Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20180) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#20127) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Mivel alul mutatja, így nem tartottam szükségét, hogy ott a szerkeszthetetlen computed styles-ban is mutassa."
Azt hittem, a korábbi részletes kifejtés alapján ez egyértelmű, de nem az a lényeg, hogy szerkeszthető vagy sem. A Chrome fejlesztői paneljében a stílusok a Computed Styles-nál betűrendben, szétbontva látszanak, ha lenyitod a definiált stílusokat, láthatod, hogy melyik fájlokban, melyik sorban meghatározott CSS-szabályok vonatkoznak rá, és pontosan hogyan történik ezek felülbírálása, melyik jut érvényre (áthúzva látszik a másik fájlban lévő meghatározás is, de a lényeg, hogy lehet tudni róla, hogy ott is definiálva van az elemre vonatkozó másik szabály, amit esetleg felülbírált az utána következő). Ez alul nagyon nem így látszik (ergo a Dragonfly-ban ez nem elérhető), hanem a definiálás sorrendjében, blokkokra szétbontva (például attól függően, hogy két különböző helyen definiált stílus vonatkozik egy elemre), ezzel sokat adott esetben nem lehet kezdeni, el kell kezdeni görgetni és keresgélni, hogyan is történt a stílus felülbírálása. Tudom, hogy nem nagyon hajlasz a Dragonfly alternatíváinak elfogadására, de hidd el, nagyon hasznos tud lenni ez (ami szintén nincs sajnos Dragonfly-ban). Ilyen lehetőség egyébként a Firebugban is van régóta...

"Úgy, hogy Dragonfly-ban van expand shorthands toggle, míg Chrome-ban azt kapod, amit a fejlesztők megálmodtak neked, nincs opciód."
Ez úgy, ahogy van, f@szság. Nem is értem, hogy nem fedezed fel az ellentmondást abban, amit állítasz. Pont ezelőtt eggyel magyaráztam el, hogy a Dragonfly helyetted okoskodik, megmondja, hogy márpedig ő átállítja a padding:5px 5px 5px 5px; stílusdefiníciódat padding:5px-re, és kész, aztán majd esetleg szétbonthatod az ÖSSZES helyen az expanddel, de az már teljesen más, mint amit beírtál eredetileg, ahelyett, hogy azt csinálná, amit mondtál neki: a Chrome fejlesztőpanelje pontosan ezt csinálja, nem akar helyettem gondolkodni, összevonni shortcutba, megmarad egyszerűen padding:5px 5px 5px 5px;-nek az, amit így beírtam, és ezzel elégedett lehetek; mert ha valahonnan például copy-paste-elek, és azt akarom, hogy ez a stílusdefiníció így is maradjon, és ne alakítgassa át önkényesen valamilyen módon (ahogy a Dragonfly teszi, vedd már észre!), vagy ha nekem épp így tetszik, mert olyan hangulatom van, vagy ez a preferenciám, akkor engem ne bírálgasson már felül.
Pont az Opera Dragonflynak ezt a hülyeségét kellene utálnod, ha már állítólag nem szereted, ha egy alkalmazás helyetted okoskodik... :N

"Ezt nem értem. Eddig akárhány helyen ganéztam a CSS-t, mindenhol volt element.style a Dragonfly-ban is az ID és Class nélküli tageknél."
Hát azt nem tudom, hogy csináltad, vagy nem kevered-e inkább, mert eddig nem volt, többek közt pont ez volt, amit nagyon utáltam mindig is a Dragonflyban azontúl, hogy csak egyetlen példányban indítható.

"Duplaklikkre megnyitja a HTML formátumú szerkesztést. Utána duplaklikk a tag <> közötti betűin és kijelöli az egész taget."
De könyörgöm, a zárótaget nem változtattad meg ezzel még mindig... :W

"A nyitó tag szerkesztésénél valóban megváltozik a zárótag is, de a zárótaget nem tudod szerkeszteni."
Hogyne tudnád már szerkeszteni, megnyitod HTML-szerkesztés-módban, és átírod...

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.