- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- weiss: Pant* rant
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- gerner1
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ha USB-vinyó, akkor valszeg automountos. Akkor pedig az udev-dbus-hal triumvirátus valamelyik tagjának meg lehet mondani, hogy xy eszközt (a hal-device kiír minden eszközt, ami csatlakoztatva van, ebben megnézheted a különböző egyedi azonosítóit) minden abc eszközre tegye.
Sipi -
Nedudgi
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. Van egy Motorola V360-as telefonom amit szeretnék összekötni a számítógéppel (Bluetooth lenne a legjobb de kábel is ok) Moto4Lin van fent és egyszer sikerült is a megfelelő (cdc_acm) modul betöltése után látni a telefont, de azóta nem. A /dev/ttyACM0 eszköz akkor létezett de azóta nincs nem látom. Valakinek tapasztalata, ötlete?
<WISH>Jó lenne Kontact-al szonkronizálni is</WISH>
ngabor: Flash player hiba még mindíg fent áll?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Be lehet valahogy állítani, hogy egy adott eszközt ( jelen esetben egy USB-s vinyót ) a rendszer mindíg egy adott eszközfájl mögé rakja? Ha igen, akkor hogyan?
Sianis -
GD
őstag
válasz
Jester01 #1689 üzenetére
értem, köszi, alapos válasz, ha lesz kis időm, átbogarászom mit is ügyködtél, 10Gb már tényező, szóval mindenképp érdemes lenne megcsinálnom..
már csak azért is, mert az általam írt progival a nem szívlelt ntfs-t kikerülöm, viszont nem vagyok meglőve ha win alól kell elérni a partíciót írásra is.. -
Forest_roby
őstag
Hi!
[link]
Szerintem probaljatok ki, nagyon jo kis live linux. Kis gepekre is tokeletes.
Vhogy pen drive -ra is ra lehet rakni. Sokmindenre nem jo, de kicsi, gyors, keves a gepigenye.... -
Jester01
veterán
Szerintem itt nem a journallal van probléma.
Alapból az ext2/3 lefoglal 5%ot a rendszergazda számára, hogyha a felhasználók betöltik a lemezt akkor is tudjon esetleg olyan rendrakást csinálni amihez kell egy kis hely és ezt a df nem mutatja. man tune2fs
# dd if=/dev/zero of=t.bin bs=1M count=32
# mke2fs t.bin
...
8192 inodes, 32768 blocks
1638 blocks (5.00%) reserved for the super user
...
# tune2fs -m 50 t.bin
tune2fs 1.39 (29-May-2006)
Setting reserved blocks percentage to 50% (16384 blocks)
# mount t.bin /mnt/test -o loop
# df -h /mnt/test
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/var/tmp/t.bin 31M 395K 15M 3% /mnt/test
# dd if=/dev/zero of=/mnt/test/1.bin bs=1M count=24
24+0 records in
24+0 records out
25165824 bytes transferred in 0.072569 seconds (346784262 bytes/sec)
# df -h /mnt/test
/var/tmp/t.bin 31M 25M 0 100% /mnt/test
# su testuser
> dd if=/dev/zero of=/mnt/test/2.bin bs=1M count=4
dd: writing `/mnt/test/2.bin': No space left on device
> exit
# dd if=/dev/zero of=/mnt/test/2.bin bs=1M count=4
4+0 records in
4+0 records out
4194304 bytes transferred in 0.012298 seconds (341053898 bytes/sec)
# df -h /mnt/test
/var/tmp/t.bin 31M 29M 0 100% /mnt/test
# tune2fs -m 0 /dev/loop0
tune2fs 1.39 (29-May-2006)
Setting reserved blocks percentage to 0% (0 blocks)
# df -h /mnt/test
/var/tmp/t.bin 31M 29M 2.5M 92% /mnt/test
Ext3 esetén a journal mérete 1024 és 102400 blokk között állítható be, ez max blokkméret (4k) esetén is ''csak'' 400 mega. -
GD
őstag
ami az ext3 mellett szól vegyes rendszernél:
[link]
Ext2 IFS 1.10b for Windows XP progi működik és egyelőre nincs vele bajom, kérdés hogy megér e 10Gb helyet a történet.. -
GD
őstag
''Ext3 has the worst inital capacity (92.77%), while others FS preserve almost full partition capacity (ReiserFS = 99.83%, JFS = 99.82%, XFS = 99.95%). Interestingly, the residual capacity of Ext3 and ReiserFS was identical to the initial, while JFS and XFS lost about 0.02% of their partition capacity, suggesting that these FS can dynamically grow but do not completely return to their inital state (and size) after file removal.
Conclusion : To use the maximum of your partition capacity, choose ReiserFS, JFS or XFS.''
hm, ahogy sejtettem, lehet érdemes volna átállni vmi másra..
''ubt do not completely return to their inital state (and size) after file removal''
ezt nem értem igazán..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
egy kis matek és bizonytalanság: df -h
/dev/sdb6 216G 45G 161G 22% /media/crazy-big
aszongya:
Gb -ban : 216-45= 171?
Mb-ban: 216*1024 - 45*1024 = 221184 - 46080=175104 -->visszaváltás Gb-ra: 171
Kb-ban: 221184*1024- 46080*1024=226492416-47185920= 179306496 --> 171Gb
171-161= 10Gb hová tünt? ennyit használna fel a rendszer egy ekkora ext3 partíciónál naplózásra, stb filerendszer bejegyzésekre? gugliztam kicsit ext3 ügyben de nem találtam semmi okosat hogy mennyi megy a rendszer zsebébe hely ügyben...
vki mondjon vmi okosat -
Forest_roby
őstag
válasz
TrollBalint #1684 üzenetére
Akkor pass, nekem a frissités megoldotta minden problémámat.....
-
TrollBalint
addikt
válasz
Forest_roby #1683 üzenetére
0.96rc1 van fent, meg a plus is (bár nem igazán látom a különbséget, pedig bekapcsoltam...)
-
Forest_roby
őstag
válasz
TrollBalint #1682 üzenetére
Alapból kellene tudnia, ha nem megy, akkor vmi gáz van. A legujabb van telepítve? (asszem 0.96vmi)
-
TrollBalint
addikt
sziasztok, az aMSN-nél hogy kell beállíŧani, hogy legyen ő meg ű betüm? mert ezeket nem tudom írni
Pedig direkt olyan betütípust választottam, amibe benne vannak ezek a betük
-
ngabor2
nagyúr
válasz
paramparya #1680 üzenetére
akkor megoldás: frissítsd forrásból. nem bonyolult, egyszer kell belejönni, utána álmodból felkeltve menni fog.
-
cucka
addikt
válasz
paramparya #1678 üzenetére
ubuntunál bármilyen csomagot lehet telepíteni, más kérdés, hogy nem feltétlenül helyes dolog
bacula 1.36 miért nem jó? -
paramparya
őstag
Azóta találtam opensuse-t, megpróbálom azzal is...
Ubuntunál úgy látom nem lehet unstable csomagokat telepíteni, legalábbis nem úgy megy, mint a debian-nál.
Bacula 1.38-at akarom telepíteni, a legújabb verziót, ubuntunál és debian-nál 1.36 a legújabb stable, mert a függőségei az újabbaknak már unstable debian-csomagok lennének.. -
cucka
addikt
válasz
paramparya #1676 üzenetére
alapvetően rossz a kérdés, nem ettől függ, hogy mennyire jó/nem jó számodra egy disztró.
egyébként distrowatch szerint a Kate OS nevű tökismeretlen lengyel linux a legfrissebb distribution release, a mai napon jött ki. -
paramparya
őstag
Melyik linux-nak van a legújabb stable verziója? A debian-nak viszonlag régi, és ha fel akarok rakni egy bizonyos csomagot, ahhoz át kéne térnem unstable-re, azt pedig nem szeretném...
Azt tudom, hogy a suse új, de az már fizetős... -
koenig
aktív tag
válasz
Agostino #1672 üzenetére
Szia!
Pontosan melyik uhu-t használod? (1.2, 1.2-utf8, 2.0testx)
Gnome - Vezérlőpult - Billentyűzet - Kiosztás.
Ha sokszor használod : Gnome panel - jobb egérgomb - Hozzáadás a panelhez - bill. kiosztás.
