- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- hcl: MS Office365 Linuxon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
-
VladimirR
nagyúr
hi
tudtok ajanlani valkamilyen programot (ha lehet, olyat, amihez van debian csomag), amivel normalisan be tudom loni a monitort (felbontas, frissites)?
dpkg-reconfigure xserver-xorg generic monitor-nak ismeri fel, s kezzel kell beirogatnom a frissitesi ertekeket, de az csak arra jo, hogy a fole/ala nem viszi - nekem meg igy hirtelen jol jonne valami, amivel allitani tudom az aktualis ertekeket, talan ugy nem fog kifolyni a szemem
segitsegeteket elore is koszonom
p.s.: jah, meg tudtok valamit, amivel tisztessegesen (process-enkent, grafikusan, history-val) tudom figyelni a processzor es/vagy memoriahasznalatot?
windoze alatt processexplorer-t hasznalok (Bovebben: [link]), valami hasonlonak orulnek igaza (ha letezik) -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
- teljesen kezdő vagyok linuxba (kb egyszer telepítettem eggyet és kész), a kérdésem, hogy melyik használjam. Meg szeretném tanulni.
- olyan linuxos tűzfalra lenne szükségem amibe lehet sávszélességet is korlátozni ip-re.
Köszi előre is a válszokat.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Most 256Mb, de 1gigás lesz benn.
Nagyon gyenge vagyok ezen a téren, vajon meg tudnám oldani a debian telepítését?
Sikerült felraknom a Puppy linuxot. Elég könnyű volt, Live cd-n van egy ilyen opció, hogy cf-rendszer készítése. Pár másodperc, és már ment is. Csak egy gondom van. Ez nem telepített, hanem live ként viselkedik, minden beállítást elfelejt. Lehet vmi ulyan megodás, hogy felülírja az adatokat a kártyán néha? -
GD
őstag
olyan tünetre bukkantom mplayer ügyben hogy:
hozzáadtam kb 20-30 kis videót a lejátszási listához, elkezdtem nézni, az első után a hang kicsit lemaradt az eseményekhez, innetől kezdve az egész csúszott
egyenként játszva nem volt ilyen... ez vmi bug?
vegyesen volt benne avi, mpg, wmv, stb -
Bero
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem a következő lenne:
Hogy tudok CF kártyára linuxot telepíteni, hogy erről bootoljon a gép?
Mivel elég gyenge vasról van szó, vmi kis op.rendszer kéne, aminek van vmi grafikus felülete.
Egy ismerős azt tanácsolta, hogy másoljak fel egy live cd tartalmát, de ez nem működik persze.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Bero -
akasp
senior tag
na, most meg ez a problemo:
3 particio, 1:xp 2,3: ubuntu, egyik a swap, ha ez a pontos neve
na. a dolog ugy kezdődött,hogy a winfos bekrepált. format a windows particio, ujrarakás. most meg az a bajom, hogy eddig grub volt, mostmeg semmilyen fomában nem tom elérni azt, hogy az ubuntu bootoljon be. mindig automatikusan az xp bootol be és nincs semmilyen választási lehetőség.
muszály az ubuntu-t is újrarakni, hogy legyen vmi grubféle cuccos? -
s5vi
tag
Mandriva2007: XGL tökéletesen megy. A gyári telepítést egy kicsit vakarni kellett.
Megpróbáltam összeszedni egykét hasznos trükköt, remélem hasznát veszitek.
ide tettem: http://www.el-co.hu/smf
[link]
[Szerkesztve] -
dom1n0
őstag
Sziasztok, keresek egy emberkét aki feltelepítene , beállítana , egy linuxot+hozzá egy glftpd-t+1-2 scriptet.
Természetesen NEM ingyen gondoltam, dobj privit , vagy hívj fel és megbeszéljük a részleteket!
Üdv Dom1n0
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
nem
barmilyen filekezeloben (pl.: mc) menj a /boot/grub mappaba es kedvenc szovegszerkesztoddel (pl.: mc-ben f4) nyitsd meg szerkesztesre a menu.lst file-t
ebben vannak azok az informaciok, amiket a grub mutogat boot soran, illetve van benne egy olyan sor, hogy
default=0 (a 0 helyen allhat mas szam is)
ezt a sort kell atirnod annak megfeleloen, hogy hanyadik menupont-ot szeretned alapertelmezettnek
ha neked ugy nez ki a grub-ban a menu, hogy
ubuntu linux, kernel x.x.x.x
ubuntu linux, kernel x.x.x.x (recovery)
windoze xp
memtest
akkor
default=2
kell, hogy szerepeljen a menu.lst-ben ahhoz, hogy a windoze legyen az alapertelmezett
szukseg eseten atirhatod a
timeout = 5 (az 5 helyen allhat mas szam is)
sort is
ezzel azt az idot tudod valtoztatni, amennyit a grub var (masodpercben) az alapertelmezett rendszer inditasara, ha nem avatkozol kozbe (nem nyulsz a bllentyuzethez) -
GERI_lgfx
csendes tag
Üdv, nekem az XGL és a hardveres opengl gyorsítás összeházasításával kapcsolatban lenne egy óriási gondom.
SuSE 10.1, fglrx (2006 júniusi) (9800PRO)
Hogyha egy hardveres OpenGL-es gyorsítást használó program elindul, akkor konzolban kiír valami warningot hogy a DRI nem található a 0:0:1 eszközön.
Ezt követően a program csak ablakos üzemmódban hajlandó futni, az OpenGL verziószáma 2.0 helyett csak 1.2, és a renderelés sebessége sem az igazi.
Tud valaki valami használható info-t a DRI XGL alatti működtedhetőségével kapcsolatban? -
VladimirR
nagyúr
válasz
Jester01 #2275 üzenetére
jumpert most meg nem tudom attenni, epp dolgozik a gep, viszont az isapnp=0 kapcsolo annyit ert el, hogy a kimenet kibovul egy sorral az elejen
pnp: device 01:01.00 activated
pnp: device 01:01.03 activated
cmi8330: (ad1848) device busy?
pnp: device 01:01.00 disabled
pnp: device 01:01.03 disabled
cmi8330 not found or device busy
fatal: error insertinf snd_cmi8330 (/lib/modules/2.6.27-2-468/kernel/sound/isa/snd-cmi8330.ko): no such device
fatal: error running install command for snd_cmi8330
ha befejezte, akkor pakolok jumper-t is
az az isapnpdump az mi lenne? -
VladimirR
nagyúr
válasz
Jester01 #2272 üzenetére
probaltam igy is, (azaz wssirq=9-cel, mert ilyenbe futottam bele a guglin, de a tobbi stimmel), viszont erre a kovetkezot mondta:
cmi8330/c3d (ad1848) pnp manual resources are invalid, using auto config
pnp: device 01:01.00 activated.
cmi8330/c3d (sb16) pnp manual resources are invalid, using auto config
pnp: unable to assign resources to device 01:01.03
cmi8330/c3d (sb16) pnp configure failore
cmi8330: pnp detection failure
pnp: device 01:01:00 disabled
fatal: error insertinf snd_cmi8330 (/lib/modules/2.6.27-2-468/kernel/sound/isa/snd-cmi8330.ko): no such device
szorakozgattam vele, hogy nem rakok ki minden parametert, igy eljutottam oda, hogy
modprobe snd-cmi8330 sbport=0x220 sbirq=5 sbdma8=1 sbdma16=5 wssport=0x530 wssirq=6 wssdma=0
eseten azt mondja, hogy
pnp: device 01:01.00 activated
pnp: device 01:01.03 activated
cmi8330: (ad1848) device busy?
pnp: device 01:01.00 disabled
pnp: device 01:01.03 disabled
p.s.: -a nelkul csinaltam, azzal mintha a tobbit is modulnak hinne, s nem parameternek
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Jester01 #2268 üzenetére
na, vegre sikerult uhgy leforditani a kernelt, hogy mukodik is (bar egy kimerito leiras linkjet tovabbra is szivesen vennem, ha letezik egyaltalan ilyen)
masik problemam:
van egy c-media cmi8330-as hangkartyam (isa-s) es ezt akarom eletre kelteni, viszont nem akarja az igazsagot
alsaconf megtalalja, csak utana hibak sorozaatt irja ki:
running update-modules...
loading driver...
setting default volumes...
amixer: mixer attached default error: no such device
saving the mixer setup user for this in /var/lib/alsa/asound.state.
