Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24451) milan26 válasza ƵøŁĭ (#24449) üzenetére


milan26
senior tag

Anno itt olvastam:

[link]

:C :DD

(#24452) #61275904 válasza micafighter (#24445) üzenetére


#61275904
törölt tag

Köszönöm.

Uninstallhoz: igen, a sima win uninstall egy csomó cuccot meghagyott a mcafee-nél.

(#24453) HAL-9000 válasza milan26 (#24447) üzenetére


HAL-9000
tag

Azzal a különbséggel, hogy a Nod32-őt a marketingje tartotta és tartja fenn a mai napig nem a tudása :)

Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.

(#24454) GEPESZ66 válasza HAL-9000 (#24453) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Azért ez nem igaz.Van akinek ez jön be, másnak pedig egyéb.

(#24455) TFSi válasza HAL-9000 (#24453) üzenetére


TFSi
őstag

Tény, hogy 1-2 éve volt egy markáns gyengélkedési fázisa a jó öreg NOD-nak, de mostanság mintha kezdené visszanyerni régi fényét. Itt a fórumban többen is használják/használták az új 7-es verziót, megelégedéssel. Kár lenne temetni. :K

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#24456) AmigaFan válasza ƵøŁĭ (#24449) üzenetére


AmigaFan
aktív tag

:C

Amiga Forever...

(#24457) blattida válasza HAL-9000 (#24453) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez nem igaz.
A nod heurisztikája mindig is a legjobb volt, ez ténykérdés.
Abban követtek el hibát, hogy túlságosan erre építették a nodot, ráadásul eltávolításban sosem volt túl erős, ám a felismerésével sosem volt gond.
Egy dolog a marketing, egy dolog az, hogy nálunk divat szidni, már csak azért is, mert hosszú éveken keresztül a legnépszerűbb av volt a piacon.

TFSi
Nem egy-két éve kezdődött a vesszőfutásuk, van az már hat is, gyakorlatilag a hármas verzió óta estek vissza és a hatossal kezdtek visszatérni és ez még napjainkban is tart...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24458) Szellem. válasza blattida (#24457) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Egy időben nem csak divat volt szidni, hanem voltak is vele problémák. Voltak hiányosságai felismerés terén bőven.Mára azonban nagyon jól kinőtte magát, persze, lehetne mit javítani rajta.
Aki ma szidja az valószínűleg tudatlanságból és divatból teszi.

(#24459) TFSi válasza blattida (#24457) üzenetére


TFSi
őstag

Igaz, emlékszem még, hogy a 4.2.35-ös verzióval lett Windows 7 kompatibilis, de olyan bugos volt, hogy újra kellett telepítenem utána az op. rendszert és bár detektálásban azért sosem volt vele túl nagy gond, az eltávolítással már meggyűlt a baja. Vírusos gépre téve, detektálás/irtás után sokszor volt úgy, hogy bebukott az XP.

Ez pedig már valóban 5-6 éve volt. Bár mondjuk én kb. 2006-ban lettem nagy NOD barát, miután a gépemen megjelent valami bődületesen bosszantó féreg, amitől kvázi behalt a rendszer, viszont akkor a NOD segített, és teljesen jól távolította el róla a fenyegetést, annak ellenére, hogy a nagy tudású, ropogósan beaktivált Panda AV 2007 Pro volt rajta. Sokat szívtam azzal is, de erről már valamikor régebben írtam.

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#24460) blattida válasza Szellem. (#24458) üzenetére


blattida
nagyúr

A problémákról írtam is, a felismeréséről is, amire vonatkozólag tartom, hogy sosem volt vele probléma, illetve, más megközelítésben, ugyanannyi probléma volt vele, mint a többiek esetében. A nod-nak a trójaiak voltak a gyöngéi akkoriban (2005 környékén járunk), azok ellen kevés volt a heurisztikája, de annyiban igazad van, hogy az adatbázisuk nem gyarapodott olyan mértékben, ahogy az igazán jó lett volna, de ezt is tudták nagyon jól ellensúlyozni a heurisztikájukkal.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24461) micafighter válasza #61275904 (#24452) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, és sajnos a többinél is általában ez a helyzet. Ha tesztelni szeretnél pár promót, én erősen ajánlom a Win ujratelepítéses megoldást, tehát felteszel egy AV-t, mondjuk 30 napos promóba, ha lejárt, és másikat akarsz feltenni, akkor Win újratelepítés, és friss gépen teszteled mindegyiket. Win8ot online fiókba tenném, a legfontosabb dolgokat Skydrive-ba pakolnám, a többit vagy más felhőszolgáltatásba, vagy Pendrive-ra vagy más külső adathordozóra, vagy hálózati helyre. A használt alkalmazásaid telepítőinek internetes linkjeit elmenteném az IE könyvjelzőibe, mivel Win 8 újratelepítés után az online fiók azokat is visszaállítja, a fizetős programok aktiváló kódjait pedig lementeném egy txt-be. Én így tesztelgettem, és nagyon gyorsan ment a reinstall, és a gép állapotának visszaállítása.

Ha ez túl sok macera neked (egyébként nem az szerintem, lemented az adatot, összeirod a kulcsokat, elmented a telepitőket IE bookmarkba, és ennyi) akkor az uninstalleres megoldás, pl Advanced Unsinstaller Pro, de van más ingyenes megoldás is errre.

(#24462) TFSi válasza blattida (#24460) üzenetére


TFSi
őstag

Bár manapság az adatbázis háttérbe szorul, viszont mégsem hátrány az, ha pár napja megjelent fenyegetés már adatbázisban van. Gondolom a felhő alkalmazásával és a könnyebb fájlküldési modullal az ESET NOD32/SS is gyarapította ezt a védelmi képességét, viszont kérdés, hogy mennyire tartják fontosnak ezt ma. Nem elsődleges kérdés, de azért megér egy misét... :)

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#24463) daimonion


daimonion
senior tag

Én azért valamit nem értek..Mi van a Kínai piaccal ?? 500 milliónál több felhasználó és ott azért az olyan INGYENES progik mint a BAIDU / QUIHOO 360 IS kettős igen komoly felhasználóbázissal rendelkezik plusz a KINGSOFT ról nem is beszélve..
Szóval azok is megszünnek majd mikor a webroot elkezdi a nagybevásárlást??
Úgy látom sokan figyelmen kívúl hagyják a világ legnagyobb piacát ahol jelenleg tarolnak az ingyenes vírusírtók és oda még az MS is külön Windows -t csinált..
De azért hitessük el itt a topicban hogy csak a fizetős szoftverek adnak biztonságot az ingyenesek meg szart sem érnek

(#24464) blattida válasza daimonion (#24463) üzenetére


blattida
nagyúr

Nehogy komolyan vedd szaki eszmefuttatását.
Lesznek, maradnak ingyenesek is, már csak a piacgazdaság miatt is szükség van rájuk.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24465) micafighter válasza daimonion (#24463) üzenetére


micafighter
nagyúr

,, De azért hitessük el itt a topicban hogy csak a fizetős szoftverek adnak biztonságot az ingyenesek meg szart sem érnek "

KI akarja ezt elhitetni ? Ingyenes termékekből bármilyen konfigurációra található megoldás, (igaz, néhány esetben fizetősök között van kicsit jobb megoldás). Szerintem a fizetős termékek legnagyobb előnye a support.

Egyébként a Kinai piacban nagy a potencia, de a fizetőképes kereslet viszonylag alacsony, ezért dominálnak az ingyenes megoldások, és ezért Amerika az elsőszámú célpiac Antivírusok terén (is), mivel ott nem csak kereslet van, hanem fizetőképes kereslet. Na meg ezért a vírusfenyegetés is ott a legnagyobb (mivel a vírusírók nagy része is a pénzre hajt), ezért ott főleg hajlandóak az emberek fizetni vírusírtóért, főleg ha az antivirus szoftwerek árát viszonyítjuk az ottani fizetéshez.

Mivel Kína felfelé ível, a jövőben lehet átveszi az elsőszámú célpiac helyet USA-tól.

[ Szerkesztve ]

(#24466) TFSi válasza daimonion (#24463) üzenetére


TFSi
őstag

Fölösleges túlzásokba esni. Senki nem mondta, hogy a Webroot/bármi más hirtelen felvásárol mindent, sőt a megerősödő ázsiai területekről is érkezhet akvizíciós nyomás, nem kicsit, már amennyiben lesz rá elég keretük.

Én úgy látom, hogy arról sincsen szó, hogy ami ingyenes, az egyenesen rossz, mert nem az, kitárgyaltuk sokszor. Tény viszont, hogy sokkal inkább a fizetősek hozzák azt az elvárható nívót, amelyre egy mezei felhasználónak szüksége van.

Az Avast termékek is inkább a fizetősben ütősek, mint ahogyan a Bitdefenderé is. Önmagukban is szépen teljesítenek, de manapság nem árt az óvatosság és a teljes elérhető védelmi vonal. Üdítő példa ellenben a Comodo, amelyet bár nemtörődöm átlagfelhasználónak nem biztos, hogy jó szívvel ajánlanék (mondjuk ez alapján egyiket sem), pláne nem kombóban. Egyébként tiszta rendszerre, jól beállítva talán még egy 70 éves gyakorlatlan felhasználót sem rettentene manapság már el.

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#24467) szaki26a válasza daimonion (#24463) üzenetére


szaki26a
aktív tag

A másik amit nem kellene elfelejteni, mindenki saját piacát tartja elsődlegesnek, oda tolja erőforrást, hogy megfogja amit kell. Kina tlejesen más, izolált piac ebből a szempontból is. Kinai gépeken teljesen más lesz amifent van. A lopott win és Office mellett, nálunk teljesen ismeretlen alkalmazások lehetnek ott a népszerüek. Olyan FP gyárat lehet csinálni ebből, hogy csak na. Másik végletet se feljtsd el, nekik az a fontos ami ott van. Nálunk europában népszerű alkalmazásokat nem méltatják különösebb figyelemre, ha ott nem is hallotak még róluk, de még az amerikaiak se mindig.

(#24468) L7wy


L7wy
őstag

Szerintem lesz egy 3. világháború (amit mellesleg várok), és megszabadulunk az összes vírustól és vírusirtótól. Onnantól kedve nem lesznek rendszerkínzó (bugos, netlassító, géplassító) védelmi szoftverek, és mivel új rendszer áll elő, a fejlődés exponenciálisan elkezd növekedni, létrehozzák a tökéletes AI-t és onnantól fogva a gépek kapacitása lesz az egyedüli korlát. :DD

Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS

(#24469) HAL-9000 válasza L7wy (#24468) üzenetére


HAL-9000
tag

Persze miután újra feltaláljuk a kereket, baltát, nyelvet, írást egyebeket.

Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.

(#24470) Krytec


Krytec
tag

Nem tudom miért dicsérik egyesek ennyire a webroot-ot, pedig sok minden hiányzik belőle... Windows 8 alatt semmit nem lehet állítani a tűzfalban csak a rendszeren keresztül, nem lehet kivételeket hozzáadni és túl sokszor akarná átellenőrizni a gépet ha talál valami gyanús fájlt.

(#24471) micafighter válasza Krytec (#24470) üzenetére


micafighter
nagyúr

Itt válaszoltam.

[ Szerkesztve ]

(#24472) tzhrun


tzhrun
újonc

Sziasztok!
Párom az asztali pc-re elkapta a zsaroló vírust, avgy police vírust pár hete, mailware írtások történtek stb., de miután ma reggel még ment a gép, dél óta már nem indul el, semmilyen módban sem, F8 gombra nincs reagálás meg semmi.
Én külföldön dolgozom, nem tudok neki segíteni helyszínen, de szeretnék kérni használható tanácsokat a további lépésekről.
A format disk megoldást hagyjuk a végére, ha lehet, meg találtam leírásokat, hozzászólásokat a témában, de azoknál be tudtak lépni a épre legalább csökkentett módban.

(#24473) kisbalazs83 válasza tzhrun (#24472) üzenetére


kisbalazs83
aktív tag

Ha kéznél van a fent lévő Operációs rendszer telepítője, egy "Számítógép javítása" azon belül Rendszer-visszaállítás opciót meg lehetne próbálni.

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#24474) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Ne kövezzetek meg ezért. Nézegettem a részvényárfolyamokat s azok közül is a Nortonéra voltam kíváncsi . Miközben olvasgattam gondoltam megnézem a piaci részesedések ,hogy oszlanak meg az egyes régiókban .

USA

Felmerült bennem a kérdés hol van a W ?
Részesedése ebben a formában biztos 2% alatti akkor ,hogy válna ki a többi közül mint húzó cég 5 éven belül ?

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#24475) blattida válasza ƵøŁĭ (#24474) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez tavalyi állapot, erről írtam korábban, amikor szaki azt írta, hogy a webroot 3. erő az észak amerikai piacon.
Az idei világ listán sem szerepel, de ez nem véletlen, a webroot csak szeretne nagy lenni, de még nem az...

Egyébként az other tartalmazza őket is.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24476) ƵøŁĭ válasza blattida (#24475) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Tudom ,hogy az Other-ben van de azon belül se közelíti meg a 2 %-t ,mivel ha meghaladná nem lenne az Other kategóriába . Viszont legfőbbként ez érdekel :
"Részesedése ebben a formában biztos 2% alatti akkor ,hogy válna ki a többi közül mint húzó cég 5 éven belül ?"
Van pár cég aki 3-4x nagyobb részesedéssel rendelkezik "ha" még tavalyi adat is . A jelenlegi állapot szerint a fő cégek sem fogják hagyni ,hogy háttérbe szorítsa őket pár gyártó .

1. Adott piacon domináló cégeket ,hogy lehet háttérbe szorítani 5 éven belül?
2. Ha a nagy LAB-ok hatalmas részesedést értek el viszonylag hosszútávon egy adott régióban ,akkor rövid időn belüli részesedés változást ,hogy lehet elérni ?
3. Mi a titka a jövőbe látásnak ? (x y gyártó lesz a legnagyobb)

"Sales of these new services grew 173 percent and adoption was strong across all customer segments. New small and medium business (SMB) accounts grew by 200 percent, and SMB endpoints under protection increased by 315 percent, while sales in the consumer segment grew 36 percent, and new mobile security accounts increased 134 percent."
:R

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#24477) szaki26a válasza ƵøŁĭ (#24476) üzenetére


szaki26a
aktív tag

Rosszul emlekeztem, lehet. 2013 adatok.
http://www.webroot.com/us/en/company/press-room/releases/webroot-achieves-significant-growth-in-fourth-quarter-2013

(#24478) ƵøŁĭ válasza szaki26a (#24477) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Ó de jó ,hogy letelt az 5 perc.

"Sales of these new services grew 173 percent and adoption was strong across all customer segments. New small and medium business (SMB) accounts grew by 200 percent, and SMB endpoints under protection increased by 315 percent, while sales in the consumer segment grew 36 percent, and new mobile security accounts increased 134 percent."
;) :R

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#24479) blattida válasza ƵøŁĭ (#24476) üzenetére


blattida
nagyúr

A nagy növekedés mindig a kicsik sajátja, minél nagyobb valami, annál lassabban fog tudni növekedni, ez közgazdasági tény is.
A Webroot nem fog olyanokat nyilatkozni, hogy csak hosszú és keserves munkával fognak majd növekedni és újabb piacokat és részesedéseket szerezni.
Ezeket nem kell komolyan venni, egyébként pedig, az idő majd eldönti, az azonban biztos, hogy a többieknek azért nincs annyira félni valójuk, ha másként nem is, de technológiai változások által meg- és fennmaradhatnak.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24480) #61275904 válasza micafighter (#24461) üzenetére


#61275904
törölt tag

Köszi a tippeket.

MS fiókot már csináltam, de még nem látom teljesen, hogy mire is jó (így vagyok a Win8-val is, indulás után megyek Desktop módra, mert még nincs testreszabva a "csempe" felület és még nem néztem át, hogy hogyan használjam optimálisan a Skydrive-ot a többi hasonló szolgáltatás mellett, pl. Dropbox, Drive, vagy Asus webstorage, ami 32 GB alapból.)

Nekem macerás a teljes gép újrainstall, habár még nincs fent sok cucc, de ezekre a fenti online tárhelyek elégnek tűnnek összességében.

Most fent van a Comodo IS, egyelőre még azt sem állítgatom.

Nekem olyan IS kell, ami nagyon user-friendly és hülye-biztos, mert már nincs motivációm az állítgatásokhoz. Azért Comodot megnézem, de lehet, hogy a vége Norton lesz.

(#24481) #61275904 válasza TFSi (#24466) üzenetére


#61275904
törölt tag

TFSi, mit értesz az alábbi megjegyzéseden?:
...nemtörődöm átlagfelhasználónak nem biztos, hogy jó szívvel ajánlanék...

Mi az, amit mindenképpen állítani kellene a Comodo-nál telepítés után? (Most raktam fel, de még nem állítgatom, egyedül a hangjelzést vettem le, mert az zavaróan hangos volt...)

[ Szerkesztve ]

(#24482) #61275904 válasza micafighter (#24445) üzenetére


#61275904
törölt tag

Köszi.
V3-on tényleg jó árak vannak.

(#24483) blattida válasza #61275904 (#24481) üzenetére


blattida
nagyúr

Normál használat mellett nincs mindenképp állítani való benne, viszont, nagyobb biztonsági elvárások esetén illik bekapcsolni a hips-et vagy proaktívra állítani a konfigurációt.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24484) micafighter válasza #61275904 (#24481) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nagyon szívesen :)

TFSi kollega nagy valoszínüséggel arra gondolt, hogy a Comodo nagy mértékben a felhasználóra támaszkodik, sokat kérdez, például telepítesz egy programot, egyből elkezd kérdésekkel bombázni, hogy mi történik, és azt engeded-e, ha igen akkor mi történjen pontosan, satöbbi..

Éppen ezért hülye biztosnak a Comodo-t nem nevezném, épp az ellentéte. A beállításaiban is könnyen el lehet veszni.

Ha olyan Antivírust keresel, ami keveset kérdez, akkor Bitdefendert tudom ajánlani vagy Webrootot. Van személyes tapasztalatom mind a három említett termékkel. Először a Comodót használtam, de végül belefáradtam a beállítgatásokba, valami egyszerübbet akartam. Ezután jött a Bitdefender, ami jóval egyszerübb volt beállítások terén, mint a Comodo, és sokkal kevesebbet kérdezett. Végül aztán elegem lett a Bitdefender bugjaiból (erről részletesen írtam itt. Írtam egyébként többször is ide a BDről tapasztalatot, amig azt használtam.) Lecseréltem Webrootra, ami érezhetően gyorsabb, mint a Bitdefender, kevesebbet kérdez, és mégegyszerübbek a beállítások. WR-el tejlesen elégedett vagyok eddig. És ha hozzávesszük, hogy nagyon jó a támogatása, akkor szerintem az is maradok :)

Ha te is ilyet keresel, akkor mindenképpen ajánlom figyelmedbe a Webrootot.

Ha képbe van még a Norton, és az egyik gépeden a Norton fut, akkor nagyszerüen tudsz hozzá hasonlítani amit a másik gépre felraksz. :)

Windows Online fiók nagy mértékben megkönnyíti az életedet ha több géped van, vagy gyakran szoktál újra telepíteni. A Skydrive sync az automatikus, az IE könyvjelzőidet is visszaállítja, meg még sokminden mást, de ezek az újratelepítést nagy mértékben megkönnyítik. Ha FF vagy Chrome böngészőt használsz, azoknak is lehet csinálni egy fiókot hogy elmentse a könyvjelzőidet (ez a Windows fiók jellegétől független, ez a böngészők funkciója). Tehát igazából pillanatok alatt újra lehet telepíteni egy gépet teljesen. Ha érdekel erről több dolog, írj nyugodtan PM-et. Én most egyik gépemet hetente újrarakom, mert tesztelgetek, úgyhogy már rutinból megy az újratelepítés, a VM-ekről nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

(#24485) micafighter válasza ƵøŁĭ (#24478) üzenetére


micafighter
nagyúr

Engem nem különösebben foglalkoztatott eddig hogy ki hol mekkora, de szaki linkjét kiváncsiságbol elolvastam. Ha kicsit lejjebb olvasol benne :

,,Webroot’s fiscal year was capped by several significant achievements in the fourth quarter. In the consumer market, Webroot captured the top market share position in the US retail security software category, holding 38 percent share in units sold, and outpacing competitors Symantec and Kaspersky by more than 10 points, according to an April 2013 report from The NPD Group1."

Az NPD Group szerint elsö helyen van kiskereskedelmi piacon USAban, 38%al a webroot.

Amit te linkeltél meg lehet más szempont alapján mért (tehát nem kiskereskedelmet, vagy más időtáv, stb)

De nem kell ezeknek túl nagy jelentöséget tulajdonítani szerintem, legalábbis engem az érdekel, mit tud a termék, nem az, hogy mennyire jól gazdálkodik.

[ Szerkesztve ]

(#24486) daimonion válasza szaki26a (#24467) üzenetére


daimonion
senior tag

A másik amit nem kellene elfelejteni, mindenki saját piacát tartja elsődlegesnek, oda tolja erőforrást, hogy megfogja amit kell. Kina tlejesen más, izolált piac ebből a szempontból is. Kinai gépeken teljesen más lesz amifent van

Ebben nem vagyok olyan biztos hiszen a Quihoo is most nyitott az europa és usa piac felé a 360 is 2013-al ráadásul minden fronton PC android IOS rendszerre
és ha a marketing duma fele is igaz Complete protection trusted by 450,000,000 users worldwide.
az akkor is 250 millio felhasználó.Ha meg azt nézem hogy milyen háttere van a kínai cégeknek akkor bizony pár év és lehet igen igen meglepődik mindenki..2012-ben 329 millió dollár volt a bevétele a Quihoo nak.
Ma már a Kínai cégek uralják a piacokat és sztem nem kell olyan sok idő és az antívirus cuccok között is igen meghatározók lesznek

(#24487) HAL-9000


HAL-9000
tag

Most olvasom, hogy a Baidu antivirus csak kiegészítő védelem? Ott írják a főoldalon, hogy perfect compatible with ...

Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.

(#24488) blattida válasza daimonion (#24486) üzenetére


blattida
nagyúr

Annyit azért némi árnyalásnak hozzáfűznék, hogy a kínai know-how nem túl erős, éppen ezért a valódi fejlesztéseik is igen ritkák, nem gondolom, hogy nagyon meg tudnák változtatni az av piacot. Nagyüzemben másolnak és terjesztenek, ami térnyerésre elegendő, de uraláshoz vagy dominanciához kevés.
Ha képesek szemléletváltásra és valódi fejlesztésekkel akarnak operálni, az egész más eset, de ennyire nem fognak megváltozni, nem ilyen az alapmentalitásuk.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24489) TFSi válasza daimonion (#24486) üzenetére


TFSi
őstag

Ma már a Kínai cégek uralják a piacokat és sztem nem kell olyan sok idő és az antívirus cuccok között is igen meghatározók lesznek

Itt most konkrétan arra gondolsz, hogy olyan fejlesztéseket hoznak be, amellyel technikai fölényt is kicsikarhatnak? Egyelőre nem ez a helyzet, inkább licenszelnek, ill. másolnak. Mérföldkövet jelentő újításokat nem hallottam még felőlük.

blattida: kb. egyről írtunk, ha láttam volna írás közben a posztodat, nem ismétlem a témát... :N :B

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#24490) micafighter válasza blattida (#24488) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ezzel én is egyetértek :) Ebből kifolyólag szerintem a kínai termékek erős középmezőnyt fognak képviselni. Ahhoz, hogy saját fejlesztéseik legyenek, rengeteg minden kell együttesen. Gondolok itt például a szaktudásra, ami attól is függ, hogy milyen színvonalon van ott az ilyen irányú szakképzés, függ attól, hogy mekkora a reálbér ezen a területen, hiszen akkor fognak elmenni tanulni az emberek, hogy ha majd iskola után megfizetik őket a szerzett tudásukért, függ az iskoláztatás alternatív költségétől, hogy ha az elöbbi körülmények adottak, mégis mennyien engedhetik meg maguknak az iskolát, és akkor ez még csak a szaktudás része az egyenletnek.

(#24491) kororo válasza daimonion (#24486) üzenetére


kororo
tag

Sziasztok!
Tengerentúli fórumokat olvasgatva azt látom,hogy az átlagos felhasználó még mindig fenntartással fogadja a kínai alkalmazásokat,különös tekintettel a vírusirtókra,és a "hazait" vagy régi nagy nevek termékeit preferálja.

in gold,we trust

(#24492) blattida válasza kororo (#24491) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!
Tudod, jobb félni, mint megijedni.
A megalapozott, rögzült dolgokat nehezen írja felül az ember.

HAL-9000
Az aláírásodhoz: szerintem háromféle, a két említetten kívül a harmadik az, amelyik egyikhez sem ért.
Amúgy sok igazság van benne.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24493) Narxis válasza HAL-9000 (#24487) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nem csak, de lehet az is.

Baidu FAQ:

Can two antivirus software programs run on my computer at the same time?
Yes, Baidu Antivirus is compatible with other antivirus software perfectly.

Thanos was right.

(#24494) milan26 válasza kororo (#24491) üzenetére


milan26
senior tag

Ezek azok a keleti cuccok?

Quihoo

[link]
[link]
Itt mindkét link helyes?

Baidu

[link]

Kingsoft

[link]
[link]
Itt is helyes mindkét link?

Valaki próbálta már őket? Mik a tapasztalatok? Önálló védelmek, vagy kiegészítő termékek?
Ránézésre a Quihoo tűnik a legnormálisabbnak, meg erről olvastam a legtöbbet.

[ Szerkesztve ]

(#24495) blattida válasza milan26 (#24494) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, igen, igen, igen, vegyesek, nem rosszak, keveset fogyasztanak és ingyenesek, az adatbázis frissítések nem mindig mennek gond nélkül vagy érkeznek időben, önálló védelmek, de kiegészítőnek is használhatóak.
A beírt sorrend a minőségi sorrend is egyben, azaz tényleg a qihu terméke a legjobb.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24496) HAL-9000 válasza milan26 (#24494) üzenetére


HAL-9000
tag

360-at használom 3 gépen is. Egy gyengén, egy nagyon gyengén és egy átlagoson. Nulla rendszerterhelése van, és elég jó a felismerése is.

Kingsoft nincs már lassan 1 éve. Azt hiszem a Baidu viszi tovább, mert megvették. Baiduról nincs tapasztalatom, de lehet felteszem a Webroot mellé próbának.

Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.

(#24497) milan26 válasza blattida (#24495) üzenetére


milan26
senior tag

Köszönöm szépen! :R

(#24498) milan26 válasza HAL-9000 (#24496) üzenetére


milan26
senior tag

Kingsoft tényleg nincs már:

Version: 2012.SP5.6 Size: 13.6MB Update: 2012.12.12

Ezek szerint egészen jó alternatívák gyengécske gépekre pl emese, avira, panda cloud helyett...talán annak is szánták őket.

Ez a Baidu az a [Baidu]

[ Szerkesztve ]

(#24499) HAL-9000 válasza milan26 (#24498) üzenetére


HAL-9000
tag

Igen ez a baidu az a baidu. Úgy képzeld el mintha a Google kiadott volna, egy Google nevű antivirust.

Kétféle Apple felhasználó létezik… Aki nem ért a számítógépekhez, és aki nem ért a telefonokhoz.

(#24500) milan26 válasza HAL-9000 (#24499) üzenetére


milan26
senior tag

Teszteken sem hasalnak el:

[Qihoo]

[Baidu]

Ez a Kingsoft az a Baidu?

:)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.