Most tettem fel az ntfs-3g progit másolgattam, töröltem néhány fájlt eddig rendben van. Szerintem ne konvertáld át az ntfs particiód. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Agostino #1672 üzenetére
az uhut nem ismerem túlságosan, de kde-ben a nemzetközi beállítások között kell lennie. ja, gnome... ott is valami hasonló.
milyen bt-klienst tettél fel? attól tartok, hogy valami karakteres dolgot. próbáld ki az azureust. igaz, zabálja az erőforrásokat, de az tudja a legtöbbet. ha nem félsz a parancssortól, akkor ismerkedj az apt-cache searc és az apt-get install parancsokkal.
a vinyóra pedig tényleg annyi, egyben le tudod formázni, kezelni fogja, ennél nagyobbat is tud kezelni. egyetlen hátránya, hogy 4gb-nál nagyobb file-okat nem tudsz kezelni vele.
(de ilyen kérdésekkel a linux - abszolút kezdőknek topikot ajánlom.) -
Agostino
addikt
Udv.
3 napja hasznalom az UHUt, es meg kell mondjam, nagyon jol elvagyok vele, nem igazan sirom vissza jooreg windows cimbimet - aki mellesleg sok mindenre megtanitott -, de van par gondom, illetve kerdesem.
Az egyik rogton az lenne, hogyan tehetem vissza a kiosztast magyarra? : )))
Neztem a GNOMe vezerlopultot, de semmire sem jutottam. : (
Csomagok telepites nem nagyon megyeget, de csak belejovok egyszer. Elobb a Synaptic csomagkezelovel felraktam egy bittorrent klienst -remelem jol tettem : )) - , inditgattam konzolbol, de csak nem ugrott elem a jol megszokott pl uTorrent felulet. Megneztem, hogy fogdmegdobel-modszerrel kellene-e dolgoznom, de sajna nem. : (
Mas.
Van egy 120as vinyom, ami ugye ntfs es pari, viszont a rajta levo cuccok kellenek. Fogom, kiementem, format fat32, visszarak, is linux mar kezeli is oket? Mekkora az a meret amit mar nem kezel?
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
Majstor #1670 üzenetére
Van valami sejtésed arról, melyik eszközöd a hdc? Ez a normál IDE csatlakozón lóg, a secondary masteren. Ezzel van gond, mégpedig, mint írja: a DMA elérést nem tudja bekapcsolni rá a kernel.
Ennek oka lehet: nincs a kernelben rendes eszközmeghajtó az alaplapi chipsethez (nem hinném), vagy az eszköz kissé ósdi/hibás/furán működik, és nem ismeri a DMA módot.
Ha ez egy ősrégi CD-ROM lenne, és nem kell, esetleg lehúzhatod a gépről a telepítés idejére. Ha nem lehet, akkor a bootképernyőn szokták azt csinálni, hogy ha megnyomod valamelyik F-billentyűt, bejön, a kernelnek milyen opciókat lehet megadni. Valami olyan szokott lenni, hogy nodma, vagy hdc=nodma. Így indítva kikapcsolhatod a teljes DMA-t, illetve csak a hdc eszközre.
Sipi -
Majstor
senior tag
Hi!
Nagy önbizalommal nekiáltam Instalálni az Ubuntu Linuxot...
1.Restart
2.Boot From CD
3.Elindult grafikus módban
4.Kiválasztottam a telepítést, de akkor ezeket írta ki:
-Uncompressing Linux...ok Booting
-hdc: Timeout waiting for DMA
-hdc: Drive not redy for command
-buffer 1/0 error on device
Először a partició formátumra gondoltam, hogy az nem megfelelő...de sajnos nem...Partition magicel átformatáltam a D Particiót és fennmaradt a probléma...Miért???
-HELP- -
ballington
addikt
köszönöm a linkeket.
-
~DD~
tag
válasz
ballington #1665 üzenetére
hi.
[link] --> Itt le van írva, h melyik disztróhoz milyen programcsomagok/verziók járnak (+egy rövid ismertető róluk +linkek...), az új disztrómegjelenéseket is kiírják hírként, továbbá van egy népszerűségi skála, ahol jelenleg az ubuntu vezet, utána meg a suse stb...
[link] --> Leírás, h mi az a disztró és néhányról ismertető...
[link] --> még több ismertető egyes disztribúciókról... -
Sipi
addikt
válasz
ballington #1665 üzenetére
Pl. [link]. Kiválaszthatod, összehasonlíthatod. De olyan nincs, hogy mindent felsorolnak, egy átlagos disztróban is pár ezer csomag (program) található.
Sipi -
GD
őstag
válasz
ballington #1663 üzenetére
csomagkezelés, design, alapból adott programok, grafikus felület, stb..
alapvetően: minden és semmi..
fajta= terjesztés
GNU/Linux = egy mag amire ráhuzzák a kabátot és kidobják xy terjesztés néven
vannak amiket javasolnak kezdőknek, mindenki elkötelezett kicsit valamely terjesztéshez, neked kell megtalálni mi az ami legjobban tetszik, ez szubjektív -
ballington
addikt
Sziasztok!!
A linux-ról volna egy általános kérdésem: van egy csomó fajta: UHU, SUSE, Ubuntu, Gentoo....mi a különbség közöttük?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Johnsones #1658 üzenetére
hm, nos ha ez a plugin létezik bármely linux alatt futtatható böngészőre akkor nyertél..
nézz szét a firefox hivatalos, stb..plugin gyűjteményében, esetleg opera böngésző, bár sztem arra kevesebben barkácsolnak
lehet tudni mi a formátuma ennek a rejtélyes képnek?
kicsit szőrmenti de pl wine-al meglehetne próbálni telepíteni egy win-es firefox-ot + plugint..még sosem próbáltam..hátha megeszi
van egy másik út, de elégg istenkáromlás, IE-t rakni linux-ra, na erről sem tudom hogy csak öltelt vagy tényleg lehetséges...
legjobb lenne a forrásánál megoldani a dolgot hogy a szerver vmi standard formában bökje már ki magából a képet, gondolom erre kicsi az esély..
most jó sokat írtam de nemsok értelme volt.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
tototos #1660 üzenetére
egy kis kiegészítés: az érdekes az, hogy 1.10.x wgettel nálam --user= és --password= kapcsolókkal ment, tototos-nál nem. újabb verziójú wgetet meg nem tudott leszedni (pontosabban nem ajánlottam a Sid repó bevételét, mert az nem feltétlen egészséges).
próbaként: [link], töltsd le, csomagold ki (tar xzf wget_1.10.2.orig.tar.gz), majd a létrehozott kt-ban
./configure
make
majd rootként: checkinstall, és dpkg -i [létrehozott deb].
lehet, hogy előtte kell egy apt-get install checkinstall. jó kis cucc ez, a csomag könnyebben kezelhető, mintha make installal tennénk fel a cuccot. -
tototos
addikt
Hello!
Smsebről szeretnék letölteni wgettel. Nincs grafikus felületem.
Azt mondták ezt írjam be.
wget -r --http-user=felhasználónév --http-passwd=jelszó http://cím
de erre azt írja ki hogy http://cím/index.html: Hozzáférés megtagadva.
1.9.1-es wget. -
Johnsones
tag
kicsit konkrétabban...
ez egy speckó katalógusprogi és sajna linuxos verzió nincs belőle....
Ez a progi jelenleg egy win serveren fut, de van olyan opciója, h sima böngészővel lehet csatlakozni hozzá. Ez eddig ok és sikerült is. Viszont a kép egy speckó formátumban van és ehhez a képmegjelenítéshez van 1 plugin. A win alá meg van a telepítő. Telepíthető ez valahogy linux alá is?
Rákerestem a neten, de ez annyira speckó dolog, h semmi nincs róla...még a wines verzióról sem.
köszi -
Majstor
senior tag
Thank's All!
-
tototos
addikt
Samba segítség kellen.
Ez van a conf fájlban.
# Samba config file created using SWAT
# from 192.168.2.2 (192.168.2.2)
# Date: 2006/08/14 14:32:57
# Global parameters
[global]
workgroup = OTTHON
server string = %h server (Samba %v)
interfaces = eth0
security = SHARE
obey pam restrictions = Yes
passdb backend = tdbsam, guest
passwd chat = *Enter\snew\sUNIX\spassword:* %n\n *Retype\snew\sUNIX\spassword:* %n\n .
syslog = 0
log file = /var/log/samba/log.%m
max log size = 1000
printcap name = /etc/printcap
dns proxy = No
ldap ssl = no
panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
invalid users = root
[homes]
comment = Home Directories
create mask = 0700
directory mask = 0700
browseable = No
[printers]
comment = All Printers
path = /tmp
read only = No
create mask = 0777
printable = Yes
browseable = No
[print$]
comment = Printer Drivers
path = /var/lib/samba/printers
[files]
comment = Shared Files
path = /home/ftp
read only = No
guest ok = Yes
És amikor csatlakozok a ibm géphez akkor beenged, de ha meg akarom nyitni a files könytárat akkor hibaüzenetet dob ki.
\\IBM\files nem elérhető. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló redszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga.
A hálózatnév nem található.
Szerintetek ez mitől van? -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #1641 üzenetére
-
cucka
addikt
-
Majstor
senior tag
Jah...ez kimaratt...így OFF-ba megkérdezem még1x a Guruktól: akkor melyik a ''legjobb'' Free Linux???
-
Majstor
senior tag
Kössz, akkor majd utánanézek a Wine és a Cedega ''kulcsszavaknak'', és átteleportálom magam a kezdőkhöz...
1000x -
Majstor
senior tag
válasz
ngabor2 #1645 üzenetére
Őszintén, nagyon keveset játszok PC-én...de valamikor rám jönn a ''jáccanék valamit''
Úgyhogy nem elsődlges szempont a Game...inkább Film,Internet,Zene,p2p.
Hát...Linuxos kezdőlámernek kéne számítanom, mert sajnos, szoktam néha, akkora önbizalommal osztani az 50 flléres észt -
cucka
addikt
válasz
Majstor #1644 üzenetére
nem kamu, valójában rengeteg játékot lehet működésre bírni linux alatt, kulcsszó a wine és a cedega. azt azonban ne feledd, hogy ez nem 100%-os megoldás, el kell fogadni, hogy előfordulhat olyan eset is, hogy nem megy az adott játék, akkor azzal nem fogsz tudni játszani linux alatt. ha leginkább játékra használod a gépet, akkor egészségesebb win-t használni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Majstor #1644 üzenetére
van egy pár játék, ami megvan linux alá is. egy pár futtatható wine, vagy egyéb win-emulátor segítségével. de ha a játék az elsődleges cél számodra, akkor én is azt tudom javasolni, hogy maradj a winnél.
ha egyéb okból is váltanál, akkor viszont készülj fel rá, hogy igen sokat kell tanulnod és olvasnod, különösen az elején.
ha pedig tényleg nagyon kezdő vagy, akkor a köv. topikot ajánlom: [link]
és nem lámer vagy, hanem kezdő. a kettő között alapvető különbség, hogy a lámer azt hiszi, hogy ért hozzá -
Majstor
senior tag
Bocs...de én nagyon Lámer vagyok Linux terén...de azt halottam valakitől, hogy vannak olyan driverek/prog. amelyek lehetővé teszik a normális játékok futtatását ''Pingvin'' alatt és nem csak a Tetrisz megy rajta.
Akkor ez kamu???
Nem kel itt brutális Frame/Sec. gondolni...eccerűbb stratégiai játékok, Diablo2 szintű játékok futtatására gondoltam -
Majstor
senior tag
Hi All!
Melyik a legjobb ingyenes Linux-os OPrendszer?
(kb. mindenre YO...játékok is normálisan mennek rajta)
Választ előre is kössz! -
paramparya
őstag
ncpmount-tal van valakinek tapasztalata? novell volume-okat kéne mountolnom, és arról mentenem, viszont hallottam, hogy különböző unicode tábláknál problémák lehetnek...
Van erre megoldás? -
GD
őstag
válasz
expression #1637 üzenetére
1. talán a dpkg --purge csomagneve, de a ''man dpkg'' olvasása segíthet
2. talán, fedora alatt lehet apt-ot heggeszteni, akkor talán suse alá is..
3. mount -t vfat /dev/sdx /media/usb
vfat= ha fat32-re van formázva
x= ami a lejátszó partíciója a rendszerben ''ls /dev/sd*'' megmondja
/media/usb helyett akármi létező és olvasható mappa is megteszi -
derossi
aktív tag
válasz
expression #1637 üzenetére
debianban a synaptic csomagkezelőben a teljes törlés eltávolítja a beállítófájlokat is elvileg.
suséban apt get helyett a yast van(viszont itt nincsenek bent alapban a források) -
expression
csendes tag
Hellosztok
Lenne 3 kérdésem: 1. Debian linuxban lehet úgy törölni a csomagot hogy a telepítésénél az általa feltett plusz csomagokat is leszedje?
2. Redhat és Suse linuxban lehet használni az apt csomagkezelőt?ha igen van az rpm csomagoknak is egy szervere ahol fent vannak ás az apt-get install leszedhetők?
3. mp3 lejátszót hogy tudom felcsatolni?
Köszönöm a válaszokat -
GD
őstag
válasz
Johnsones #1633 üzenetére
segítene ha megmondanád mi a program neve / vagy az oldal-é
linux alatt a jávásítás más módon megy mint win-nél
ha meg a program java-t használ akkor jó lenne tudni kicsoda ő és hogy létezik e linux-os verzió, alternatíva, avagy windows-os emulátorral futtatható e..
egy jól körülírt kérdés hamarabb meghozza a választ -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #1634 üzenetére
tipp: az uhu automatikusan a wine-al futatta az a win-es .exe-t és települt a wine szokásos könyvtárába, neki ez olyan bevált windows-os dolognak tünt és most nem tudja mit hol kell keresni vagy honnét indítani
ui: a user2user fordításért most még nem kérek semmit pénz... -
Johnsones
tag
Sziasztok,
bocs a kérdésért....tudom, h lamer vagyok és már feltettem az UHU-s részben, de eddig nem kaptam rá választ....
feltettem egy UHU 1.2 linuxot. Tetszik nagyon.
Van egy webes progi ami Java alapú és van egy beépülő képmegjelenítő modul ami szintén Java-s, de Win telepítő van hozzá. Teljesen jól lefut, de nem épül be, mert a c:\prorgamfiles mappába telepíti magát.
Tudna valaki segíteni, h hova kellene telepíteni, h a Mozilla vagy Netscape lássa?
(Win alól a mindkettővel megy)
köszi mindenkinek -
ragazzo
őstag
Kipróbáltam a freespire 1.0 live cd-jét, és meg kell mondanom elég pofás.Persze aki gnome fun annak nem fog tetszeni.Azt nem tudom, hogy alapból van-e benne magyar nyelv,de ha lenne akkor kezdőknek is lehetne javasolni.A billentyűzet kiosztása valahogy nem klappolt.Ami nekem alapból gondolatjel, az ott más volt.Amúgy debian az alapja.
-
szasza_1
senior tag
válasz
szasza_1 #1625 üzenetére
Odáig már eljutottam, hogy dosemu alatt van már IP packet driver, a program el is indulna, ellenőrzi, hogy a hálozaton más nem használja -e ezt az IP címet, csak nem tud kimenni a DOS-on kívülre. Ez az oldal azt írja, hogy make-el fordítsam le a dosnet.c-t. El is indul, de egy csomó hibaüzenet után leáll (invalid struckt meg ilyenek). Szerintetek még kellhet neki valami, amitől le tudna fordulni?
-
GD
őstag
rsync-el megoldható egy pendrive és egy user+passwd ftp hely közötti szinkronizáció? az ftp lenne a forrás és a pendrive a cél
egy példasor kellene, a szintaktika miatt az ftp bezavar,tnx -
soundsthu
csendes tag
Igen, én is hallottam ilyen nem tipikusan unix/linux megoldásról. Azonban nekem csak ez az egy egységem van és unix-hoz használom. Azt gondoltam hogy létezik valami külön telepíthető progi unix/linux-hoz amivel ezt a ''formázást'' külön is meg lehet oldani.
Ha valakinek lenne ötlete ne fogjátok vissza magatokat! -
Out
addikt
válasz
soundsthu #1626 üzenetére
Annakidejen mikor meg DAT kazettara mentettem, en ugy oldottam meg hogy ''leformataltam'' a kazettat, tehat toroltem rola mindent es utana lehetett megint hasznalni, igaz ez meg Novell alatt volt. De ha jol emlekszem nem minden esetben sikerult igy megoldani, amire mar nem lehet irni, azt vagy elrakod vagy kidobod.
[Szerkesztve] -
soundsthu
csendes tag
Sziasztok!
Rendszeresen végzek mentést fbackup-al DAT kazettákra (Dds2). Nem tudom pontosan hogy az egység vagy a szoftver, de valami ráírja a kazettára hogy hányszor volt használva.
100 feletti használat esetén a kazettára nem hajlandó többet menteni, az fbackup azt írja ki hogy: ''backup did not complete''
Kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen olyan szoftver, vagy ésszerű megoldás, ami ''lenullázza'' az adott kazettát, hogy arra újra lehessen mentést kreálni.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #1621 üzenetére
apt-get install recode
man recode -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #1619 üzenetére
milyen progival nézed? mert html-nél ff esetén a nézetben van karakterkódolás. kwite esetén szintén van eszközök/kódolás.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #1608 üzenetére
hUPs!
-
szasza_1
senior tag
Kellene egy kis segítség. Dosemu alatt szeretnék futattni olyan progit, amihez kell IP Packet Driver. A dosemu.conf-ban beállítottam ''on''-ra, de valamiért mégsem jó. Próbáltram DosBox-ban, de ott sem ment. Olvasgattam, és úgy láttam, hogy 2 féle megoldás van. Az egyik, hogy a beépített packet drivert használom, de még nem tudom mit kell beállítani, hogy jó legyen. És ezt egy virtuális IP-vel teszem, és linuxban forwardolom át. Ha valaki csinált ilyent, akkor segíthetne ebben. A másik, hogy külső packet drivert használok, de eddig még ilyent nem találtam, és nem is tudom, hogy hogy mükődne. Nem hiszem, hogy simán elindítanám, és mükődne. Pedig jó lenne.
Előre is köszi a segítséget! -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
csak magán a flash részen vagy a sima html részen sem jók a betűk olyankor?
gondolok itt olyan oldalakra amin a flash csak reklám, bár azért nemhiszem hogy nagyon búnak eresztenéd a fejed.. maga a flash hogy ment fel a rendszeredre? kézzel vagy vmi extra csomagkezelővel, pl automatix? más böngésző alatt mi a helyzet? opera és társai -
ngabor2
nagyúr
a flash player néhány szöveget nem hajlandó megjeleníteni nálam. valami font hiányozhat. de melyek?
-
tototos
addikt
Hello!
Internetet akarok megosztani debiannal. A gépben van két hálókártya, az eth1-en jön be a net, az eth0-n menne tovább.Ez eth1-t a telepítésnél beállítottam. Ez eth0-t hol tudom beállítani? Mert kaptam egy leírást hogy kell megosztani a netet, de a legvégén amikor beírom hogy ifdown eth1 akkor az jó, de amikor beírom hogy ifdown eth0 akkor kiírja ezt a hibaüzenetet:
ifdown: interface eth0 not configured.
Ha beírom hogy ifconfig eth0 akkor megjeleníti az adatait. Ez van beírva az /etc/network/interfaces-be
# This file describes the network interfaces available on your system
# and show to active them. For more information, see interfaces(5).
# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(8), ifdown(8)
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.1.2
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1
# dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
dns-nameservers 193.110.59.25 82.77.103.100
auto eth0
iface eth0 inet static
adress 192.168.2.2
netmask 255.255.255.0
network 192.168.2.0
boradcast 192.168.2.255
gateway 192.168.1.2 -
Forest_roby
őstag
Hi!
Szöveges file ( txt, html, php, info, stb.... ) kódolását, hogy lehet átálítani? A probléna az, hogy az ékezetes betűk nem jellennek meg vagy rosszúl pl.: html file-oknál. utf8 -ról --> iso 8xxx -re vagy fordítva, nem tom....
Előre is köszi a segítséget! -
escie
őstag
válasz
Forest_roby #1600 üzenetére
inkább a dosbox-ot, vagy a dosemu-t ajánlom...
-
emre33
addikt
válasz
expression #1604 üzenetére
fel kell rakni az apt-get segítséével, de minek? szedj le egy ujabbat www.kernel.org
-
Sianis
addikt
válasz
expression #1604 üzenetére
Ez miért kell? Utólag nem ráérsz letölteni a forrást? A /usr/src/linux általában csak a szimbólikus link, ami az aktuális kernel könyvtárára mutat.
Sianis -
expression
csendes tag
Hellósztok
Valaki tudna segíteni abban hogy debian telepítésénél hogyan tudom beállítani hogy a kernel felmásolódjon a gépre az /usr/src/linuxba?
Előre is köszönöm -
Johnsones
tag
válasz
Forest_roby #1600 üzenetére
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest