelni gyakorlatilag.
Nézem tutorialokat, de majdnem mind egy kártyával mutatja be, meg elhadarja az egészet, meg ők se értik mit csinálnak nekem az jött le belőle.
Ha eltekintünk a virtual boxtól akkor is tudni kéne pingelnie egymást 2 ubuntunak. -
Windows szerveren a külső kártya átjárója volt a belsőé is. Akkor itt mi legyen, hogy működjön?
-
drup
junior tag
Ha mar vegre szabadon irhatok, nyitok egy uj tipusu problema megoldasra.
Ketfele Drupalt kellene telepiteni linuxra ugy, hogy ne lassak egymast es ne frissuljenek, ertelemszeruen egszerre csak az egyik mukodhet.
A lenyeg az, hogy az egiknek PHP 5.6 a masiknak PHP 7.2 allatt kell mennie.Win-en ez XAMPP reven megoldhato localhostos megoldassal, biztonsag kedveert akar webkapcsolat kiiktatasaval a tesztek idejere.
Linuxra mi a megoldas?
Drupalos forumon kerdeztem, de nem is ertettek a kerdest. -
Egy kis segítséget kérnék. Adott egy VirtualBox-os Ubuntu 18.04.1 Server. Kettő db hálókártyát adtam neki, van egy nat és egy belső. Az lenne a cél, hogy a belső hálókártyán is legyen net, osszon dhcp-t.
Ez alapján a tutorial alapján próbáltam.
Valami még nem jó, mert a szerver az kilát a netre továbbra is, de a kliens(win7) nem. A dhcp beállításokat megkapja. A kliens tudja pingelni az Ubuntu szervert, de az Ubuntu nem tudja a klienst. -
Nem lenne gond, ha a stílusodat finomítanád. Veled sem beszélt úgy senki, mint ha tanyán disznókat hajtanál.....
Sajnos Linux esetén a hibaelhárításhoz pontosan kell fogalmazni, ha ezt te észjátszásnak érzed, az elég komoly probléma.
Olvass majd utána, mi a rendszerbetöltő és az indító menü között a különbség.
-
Sziasztok,
Írtam egy pici kis python progit, amit nem akartam crontab-ba írni, így egy végtelen ciklusba fut.
Indítani az rc.local-al indul igy:/root/scripts/check.py &
Szépen működik is a progi, de 3-4 naponta valamiért leáll. Van erre valami log hogy a rendszer lövi-e le olykor vagy mit történhet? -
drup
junior tag
válasz
ubyegon2 #27562 üzenetére
Tudja a fene, mirol beszelsz, nekem azt mondtak, az indulo menut a linuxban grub-nak hivjak.
Egyertelmuen irtam, aki tud olvasni, megerti, aki meg csak jatssza az eszet, az ilyeneket valaszol, mint te.
Na, megyek aludni, ha vegre valaki valaszol, megkoszonom, ha nem, legalabb ne baszakodjatok bvelem, eleg bajom van az unnepek elott.
-
Kezdoben kerdeztem par naja, de nincs valasz.
Nem kérdeztél ilyet a Kezdőben! A GRUB sorrenddel volt valami érthetetlen gondod, de válaszoltak is, hogy ezt még inkább hagynod kéne. Alapvetően annyira nehezen megfejthető néhány kérdésed a Kezdőben, nem lenne rossz pontosabban kérdezni, akkor lesz válasz is!
Ha most sem az Inditómenü-ről van szó, hanem a GRUB sorrendről.....igen jószándékkal mondom, a GRUB-ot még egy darabig nem akarod szerkesztgetni. Most még azt gyakorold, hogy mások számára is megfejthető legyen a kérdésed.
-
drup
junior tag
Tudna segiteni valaki, hogy linux mint altal letrehozott indulo menuben hogyan tudom megvaltoztatni a listaelemek sorrendjet?
Kezdoben kerdeztem par naja, de nincs valasz. -
válasz
Jim Tonic #27555 üzenetére
De, sajnos quasi a Kezdőbe küldték az unatkozó kollégát.....