/usr/sbin/alsactl: save_state:1254: no soundcard found...
modprobe is hibat dobal (nagyjabol ugyanazt):
mi lehet a baja?
a pnp: unable to assign resources to device 01:01.03 sor azt jelenti esetleg, hogy nem tudja neki odaadni azt az irq-t dma-t, akarmit, amit ker? ha igen, akkor ezzel mit tudok kezdeni?
valaszaitokat elore is koszonom -
zsoi
senior tag
2249-re vlki?
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
VladimirR #2267 üzenetére
Nem kell ám mindig make clean, ha kihagysz valamit akkor legközelebb a make ügyesen csak azt fordítja újra amit kell. Van egy pár dolog ami alapvetõen befolyásolja a rendszert (SMP, preempt, ...) ha ezeket nem bántod akkor illene pikk-pakk fordulnia a javított változatnak.
Épkézláb rendszerhez nem árt (a menuconfig sorrendjében):
* a proci típusát megfelelõen beállítani
* swap
* sys v ipc
* sysctl
* modultámogatás
* mtrr
* power management
* pci/pci-e/isa igény szerint
* ELF binárisok támogatása
* networking
* unix domain sockets <- ez itt kérem nagyon fontos, mert alamuszin elbújik
* tcp/ip
* root fs eléréséhez szükséges cuccok (ezt csak te tudod mik)
* network device support
* PS2 billencs
* vga text konzol + mode selection support
* root fs
* /proc fs
* Virtual memory file system
* magic sysrq
Ha ezek megvannak az összes többit már a modulok állítgatásával megcsinálhatod. -
VladimirR
nagyúr
válasz
ngabor2 #2266 üzenetére
mi az, hogy akarok? mar fordul is
a gond az, hogy a kernelforditasi hatasfokom megkozelitoleg 85-90 %-os, ami azt jelenti, hogy 20-bol 3-szor tud boot-olni a rendszer
az, hogy egyszer eljatszik vele 10-12 orat meg nem veszes, de az mar inkabb, hogy ha 7-szer kell ujraforditanom, mert valamit mindig elrontok
p.s.: mi az, hogy ''SMB connection re-established (-5)''
pontosabban sejtem, hogy mi ez, de miert szakad meg es hogyan kuszobolheto ez ki?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
huh, azt nem ismerem... majd adok valami ismertebbet, azzal érdemesebb kezdeni. live-ként piszok lassú, de telepítve nagyon tud.
Vlad: egy akkora gépen akarsz te 2.6-ot fordítani? biztos vagy te ebben?
ha megjavul az msn, akkor végigmegyünk rajta, és kiokoskodunk valamit. -
akasp
senior tag
huu. ezt asee tom, hogy hova irjam.. na mind1
szal van egy xp-m meg egy ubuntum a gépezeten.
amikor bootol, akkor a grub jön be és legelsőként az ubuntut kínálja fel, legalsóként meg az xp-t. hogy lehet alapértelmezettként beállítani az xp-t, hogy amikor indítom a gépet, akkor ne az ubuntut bootolja be hanem az xp-t.
kössz -
VladimirR
nagyúr
válasz
ngabor2 #2251 üzenetére
''ami hardvered van, ahoz le kell fordítani, ami nincs, és nem is lesz, azt nem.''
igen, lehet, hogy nagyvonalakban igy van, de ha jol tudom, akkor pl scsi nelkul nem tudok pendrive-opt mountolni (mondjuk egyebkent sem akart sikerulni, de az mas tema)
azt meg, hogy mi kell boot kozben, s mi nem, megintcsak nem tudom
ezert jonne jol valami reszletes leiras, ha letezik ilyen
a forditas folyamata maga megy, ahhoz talaltam mindenfeleket neten, a menuconfig resz a problemas (meg hogy folyton leall a fordito hibaval, de az valoszinuleg a gepem hibaja, probalok rajonni, mi okozza)
Sianis: koszi, pont ez kellett (msn-en nem tudok visszairni, barkinek irok, nem kuldi el - amennyire tudom, nem nalam van a hiba, masoknal is ez a helyzet) -
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #2255 üzenetére
Say Y here if you have a PS/2 mouse connected to your system. This includes the standard 2 or 3-button PS/2 mouse, as well as PS/2 mice with wheels and extra buttons, Microsoft, Logitech or Genius compatible. [...]
To compile this driver as a module, choose M here: the module will be called psmouse. -
bobace
addikt
ultra lámer vagyok sajnos linuxhoz, most kezdeném...
