Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi lehet a gond, ha a grub után rögtön ezzel elszáll a boot?
error: couldn't find suitable memory target.Ez egy Linux Mint, amire kézzel telepítettem a 4.19.9 kernelt, amivel megy is gond nélkül.
A kernel innen van: https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.19.9/Mivel egy kernel driver javítást szeretnék kipróbálni, így leszedtem ugyaninnen a kernel forrását:
git clone git://git.launchpad.net/~ubuntu-kernel-test/ubuntu/+source/linux/+git/mainline-crack v4.19.9Aztán a /boot alól kimásoltam az ehhez a kernelhez tartozó .config fájlt, amit bemásoltam a kernel mappájába. Aztán
make menuconfig-al betöltöttem a konfig fájlt és csak annyi konfigot módosítottam, hogy adja hozzá a teszt2 nevet a kernel név sztringjéhez.
Megcsináltam a .c fájl módosítást, majd lefordítottam és telepítettem az egészet így:make
sudo make modules_install
sudo make installEz után látszólag minden rendben megtörtént, a teszt2-es kernelt hozzáadta a grub a listához de mégsem működik, azt a hibát kapom amit fent láttok. Google nem segített kinyomozni mi lehet a gond.
Egy újabb sudo update-grub se változtatott semmin.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő