Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:53:49

LOGOUT.hu

Xpenology Téma Összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) Jim74 válasza bupemko (#1900) üzenetére


Jim74
nagyúr

Most, hogy mondod, lehet, hogy a Zyxelnél azért nem volt ez gond, mert ott igazából csak egy megosztás volt és abban voltak a különböző könyvtárak, amiket külön meghajtóként csatoltam fel a windowsban. Azért azon egy lényegesen "butább" rendszer futott, lehet hogy ezért nem jelentkezett ilyen jellegű probléma ott.

(#1902) FireLord


FireLord
aktív tag

Van valamilyen mód a gyári visszaállításra anélkül hogy elveszíteném az adatokat a HDD-kről?

(#1903) nemurea válasza Jim74 (#1901) üzenetére


nemurea
aktív tag

Ha nem használtál sokat TC-t korábban, akkor valószínűleg Windows Intézőt használtál, két embercsoport létezik a világban, az egyik, akinek teljesen kézre áll ez a cucc, a másik, aki számára a rémálommal egyenlő :W , innentől kezdve egy próbát megér, hogy készíts egy gyors linket a böngészőben a DSM File Station-éhez, és akkor nem TC-ben, hanem böngészőben, de ugyanúgy tudod a NAS-on belül áthelyezni a fájlokat, tehát nem menne ki a gépre és vissza, vagyis megosztástól, jogosultságoktól függetlenül működne, nem fagyna.

Valakinek van infója arról, hogy lehet-e felh. nevet, jelszót beleintegrálni (van ilyen szó?) az URL-be, ami meghívja a File Station-t, hogy ne kelljen mindig beírni?

(#1904) nemurea válasza piglet76 (#1899) üzenetére


nemurea
aktív tag

Ugyan nem SATA III, hanem csak SATA II, de az én lapomon (ASUS AT3IONT-i) 4 port van, integrált proci és videókártya, teljesen passzív hűtés, használtan eszméletlen olcsó (legalábbis újonnan 35 ezer Ft volt, legutóbb 10e ért láttam a hardveraprón a Deluxe változatot). Én a NAS mellett (pontosabban amikor le van kapcsolva :) ) médiacenternek használom.

Na az viszont külön jó móka, hogy amikor nem az XPEnology bootol be, hanem az OpenELEC vagy valamilyen linux, akkor hogyan érem el a benne lévő soft raid-re formázott egy szem HDD-t... Teljesen véletlen van valaki itt, aki működésre bírta egy Precise Puppy Linuxon belül az mdadm-t, hogy így is elérje az XPEnology HDD-t? :U

(#1905) nlq


nlq
aktív tag

nem mai video, de jot röhögtem rajta :)

(#1906) fogtunder válasza nemurea (#1904) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én is tervezem egy hasonló gép megépítését, ami egyszerre lenne NAS és HTPC, de én debian alapon, rá egy Kodi és egy OMV. nem kell dual boot, virtuális gép, egy rendszeren elfut minden egymás mellett.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1907) nemurea válasza fogtunder (#1906) üzenetére


nemurea
aktív tag

Korrekt, én is gondolkoztam rajta, de Te messze jobban képben vagy a hálózati technikában, mint én, ahogy a postokból látom, én arra jutottam, nem merem magamra bízni, hogy egy saját konfigos NAS-t majd kiengedjek az internetre...

(#1908) Jim74 válasza fogtunder (#1906) üzenetére


Jim74
nagyúr

Nekem ez lenne a tökéletes megoldás és akkor nem kellene külön média lejátszót összeraknom... De sajnos ehhez nem értek eléggé a linuxhoz... :(

(#1909) fogtunder válasza Jim74 (#1908) üzenetére


fogtunder
nagyúr

olyan nagyon én sem, de guide szinte mindenre van, virtuális gépen el lehet szórakozni vele, mielőtt elkezdesz élesben telepíteni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1910) piglet76 válasza nemurea (#1904) üzenetére


piglet76
tag

Köszi a javaslatot! :K

Nézegettem azt a lapot is, meg korábbi Intel/AMD-s lapokat is, de sajnos félek a használt cuccoktól, főleg olyan alkatrészeknél amiket már eleve 2-3 évesen vásárolok meg. Van egy olyan átkom, hogy bármit veszek magamnak, az első darab biztos, hogy valamilyen szinten hibás. Lehet az háztartási gép, hardware, bármi, mindig kifogom. Így általában egy 3 napos cserével kezdődik minden vásárlásom...
Az új alkatrészeknél legalább a megnyugtató tudat meglenne, hogy 2-3 év garancia van a termékre. Az sem egy utolsó szempont, hogy hosszú távra tervezem ezt az épített NAS-t, főleg, ha esetleg a 6 db merevlemezig bővíthető Fractal Design házat veszem. Akkor egy +2 portos SATA-kártyával megoldhatnám a tárhelyproblémámat évekig.
A korábban szóba került AM1-es lap, az általam kinézett QC5000, és a mindenki által kedvelt Q1900 maradt csak ezért (jelenleg) képben. Az elsőnél és a másodiknál a teljes (LAN, SATA, USB 3.0) XPEnology támogatás a kérdéses, a harmadiknál a SATA2-3 port miatt tökölök...
Sajnos a fő fórum napok óta elérhetetlen, így az ottani, francia fórumon író sráctól sem tudok pontosabb információkat megtudni, hogy neki hogy vált be a QC5000. :( Máshol pedig nem találtam a témában semmit. HTPC-t sokan építettek erre a platformra, de nekem most az nem érdekes.

... és közben beleszaladtam még valamibe: Több helyen is írják, hogy a legtöbb JBOD tömb is valamilyen szinten csíkozza az adatokat tároláskor, tehát se megbontani, de még bővíteni sem biztos, hogy tudom a későbbiekben adatmentés/adatvesztés nélkül. Állítólag eszköz/szoftver függő a dolog. :F
Ezt egy tapasztalt hálózatos rendszergazda is megerősítette az imént: Ő konkrét példának a Zyxel NAS-okat említette, melyekből 4 db van neki. 2 db 320-as, és 2db 325v2-es. Mindegyik JBOD-ban fut 2-2 merevlemezzel, és 100%-os biztonsággal állítja, hogy egyik fálj sem csak az egyik vagy csak a másik meghajtón van, hanem egyes szakasza az egyik, másik szakasza a másik meghajtóra kerül. Elvileg a minél teljesebb, tökéletesebb blokkról-blokkra való helykihasználtság miatt dolgozik így a NAS. (Négylemezes verziókba költözésnél vette észre, hogy mi is a helyzet.)
Illetve mondta, hogy munkahelyén a QNAP NAS-oknál is járt úgy, hogy a már használatban lévő JBOD-tömbhöz csak formázás után engedett volna újabb meghajtót hozzáadni...

Ez így viszont nekem elég nagy gond, mert ha a XPEnology is így működik, akkor ha most, induláskor 3 lemezes JBOD-ot hozok létre, nem fogom tudni hozzácsapni később a meglévő tömbhöz a 4. meghajtót.

Esetleg van valakinek konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban? Próbálta már valaki így bővíteni a JBOD-ot? Mit csinál ilyenkor a DSM?

Kerestem erről konkrét információkat a Synology oldalán is, de egyértelmű dolog nem derült ki számomra.

(#1911) PeterPH válasza piglet76 (#1910) üzenetére


PeterPH
senior tag

Synology esetén egyértelmű a te linked alapján is, hogy bővíthető a JBOD tömb újabb diszk hozzáadásával.
A JBOD esetén egyébként nincs klasszikus értelemben vett striping, az, hogy egy fájl egyes darabjai hová kerülnek az egyes diszkeken az gyakorlatilag a felettes fájlrendszert kezelő szinttől függ, ugyanúgy, minha egy diszken belül használnád. Magyarán szólva, a fájlrendszert kezelő szint nem tud róla, hogy alatta agy JBOD tömb van, csak 1-N-ig szektorokat lát, és ahol szabad helyet talál oda ír, akár töredezetten is.

(#1912) piglet76 válasza PeterPH (#1911) üzenetére


piglet76
tag

:R
Ma is tanultam valami!
A linkről nekem is kiderült, hogy bővíthető, de arra nem találtam utalást benne (és a súgó többi oldalát fürkészve sem), hogy mi lesz a már tárolt adatokkal. Mert arról sem a képek, sem a befejező szöveg nem tájékoztat. "A befejezéshez kövesse a varázsló utasításait." Számomra a "Next" gomb is ezt sugallja, hogy utána még történik valami...

(#1913) fogtunder válasza piglet76 (#1910) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az a nagy baj, hogy a JBOD nincs szabványosítva, az implementáció erősen eltérhet oprendszer szerint. szerintem az Xpenology egyik legjobb megoldása az SHR tömb, ami redundáns tárolást tesz lehetővé és később bármikor bővíthető, akár különböző méretű lemezekkel is. ha az a cél, hogy teljesen különálló fájlrendszerrel megáldott HDD-k tartalmát lásd egy megosztásként, akkor erre nem biztos, hogy az XPenology a legjobb rendszer.

amiknek érdemes utána nézni: Greyhole, aufs, mhddfs, ezek eltérő implementációval, de ezt csinálják. OMV alá van GUI alól telepíthető plugin mindhez, bár nekem a Greyhole-t nem sikerült beüzemelni tartósra, az első újraindításnál összebarmol valamit SQL-ben és onnantól nem megy, többeknek van ez a hiba, nekem nem sikerült megoldani. a másik kettő közül inkább az mhddfs-t szokták ajánlani, annak a teszteléséig már vagy egy hónapja nem jutok el idő hiányában.

itt egyébként azt írják, hogy Any lost of any disk will result in volume destruction

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1914) piglet76 válasza fogtunder (#1913) üzenetére


piglet76
tag

Köszi, utána nézek a dolognak.
Viszont a link, nekem nem nyílik meg. :)

[ Szerkesztve ]

(#1915) fogtunder válasza piglet76 (#1914) üzenetére


fogtunder
nagyúr

valóban

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1916) PeterPH válasza piglet76 (#1914) üzenetére


PeterPH
senior tag

Itt az is le van írva, hogyaszondja:
"With Synology's Disk Station Manager 2.1, during the Volume Manipulation procedure the data on the system will still be online for use."
Tehát - szerencsés esetben - nincs adatvesztés a módosítás során.

(#1917) piglet76 válasza PeterPH (#1916) üzenetére


piglet76
tag

Ó, ezt nem tudom, hogy hol találtad, de örülök neki. Talán "szerencsésen" tudom akkor bővíteni később. :DDD

Megtaláltam, csak az előbb még nem ment a link! :B

[ Szerkesztve ]

(#1918) mpierre válasza piglet76 (#1917) üzenetére


mpierre
veterán

Engem is bővíthetőség érdekelt pár hsz-szel előbb. A dsm súgó szerint, vannak akadályok: [link]
Sz'al nem mindegy mivel bővíted utólag. Nekem pl, így a 2db 500Gb-s nem lesz jó megoldás a 2TB után.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1919) fogtunder válasza mpierre (#1918) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ez mondjuk nem tudom, vonatkozik-e a JBOD-ra, mert azt eléggé mellékesen említi csak.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1920) piglet76 válasza mpierre (#1918) üzenetére


piglet76
tag

Csatlakoznék Giorgio-hoz ez ügyben.
Szerintem JBOD-nál nem számít pont azért mert ott van lehetőség eltérő mérető lemezek összefűzésére. (Innen jön a neve is...)

(#1921) zex


zex
aktív tag

Van egy HP N40L-es microserver, elvileg moddolt BIOS-al (korábban egy Windows Server futott úgy, hogy a CD-rom helyén volt fent egy HDD). Most XPEnology fut rajta (DSM 5.1 update 3).

Egy olyan gondom van, hogy ha a CD-rom helyére csatlakoztatok egy HDD-t, akkor azt az Synologyban nem látom. Valaki esetleg találkozott már ilyennel? (azért szeretném felülre tenni, mert 2,5"-os a HDD, és nem tudom a keretbe úgy belefabrikálni, hogy az jó legyen)

(#1922) Scobbyka


Scobbyka
tag

Ugye azt jól gondolom, ha adott egy vas és a HDD-ket nagyobbra akarom benne cserélni
Akkor adatmentés, konfig mentés
És kezdjem előről a két új HDD-vel a telepítést, majd konfig vissza, végül adat vissza

Scobby

(#1923) M3kk válasza Scobbyka (#1922) üzenetére


M3kk
őstag

Attol fugg milyen configuracioba vannak a hardok.

. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

(#1924) Lotus_Omega


Lotus_Omega
tag

5022 update 4 kint:

Version : 5.1-5022 Update 4

(2015/03/21)
Fixed Issues
Upgraded OpenSSL to 1.0.1m to address multiple vulnerabilities (CVE-2015-0204, CVE-2015-0286, CVE-2015-0287, CVE-2015-0289, CVE-2015-0292, CVE-2015-0293, CVE-2015-0209, and CVE-2015-0288).

[ Szerkesztve ]

//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//

(#1925) Scobbyka válasza M3kk (#1923) üzenetére


Scobbyka
tag

SHR Tömb 2 darab 1TB WD Red HDD
Mentés mindjárt kész róla :)

Scobby

(#1926) nemurea válasza FireLord (#1873) üzenetére


nemurea
aktív tag

Ld. @FireLord kérdése, nincs tapasztalata valakinek azzal, hogy hogy lehet hangot kicsikarni az XPEnology-ból - magán a PC kimenetein? Nekem is össze van kötve a gép az erősítővel, jó lenne, ha nem kellene más rendszert betöltenem, hogy zenelejátszóként (is) üzemeljen.

(#1927) Scobbyka


Scobbyka
tag

Download Managerben valahogyan meg lehet változtatni a megjelenítendő sorok számát a 25 darabról?

Scobby

(#1928) nlq válasza zex (#1921) üzenetére


nlq
aktív tag

szerintem kellene latnod nekem mukodik igy xpenology-m 6 winyoval is
egyebkent pedig letezik gen7 kiegészítő (hardverapron is :) amivel be lehet tenni a 2,5 winyot a hotswapbe

Udv
NLQ

(#1929) zex válasza nlq (#1928) üzenetére


zex
aktív tag

Hát igen, én sem értem, miért nem látom, mikor a BIOS meg felismeri, és ott rendesen ki is írja a HDD típusát... Vagy lehet hogy nem jó helyen keresem az XPEnologyban? Én a Storage Manager-ben a HDDD/SSD alatt nézem, de ott csak 1db HDD lát..

A BIOS módosításokat és beállítását EZEN leírás alapján végeztem el. Vagy esetleg itt lehet a gond?

Amúgy köszi a linket! ;)

Üdv,
ZEX

(#1930) McSico


McSico
senior tag

Sziasztok!
NAS építésre adtam a fejem. Szerintetek a kiszemelt Gigabyte GA-H97M-HD3 és Intel Core i3-4130T kombináció kompatibilis az XPEnology-val?

"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"

(#1931) Ittnemaz


Ittnemaz
aktív tag

esetleg valakinek valami tipp?

rendszer: e350m1/usb3
2 gb ram (hibátlan)
file: synology_bromolow_3615xs.pat (többször több helyröl letöltve.)
vinyo 1,5 tb WD black, (hibátlan)

[ Szerkesztve ]

(#1932) AiRLAC válasza Ittnemaz (#1931) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ugye nem az Update X-et próbálod telepíteni, hanem először a Main release-t?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#1933) nlq válasza Ittnemaz (#1931) üzenetére


nlq
aktív tag

a bromlov az valami update nem a rendes pat file

ami neked kell azt igy hivjak: DSM_DS3615xs_5022.pat
innet toltsd le

(#1934) Ittnemaz


Ittnemaz
aktív tag

hopsz azt nem figyeltem, lehet mellé kattintottam :(

már le is töltöttem, holnap haza érek a melobol azzal kezdek...

(#1935) Scobbyka


Scobbyka
tag

Download Station torrent letöltése után megáll és nem tölt vissza automatikusan, ha elindítom minden rendben vele tölt visszafelé is. De addig stopban van.
Megosztási arány beállítás: 0
Megosztási idő: Kihagyás

Mi lehet a megoldás

Verzió: DSM 5.1-5022 Update 4

Scobby

(#1936) lajos75 válasza Scobbyka (#1935) üzenetére


lajos75
senior tag

[ Szerkesztve ]

(#1937) Scobbyka válasza lajos75 (#1936) üzenetére


Scobbyka
tag

Köszi,

Valamiért Chrome 64bitesben nem működött a lista görgetése, így nem nekem nem volt "örökre" opció.
Chrome 32bites alatt beállítottam, és most már jó.

Scobby

(#1938) Scobbyka


Scobbyka
tag

Arra hogyan szoktatok rájönni a Download Station-nél, hogy ha egy torrentet töröltek a trackerről és "unregistered torrent" állapotban van?
Mert minden torrentet átnézni egyesével nem olyan mókás :(
Megjelenítendő hasábok között nem találtam tracker állapotra utalót, meg a beállításokban sem hogy más színnel jelölné vagy valami.

Scobby

(#1939) FireLord válasza nemurea (#1926) üzenetére


FireLord
aktív tag

Azt hiszem csak az usb hangkártya megoldás marad, az xpenology nem látja az alaplapi hangkártyát :(

(#1940) nemurea válasza FireLord (#1939) üzenetére


nemurea
aktív tag

Köszönöm, hogy utánanéztél! Végeredményben logikus, az alaphardveren híre-hamva nincs hangchipnek, így nem csoda, ha a DSM-be se raktak pusztán az XPEnology kedvéért egy kis támogatást :)

Más: nem tudja valaki, hogy egy már az XPEnology által belakott HDD-ből nem lehet egy kis területet lecsippenteni más célokra? Installkor ugye a teljes HDD-t formázza a rendszer, viszont én elkezdenék játszani Giorgio javaslatára külön linux+omv+kodi megoldással, és ehhez most nincs külön HDD-m. Az 1 db 1 terás HDD sima ext4-re van formázva, tehát nem SHR tömb (ettől még valamilyen szoftveres raid, ahogy kivettem a leírásokból).

20 giga a HDD végén szerintem fel sem tűnne az XPEnologynak, nem? Vagy inkább ne kísértsem az IT-ördögöt? ;]

(#1941) fogtunder válasza nemurea (#1940) üzenetére


fogtunder
nagyúr

elvileg ha sima ext4, akkor át lehet méretezni a partíciót, de fogalmam sincs, hogy az Xpenology hogy tolerálná ezt. mondanám, hogy virtuális gép, de azon leginkább csak az OMV rész tesztelhető, azt sosem fogod megtudni, hogy megy-e ki rendesen hang a HDMI kimeneten pl.

kölcsönbe sem tudsz kérni egy HDD-t?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#1942) nemurea válasza fogtunder (#1941) üzenetére


nemurea
aktív tag

Az ismerőseim is jellemzően laptopot használnak, boltos ismeretségem meg nincs. Van elfekvő IDE-s HDD itthon, de az alaplap már SATA-s, átalakítót venni erre a célra szerintem nem éri meg. Azon molyolok, hogy egy SSD már megérik lassan a laptopba, akkor onnan felszabadul a HDD, azon lehetne játszani... csak sóher vagyok kiadni rá a pénzt, mert ha a mostanra belassult Win7 helyett tennék rá friss Kubuntut, az tuti megfelelően gyors lenne számomra. Szóval még agyalok.

(#1943) balage25


balage25
senior tag

Szeretnék eltávolítani egy hdd-t véglegesen, de erre telepítettem az összes programot. Hogyan tudom áthelyezni másik hdd-re a progikat?

(#1944) M3kk válasza balage25 (#1943) üzenetére


M3kk
őstag

Minden hddn rajta van a rendszer.

. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

(#1945) balage25 válasza M3kk (#1944) üzenetére


balage25
senior tag

A rendszer rajta van minden hddn, de a csomagok nincsenek. Újra feltelepítettem, és rámásoltam a másik hddn lévő @apps... könyvtárat. Így is egy óra volt, de nem kellett minden progit újra beállítanom.

(#1946) nemurea


nemurea
aktív tag

Ma végre-valahára befejeztem a neverending story-t, hogy összeházasítsam ugyanazon a PC-n az XPEnology-t és egy teljes értékű operációs rendszert, ez utóbbit magán a boot pendrive-on úgy, hogy az el is érje az XPEnology által formázott HDD-n tárolt adatokat... Erre azért volt szükségem, mert a PC eredetileg média PC, ráadásul fizikailag a nappaliban lévő tévé alatt van, azzal van összekötve (nem LAN-on, hanem RGB-kimeneten, mivel 'régimódi' tévéről van szó). Így nemcsak a családban található összes 'okos' eszközön lehet lejátszani a NAS tartalmát, hanem magán a nappali tévéjén is. Ja, nem virtualizációval (ESXi) működik, hanem külön boot-ol.

Ha véletlen rajtam kívül bárki más hasonló cipőben jár, és szintén hobbi-linuxos szinten van, nagyon szívesen összeszedem a főbb lépéseket (a buktatókat legfeljebb megemlítem, mert nem egyenes, hanem elég cikkcakkos volt az út :K ).

Aztán majd egyszer a végtelen történet folytatódni fog (ha már neverending :DD ) Giorgio módszerével, ld. Debian alapú szerver+média PC egyben... De ez most jó így.

(#1947) Jim74 válasza nemurea (#1946) üzenetére


Jim74
nagyúr

Engem mindenféleképpen érdekelne és nagyon megköszönném, ha közzétennéd :R
XPEnology-t és KODI-t szeretnék futtatni egy eszközön, egyszerre. Viszont ahhoz, hogy ezt egyedül, magamtól kivitelezem nagyon, de nagyon kevés vagyok...

(#1948) nemurea válasza Jim74 (#1947) üzenetére


nemurea
aktív tag

Szívesen, de ez a megoldás, ahogy írtam, külön boot-ol, vagyis vagy egyik, vagy másik fut egy időben. Ha egyszerre akarod futtatni a két rendszert / programot, akkor két fő irányod van:

1) Virtualizáció: ESXi rendszer, ehhez csak linkeket tudok küldeni, én nem próbáltam, illetve itt a fórumon sokan nem javasolják, hogy egy NAS-t virtuálisan építsünk fel
2) Szerver: gyakorlatilag egy normál operációs rendszer, amin egyebek mellett két program fut: az OpenMediaVault (OMV) (vagy esetleg más NAS rendszer, nem tudom, van-e még ilyen, ami nem saját maga egy önállóan boot-oló, saját rendszer), illetve a KODI, amikor éppen akarod használni.

Szerintem az elsőt egyszerűbb kivitelezni, de nem tudom, mennyire erős vas kell hozzá. Pl. én egy csomó dolgot a saját i5-ös Win7-es laptopomon végeztem el, amin VirtualBox-ban futtattam egy Ubuntut, és már az sem volt valami villámsebes. És most, hogy gondolkodom, ahogy olvastam, a virtualizált rendszer nem minden esetben tudja kihasználni az alap hardver képességeit, vagyis pl. az én gépemen a nagyszerű fullHD dekódolást. Ezért (is) maradtam a külön rendszereknél. De pl. a 2) megoldás ebből a szempontból is tudna működni.

Van még egy megkötés (csak így elöljáróban, terelgetés céljából :K ): az OpenElec, de lehet, hogy az alap KODI sem tudja kezelni az XPEnology által formázott HDD-t.

No, hogy legyen? :DDD

(#1949) Jim74 válasza nemurea (#1948) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm :R

Akkor az lesz a vége, hogy két hardware. Veszek egy Raspberry PI 2-t és azon fog futni a Kodi.

Elvileg mint hálózati meghajtókat, látnia kell az NAS megosztásait., ha külön eszközön fut a Kodi.

(#1950) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Valakinek sikerült megoldani 5.1 alatt végül a QuickConnect és az Synos DDNS-t működésre bírni? Mert A jelenlegi rendszerem nem támogatja már, szeretnék 5.1-re menni, de ahhoz kellene, hogy megoldható-e a DDNS.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.