Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janakbacsi
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #37451 üzenetére
Hát épp lehet GApps-ban levő contact provider probléma.. [itt] írtam egy csomó GApps-ról ami most "forgalomban van", próbáld meg egy másikkal de lehetőleg tiszta telepítéssel (nem megoldhatatlan az uninstall de inákbb ne hagyj meg semmit a rosszul működő után):
"Ha valamiért nem jó vagy nem tetszik az OpenGApps.. Épp a napokban készült egy remek összefoglaló / összehasonlító XDA cikk arról hogy milyen népszerű és elismert GApps csomagok vannak jelenleg a "piacon" az OpenGApps mellett, mint pl.:
NikGApps
FlameGApps
BiTGApps
MindTheGapps
Mindhez ott lesz a hivatalos oldal és a letöltési lehetőségek is.
Én az OpenGApps pico | nano vagy esetleg a BitGApps mellett tenném le a voksom
(a crDroid egyébként a saját oldalán a BitGApps-ra mutat)."AICP Android 11 mellé OpenGApps-t vagy BitGApps-t tennék fel, arra kell odafigyelni hogy az architektúra (ARM64) és az Android főverzió stimmeljen. Az hogy melyik csomagot azt csak te tudhatod hogy melyik felel meg neked: a BitGApps az elég minimál viszont azért jól működik, az OpenGApps csomagjaiban pedig ezen táblázat alapján vannak benne a Google alkalmazások (pico / nano / micro szerintem mindenre is sok) és ugyan februári viszont lefrissül első boot-kor amint kap netet.
-
janakbacsi
őstag
-
janakbacsi
őstag
válasz janakbacsi #37453 üzenetére
továbbra is üres a címtár, nem szinkronizál. open gapps van fent pedig.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
janakbacsi
őstag
válasz janakbacsi #37454 üzenetére
manuálisan sem lehet szinkronizálni, mert inaktív (szürke) a szinkronizálás most menü.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #37455 üzenetére
Es format data de BitTheGapps?
-
vadkörte
addikt
Hello!
Van még valami értelmes ROM erre a vén harcosra? Nem akarom lecserélni, pláne most. De ha egyszer rendben működik minek dobjam ki?
A crDroid-hoz - ami most fut - a legutolsó frissítés '22.02-i, a Lineage-ből már nem találtam mido-st, az AICP '22.04-i, a mokee-t nem ismerem, de ez tűnik a legfrissebbnek ('22.07.)[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
crok
Topikgazda
Szóval csak gyorsba':
Lineage official régesrégen megszűnt.. viszont az unofficial amit zeelog csinál az nagyon jó, főleg hogy zeelog évek óta odafigyel arra amit csinál, ő hozta össze anno a Goodix ujjlenyomatolvasót is Android 9-10 és fölötte, érti a dolgát. Van még PixysOS ami official ágon mai napig megy, a PixelOS is meg a RiceDroid.. ami még jó de már nem lesz több az az AEX (az AOSP Extended ugyanis határozott időre leállt, most a héten adták hírül..) meg az AICP viszont abból se tudom mikor várható frissítés.. mindenesetre Mokee-t én a kínai fejlesztés és a "prémium letöltések" és egyebek miatt nem ajánlottam sose..
Lineage zeelog - https://github.com/zeelog/OTA/releases
PixysOS - https://pixysos.com/mido
PixelOS - https://pixelos.net/download/mido
AEX.. https://androidfilehost.com/?w=files&flid=335538
AICP.. https://androidfilehost.com/?w=files&flid=335516MindTheGApps mert kellhet.. http://downloads.codefi.re/jdcteam/javelinanddart/gapps
-
vadkörte
addikt
Először is hálás köszönet, hogy a nyaralásod alatt is foglalkozol a témával.
Másodszor egy gyors kérdés és nem is zavarlak tovább. Zeelog ROM-jához melyik GApps kell? 10? 11? 12? (olyan régen ROM-oltam, hogy már elfelejetettem, de azon belül az ARM64, ha jól emlékszem)Üdv. V. Körte
-
crok
Topikgazda
Találtam mégegy dolgot ami nem működik ha ki van kapcsolva ez a service:
com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationService
..mégpedig a Google felhő mentés.. na az pl. nem működik mert nem tudja meghívni a rendszer a megfelelő intent-et ugyanis azt pont ez a GmsIntentOperationService indítaná. De szerintem már nem probléma ez a probléma ami miatt anno letiltottuk mert zabálta az akkut. -
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Elég komoly gondom akadt: van egy Note 4-em, ami a legfrissebb 11-es alapú crDroiddal üzemelt hetek óta hibátlanul. Tegnap este utazás közben teljesen lemerült majd kikapcsolt. Próbáltuk szivargyújtóról majd otthon adapterről is tölteni, de csak egyszer sikerült bekapcsolnom azóta. Viszont az este az elvileg kb. 50%-os kijelzett töltöttség ellenére is lemerült, azóta maradt a piros villogás.Próbáltam le-, visszacsatlakoztatni az akkut az alaplapról, többnyire eredménytelenül. Egyszer, mikor lecsatolt akksival töltőre dugtam, kétszer újraindult, de csak a MI logóig jutott.
Ilyenkor mi van? Halott?
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
crok
Topikgazda
Pont pl. az alultoltottsegtol, pontosabban most lehet epp nem engedi "fentebb". Viszont en most tennek ra egy gyari ROM-ot vagy legalabb egy masikat amiben a kikapcsolt toltes tutira mukodik (LOS vagy valami hasonlo, az pont nem baj ha regebbi!) ha beroffenne esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
aRm1n
aktív tag
Szóval azt mondod, lehet, hogy a teljes lemerülése miatt egyáltalán nem is töltődik most crDroid alatt? Ha igen, hogy rakjak rá így másik romot, ahhoz legalább fastboot módba kéne rakni, nem?
Most ha lehúzom a töltőről, nem villog, nem reagál semmilyen gombkombinációra, inert, mint egy tégla.
-
crok
Topikgazda
Pontosan, most lehet nem is toltodik.
A piros villogas toltesi hiba (lehet a BMS, az USB toltesvezerlo vagy az akku / BMS miatt is).Nem mondtam, hogy trivialis lesz.. ha nem tudod bekinlodni egyikbe se akkor johet az EDL mod test-point-al (szetszedessel..) es mehet fel egy gyari fastboot ROM. Esetleg nem MiFlash-el hanem MiFlashPro-val, XiaomiTool V2-vel, Xiaomi Utility tool-al.. [link]
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Végre rászántam magam a ROM cserére (nem kellett volna...) A Lineage+MinTheGapps páros PlayStore-ja egyszerűen nem volt hajlandó csatlakozni a wi-fi-re (böngésző ment, tehát a wi-fi jó volt)
A végére már a sima telepítés is automatikus factory reset-be futott.
Hiába volt Fox mentésem, azt helyreállítani nem tudtam egyfolytában hibával leállt a restore. Így a legutolsó elérhető crDroid+NikGapps-ot telepítettem. Ez végre nem FC-ol, működik.
De... A PlayStore-ból nem lehet telepíteni és frissíteni semmit, mivel szerinte kevés a tárhely. Apk-ból simán telepednek a programok. Töröltem a PS frissítéseit, a gyorsítótárát, a letöltéskezelőét is, lefrissítette magát, de változatlanul nem tudok telepíteni Store-ból semmit.
Találkoztál már hasonlóval? Mi lehet a baja?Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
Egy régi ezer éves - 2021? - OrangeFox, nem frissítettem. Azért NikGapps és nem OpenGapps mert ez volt "ajánlott". Egyébként az OpenGapps már régebben is minden telepítési próbálkozásnál hibára futott, a Nik probléma mentesen telepedett.
Egyébként tárgytalan a dolog. Előbb írtam, mintsem részletesebben átnézzem a telefont. Rájöttem, mit bactam el. Valahogy sikerült unmount-olnom a belső tárhelyet. Persze, hogy szerencsétlen nem tudott telepíteni. Egy újabb reinstall után úgy néz ki helyreállt a világbéke. A Store-os programjaim telepednek, belakás holnap (vagy nem alszok és addig nyüstölöm míg nem lesz kész) A root-tal még lesz pár köröm, de ez után az már csuklógyakorlat.
A crDroid működik, úgy néz ki a Lineage-el nem barátok... Maradok ennél.(Ellenben a Power gomb döglődik, lassan át kell nyomnom a keret bal oldalára, hogy reagáljon. Keresek egy jó kezű GSM-est és megcsináltatom, vagy rendelek panelt és megcsinálom magam...)
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
dethroner
veterán
Én is jönnék egy kérdéssel. Melyik Android Auto működik a gyári utolsó fw-vel normális?
Pár hete már kínlódtam egy sort vele, akkor is az android rendszer elavultsága miatt nem akart menni az AA, pedig rajta volt már régóta, korábban jól működött. Aztán akkor út közben próbáltam indítani és beintett. APK mirror-ról akkor kerestem egy frissebbet, 7.5-öt és azzal ment, egész nap azzal navigáltam. Majd tegnap már ez sem indult el. Egyrészt indításkor kiírja hogy "az AA nem futtatható ezen a telefonon", aztán ha letörlöm és újratelepítem, vagy csinálok egy teljes adattörést és indítom, akkor a kezdeti üdvözlés és az engedélyek megadása után jelzi hogy telefonon már nem fut az AA, csak autós fejegységen, de felajánl egy lehetőséget, google segéd vezetési mód kipróbálását. De ez csak annyira jó, hogy feldobja mire van szüksége, pl engedélyek, 4GB ram, és minimum 9-es android verzió
Tehát akkor a gyári rendszerrel ennyi volt az AA történet, beerősített a tervezett elavulás?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
kelly416
veterán
válasz dethroner #37479 üzenetére
Jó eséllyen igen, de szerintem ne bánd. Én már egy ideje azon vagyok, hogy időt és kedvet találjak magamnak képernyőtükrözéshez és kidobja az AA-t, mert egy idióta. Hiába állítok be google maps-en (asztalim vagy telefonon) útvonalat, hiába mentem le, a nyomi AA csak a végpont felé navigál. Persze az autóban ülve AA berkein belül lehet több pontos útvonalat tervezni, de molyolós és hülyeség is, ha egyszer már letetveztem és linkem is van róla.
Egyébként feleségemé a mi9t pro, múlt héten még simán navigált AA-val, full gyári global a teló. -
dethroner
veterán
-
aRm1n
aktív tag
Na. Mivel egyáltalán nem tudtam se Recoverybe, se Fastbootba rakni, megpróbáltam EDL módba tenni az 5 szervízpin közül a bal szélső és a jobbról a második pinek zárásával, ahogy elvileg kellene, de semmi érdemi eredményt nem értem el vele. Gépre dugva QUSB_BULK néven jelenik meg az eszközkezelő ismeretlen eszközei között, a MiFlashPro és a fastboot nem látja. A pinek zárásakor a Windows jelez, hogy le-, felcsatlakozik egy eszköz, de mindig csak QUSB_BULK-ba. Tanácstalan vagyok.
-
crok
Topikgazda
És amúgy az eszközt háromszögben felkiáltójellel jelöli? Vagy honnan van a driver hozzá? A MiFlash-ben levő driverek közt próbálj már meg kerestetni vele driver-t. Mert az "sima" driver gond, akkor már jó az út mert él a készülék és ha a driver egyenesben lenne már lenne EDL-en keresztül fastboot / MiFlashPro / etc.
-
crok
Topikgazda
Amúgy nem tudom miért de ebből a listából kihagytam egy unofficial Pixel Experience ROM-ot amit egészen régóta csinálgat egy arc, sőt, mára már Pixel Experience Android 13 beta is lett kiadva a mido-ra tőle
-
crok
Topikgazda
Akkor az a driver nem megy - persze hogy nem ismeri fel a fastboot.
"Az MiFlash oldaláról próbáltam drivert szerezni" -- nem tudom miről beszélsz ugyanis évek óta magában a MiFlash-ben van a driver, a MiFlash hivatalos helye pedig a Xiaomi honlapján itt a Fastboot flash guide. A kicsomagolás után ott van a driver mappa benne a zip-ben de amúgy a MiFlash-t ha elindítod ott van benne a driver install menüpont.
Csak fontos lenne hogy most a felkiáltójeles vackot töröld, driver-estől, mindenestől. És kezdd elölről. -
aRm1n
aktív tag
Köszönöm! Az MiFlash által telepített driverekkel az Eszközkezelőben már Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM10) szerepel! Igaz, az MiFlashPro Bl to EDL módja továbbra sem látja, de még kísérletezem. Most hogyan tovább? Kell hozzá speciális deep flash kábel, vagy sima is jó...?
-
crok
Topikgazda
Így van, ott vannak a mindenkori elérhető fastboot ROM-ok minden készülékre. Alternatívaként használhatod ezt is https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/mido/ mert itt is a hivatalos ROM linkek vannak összeszedve. Esetleg a https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/mido/ de itt a file-okat már ők tárolják.
-
aRm1n
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget, sikerült visszapofoznom rá a stock MIUI-t majd a crDroid latest-et is, ami eredetileg volt rajta az eset előtt!
Érdekes adalék, hogy kipróbáltam, működik a crDroidon a kikapcsolt töltés, sőt, vagy 70%-ra volt töltve, mikor végre újraindult MIUI-ban, szóval valószínűleg nem ez volt a gond. Hogy viszont mi, az egyelőre rejtély számomra.
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Érdeklődnék a Cheish-Os-v4.0 val valakinek van tapasztalata, mert látom, hogy az már 13 Android, és miben más? -
crok
Topikgazda
Mido-n gyak leginkább semmiben.. mire vagy kíváncsi? Screenshot-ok vannak kint róla ha csak annyi kellene. Merülni merül.. hogy ez most még optimalizálatlanság vagy maga a ROM.. én alkalmazások miatti merülésre utaló nyomot nem láttam.. viszont a készülék 2017-es, a legfrissebb modem firmware is még Nougat-ra jött ki.. szerintem felesleges eröltetni. A UI az ami leginkább Pixel droid 13, viszont eyecandy-n kívül nem tudok mondani semmit ami miatt napi szinten használósra ajánlanám, Magisk is volt hogy kikönyökölt rajta (stabil és canary is). De.. volt azt hiszem két beta ROM, ebből a második lett végül a Szept. 25-n -tegnap- kijött build lett az első public init build és az első A13 public kernel erre a ROM-ra, én még a folytatást se mondanám biztosra (volt már ilyen, mint égen a csillag hogy egybuild-es lett egy-egy ROM - volt fent ugyanis pl. review is Youtube-on de valahogy lekerült.. valamint olyan dolgokat kapcsolgatnak ki-be benne amiket 3 évvel ezelőtt már egyszer lezongoráztunk hogy egyszerűen nem működik mert ez a SoC erre alkalmatlan mert nincs benne rá támogatás (EAS PowerHAL) de a script kiddie-k nyomták vadul, 3..4GB RAM-ra rányomták a 10-es droidtól bevezetett LMKd-t, úgy dobál ki mindent RAM-ból hogy öröm nézni de persze "pörgősen" indulnak az alkalmazások - csak épp a multitasking, a váltás ami gyak. nem megy már.. WLAN driver meg úgy emlékszem így is az került be amivel a WLAN MAC nem az eredeti lesz (de nem a privacy miatti random, ennek semmi értelme, simán csak bugos, de már az is vagy 2..3 éve).. Pixel Experience-ből is volt unofficial A13 de meh.. imho nem erre a vasra való már, jó, elindul, de ha nem tudnak faragni az optimalizálással (ha lehet egyáltalán még) akkor egyelőre semmiképp nem ajánlanám mert használósnak meg csalódás lesz. (Az Android 8 és 9 volt ami még ezen a telefonon 100% tökéletesen futott.)
Szóval egyelőre ilyen. -
kj50
csendes tag
Köszönőm a választ, csak érdeklődésképpen kérdeztem.
-
crok
Topikgazda
LineageOS_20 Zeelog
Mondom, a mido még életében legendává vált -
kj50
csendes tag
Köszönőm, letöltöttem, de még várok vele, nem sürgős nagyon szépen működik a 12.1 el is
majd ha valaki kipróbálja és véleményezi akkor elgondolkodok, de ez legyen a jövő zenéje.
A munkádat külön köszönőm, sok siker mindenhez.
Tiszteletem: kj50
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest