Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:53:49

LOGOUT.hu

Xpenology Téma Összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1948) nemurea válasza Jim74 (#1947) üzenetére


nemurea
aktív tag

Szívesen, de ez a megoldás, ahogy írtam, külön boot-ol, vagyis vagy egyik, vagy másik fut egy időben. Ha egyszerre akarod futtatni a két rendszert / programot, akkor két fő irányod van:

1) Virtualizáció: ESXi rendszer, ehhez csak linkeket tudok küldeni, én nem próbáltam, illetve itt a fórumon sokan nem javasolják, hogy egy NAS-t virtuálisan építsünk fel
2) Szerver: gyakorlatilag egy normál operációs rendszer, amin egyebek mellett két program fut: az OpenMediaVault (OMV) (vagy esetleg más NAS rendszer, nem tudom, van-e még ilyen, ami nem saját maga egy önállóan boot-oló, saját rendszer), illetve a KODI, amikor éppen akarod használni.

Szerintem az elsőt egyszerűbb kivitelezni, de nem tudom, mennyire erős vas kell hozzá. Pl. én egy csomó dolgot a saját i5-ös Win7-es laptopomon végeztem el, amin VirtualBox-ban futtattam egy Ubuntut, és már az sem volt valami villámsebes. És most, hogy gondolkodom, ahogy olvastam, a virtualizált rendszer nem minden esetben tudja kihasználni az alap hardver képességeit, vagyis pl. az én gépemen a nagyszerű fullHD dekódolást. Ezért (is) maradtam a külön rendszereknél. De pl. a 2) megoldás ebből a szempontból is tudna működni.

Van még egy megkötés (csak így elöljáróban, terelgetés céljából :K ): az OpenElec, de lehet, hogy az alap KODI sem tudja kezelni az XPEnology által formázott HDD-t.

No, hogy legyen? :DDD

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.