Olyan problémám van,hogy elinditom a live cd-t és kiirja hogy Screen(s) found, but none have a usable configuration. Valaki mondta hogy van erre egy parancs,amivel manuálisan beirom a dolgokat és menni fog. Na erre vayok én kiváncsi,meg hogy miket kell utánairni. 1024x768 tft monitorom van 60hz-en, ha ez kell. Köszike -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #2251 üzenetére
illetve a initrd móka is kellett legalább is amikor ubuntu alá csináltam 2.6os kernelt, bár lehet megkerülhető, én inkább megcsináltam, amúgy a ''h'' mint help segít kicsit de többnyire elég tömör, azért, nem lenne hátrány kicsit átgondolni a 2.6os menüjét, pl főmenübe belevágnak ritkán használt meg egzotikus dolgokat, ami meg kell afölött átsuhansz mert vmi al-al menüben dugják.. számomra legalább is aki 2.6-os nemsűrűn forgat, elég káoszos..
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #2244 üzenetére
előrebocsátom, hogy 2.6-os kernelt normálisan még nem sikerült összehoznom, igaz, utoljára valamikor 2.6.2 körül próbálkoztam...
itt is kb. azt lehet nagyvonalakban elmondani, amit egy 2.4-nél: ami hardvered van, ahoz le kell fordítani, ami nincs, és nem is lesz, azt nem. ami boot során kell, azt fixen a kernelbe (a konzolt valami miatt ''választhatóvá'' tették, alapból ki szokták hagyni), ami majd csak utána, azt modulba.
most hirtelen ami eszembe jut:
- ps2 egér, ez vagy benne van, vagy nincs, modulként nem lehet
- a lap chipsetjéhez tartozó ide támogatás
- a karakteres konzol
- magic sysrq... nem egyszer kisegített a bajból
- meg amit látsz a konfig átnézése közben... otthonról többet tudok talán segíteni.
2.6-nál nem kell make dep, make menuconfig után mehet a make bzImage. hogy a make clean kell-e... azt nem tudom, ártani nem fog fordítás előtt, legfeljebb beszól, hogy szükségtelen.
érdemes bekapcsolni, hogy szóljon az experimental részeknél, bár régebbi vasaknál nem sok ilyenbe fogsz belefutni. -
zsoi
senior tag
Yast on-line frissítési modul...
Több telepítési forrás (http és ftp) esetén is a következő a hibaüzenet:
''nem sikerült információkat kapnia frissítőcsomagról
Error http return code 404 ...
A Konqueror megjeleníti az oldalakat nsookup ok.
Hogyan tudom a legálisan várárolt OS-t lefrissíteni? (nincs egy bővebb log file amibe ilyenkor beleír?) -
VladimirR
nagyúr
hi
hogyan tudom megnezni, hogy a legutobb futtatott program milyen hibakoddal allt le, ha nem ir ki semmit
amiert kerdem: van egy cpuburn nevu progi (Bovebben: [link]), ami a procit terheli es leallaskor kellene dobnia egy hibakodot, amibol tudni lehet, merre van a baj
segitsegeteket elore is koszonom -
bambano
titán
válasz
dr_strange #2231 üzenetére
Szerk: elbeszélünk egymás mellett.
Tehát annak az esélye, hogy egy kosár véletlenszerű kártyából kihúzol egyet és csupa f lesz a mac címe, nagyjából azzal egyenlő, hogy döglött-e a kártya elektronikus logikájának egy része vagy sem. Illetve azzal is, hogy hulladék gyártótól származik-e a kártya vagy sem (már láttam olyan gyártót, ptc-t vagy hogy hívták, hogy minden kártyájának ugyanaz volt a címe. meg olyat is, hogy a driver állította be a címet, ha generikus drivert tettél fel, akkor marhaságot csinált, ha sajátot, akkor valahonnan előkotorta a rendes címet és bevéste a kártyába. ezt meg asusnak hívták, alaplapi kártyák csinálták).
Annak az esélye, hogy kiveszel egy kártyát és az általad elvárt címe lesz, meglehetősen kicsi. De annak, hogy kiveszed, és csupa F, ehhez az előbbihez képest lényegesen nagyobb.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Létezik olyan hálózati protokoll, ami nem használható olyan kártyával, amelyik kártya mac címe nem írható át. Ma már jellemzően nem használják, de egy időben az egyetemeken nagyon elterjedet volt. DECnet Phase IV-nek hívták.
Ebben a decnetben az arp protokollt a mac címek átírásával kerülték meg. -
VladimirR
nagyúr
meg tudnatok dobni egy magyar nyelvu leirassal a 2.6-os kernel forditasarol?
olyasmi kellene, ami reszletezi a menuconfig reszt, hogy mi kell, mi nem, s foleg mindez miert
maga a forditas megy, csak tobbnyire valamit nem jol csinalok (vagy a hid-et hagyom ki, s nem mukodik az usb-s bill, vagy a vfs-t, vagy hasonlok) -
VladimirR
nagyúr
egen, nalam is ext3-rol van szo, ezt elfelejtettem irni
de lehet, hogy akkor inkabb letoltom ujra (megtetszett az rtorrent es inkabb a p1-esen levo debiannal toltogetek, csak keves bele a 2g-s hdd - es veletlenul az egyik torrent file helyett magat az adatot toroltem le)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
az iment sukerult torolnom valamit, amit em kellett volna
van valami modja debian alatt az undelete-nek? -
dabadab
titán
Maga a vonatkozo szabvany is ismeri a helyileg adminisztralt MAC cim fogalmat, sot, a cimben egy bit (a legnagyobb helyierteku byte masodik bitje) konkretan azt jelzi, hogy globalis (0) v helyi (1) cimrol van-e szo.
Foiskolai tanarok meg... hat, biztos van valami oka, hogy foiskolai tanar (es az esetek tobbsegeben nem az elhivatottsag v az akademiai szfere iranti lelkesedes, sajnos) -
GD
őstag
nah, mielőtt matematikai csillagháborús projectbe futna a dolog, élből cseréltem a topikfelpörgetős kártyát és az már okosan viselkedik
kiváncsiságból majd még tesztelem az FF mac-en elhíresült darabot, esetleg beküldöm ph! ereklyének..a lényeg hogy a p2-es mint wifi router vigan pöfög, vinyón azonban költözni kell mert badsectoros
matematikailag működő kártyák esetében jóval kisebb, leginkább zéró az esélye, hogy csupa azonos jelű mac keveredjen ki ,azokkal szemben akik nem azonos jelűek, ha elterjedt lenne a sok azonos jegy, ugye az alap funkciója hogy egyedi legyen igen könnyen becsődölne, illetve a mac szűrést használó hálózati bizt. eljárások is találgatásos módszerekkel sérülékenyebbek lennének
ha jól tudom a gyártók felosztották egymás között ki milyen ''tartományból'' adhat ki mac-et
egy műszaki főiskola informatika tanárának kijelentése: ''mac azonosítót nem lehet átírni.. lehet nem hallott még az ifconfig parancsról...persze ennek feltétele hogy a kártya életképes legyen, meg ugye ez nem a beégetett azonosítót írja át, de hálózatben mégis más lesz.. lehet hogy ő csak win-ben gondolkodott ..
-
bambano
titán
válasz
dr_strange #2216 üzenetére
Elektronikai szemszögből közelítve a dolgot a digitális integrált áramkörök jelentős része a szabadon hagyott bemenetét logikai 1-nek veszi. Tehát előfordulhat, hogy megpusztult a kártya vagy annak egy része, esetleg a címet tároló eeprom, és amikor be akarja olvasni róla a mac addresst, akkor nem olvas semmit, amit ff-nek értelmez. Tehát a kérdésedre a válasz: nem, matematikailag a tiszta f-nek nagyobb az esélye, mint a többinek.
-
dabadab
titán
válasz
Capricornus #2227 üzenetére
Ha van FW, akkor azt erdemes hasznalni, ugyanis az ilyen kamerakon eleve digitalisan van a cucc (dv formatumban, ami mjpeg-szarmazek es nagyon egyszeruen vaghato, ellentetben az mpeggel v a DivX-szel, cserebe viszont jo nagy), igy aztan nem is digitalizalni kell az anyagot, csak letolteni, igy meguszod azt, hogy a kamera a digitalis anyagot visszaalakitsa analogga, aztan a kartyad vissza digitalissa, majd a geped elsusson rajta valami tomoritest.
A FW-hez meg a kesobbi szerkeszteshez en a Kino-t ajanlanam, aranyos kis program. -
Capricornus
aktív tag
ahan, thx
Majd kipróbálom, bár tényleg jobban örülnék valami grafikus cuccosnak.
dabadab:
Nem nagyon láttam rajta olyat, bár nem az enyém a kamera, majd megkérdezem a gazdáját. És ha lenne rajta, az mennyiben könnyítené meg a dolgomat? (bocs, de nagyon láma vagyok multimédia téren) -
Sipi
addikt
válasz
dabadab #2225 üzenetére
Jeee...
És jaaa, csak megerősíteni tudom, FF-es MAC címet eddig én is csak hardver-hibás kártyánál láttam.
Esetleg a vicces kedvű előző tulaj erre állította volna át? Egy próbát megér, hogy bebillenteni valamire (tökmindegy, mire, csak ne legyen benne FF), majd pingolni jobbra-balra.
Sipi
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
Hi!
Lenne egy égetően fontos kérdésem:
sulix alatt egy komatibilitási problémába ütköztem.
Tanácsot kaptam a megoldására:
....
begépelni:
vi /etc/X11/xorg.conf
majd egy sor elejére beütni egy #-et
majd :q és végül ujraindítás
az lenne e agondom hogy a conf fáljt meg is tudom nyitni, csak a szerkesztésel vannak gondok.
lenyomom az i gonbot és beütöm a # et
majd akarom menteni (:q)
és írási hibát ír ki.
Mi lehet a gond mit rontok el? -
dabadab
titán
válasz
Matematikailag igazad van, viszont a MAC addresseket nem csak egy egyszeru rnd() kopi ki, a csupa F pl konkretan a broadcast address, igy aztan ilyen MAC addressu kartya biztosan nincs.
-
GD
őstag
válasz
ööö az hogy minden jegy ugyan az? hm, majd szabad perceimben előkapom a kombinatórika ismereteimet, gyanítom, ilyen feltételekkel nehéz lenne hasonló kártyára bukanni..de nem is ez a lényeg hanem hogy mocorogjon
-
GD
őstag
az hogy sikerült összehozni debian alatt egy p2-esen pci slotban alap realtek 8139es kártyával, hogy a MAC : FF.FF.FF.FF.FF ?
matematikai valószínősége elég kicsi... pingelni tudja sajátmagát, mást még nem tudtam megnézni..
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
Capricornus #2212 üzenetére
Firewire kimenet nincs a kameradon? (Ha miniDV akkor lennie kell)
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Capricornus #2212 üzenetére
mplayer mencoder nevű okossága tud ilyet, ha felkészültél lelkileg hogy parancssorban kell paraméterezned a felvételi opciókat... lehet hogy van hozzá vmi guis okosság is..
-
Capricornus
aktív tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok kameráról videót rögzíteni? A tv kártya egy pinnacle 110i, és ha rádugom a kamerát az s-videóra, szépen látszik is a kép kdetv-vel és tvtime-al is. Viszont az a nagy problémám, hogy az előbb felsorolt két progiban nem találtam opciót felvételre.Ha esetleg valaki tudna mondani egy olyan progit amivel ezt meg tudom oldani, az nagyon jó lenne.
Előre is köszi! -
ngabor2
nagyúr
TI chipes wlan-kártyákat a linux mennyire szereti? egy pci kártyán gyakorlatilag egy mini-pci kártya van, mint megnéztem, valamilyen TI chippel. még nincs a gépben, ezért pontosabbat nem tudok mondani...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano #2202 üzenetére
eddig még nem sikerült utánanézni, de akkor kérdezek:
a lan úgy nézne ki, hogy van egy szerver (első közelítésben), és hozzá kapcsolódik routeren és/vagy wlanon keresztük pár gép. mindegyiken debian lesz, az egyszerűség kedvéért. a szerver egy 3.2-es p4, a kliensek p1-200-tól p3-667-ig mindenféle régi gép, 64-128MB rammal, tehát nem igazán mai darabok...
cél: a kisgépeken lehessen (viszonylag kultúrált sebességgel) netezni, pl. úgy, hogy a kisgépek csak a grafikus felületet adják (x szerver), a progik a nagyon futnának.
merrefele induljak a kereséssel? -
GD
őstag
ngabor2 : anno volt kérdésed a linux mint vnc szerver és win kliens
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Elden Ring
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest