Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:53:49

LOGOUT.hu

Xpenology Téma Összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2751) wazo


wazo
aktív tag

Nekem az lenne a kérdésem hogy a download station hol kell mit beállítani hogy visszaossza a letőltést? ( ncore)

acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)

(#2752) ronaldo


ronaldo
őstag

Többször mondták a senior topiklakók, hogy a DSM nem jó médiacenternek. Mi ennek a fő oka?

Én most erősen gondolkozom egy NAS beszerzésén/építésén. Torrentek futtatására, általános tárhely (amit PC-n, notebookokon, telefonokon és tableten lehet tallózni) illetve tv-re kiküldött (95%-ban 1080p) anyagokra lenne használva.

Ez utóbbi is nagyon fontos lenne, mert sokkal kényelmesebb, mint mindig notebookkal a tv mellé költözni, hdmi kábelt dugdosni.

Ezt egy épített nas esetén dual gigabit lanos lappal szeretném megoldani. Valakinek van ezzel tapasztalata, hogy mondjuk a nason keresztül egy lg webos 2.0-ás tv "kilát-e" a netre? Persze, ott a wifi, de a kábellel sokkal gyorsabb lenne.

Illetve, hogy egy ilyen épített megoldásnál, ahol a hardver már több mint alkalmas média centerként való működésre, milyen egyéb opciók lennének? A topicot olvasva XBMC-ről is volt említés, az hogy nézne ki? Nem volt teljesen világos.

Köszönöm a segítséget!

(#2753) fogtunder válasza wazo (#2751) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nem kell semmit állítani, tölt vissza magától, mint minden torrent kliens.

(#2752) ronaldo: a DSM nem tud hang és video kimenetet kezelni, innentől bukó. két opció van, virtualizálva futtatod a DSM-et, vagy pedig más oprendszert nézel. mondjuk asztali debian + OMV + Kodi jó megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2754) wazo válasza fogtunder (#2753) üzenetére


wazo
aktív tag

Nem tölt vissza. Legalábbis nálam.

acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)

(#2755) devil-k válasza fogtunder (#2753) üzenetére


devil-k
nagyúr

Mivel kezdő vagyok a Linux vonalon, ezért a kérdésem, nem kötözködésre épül:

Miért pont Debian? Miért nem Ubuntu vagy Mint?

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2756) ZetorGumi válasza wazo (#2754) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Be kell állítani a DS beállításainál a visszatöltési limitet.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#2757) r4z válasza wazo (#2754) üzenetére


r4z
nagyúr

DS / Settings / BT

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#2758) wazo


wazo
aktív tag

Köszi mindenkinek a segítséget. Portbeállítással volt gond.

acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)

(#2759) kabar válasza fogtunder (#2753) üzenetére


kabar
senior tag

Bocs az értetlenségért, de neked magától tölti vissza? Nekem a letöltés után megáll, és meg kell indítani a visszatöltést.

Bocs! Már közben rájöttem. Eddig átsiklottam felette.

[ Szerkesztve ]

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#2760) Patice válasza devil-k (#2755) üzenetére


Patice
nagyúr

Azért Debian, mert az OMV, amit fel tudsz rakni magában is egy gépre, az is Debian-on alapul és egy minimál Debian Jessey felrakása után (elméletileg) felrakható rá "programként" az OMV, meg utána bármi, ami Debian-ra felrakható, pl. a Kodi is (csak nem a legfrissebb), meg mondjuk egy MPD (Music Player Daemon) is zenéhez. :K

Ezt a kombót akarom majd én is megcsinálni, csak először a HTPC meg a külön asztali gép legyen szoftverezve, hogy amíg a szerverrel játszok, addig a család semmit ne vegyen lehetőleg ebből észre. :DDD

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2761) fogtunder válasza r4z (#2757) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Na nem mintha enélkül egyáltalán nem töltene vissza. Én inkább port nyitásra gyanakodok, ha nagyon nem megy a seed.

Szerk: ez alapból tényleg nem seedel letöltés után?

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2762) devil-k válasza Patice (#2760) üzenetére


devil-k
nagyúr

Már értem!

Én még mindig ott tartok, hogy nem tudom, hogy milyen OS legyen a saját NAS-omon.... :(( Az a Xpenology elgondolás amiről írtam már régebben is... Nem jön össze. Sajna.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2763) Patice válasza devil-k (#2762) üzenetére


Patice
nagyúr

Ezt a kört megfutottam én is. :K

XPenology szép meg jó meg minden, de vannak korlátai. Ezeket nem akarom a saját NAS-omnál. Synology gyári vas marad backupnak + így a távoli elérés is biztosítva van.

Egy NAS-nál, csak egy jobb dolog van: kettő (vagy több) NAS. :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2764) devil-k válasza Patice (#2763) üzenetére


devil-k
nagyúr

És mi lett a verdikt végül? Mesélj, milyen korlátai vannak a Xpenology-nak? Most már tényleg érdekel a dolog. :)

Áh. két NAS? Az kellene még. Szóval, ha lefutottad ezt a kört, akkor segíthetnél nekem is, hogy most már célba érjek. ;] :R

- mozi bolondéria -

(#2765) Patice válasza devil-k (#2764) üzenetére


Patice
nagyúr

Elméletben ment csak végig, sok utánaolvasással.

Az épített NAS erejét szerettem volna jobban kihasználni + érdekelt az, hogy valóban jó megoldás lehet-e egy HTPC + egy NAS netán egy zenelejátszó kombinálása. Sokan vannak ezzel így, hogy egy gépben akarnák elintézni ezeket a funkciókat, csak én vagyok annyira elborult, hogy nem elégszem meg az egyszerű megoldásokkal. :))

XPenology akkor OK, ha dedikált NAS-t építesz. Ha másra is akarod használni, akkor vagy felejtős, vagy virtualizálva lehet csak futtatni. Ennek minden előnyével-hátrányával. Pl. ha virtuálisan futtatod az XPenology-t, akkor annyira lesz csak stabil a virtuális gép, amennyire stabil a gazda OP rendszer. Jön a kérdés: mi legyen a gazda OP rendszer? Win? A folyamatos üzem ellen lenne a folyamatos Win update + újraindítgatások, nem beszélve a sok biztonsági résre, amit nem is lát az ember Win-nél. Akkor marad mondjuk a Linux mint gazda OP rendszer, ami stabilabb, biztonságosabb, de nehezebb szvsz. a virtualizációt megcsinálni rajta, pláne olyanoknak, mint nekem, akik még soha nem csináltak ilyet előtte. OK, létezik ESXi, meg hasonlók, de nekem ez még fehér terület.

Más részről, akár Win alatt, akár Linux alatt virtualizálsz ott van a HDD-k kezelésének kérdése. Ebbe a problémába futottál bele Te is, hogy Win + VirtualBox nem igazán tudja úgy kezelni a lemezeket, hogy az egy esetleges virtuális gép összeomlás, hiba miatt olvasható maradjon. Nem igazán lenne kedvem csak azért létrehozni megint egy virtuális gépet, hogy a virtuális merevlemezekből ki tudjam olvasni az adatokat. OK, lehet akár naponta is csinálni egy mentés képet a virtuális rendszerről, de amikor effektíve vissza kell állítani a rendszert, mert a család épp használni szeretné a virtuális lemezeken lévő filmeket, akkor kiverne a víz. :DDD

Stabilabb működésre van szükségem.

Ha nem XPenology, akkor maradnak az ingyenes, Linuxos NAS szoftverek, OMV, Nas4free, FreeNAS, stb. Ha többcélú gépet akarok a NAS-ból, akkor marad az OMV + Debian + egyéb kiegészítők. És a virtualizáció kipróbálásával is ráérek.

Gondolkodtam azon is, hogy eladom a gyári Synology vasat. Aztán ahogy olvastam a témában rájöttem, hogy egyszerűbb lesz megoldanom a biztonsági mentés kérdését a Synology-val. A redundanciát nem az épített NAS-ban lévő lemezekkel kell így kitalálnom, hanem a napi mentés mehet másik NAS-ra, nem pedig külső merevlemezre, ahogy most csinálom.

Más részről meg a Synology szolgáltatásaitól sem fogok elesni, mivel ezeket "életben tudom tartani" a gyári vassal, aminek egyedül csak az a baja, hogy kevés benne a két HDD hely az otthoni igényeimhez, ami megint nem átlag ember igény. Tudom, nekem ez hobby. :B

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2766) devil-k válasza Patice (#2765) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem csak Te vagy ezen az elven, de én szeretem az eszközöket különszedni. :B

NAS, HTPC... stb. Igazság szerint nagyon szimpatikus ez a Linux dolog, de az már nem, hogy egy rohadt NFS megosztást olyan bonyolult létrehozni, hogy még mindig nem sikerült. Lehet, hogy én lennék ennyire béna? De azt hamar észrevettem, hogy a Linux sokkal jobban bánik az erőforrásokkal, mint a Windows. Pl. Red-ről Red-re másolva Win alatt kb. 110 MB/mp volt a max. Ugyanez Linux alatt 150-155 MB/mp. Erre azt mondtam otthon hangosan amikor megláttam: Fantasztikus!

Direkt ezért vettem a NAS-ba egy SSD-t is, a rendszer miatt, hogy még stabilabb és gyorsabb legyen. Arra egyébként valahol rájöttem, hogy szervernek szerintem nem annyira alkalmas a Win. Pont azok miatt az okok miatt, amiket írtál.

Megoldható-e az, hogy az SSD-t ketté particionálom és egyikre megy a Linux, másikra pedig a Xpenology? S ráadásul az lenne a legjobb, hogyha Linux alatt lenne olyan program, amivel ki tudom választani, hogy a következő újraindulásnál melyik rendszer töltsön be. Most azért gondoltam erre, mert ha távolról akarom irányítani a rendszert, akkor tudjak választani, mert DOS alatt nincs ám Team Viewer.

"Más részről, akár Win alatt, akár Linux alatt virtualizálsz ott van a HDD-k kezelésének kérdése. Ebbe a problémába futottál bele Te is, hogy Win + VirtualBox nem igazán tudja úgy kezelni a lemezeket"

Ez az én bajom...

Jó a Synology, de szeretnék fejlődni! Így vagy úgy. Arról nem is beszélve, hogy kissé túl van árazva szerintem.

- mozi bolondéria -

(#2767) lafaty80 válasza devil-k (#2766) üzenetére


lafaty80
őstag

"Jó a Synology, de szeretnék fejlődni! Így vagy úgy. Arról nem is beszélve, hogy kissé túl van árazva szerintem."

Én egy kicsit másképpen látom, bár a pénzt sajnálnám egy eredeti synology-ra...de:
A synology-nál alapvetően a szolgáltatásokat veszed meg, a vas maga nem lenne drágább, mint másnál. A szolgáltatások pedig fejlődnek. És hogy miért érné meg "megvenni", a support-ért, hogy ha valami bajod van és írsz nekik, válaszolnak és megoldják a gondodat. Tapasztalatból mondom, nem egy ismerősöm vett már synology-t.

Mondom, csak szerintem!

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2768) devil-k válasza lafaty80 (#2767) üzenetére


devil-k
nagyúr

2 évig voltam Synology tulajdonos. Azért váltam meg tőle, mert novemberben lejárt volna a jótállás, illetve szerettem volna egy erősebb gépet. Amiket néztem azok kb. 200.000 Ft-ba kerültek volna és annyira nem is volt hú, de nagy vas.

- mozi bolondéria -

(#2769) Patice válasza devil-k (#2766) üzenetére


Patice
nagyúr

Én is a célgép építés híve vagyok, csak most a "kipróbálós" időszakomban vagyok.

Szerinted minek van 3 gépem máris? :U (+1 ARM-os kocka...)

"Igazság szerint nagyon szimpatikus ez a Linux dolog, de az már nem, hogy egy rohadt NFS megosztást olyan bonyolult létrehozni, hogy még mindig nem sikerült."

A konyhakész Synology pl. ezért kerül annyival többe. :K

Win-ből is van Server verzió, csak hát annak is "érdekes" a megoldása, ha nem akarsz fizetni. Vagy fizetsz. Nem keveset. Ez van sajnos, ha ilyesmit akar az ember. Vagy fizet, vagy mindent magának kell megcsinálnia, nem kevés idő és energia ráfordításával.

"Megoldható-e az, hogy az SSD-t ketté particionálom és egyikre megy a Linux, másikra pedig a Xpenology?"

Persze, de a Linux biztosan fogja tudni olvasni azokat a lemezeket, amiket az XPenology alatt formáztál meg? (Szerintem igen, valószínűleg akkor Ubuntu kell az XPe mellé. Az egymás mellé rakás már trükkös lesz.)

"S ráadásul az lenne a legjobb, hogyha Linux alatt lenne olyan program, amivel ki tudom választani, hogy a következő újraindulásnál melyik rendszer töltsön be."

Ilyen van, úgy hívják, hogy GRUB, ami pl. egy Ubuntu telepítésével települ is adott gépre.

"Most azért gondoltam erre, mert ha távolról akarom irányítani a rendszert, akkor tudjak választani, mert DOS alatt nincs ám Team Viewer."

Linuxra van TeamViewer.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2770) FireLord válasza devil-k (#2766) üzenetére


FireLord
aktív tag

Windows server + hyperV sokan használják ebben a kombinációban virtualizálva az Xpenology-t. Főleg Q1900 alaplaptulajok, akiknek kompatibilitási gondok miatt kiesik a vmware esxi...
És a hyperv oda tudja adni RDM-ben a vinyókat az xpenologynak!

(#2771) devil-k válasza Patice (#2769) üzenetére


devil-k
nagyúr

Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem vagyok f*szari és pl. szívesen fizetnék egy DSM szintű OS-ért, de akár a Kodiért is, hogyha fizetős lenne. Az ilyesmi engem nem tart vissza.

Nyilván egy Win szerver nekem abszolút felesleges lenne. Gondolok itt most a fizetős dolgokra.

Szereted a gépeket, azért van 3. ;] Ismerem a TV-t Linuxra és használtam is. :B

FireLord
Na, ezt nem is tudtam! Mennyire bonyolult ez a Hyper V?
Win 8.1 és 10-en is van ilyen opció?

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2772) FireLord válasza devil-k (#2771) üzenetére


FireLord
aktív tag

Körülbelül annyira bonyolult mint a windows :))

Igazából ez a microsoft saját virtualizációs megoldása:
Itt egy jó kis cikk a hyperv-ről
Működik win7,win8,win10, server verziókkal, service-kből telepíthető. Így használhatod az xpenology alatt lévő windowst pl htpc-nek, zenelejátszónak, vagy bárminek csak adj neki sok ram-ot. :D

ja és nem árt ha a gép támogatja a virtualizációt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2773) devil-k válasza FireLord (#2772) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm! Ma akkor ennek is nekiesek. Lesz mit csinálni. :D

8 GB elég? Remélem... :U

- mozi bolondéria -

(#2774) FireLord válasza devil-k (#2773) üzenetére


FireLord
aktív tag

Annyi elég lesz.

RDM beállítás pedig emígyen zajlik. Így az xpenology sajátjaként fogja kezelni a vinyót...

(#2775) Patice válasza FireLord (#2774) üzenetére


Patice
nagyúr

Köszi a linkeket, ezeket meglesem majd még tüzetesebben is én is. Aztán átgondolom kell-e nekem a Windows mégis. :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#2776) Proxy2


Proxy2
aktív tag

Azért a vmware vsphere (ESXi) nem olyan okult tudomány ám :)

És otthoni feladatokraépp elég belőle egy free verzió, ha van videokártya a "host" rendszerben akkor azt akár oda is lehet dedikáltan adni egy KODI-t futtató kis vm-nek.

Attól meg nem kell félni hogy mi van a hdd-kkel, mert RDM disk ként adod oda a xpenologynak, és ha borulna a teljes "host", de épek a hdd-k akkor "csak" összedobsz egy új "host-ot", vagy berakod a diszkeket egy fizikai synology-ba és kész.

Több ilyen virtualizált xpenology-t üzemeltetek, nem bonyolult.

Proxy5

(#2777) FireLord válasza Proxy2 (#2776) üzenetére


FireLord
aktív tag

Valóban. Ha a kettő közül kellene választani hyperv vagy vsphere, természetesen a 2., de ha mindenképpen akarnak egy fizikai windowst alatta, akkor jó alternatíva.

(#2778) nemurea válasza Proxy2 (#2776) üzenetére


nemurea
aktív tag

Ennél az alaplapnál: Asus AT3IONT-i is megoldható a dedikált erőforrás-kezelés szerinted?

speci

Ez egy HTPC-re kihegyezett alaplap, integrált Atom procival. Külön-külön gyönyörűen fut rajta az XPE és a Xubuntu, illetve a Win7 is, de hogy mit kezdene egy párhuzamos XPE-vel és KODI-val, azt nem tudom... A Kodi is csak akkor tudna jól működni, ha a videókártyát (Nvidia chipet?) közvetlenül oda lehetne neki adni...

(#2779) Proxy2 válasza nemurea (#2778) üzenetére


Proxy2
aktív tag

Üdv!

Sajnos szerintem nem :( maga a procit nem támogatja a vmware ahogy én látom.

A ESXi-ben a dedikált videókártyának van még egy(-két) feltétele, legyen még egy videó kimenet az alaplapon, és az alaplap támogassa a hardveres virtualizációt.

Azokon a rendszereken amin én használom ezt a funkciót, ott van egy alaplapi VGA ez a vmware videókártyája, és van a gépben egy valamilyen komolyabb VGA is, az van dedikálva, a mi esetünkben egy Windows-nak, de ez lényegtelen.

így azt kell mondjam szerintem ezzel az asus alaplappal nem fog menni, sajnálom.

Proxy5

Proxy5

(#2780) nemurea válasza Proxy2 (#2779) üzenetére


nemurea
aktív tag

OK, nagyon köszönöm mindenesetre, akkor marad a mostani "hol egyik, hol másik" kiépítés, ez is elég jól működik.

(#2781) fgst válasza devil-k (#2766) üzenetére


fgst
tag

Szia!

NFS beállítás nem olyan macera*, a múlt héten clonezillával használtam gépterem újratelepítéséhez.
1. fájlszolgáltatásokban engedélyezed
2. megosztott mappákban, megosztásod szerkeszted, NFS fül....
3. Létrehozol egy új engedélyt (* vagy IP-re korlátozva), a többi beállítás kb jó alapértelmezetten.... Squash nem kell.

*Nekem ezzel működött "gond nélkül", 1 óra hajtépés után, mert annál a gépnél amin először kipróbáltam, el volt cseszve a partició, és azt hittem, hogy a hálózati beállítás hibájából ered, hogy nem akarja az imaget visszaállítani.... Nem az NFS volt a hibás.

Én win10 alá raktam fel VMplayerbe. Stabil, rendesen használja a merevlemezeket, jó a teljesítménye....
Annyi, hogy nem sikerült "nativan" átadni a lemezeket (ISCSI-n megy), így egykét adatot, mint sorozatszám, hőmérséklet, nem tud kiolvasni belőlük...
A használatot a hálózat sebessége limitálja erősen, gigabiten tudtam írni kisebb ingadozások mellett...
Hosztról VM-be másolás (1 interfészt húz csak mert bridge-ben van):

Hasonló eredményeket hozott a laptopról VM-be máslás is, stabil 80 MB/s fölötti másolás intézőben nas-ra.
Ezek után ami kicsit még játékos volt, hogy rávegyem a hostot, hogy mindig fusson a vm....

Üdv. Zoli

[ Szerkesztve ]

(#2782) devil-k válasza FireLord (#2774) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm szépen! Nagyon kellemesen csalódtam a Windowsban most. Nem gondoltam volna, hogy a Virtual Box ilyen fapados a Hyper V-hez képest.

Az RDM beállítást pedig mára tervezem.

Ha esetleg tudsz NFS megosztást Windows 10 alá, akkor azt is megköszönném! :R

(#2781) fgst
Szia Zoli! Köszönöm szépen a válaszod! Esetleg ha van tipped Windows 10 alá NFS megosztásra, azt is szívesen venném. Most picit pihentetem a Linux vonalat, aztán majd kialakul.

DSM-ben (Xpenology) tisztában vagyok azzal, hogy kell NFS megosztást létrehozni. :B Vagy most elbeszélünk egymás mellett? Minden esetre várom a válaszod! :R

- mozi bolondéria -

(#2783) Mate


Mate
nagyúr

Version : 5.2-5592 Update 4

(2015/09/07)
Fixed Issues
Restored the mandatory file (/usr/syno/bin/zip) that has been removed due to Antivirus Essential's false-positive detection.
Upgraded Apache HTTP Server to 2.2.31 to address one security vulnerability (CVE-2015-3183).
Upgraded PHP to 5.5.28 to address two security vulnerabilities (CVE-2015-5589 and CVE-2015-5590).
Fixed two security vulnerabilities to prevent cross-site scripting (XSS) attacks.
Fixed a security vulnerability of PCRE library (ASA-201508-11).
Fixed an issue where DSM cannot be updated after system recovery on certain models (DS2415+, DS1815+, DS1515+, RS815RP+, RS815+, DS415+).

(#2784) FireLord válasza devil-k (#2782) üzenetére


FireLord
aktív tag

NFS-t nem használtam syno-val, nincs olyan eszközöm jelenleg amihez szükséges lenne.
Mi a baj az SMB-vel? Én még a TV-met is azzal használom. :)

(#2785) devil-k válasza FireLord (#2784) üzenetére


devil-k
nagyúr

Syno nélkül! Synoban én is meg tudom csinálni. :D

BD fájlokkal nem működik együtt a legjobban a SMB.

- mozi bolondéria -

(#2786) devil-k válasza FireLord (#2784) üzenetére


devil-k
nagyúr

Viszont... ha jól értelmezem...

A HDD az vagy online vagy offline. Vagyis vagy a PC látja rendesen, fizikálisan, vagy pedig virtuálisan mondjuk a Xpenology (Hyper V-n keresztül). S ezek szerint nincs olyan, hogy mind a kettő lássa egyszerre?

- mozi bolondéria -

(#2787) Essejó válasza lafaty80 (#1979) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ezek is elérhetőek itthon, no max pár hét várakozás után, de árban versenyképesnek tűnnek.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#2788) FireLord válasza devil-k (#2786) üzenetére


FireLord
aktív tag

Jól értelmezed, nincs olyan hogy mindkettő lássa. Az RDM-nek pont ez a lényege hogy a fizikai hoszt alól "odaadod" a virtualizációnak saját használatra, azt ha visszaadod a hosztodnak sem fogja látni a rajta lévő tartalmat.

(#2789) devil-k válasza FireLord (#2788) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez durva. Akkor az én fejemben valami teljesen más élt ezzel kapcsolatosan.... Pont ezt szerettem volna elérni, hogy lássa a virtualizált Xpenology és mondjuk a Windows is ugyanazt a HDD-t.

- mozi bolondéria -

(#2790) Mate válasza Mate (#2783) üzenetére


Mate
nagyúr

Simán felfrissítettem. Egyelőre gond nélkül üzemel. Illetve előzővel dlna lejátszásnál első indítás után kb. 5 perccel ledobott és újra kellet indítani a lejátszást. Most már jó.

(#2791) fogtunder válasza devil-k (#2789) üzenetére


fogtunder
nagyúr

de ez miért lenne jó? odaadod a lemezeket a virtualizált Xpenologynak, a win meg eléri a hálózati megosztásokat, aztán csá.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2792) devil-k válasza fogtunder (#2791) üzenetére


devil-k
nagyúr

A WIN képes látni így a HDD-t?

- mozi bolondéria -

(#2793) fogtunder válasza devil-k (#2792) üzenetére


fogtunder
nagyúr

magát a fizikai HDD-t nem, de a megosztásokat természetesen eléri. a virtuális gépnek lesz egy külön IP címe, a win úgy fogja látni, mintha egy különálló eszköz lenne a hálózaton.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2794) nemurea válasza fogtunder (#2793) üzenetére


nemurea
aktív tag

Én mondjuk csak ugatom a témát, de szerintem elég nagy problémákhoz vezetne, ha ugyanahhoz a fizikai HDD-hez egyszerre kvázi két különálló, független gép férne hozzá írásra (még ha az egyik ezek közül virtuális is, de ezt nem feltétlen tudja magáról :N )

(#2795) fogtunder válasza nemurea (#2794) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ezért kérdeztem, hogy miért is lenne ez jó?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2796) nemurea válasza fogtunder (#2795) üzenetére


nemurea
aktív tag

Jaja, egyetértettem :R Csak a Te hsz-od volt legalul, arra nyomtam a választ. :U

(#2797) devil-k válasza nemurea (#2794) üzenetére


devil-k
nagyúr

Elég ha az egyik olvassa, a másik meg írja. :DDD

- mozi bolondéria -

(#2798) devil-k


devil-k
nagyúr

Na, kérem szépen! Most ott tartok, hogy virtuálisan fut a Xpenology Win 10 alól. Tetszik a dolog, simán felment az "update 4" is. Viszont amit nem értek...

CPU- 0-2 %
RAM: 79%

Mindez üresjáratban, nincs letöltés, semmi sem. :F Mitől, miért? 4 GB-ot adtam neki (a 8-ból) dinamikusan.

Fix 4 GB-ot kapott és megszűnt az előbbi jelenség, már is csak 4%-on megy a RAM. :U

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2799) fogtunder válasza devil-k (#2798) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az Xpenologynak teljesen felesleges 1GB-nál többet adni szerintem, nekem sose volt még efölött a memória használat.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#2800) Essejó válasza fogtunder (#2753) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Oké nem tud éértem, akkor miért is lehet rá Médiaszervert telepíteni?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.