Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) adp válasza Lall (#20700) üzenetére


adp
őstag

az, csodás, és hogy tudom majd rátenni simre- ha mondjuk veszek majd egy ios, vagy drod rendszerű telót

(#20702) btudos válasza adp (#20701) üzenetére


btudos
Topikgazda

Ne a SIM kártyán keresztül akard átvinni az adatokat iOS-re vagy Androidra. Kiexportálod a Microsoft Accountodból egy csv-be a névjegyeket, aztán oda importálod, ahova épp kell.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#20703) Oppenheimer válasza daniel909 (#20698) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Tudnám ezt mért nem kommunikálták drága MSék. Én most nem tudom kipróbálni, mert amint feltettem, elvittem szervizbe :DDD

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#20704) pushalias


pushalias
addikt

Ajjaj, nem tudom, David Pierce meddig marad a Verge-nél, 8-as feletti osztályzatot bírt kihozni a 1020-ra. Ez egyben természetesen premier, és iOS-re számított középárfolyamon (saccra) legalább egy ponttal ér többet. De még az is elképzelhető, hogy ha az Apple hozta volna ki, akkor túllépték volna a 10-es skálát.

Honor 9 / HP 8470P

(#20705) Lall válasza adp (#20701) üzenetére


Lall
veterán

Pont, hogy így tudod a legegyszerűbben. A sim kártyán adatokat tarolosdi hálistennek a múlté. Barmikor telot cserélsz egy pillanat alatt rajta vannak az uj eszközön, nembeszelve arról, hogy hs ellopjak/elhagyod a telót es a sim-en voltak a kontaktok, akkor baszhatod.

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#20706) pzstm válasza Oppenheimer (#20703) üzenetére


pzstm
titán

én sem értem...pedig simán elfért volna felsorolásban, és valóban jobb lett 8X-en is....pedig szerintem az üzemidő javulás sokkal fontosabb mint az FM rádió (nálam legalábbis)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#20707) Blyan válasza daniel909 (#20698) üzenetére


Blyan
félisten

Valamit biztosan hegesztettek rajta, mert pl a Nokia 1020-as review-ben mindenhol dicsérik az akkuidőt, pedig ugyanúgy 2000-es akksi van benne, mint a 920-ban, ami pedig nem egy üzemidő bajnok.

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#20708) Alexios válasza pushalias (#20704) üzenetére


Alexios
veterán

Szerintem meg igaza van. Nem a telefont szólta le ő sem, hanem inkább a rendszerrel van baja.

(#20709) PofaJenö válasza Blyan (#20707) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Vagy 2 G hálón megy azért ;]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#20710) peterk


peterk
senior tag

Olvasom ezt a Google vs MS vitát, és azért muris néhol. Fejlesztési sebesség, meg ezmegaz. Mintha bárki is belelátna, hogy egy adott upgrade-ben mennyi a fejlesztési idő. Jómagam informatikus vagyok, 15 éve fejlesztünk mobilra, de még én se merném egyértelműen kijelenteni, hogy mondjuk csak a WP7 megjelenése óta melyik platformba ment több K&F. Itt meg sokan csak abból is megmondják, hogy megjelent egy új menü, kevésbé laggol vagy éppen megjön egy értesítés. :D

Egyébként az android szépen meghódította a piacot úgy, hogy a csúcsmodelleken kívül a többi telefonon laggolt, fagyogatott, tele volt problémával. És lám. Úgyhogy, elég biztos vagyok benne, hogy a WP sorsát sem az fogja eldönteni, hogy megjönnek-e a facebook értesítések. :) Ez mondjuk rossz hír is annak, aki erre vár, mert benne van a pakliban, hogy várhat még egy ideig...

Én egyébként szerencsére se nem facebookolok, se nem viberezek, waccappolok ésatöbbi. El is menekülnék az északi sarkra, ha napi 12 óra PC előtt ülés után még a telefonom is folyamatosan b*sztatna a konstans értesítéseivel. :D De megértem, ha valaki viszont ennyire online. Ízlések és pofonok. Viszont akkor kár szentségelni a WP-vel a kézben, venni kell egy droidot és kész. Még egy húségakciós készüléket is le lehet cserélni 10-20 ezer bukással, annyit meg megér a nyugalom. Aki meg csúcsmárkát vett és többe jönne neki, az legközelebb előbb nézzen körül mielőtt vásárol...

Én az értesítősdivel egyébként úgy vagyok, hogy ott van a Skype. A MS saját csetcucca, és asse működik jól. Szóval szóljatok, ha az már megy, és akkor talán érdemes lesz megnézni, hogy megy-e a többi. :D

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#20711) Joubert válasza pzstm (#20686) üzenetére


Joubert
tag

hát nekem a whatsapp a mai nappal eleinte csak egy két percet késett, most már fél óránál tartunk... :F pedig múlt heti frissitgetések óta teljesen jól ment megint a Viber/Whatsapp páros...

Lumia 920 White T-Mobile ; Ipad Air SpaceGray

(#20712) pzstm válasza Joubert (#20711) üzenetére


pzstm
titán

viber legutoló frissítés óta nem jön meg amíg meg nem nyitom appot, hívás meg esélytelen. Skype meg hibátlan múlt csütörtök óta (kopp-kopp)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#20713) daniel909 válasza pzstm (#20712) üzenetére


daniel909
addikt

viber legutolsó frissítés óta hibátlanul kldi az értesítést nálam.

YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ

(#20714) pzstm válasza daniel909 (#20713) üzenetére


pzstm
titán

nálam szerencsére ismerősök leszoktak már róla, szóval no para :C

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#20715) marcusa válasza daniel909 (#20713) üzenetére


marcusa
addikt

Viber nekem is hibátlanul jelez. :K
Viszont tegnap feleségem Gtalk-on írt, teló nem jelezte, de ami igazán durva, hogy bent voltam gmail-ben gépről, és az is 40 perc késéssel jelezte... :U

:-)

(#20716) Blyan válasza peterk (#20710) üzenetére


Blyan
félisten

Nem az értesítések hektikus működése a platform egyetlen hiányossága.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#20717) Psychonaut válasza peterk (#20710) üzenetére


Psychonaut
addikt

1, K*vára tökmindegy, mennyi időt és pénzt ölnek a fejlesztésbe, ezt mindenki magasról leszarja. A végeredmény a lényeg, és a felhasználók most azt látják, hogy a WP a viszonylag jó (de messze nem tökéletes, lásd Skype) MS integráción és a sebességen kívül semmi, zéró, nulla előnyt tud felmutatni bármelyik konkurenssel szemben.

2, Az Android baromira nem volt tele problémákkal, konkrétan az egyetlen problémája az időnkénti akadozás volt, illetve random fagyik (bár ahogy hallom ez utóbbi WP8-on is előfordul már). Ezen kívül gyakorlatilag minden működött és működik rajta, amire az átlagfelhasználónak szüksége van. És igen, az értesítések ezek közé tartoznak. Vagy az, hogy minden népszerű alkalmazás elérhető rajta. Láthatóan az embereket ezek a dolgok jobban érdeklik - a piac jelenlegi állása egyértelműen nem a Microsoftot igazolja.

3, Az, hogy például az értesítések javítása (meg sok más dolog is, csak most ez volt a példa) nem prioritás, az rossz hír nekem, igen, mert engem érdekel, és rajtam kívül elég sokan vannak még így vele. Viszont ha ezeknek az embereknek a következő telefonja nem WP lesz, akkor már nem csak nekik lesz rossz hír, hanem a Microsoftnak is.

4, Minden rendszernek vannak hibái, de az a leghülyébb hozzáállás, hogy "jó, hát, akkor ez ilyen, nem fog változni". Verni kell az asztalt, hátha változtatnak rajta. Rosszabb nem lesz ettől a világ.

(#20719) razzorr válasza Psychonaut (#20717) üzenetére


razzorr
őstag

Én úgy vagyok vele,hogy az android bármennyire is fejlődik, soha nem fogja azt az érzetet adni mint egy wp-s cucc. Mondom ezt bő 2év droid után. Lehet hogy az abszolút csúcs kategóriában kevésbé laggol a robot, de akkor is ott van ez a "kevésbé" szócska. Nekem pl.iszonyat fontos,hogy bill.feloldás után rögtön tudjak tárcsázni, nevet keresni, stb.mert nem érek rá azzal sz.rakodni hogy várjak másodperceket mire laggolva bejön a tel.könyv. És ezt a gyorsaságot tudja a wp üzembiztosan.

Az értesítések speciel nem hatnak meg, az FB-t ki is kapcsoltam, nem akarom az idióta sosem látott ismerőseim postjait,hülyeségeit látni.
Persze kell még forrnia a rendszernek,de nekem ez is elég, azért ne várjunk már el PC szintet egy "telefontól".

(#20720) StLui válasza razzorr (#20719) üzenetére


StLui
veterán

"Az értesítések speciel nem hatnak meg, az FB-t ki is kapcsoltam, nem akarom az idióta sosem látott ismerőseim postjait,hülyeségeit látni."
Ilyeneket szoktam olvasni, de nem értem. Miért nem csak azok az ismerőseid akik fontosak neked?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#20721) daniel909 válasza StLui (#20720) üzenetére


daniel909
addikt

mert fű fa bejelöli az embert, és a végén azon kapja magát, hogy napi 10 kiskutyás kisbabás és idézetes poszt kerül a szeme elé. vissza nem igazolni pedig parasztság.
persze mint mindenre erre is akad megoldás... csak le kell iratkozni azokról az emberekről akik idegesítő dolgokat tesznek ki és kész. de eddig kevesen jutnak el, és csak megy a panaszkodás.

[ Szerkesztve ]

YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ

(#20722) btudos válasza daniel909 (#20721) üzenetére


btudos
Topikgazda

Parasztsag vagy nem, en nem igazolok vissza olyat akit nem ismerek tenylegesen :N

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#20724) mukibuci válasza #40993792 (#20723) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

viszont ha kisvárosban laksz, ahol szinte mindenki ismer mindenkit - legalább látásból - és gipsz jakab jelölését nem fogadod el, mert csak látásból ismered, akkor legközelebb a piacon amikor szembejön, elég furcsán fog nézni rád. szerencsére elég jól lehet listákkal szabályozni, hogy ki mit láthat - nálam vannak olyan ismerősök, akik épp annyit látnak, mint azok, akik nem ismerősök :B

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#20725) CyberPunk666 válasza daniel909 (#20721) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Még azt sem igazolom vissza, akit ismerek, de leszarom a dolgait. Van vagy 30 függő bejelölésem, amit nem fogok visszaigazolni. Mert minek? Nem érdekel. Meg aki spammel azt vagy törlöm, vagy letiltom a falamról. Szóval ilyen napi 10 kiskutya sincsen.

Szerintem sokkal nagyobb bunkóság, hogy teleszemeteli a hírfolyamomat az ilyen szarjaival.

(#20726) StLui válasza daniel909 (#20721) üzenetére


StLui
veterán

Én sokszor üzenetben megkérdezem az illetőt, anélkül, hogy visszaigazolnám, hogy kicsoda ő

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#20727) daniel909 válasza #40993792 (#20723) üzenetére


daniel909
addikt

persze ha életedben nem láttam valakit és bejelöl azt én sem igazolom vissza, de rengeteg régi ismerős is jelöl, akikről évek óta nem hallottam de "ismerem" őket. mindegy, a lényeg nem is ezen van, hisz rendes ismerősök is posztolhatnak hülyeségeket. hogy az alap problémára visszatérjek.
szerintem az a legjobb megoldás, ha a close friends szekcióba gyűjtjük azokat az embereket, akik érdekelnek. arról lehet külön értesítést is kérni, lehet külön nekik posztolni...stb.

[ Szerkesztve ]

YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ

(#20728) StLui válasza mukibuci (#20724) üzenetére


StLui
veterán

listákat, hírfolyamban megjelenőket, miről kapj értesítőt stb.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#20730) StLui válasza daniel909 (#20727) üzenetére


StLui
veterán

van nagyon közeli ismerősöm, aki le van tiltva a hírfolyamból, mert csak kutyás cuccokat posztol és nem érdekel, én csak saját dolgaikra vagyok kíváncsi, kivel mi újság, és minden mást szűrök, nem is csipogott sokat az iOS sem.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#20731) savoo válasza StLui (#20730) üzenetére


savoo
addikt

A WP meg még annyit sem! :DDD

Hú, most nézem elvileg lehet már saját avatarom, na kezdhetek agyalni. :K

[ Szerkesztve ]

(#20732) Alexios válasza StLui (#20730) üzenetére


Alexios
veterán

engem az értesítés se érdekelne semmiről, ha az offline üzeneteket is megkapnám valahogy wp-n.

(#20733) Blyan válasza mukibuci (#20724) üzenetére


Blyan
félisten

Mondjuk Debrecen nem pont az a kis falu. :D

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#20734) Lall válasza Blyan (#20733) üzenetére


Lall
veterán

Dehogynem. ;)

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#20735) Joubert válasza Alexios (#20732) üzenetére


Joubert
tag

ott a pont... :)
egyik kolléga ajánlotta a JDB Facebokot, töltsétek le az ingyeneset, állítsátok be a settingsbe a notificationokat, és asszem 20 perenként nézi a dolgokat! nekem valóban működik, jelez mindent. szar hogy nem azonnal de jobb mint az amúgy semmi... :U

Lumia 920 White T-Mobile ; Ipad Air SpaceGray

(#20736) Lall válasza Joubert (#20735) üzenetére


Lall
veterán

Egész nap csipog az a szar. Ha nem nézed meg, újra csipog. Baromi idegesítő. :D Le is szedtem. Jó nekem a "gyári" ami soha nem jelez. :)

[ Szerkesztve ]

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#20737) Joubert válasza Lall (#20736) üzenetére


Joubert
tag

hát jah ha nem nézed meg.... de hát pont azért csipogtatom hogy kapásból meg is nézzem :D

Lumia 920 White T-Mobile ; Ipad Air SpaceGray

(#20738) Psychonaut válasza razzorr (#20719) üzenetére


Psychonaut
addikt

Sajnos az, hogy nincsenek tisztességesen működő értesítések, az egyértelmű hiba a rendszerben, az, hogy téged nem érint, szerencséd, de ez engem/minket nem vigasztal.

Ez a "forrnia kell a rendszernek" annyira lejárt már, nem tegnap jelent meg a WP, nem kell ezzel mosdatni állandóan az MS-t. Azt meg meg sem említem, hogy a notificationök helyes működésének elvárása azért messze nem egyenlő azzal, hogy desktop OS funkcionalitást várnék el a mobilom rendszerétől.

(#20739) adp


adp
őstag

az mitől lehet hogy a hd7-em kijelzője ha fel van dugva a töltőre a teló behülyűl. Nem tudok vele gépelni normálisan, más betűkre megy rá, illetve ide oda ugrál a böngészőbe a lapok mintha nagyítanék stb..

(#20740) mukibuci válasza adp (#20739) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

keress másik töltőt, vam amelyiktől meghülyül

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#20741) rgeorge válasza adp (#20739) üzenetére


rgeorge
addikt

A töltés megbolondítja a kapacitív érintés-kezelést. Másik konnektor, másik töltő, másik kábel.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#20742) adp válasza mukibuci (#20740) üzenetére


adp
őstag

az lehet gáz hogy samsung tőltőt használok? akunak ez árthat? így vettem sajna, és figyelmetlenségembe is nem rég vettem észre hogy nem is HTC :W

(#20743) mukibuci válasza adp (#20742) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

még nem jöttem rá mi befolyásolja, én töltöm a gyárival, sony-val, samsunggal, valamint a kocsiban belkin töltőfej van, egyiktől sincs baja

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#20744) polonic válasza adp (#20742) üzenetére


polonic
félisten

Lehet az áramerősség miatt van ez.
Akkor nem szokott baj lenni, ha a használni kívánt töltő értékei megegyeznek a gyárival.

(#20745) rgeorge válasza polonic (#20744) üzenetére


rgeorge
addikt

Nálam egy telefonnal fordult ilyen elő, saját töltőjével. De persze nem mindig csinálta, igaz, ritkán használtam töltés közben, általában alszom, ha töltődik a telefon.
Földeletlen aljzatból töltve nagyobb eséllyel fordul ez elő, de töltője válogatja.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#20746) Set-Comment™ válasza mukibuci (#20743) üzenetére


Set-Comment™
senior tag

Foldeletlen tolto.

[ Szerkesztve ]

http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html

(#20747) Jaded válasza adp (#20739) üzenetére


Jaded
senior tag

Én néha barátnőm Nokia 500-ához adott töltőjével töltöm (gyári, van gyári átalakítóm USB-re) és azzal is megbolondul néha. Gondolom más ampert tol a kettő. Mondjuk a gyári Nokia autós töltő hamarabb feltölti, mint a 220-as.

[ Szerkesztve ]

Renault Megane IV Limited

(#20748) rgeorge válasza Jaded (#20747) üzenetére


rgeorge
addikt

Az ampernek ehhez semmi köze.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#20749) CyberPunk666


CyberPunk666
senior tag

elvileg amit usb-vel töltesz, ott mindennek 5V 0.8A (max) kell legyen. Pontosan ez a lényeg a szabványosított töltőnek.

Valami olcsósított szar megoldás lesz a ludas. Bár nem értem melyik gyártó lenne olyan hülye, hogy nem készíti fel a készüléket a maximális névleges értékre. Vagy valami szándékos kibaszást raktak bele az adatvonalon, hogy ne használj más töltőt és így játsszák ki az EU-s szabályozást.

(#20750) CyberPunk666 válasza rgeorge (#20745) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Egyik telefontöltőnek sincs földelése legjobb tudomásom szerint. Nullája pedig mindnek van.

Mivel ma már nagyon régóta tilos földelés nélküli konnektort felszerelni esetleg azokkal a kor lehet a probléma, és nem a földelés léte/nem léte.

Ráadásul az a földelés "védőföld" és életvédelmi célokat szolgál, jó esetben nem is szabad rajta áramnak folynia.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.