- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #2909 üzenetére
Nehéz elmagyarázni, ez pl olyan, hogy anno hülyeségnek tartottam a flexgetet is, most meg már manuálisan nem igazán töltök le sorozat epizódot.
HTPC topicban még nézelődj ha gondolod, összefoglalóban van leírás kodihoz is. [link]
De ha gondolod, valamelyik nap beszélhetünk szóban, (interneten) talán úgy tudok többet áradozni róla, és nem offolok itt tovább. -
Celtis
veterán
válasz
Speeedfire #2906 üzenetére
Épp az a lényeg, hogy nem kell plusz távirányító. HDMI-CEC-en a TV távirányítója kezeli a Kodi-t.
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #2906 üzenetére
Sokáig gondoltam én is ezt, aztán szépen lassan elkezdtem használni a kodit, most meg már nem tudnék élni nélküle, kb 1 éve vettem egy HTPC-t, azóta egyre több dolgot használok a kodin belül, hihetetlen milyen jó modulok és funkciók vannak benne.
Pár hónapja ajánlottam egy ismerősnek a kodit, nem igazán értette ő sem, hogy mi értelme van ezt használni, aztán szépen lassan ráérzett, azóta már ő is ajánlgatja az ismerőseinek.
Szerintem nagyon-nagyon drága okostv-t kell venned ahhoz, hogy sebességben és funkcionalitásban vetekedni tudjon a kodi tudásával.
Utána pár éven belül (1-2) úgy is elavul, és szépen kezdenek megszűnni rá az app frissítések, nem kap meg új appokat, vissza vonnak használatban lévőket.
Említetted hogy a DLNA szabványt akarod használni, ha rá keresel szinte minden fórumban csak szívnak vele, én is használtam egy darabig, aztán átálltam a samba/nfs megosztásra, ekkor meg is szűnt azonnal a problémák 99%-a.
Én is használtam raspberry-t ilyen célra, de hosszú távon egy rendes PC procis géppel és pár gb rammal jobban jársz.Ha okos tv-t veszel (elég nehéz másmilyent már) akkor figyel nagyon az okos tv rendszerben előforduló reklámokra, ami az újabb modelleket érinti egyelőre csak. [link]
-
Celtis
veterán
válasz
Speeedfire #2903 üzenetére
Igen, ez így működhet. Habár a külső feliratokkal lehetnek gondok. A gond az, hogy a TV-be beraknak valamit, aztán vagy jó vagy nem. Egy raspberry Pi teljesen láthatatlanul adható a rendszerhez. Fizikailag is elrejthető és HDMI-CEC-en a TV távirányítójával kezelhető. Úgy jelenik meg, mintha a TV beépített funkciója lenne, mitha a Kodit a TV futtatná. Az egész megállhat 15 ezer forintból. Érdemesebb lehet buta, de jó képminőségű TV-t venni és kívülről okosítani. Ha még nem ismered a Kodi-t akkor érdemes pár YT demo videót megnézni, meg kipróbálni, hogy milyen.
Végülis kezdetnek jó a DLNA, aztán bármikor továbbléphetsz, ha nőnek az igényeid.
-
Celtis
veterán
válasz
Speeedfire #2898 üzenetére
A dlna szerintem csak addig eszi a CPU-t amíg végigbogarássza a merevlemezt és keresi a médiafájlokat.
Személy szerint egyébként nem szeretem a DLNA-t. Hiába DLNA képes mondjuk a TV-d, sokkal jobban jársz ha egy Kodi-t futtató raspberry-t teszel a TV mögé. Egy Kodi médiatárhoz képest a DLNA fájlböngészése szánalmas. Arról nem is beszélve, hogy így nem lesznek formátum, felirat meg egyéb problémáid.Annak viszont nézz utána, hogy a legújabb szoftverre is felrakható-e a torrent. Nem vagyok teljesen tájékozott, mert nekem még a Mybook-om van.
-
Celtis
veterán
válasz
Speeedfire #2896 üzenetére
Ez a NAS szerintem leginkább semmi extrát nem tud. Még egy transmissiont is úgy kell rámókolni. Ha az alap funkció kínálat elegendő, akkor viszont jó, mert halk, kicsi és keveset fogyaszt.
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #2894 üzenetére
Sok minden tud, de az alap szoftver hajlamos a procit 100%-on pörgetni ha DLNA pl aktiválva van.
Nekem Debian Linux 8.1 fut rajta, azzal nincs gond, csak nem olyan felhasználó barát, viszont tudok telepíteni akármit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!