(#27554) s1999xx
Ilyennel szakmai topikban nem szórakozunk, a kezdők egyébként valóban kipróbálnak sok Kezdő topikban megjelenő parancsot, ezért nem ők a félkegyelműek szerintem, hanem aki oda beírja. Volt már persze ilyen az ottani perzekútorságom idején. Megfelelő jutalmazás nem maradt el.
Amit innen/onnan kimásolnak, az úgy néz ki, ahogy a második sorban látod.
: ( ->
: ( -> :(
-
válasz
ubyegon2 #27541 üzenetére
> Ez aztán valódi érv volt!
Ott volt a link. A lenyeg az, hogy a felhasznalonak az kell, hogy a program ne torjon meg update-ek eseten veletlenszeruen, es az valami csucsidiotasag, hogy pl. a glibc-ben breaking ABI change-ek vannak idonkent. Ugyanis ha a fejleszto nem dolgozik folyamatosan a programon, akkor az egy ido utan nem lesz futtathato.
-
válasz
sh4d0w #27540 üzenetére
Nem éppen ezen a szinten volt eddig a kérdés.
Én laikus módon azt kérdeztem, minek áttérni az UTM-84 rendszerre, amikor a mezei harcos még az autótérképet sem tudja használni, de akkor már használja azt, ha van. Te erre azt mondod, hogy ez azért jó, mert egy trilaterális hadgyakorlat vezetőjeként arra van szükséged a műveleti területek áttekintéséhez. (próbáltam konyhanyelven említeni, hogy üljön a hasonlat)
(#27535) emvy
Nincs link. Egy disztró Szoftverközpontja írta ezeket az értékeket, de ha nem hiszed, vedd úgy, hogy én találtam ki. A screenshotot nem hozom át ide a Kezdő topikból.
Kerdezd meg Linus Torvalds-ot, o el fogja magyarazni
Ez aztán valódi érv volt!
-
válasz
ubyegon2 #27530 üzenetére
Pl azért jó, mert nem kell külön telepítenem apacsot, sql-t, php-t, nextcloudot és mindegyiket külön felkonfigurálni, hanem felrakom a nextcloud snapet és megadom az ottani admin jelszavát és minden azonnal rendelkezésre áll, effektíve használhatom, ahelyett, hogy órákat töltenék el velük, mire mindent beállítok.
-
bambano
titán
"Vagyis ha már felraktál egy flatpakos csomagot a következő már nem fog akkora helyet foglalni, azt azért írja ki neked mert eddig egyet sem raktál fel.": magyarul ha felraktam egy debianos alaprendszert, többek között abban a hitben, hogy a debianosok tudtak eddig egyedül csomagkezelőt írni, azt barmoljam szét egy redhatos flatpackbe csomagolt csomaggal, mert a fejlesztő elvtársak nem értenek ahhoz, amit csinálnak?
például majd jön egy cve, hogy x csomagban bug van, jön rá a debianos javítás, ami a flatpackes csomagot lyukasan hagyja, mert nincs hozzá köze?
nem akarok szaktopicban flamelni, de aki ezt az ökörséget kitalálta, annak még a harmadik szomszédja is idióta. ez tipikusan az az eset, amikor túlmozgásosak a programozók, és akkor is programoznak, amikor nem kellene.
konklúzió: nálam nem lesz fent idegen csomagkezelő. ha nincs meg a disztribúció saját formátumában, akkor vagy lefordítom magamnak kézzel, vagy nem használom.
Linus meg deklaráltan felhasználó, nem üzemeltető szintű user.
-
Talán azt szeretnéd hogy Ubuntun a Chrome böngésző legyen, Fedorán meg kávéfőző? Ezzel komolyan nem értem mi bajod.
Itt adtam fel.
Ha valaki eddig nem tudott mondjuk ugyanúgy használni egy böngészőt Fedorán, Ubuntun, Debianon vagy Arch-on eddig, az írjon legyen oly kedvetlen!
A csomagkezelési ismeret logikád is hibás.
Biztosan így van, de ha szerinted a Synaptic meg ezek a valamik ugyanolyanok....... az én hibás logikámmal nézve pont teljesen nem olyanok, bár ha tudod használni Arch-on a synapticot, jó neked.
A runtime-ok foglalnak el több száz MB-ot.
Mi a fenéért rakna fel bárki is több GB-os runtime-okat, ha már egyszer felrakott egy több gigás desktop disztrót, aminek megvan a saját csomagkezelő rendszere GUI-val és CLI-vel is használhatóan. Legyen egy 5. és 6. csomagfelrakó alkalmazás is?
Továbbra is értelmetlennek tartom, persze nem fogod úgysem érteni, mert szerinted eddig nem lehetett ugyanazt az alapprogramot használni minden ismertebb disztrón. Utóbbi 5 év legérdekesebb megjegyzése ez szerintem tőled(#27532) ubyegon2
Itt valamiért plip került a snap szó helyére......
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #27530 üzenetére
A programok nem akkorák. Ezeknek kell a runtime mivel nem a simán telepített cuccokat használják. Steam pl 12 MB, Discord 35MB, stb. A runtime-ok foglalnak el több száz MB-ot.
Vagyis ha már felraktál egy flatpakos csomagot a következő már nem fog akkora helyet foglalni, azt azért írja ki neked mert eddig egyet sem raktál fel.
Azt nem értem mit nem értesz azon hogy miért jó az hogy minden rendszeren ugyanazt tudod felrakni. Talán azt szeretnéd hogy Ubuntun a Chrome böngésző legyen, Fedorán meg kávéfőző? Ezzel komolyan nem értem mi bajod.
Fejlesztőknek sokkal könnyebb, a felhasználóknál meg azért jó mert tuti hogy minden rendszeren ugyanúgy működik.
A csomagkezelési ismeret logikád is hibás. Ez is pont ugyanúgy működik mint például az apt, semmi különbség nincs. Mindkettőhöz ugyanúgy van GUI. Te is azt használod legjobb ismereteim szerint (synaptic). Szóval mi a gondod?
-
Mi van a kezdő nokedlikkal? Már rég elfelejtetted a kezdeteid úgy látom
Az még messze van, de a flatpak és snap-pal nem az a baj, hogy GUI van hozzá, hanem az, hogy ami települ 31MB normál esetben, a flatpak-nál az 850MB - telepítve meg 2,5GB !!!! Ez a bajom ezzel a haszontalan idétlenséggel!
Miért jó az nekem, hogy Ubuntun is ugyanazt tudom felrakni, amit Fedorán is!? Hát most akkor vagy ezt használom vagy azt!?
Nem?
De!Másrészt a kezdő nokedlik így aztán tényleg még a minimális csomagkezelést sem fogják megismerni, ráadásul fogalmuk nem lesz, miért van ez a rengeteg csomagtelepítési mód és miért 2,5giga egy egyszerű vacak program helyfoglalása! Én kezdő nokedli vagyok, de ettől a plafonon vagyok, ha meglátom, hogy flatpak vagy snap!
-
drup
junior tag
válasz
ubyegon2 #27514 üzenetére
bocs, ez kimaradt:
A csomagtelepítés különböző módszerei kifejezetten Kezdő téma egyébként.Igen, csak tudnam, hova mentettem a jegyzeteimet par hete.:-(
Egy mentoovre lenne szuksegem:
grub-bal keszitett menuben hogyan lehet megvaltoztatni a sorrendet?
Valamiert a memtest-et tette be a masodik sorba, jo lenne lerakatni az utolsoba, szerencsere eleg ritkan van ra szukseg. -
drup
junior tag
Hopp, mi lett Victorral?
Kivegeztek? -
togvau
senior tag
Na meglett a furcsaság megoldása, ami elég fura: lelőni az openvpn@server servicet.
Ez után minden működik, a gép elnevezés alapján elérése is sambán
-
togvau
senior tag
Ez is egy érdekes dolog: minidlna a fut a kis szerveren, eddig működött, semmi gond nem volt.
Most már viszont csak vpn-en keresztül látszik a szerver pl telefonon. Ha lelövöm a vpn kapcsolatot, tehát vpn nélkül vagyok ugyan azon a hálón, akkor viszont nem látszik a DLNA szerver.
Ez hogy?Valami köze lehet az openvp szerver telepítéshez?
-
Egyre több csomaghoz készül az un. Appimage verzió is, ami tök Windowsos megoldás, nem beszélve a sokak által supernek tartott univerzális Flatpak és Snap megoldásokról......
Lassan lesz olyan disztró, aminél nem is lehet hagyományos módon csomagkezelőt használni konzolosan.
(Endless OS már szinte ilyen)Most látom, már laucher is van az Appimage-hoz....., hogy desktop inditóikont se kelljen csinálni a hagyományos cli-s módon.
-
drup
junior tag
válasz
ubyegon2 #27514 üzenetére
Hat, en meg ott tartok, hogy elinditom a terminalt es amit az megtalal, az van.
Ez a ,egoldas pedig olyan "wingyozos" variacionak tunik, hogy "csak toltsd ne es ne foglalkozz a kockazattal, hogy virusos vagy buheralt, csak hasznald.
Jobb szeretnem valami ellenorzott csatornaba beterelve maradni a "hagyomanyos" sudo-s telepitesnel. -
Ott azt mondták, hogy kezdőként nem ajánlatos ezt a változatot telepíteni adott programból, ha van tárolóban ill. 'hivatalos' PPA-ban is. 😉
(egyébként amiről ott konkrétan szó esett, kicsit rendhagyó fájl, az általad használt disztróban csak át kell húzni a /home mappába és ott telepítés nélkül működik)A csomagtelepítés különböző módszerei kifejezetten Kezdő téma egyébként.
-
drup
junior tag
A linux kezdon kiderult, hogy nem kezdo tema, igy itt kerdezem:
Eddig tudtommal telepito csomag vagy gzip, vagy tar tomoritessel volt becsomagolva.
Most megjelent egy tar.xy csomagolasu telepito, ezt hogyan kell telepiteni? -
togvau
senior tag
hello
nyomtam egy frissítést (apt-get upgrade), ahogy szoktam néha. Minden rendben, kivéve a sambát, mert nem lehet kapcsolódni a gép megosztásához vinfosról, meg androidról sem, connection refused.
sudo service smbd status
● smbd.service - LSB: start Samba SMB/CIFS daemon (smbd)
Loaded: loaded (/etc/init.d/smbd)
Active: active (exited) since Sun 2018-12-09 16:07:31 CET; 2min 39s ago
Process: 2120 ExecStart=/etc/init.d/smbd start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Dec 09 16:07:31 cubieboard2 systemd[1]: Started LSB: start Samba SMB/CIFS daemon (smbd).
Dec 09 16:07:31 cubieboard2 smbd[2120]: Starting SMB/CIFS daemon: smbd.netstat -tulpn-nál nincs smbd process a figyelők közt, csak nmbd.
Aztán az smb.conf-ban kikommenteltem ezt a sort: interfaces = eth0 192.168.0.0/24 fe80::/16
és megy, bár csak ip cím alapján lehet csatlakozni, gépnév alapján nem, és most már a státuszban is running-ban marad.
Semmi nem változott a hálózati konfigurációban, van eth0, csak egy openvp-n lett telepítve, egy új tun0 interfésszel, és iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.8.0.0/24 -o eth0 -j MASQUERADE -el, de ezek már napokal ezelőtt megvoltak, és akkor még nem volt gond a sambával.
Miért van ez? Én azt szeretném, hogy csan LAN-ban figyeljen a samba.
-
-
drup
junior tag
válasz
sh4d0w #27505 üzenetére
Hogyan kell donteni, hogy mikor melyiket, illetve azon belul melyik verziot kell telepiteni,
hogyan lehet kulonbozo verziokat hasznalni, hogy mindig csak az egyik legyen aktiv.
(Korabban ugy tudtam, hogy a xampp win, lamp linux, de olyan leirast is talaltam, amelyik szerint xampp is van linuxon.) -
A helyes megoldást - mire?
-
drup
junior tag
XAMPP vagy LAMP teren van valakinek gyakorlata?
Most allnek neki megismerni a helyes megoldast. -
Victor Súgó
tag
válasz
Fecogame #27502 üzenetére
https://www.howtoforge.com/setenvif_apache2
Ez nem segít? -
Apache-t hogyan tudom rávenni, hogy mindent logoljon az access.log fájlba, kivétel a 200-as kóddal rendelkező kéréseket?
Kis látogatottságnál is elképesztő mennyiségű logot generál, ezt szeretném redukálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Posta, csomagküldés
- BestBuy ruhás topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest