Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #37647 üzenetére
Na megérkezett a kijelző is, tegnap az akksival együtt be is szereltem, most van egy vadonásúj állapotú midom Az akksi amit évek óta rendeltem 41%on volt, egyelőre jónak tűnik. A régi meg annyira oda volt ragasztva, hogy a kiszedés nem volt túl egyszerű, így enyhén hajlítgatva volt itt-ott. Aztán letettem az asztalra, később vettem észre hogy elkezdett melegedni, úgyhogy kivittem a fagyba, az megoldotta a problémáját
A ragasztókat nem applikáltam be rendesen (mármint mindegyiken rajta hagytam a védőcsíkot), mert kétségeim azért voltak A kijelző nem pixelhibás, szerencsére, a navigáció gombok háttérvilágítása nemmegy, de szerintem ez csak bug. A13-as LOS volt rajta, de rá is tettem az A14es crdroidot, nem hittem volna hogy a midon lesz az első A14-es élményem
Ja meg valamiért anno rendeltem hozzá 2 töltőaljzatot, de hiába volt hasonló a felépítésük valahogy a "kis fekete cuccok" nem ugyanúgy voltak rajtuk mint a gyárin... A gyárival meg nem volt bajom végül, úgyhogy kitakarítottam és maradt az
Valószínűleg nem egy a14es rom-on fogom tudni összehasonlítani az akkuidőt az előzményekkel, de egyelőre így pihen a fiókban aztán majd lehet dashcam lesz belőle -
ktomcat
senior tag
Most újra itthon vagyok mido közelben, utána néztem hogy mit rendeltem anno aliról, mindkettőnél a note 4x volt megadva..
Mindenesetre így néznek ki (elnézést kérek a kép minőségért, Note 11...):
Arra van valami lehetőség hogy a navigációs gombok háttérvilágítását leteszteljem anélkül hogy visszatérek miuira? Emlékeim szerint mintha bekapcsolásnál, vagy recoverybe lépésnél világítottak volna, de olyan rég volt már hogy nem vagyok benne biztos[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #37653 üzenetére
USB: megrendelésed nézd már meg hogy van-e olyan írva hogy "narrow" vagy "wide" mert szerintem a "nem jót" rendelted a készülékedhez. Úgy hiszem, hogy ez mindkettő "narrow" és chip nélküli (nem tud fast charge-ot) de neked "narrow" de chip-es van a készülékben.
Ha szétszeded majd akkor hasonlítsd össze ennek a Note 4X Global (CPU: 625) képeivel (az un. "wide" az szerintem csak a 2GB RAM / 16GB ROM változatban volt).HW gombok háttérvilágítása:
su
echo 1 > /sys/devices/soc/leds-qpnp-9/leds/button-backlight/brightness
1 helyett írj nagyobb számokat, 255-ig vagy 127-ig van skálázva emlékeim szerint.
Mikor bejött a hw gomb helyetti gesztusvezérlés akkor minden ROM-ban ki kellett kapcsolni a hw gomb háttérvilágítást mert "zavaró volt", akkor meg minden ROM mellé ment a modulom abban echo 0 volt De aztán emlékeim szerint megoldották hogy kapcsolható legyen.. de utána meg mindenki ezt a hülye gesztusvezérlést nyomta mert az húdepixel.[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Megnéztem, már megszűnt az eladó vagy mi ezért nagyba nem tudom megnézni a rendelést de a kisképek alapján narrow-ot és wide-ot rendeltem redmi note 4x-hez
legközelebb csak akkor szedem szét ha újra lesz körmöm
beírtam a kódot termuxba:
su
echo 77 /sys/devices/soc/leds-qpnp-9/leds/button-backlight/brightnessés nem ír ki semmit, de elég erős a gyanú hogy nagy user error is van a háttérben
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Zeelog fele LineageOS 21.0 Android 14 - frissites:
lineage-21.0-20240121-UNOFFICIAL-mido -
ktomcat
senior tag
Mivel nem applikáltam be teljesen, és nem szedtem le a ragasztó védőket, így nem igazán hagy nyugodni a dolog, hogy "csak" 2800 ft volt ez a "gyatra" kijelző (valahogy "nem szép" és a gyári minőséget sem érzem rajta, meg az egyik részen ha jobban megnyomom kirajzolódik valami mintaszerűség ), vajon ezzel mennyire vagyok előrébb? Itt külön ki emelték hogy van backlight kábel.. Még jó h ki kell emelni
Belinkelném azt is ahonnan 1 hónapja rendeltem, de az is megszűnt már -
crok
Topikgazda
Zeelog féle LineageOS 21.0 Android 14 - frissites:
lineage-21.0-20240123-UNOFFICIAL-mido
LOS alap kapott egyébként frissítést meg egy kikapcsolt állapotban töltési gond lett megoldva. -
Armagedown
őstag
A mostaniak közül melyik romot érdemesebb telepíteni, 13 vagy 14 alapút?
Nem igazán érdekelnek az extrák, lehet fapados, mint a LinageOS, csak működjön, a lehetőségekhez képest gyorsan.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
crok
Topikgazda
válasz Armagedown #37669 üzenetére
Pont a fentebbi Zeelog LOS 21 vagy a crDroid 10 pl. egészen jól elketyeg, esetleg a PixelOS nekem tetszett is meg jól is ment (csak van akit zavar a relatív "nagy" számú Google alkalmazás..). Mindhárom Android 14. Ami Android 13 az olyan fél éves mind, de a Pixel Experience pl. abból is jó volt (annak ellenére hogy ugye ott is "sok" a Google app, de letiltható...). Az egyetlen dolog az a Play Integrity ami nemigen lesz hacsak nem lesz Magisk + mókolás PlayIntegrityFix-el, stb.
-
Armagedown
őstag
Az első hozzászólásban leírtak alapján nyugodtan telepíthető, mint a régebbi verziók?
Azt írja, hogy kell hozzá a V11.0.2.0.NCFMIXM firmware is, (amit megtaláltam a Mega feltöltéseid között), de azt már nem, hogy mikor kell flashelni.
A LOS 20at szeretném telepíteni, hiszen régebbi, kiforrottabb, mert már kijavítoták a bugokat, de lehet, hogy rosszul gondolom.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
crok
Topikgazda
válasz Armagedown #37671 üzenetére
Mindegy hogy mikor csak elso boot elott (mivel nem MIUI alapu custom ROM) - de ha utoljara MIUI a V11.0.2.0.NCFMIXM volt rajta akkor az se kell.
Mehetsz amugy a 21-re![ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nemrég elővettem a kb 1.5 éve nem használt note 4 em és nem kapcsol be. Próbáltam tölteni, de csak valami errort ír ki és újra indul és ki kapcsolni sem tudom ha töltőre rakom csak folyton ujra indul és aztán hiba.
Amikor elraktam nem volt baja. Nincs valami megoldás hogy elinduljon? Nem létfontosság, csak még gyári visszaállítást sem tudok csinálni így.Üdv: Fishor
-
crok
Topikgazda
válasz Fishor #37673 üzenetére
Igencsak túlmerült.. Hát jó lenne tudni mi az az error amit ír... így azért elég nehéz segíteni. Meg hogy milyen ROM volt rajta mikor eltetted (e szerint az utolsó gyári, nem nyitott bootloader ha jól sejtem).
Kikapcsolni nem fogod tudni valszeg', fastboot-ba lehet tenni mondjuk és megvárni míg lemerül. Ha nyomod a boot közben a hang le vagy a hang fel gombot (de power nélkül!) akkor bedob recovery-be vagy fastboot-ba? Esetleg power-el, normál módon recovery-be? Akkor legalább egy format-ot kaphatna.[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Felmerült hogy becserélem a telefont, gondoltam ráteszek egy gyári miuit és zárom a bootloader-t, de: amint bebootol azt az üzenetet kapom hogy "find device storage is corrupted. Your device is unsafe now", és nem kapcsol be a wifi. Fastboot rom-al csináltam, lehet kihagyott valamit (persist, stb?)? Ezekután egyelőre vissza is nyitottam a bootloadert...
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz ktomcat #37677 üzenetére
A persist-et természetes módon hagyja ki, a fastboot ROM-ban van egy full üres DE azt SOHA egyik készülékre se teszi fel a script. Fastboot-ból nem flash-elhetó csak recovery-ből és ott is ugye image flash módon. Azt még megpróbálhatod. Ha a Wifi se kapcsol be akkor ott más is sérülhetett egyébként, remélem volt mentésed régről mind a persist-ről mind az EFS-ről.. mert most jól jöhet visszaállítani, legalább a persist-et most. Vagy max TWRP-ből a full ürest és utána elindítani a ROM-ot. Ha meg jó akkor zárni. ROM-ot elindítva látsz WLAN MAC-et, IMEI számokat, BT-t kekapcsolva BT MAC-et?
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Én is lecserélném a telefont.
Mit ajánlotok: Redmi Note 13 pro vagy Poco X6 5G?
Mindkettő 300 euro. A Poco mindenbe jobbnak tűnik. Csak így a Note 4 után nem tudom, hogy a Poco mennyire megbízható, stb. -
FLATRONW
őstag
válasz FLATRONW #37681 üzenetére
Az új telefon a Redmi Note 13 Pro 5G lett.
Már nem ide tartozik a kérdés, de azért remélem nem baj.
80 százalékra szokom tölteni a telefont. 30-80-ra 20 perc kellett.
Mivel csak ritkán lenne szükségem a gyorstöltésre, így használnám a régi töltőt hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy ez okozhat valamilyen akku sérülést, vagy van valami szoftveres beállítás is a lassú töltésre?
A beállításokban csak ez található, ez az alapértelmezett beállítás, tehát elméletben még ez is csak gyorsítaná a töltést. -
dethroner
veterán
Azt lehet tudni miért mutatja a régiót Bosznia-Hercegovina-nak? Átállítom Magyarra, vagy bármi másra elfogadja, de ha pár nap múlva eszembe jut és megnézem, ismét ott a Bosnyák
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Gyári stabil van rajta. Beállítások/rendszerbeállítások/egyéb beállítások. Ott van a régió: Bosznia-Hercegovina. Jelent egy bármilyen előnyt, hátrányt bármiben? Pl a témák dolog pont nem érdekel, meg háttérkép se, ha csak ennyi lenne
18km-re van légvonalban a Horvát határ.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
crok
Topikgazda
válasz dethroner #37691 üzenetére
Eltort Most csak emiatt nem teszek fel egy gyari ROM-ot de a hiba a valamikori valtas es az utana telepitett egyeb Xiaomi bloat miatt ragadhat be (GetApp es tarsai). Factory reset megoldja Gyanitom annyit nem er meg. De lassan azert ugyis csereerett lesz ha barmi ertelmesre akarod hasznalni mert szepen, lassan s nagyobb szoftverfejlesztok allnak at Android 8+-ra.
-
dethroner
veterán
Hát igen, rosseb a hülye appokba, amik újabb android verziót akarnak. Pedig mindenre elég még mindig, az én használati szokásommal még 2 napot bír az aksi is.
Majd egyszer ha mér nagyon muszáj lesz, kellene egy erős, bátor és ügyes ember, aki felrakna valami alternatív romot, amit egy darabig lehet majd használniA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire alkalmas a telefon flac lejátszására jack csatlakozón keresztül erősítővel? Nyugdíjas már, de erre felhasználnám. Szerintetek milyen minőséget képviselne a hangzás? -
crok
Topikgazda
Se a végfok se a belső DAC.. ha már eleve olyan forrásról akarsz valamit hallgatni gyanítom adnál arra hogy a hang is megfelelő legyen. Talán inkább egy külső USB DAC - de azt meg már nem erre a készülékre - lehet elvinné (sőt szerintem simán OTG-vel) de ha már úgyis külső akkor mehetne azzal a készülékkel amit épp használsz.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Hello!
Már muterom note telójánál is felfigyeltem valamire, amit most az én note 4-em is produkál. Korábban vodás sim kártyák voltak mindkét telefonban, de azokat lecseréltük yettelre. De amikor a bekapcsológombot megnyomva felébresztem a képernyőt, a bal felső sarokban mindkét teló vodafone-t ír, mintha még ilyen sim lenne benne. Ezt át lehet valahol írni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Hát, lehet hogy adta meg ilyet, de az elmúlt 6 évben annyi mindent csinálhattam már, sose tudom meg Ha át lehet írni, azt hol? Mert csak ezt a részt ismerem: beállítások/sim kártyák/ és ott mutatja hogy a 2. slotban van a sim, yettel néven fut és beírtam kézzel a számom. Hol lehet még?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest