Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3222 üzenetére
Most már hagyom a DSM-et. Nagyon jónak tűnik. Egyébként amikor gyári volt rajta minden, akkor sem volt jó. Pattintok bele egy 6-8TB-os HDD-t és jó lesz ez DSM-el, főleg ha megcsinálják a 6-ost. Egyébként ami alapján én csináltam az a gyári állapotú szűz image-t húzza rá az összes kellő partícióval együtt, szóval szerintem mindennek meg kell lenni benne, nem?
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3218 üzenetére
EZ alapján csináltam a visszaállítást, utána WebGUI-n keresztül quick factory reset, majd fw frissítés és újabb quick factory reset. Ezután képes volt egy hálózati beállítás megváltoztatásán tíz percig gondolkodni, vagy teljesen lehalni, pedig üres volt, nem volt rajta adat, tehát még a tartalomvizsgálatra se lehet fogni.
Mielőtt elkezdtem volna vele próbálkozni, volt full factory reset is, de az sem oldotta meg, lassú volt, képtelenség volt használni a WebGUI-t, az FTP-n a könyvtárak között lépdelve is elakadt percekre, aztán utána már el sem értem. A Synology DSM szerint 25ezer óra van a HDD-ben, szóval gyanítom elfelejtette kikapcsolni (vagy a DSM olvasta ki rosszul) de pont ezek miatt az utóbbi egy évben nem is használtam, mert használhatatlan volt. A DSM-el minden hiba megszűnt, ezért gondolom, hogy nem hardverhiba.
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3216 üzenetére
Igen, Gen1. A gyàri nekem nem opció. Percekig tart neki egyáltalán a WebGUI-ig eljutni, ha valamilyen beállítást megváltoztattam kifagyott, de már az FTP-n matatva is kifagyogatott néha, számomra használhatatlan volt. Ahogy néztem màr hegesztik a DSM 6-ost. Egyébként mekkora HDD-re érdemes cserélni a benne lévőt, meddig látja? Csak RED jöhet szóba, vagy játszik más is? Köszi!
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #3209 üzenetére
Bocs, lemaradt a leírás linkje, EZ volt az (INNEN). Egyébként azóta is működik, nem hasalt le egyszer sem, simán települnek a Synology appok is, FTP-n 50MB/s körüli sebességeket láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz PistiSan #3206 üzenetére
Köszi, de úgy fest, hogy végül a Synology DSM-et sikerült rávarázsolni. Más dimenzió a többihez képest, érezhetően gyorsabban reagál, nem fagy ki, nem dobálja el a kapcsolatot. Elsőre működött az FTP, szóval rendben van. Azt írják, hogy kikapcsolni/újraindítani csak SSH-val lehet, de ennyi belefér ha cserébe ilyen szépen működik és egyelőre úgy fest, hogy nagyon rendben van. Telepíteni nem egyszerű én EZalapján csináltam (eleve recovery módba erőszakolni is egy külön műsor, aztán Windows alatt nem működött a TFTP server, szóval linux alól kezdhettem újra az egészet), de most megy. Még írok majd tapasztalatokat ha már lesz is rajta adat. Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!
-
Sir Riccio
addikt
válasz Keef_Lee #3202 üzenetére
Ezt gyári FW-el?
Én végül kénytelen voltam szétszedni és a gyári "szűz" image-t dd-vel visszahúzni rá (már vagy nyolc-tízszer legalább), mert ha véletlenül el is jutottam addig, hogy rákerüljön egy OMV, utána vagy nem indult el többet, vagy az FTP-t nem tudtam beállítani. Most éppen azt a játékot játszuk, hogy én felhúzom Ubuntu live alól a gyári image-t, majd összerakom, quick system restore, fw frissítés és amint megpróbálom átállítani DHCP-ről static-ra, megförmed és vége van. A CleanDebian-al az volt a bajom egyébként, hogy nincs WebGUI, annyira meg sajnos azért nem értek ezekhez a dolgokhoz, hogy parancssorosan konfigurálgassam. Synology DSM-et még megpróbálnám ráereszteni, de sehogy sem tudom recovery módba tenni, ahhoz meg ugye az kell, ha jól olvastam. Bármilyen segítséget elfogadok, mert ebből így az lesz, hogy megtartom belőle a vinyót és kukázom a többi részét.Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #3184 üzenetére
Közben feléledt és elvileg jól is van megadva a fájlméretkorlát, mégsem engedi feltölteni. Elakadtam.
-
Sir Riccio
addikt
válasz PistiSan #3171 üzenetére
Megpróbáltam telepíteni de nem tudta feltölteni mert nagyobb volt mint amit enged, szóval SSH-nn keresztül átírtam a php.ini jogosultságait és extplorerrel átírtam a filemérezkorlátot aki a feltöltött fájlokra vonatkozik, majd újraindítottam, viszont nem indult el. Sárgán világít a led és nem éren el sem webGUI-n sem SSH-n keresztül.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #3168 üzenetére
No, az FTP beüzemelésével nem boldogulok. Ha abban tudna valaki segíteni, azt megköszönném!
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3165 üzenetére
No, volt délután három órám, hogy ötven reboot/hard reset után végre eljussak addig, hogy legyen FTP/SSH és rá tudjam ereszteni az OMV-t. Tökéletesen működik, pöccre elérem az összes beállítási lehetőséget (bár az FTP egyelőre valamiért nem megy, be tud lépni, de aztán nem történik semmi.), ha lesz időm foglalkozni vele akkor beállítgatok rajta mindent. Még lehet, hogy fogok segítséget kérni. Köszi az eddigieket mindenkinek.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #3163 üzenetére
Ó, hogy ennek nincs grafikus felülete? Az OMV továbbra sem javasolt?
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz envagyok #3159 üzenetére
Köszi, egyelőre nem jutok el addig, hogy akár az UI-n keresztül, akár SSH-n keresztül hozzáférjek.
Szerk: közben egyszer percek alatt eljutottunk addig, hogy jelszót kért, de aztán megint percek alatt Acces denied volt a válasz.[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Van egy WD MyCloud 2TB NAS-om itthon, de megint ott tartok vele, hogy szenvedés használni, mert irgalmatlanul lassú. Egyetlen egy feladata lenne, hogy a PC-re hálózati meghajtóként csatlakoztatva vagy FTP-n keresztül, tudjak rá másolni, de ezt sem tudom elérni nála mert amikor a harmadik alkönyvtárba belépnék kifagy. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami megoldás arra, hogy mindenféle hókuszpókuszt kikapcsoljak (DLNA,képszerver, bármi), és csak egy mezei hálózati adattárként funkcionáljon, de azt normálisan és elfogadható sebességgel tegye?
Köszi!Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
Arra gondoltam, hogy kell-e valamilyen óvintézkedést tennem ahhoz, hogy ne járjak úgy mint feljebb néhányan, hogy illetéktelenek fértek hozzá és töröltek dolgokat? Egyébként tudom például hálózati meghajtóként csatlakoztatni akkor is ha távol van? A saját szoftvere is látni fogja ami automatikusan backuppol? Köszi előre is!
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Van egy 2TB-os MyCloudom. Szeretném elvinni a lakásból, hogy földrajzilag is el legyen különítve (így lakástűz, betörés stb.. ellen is védve leszek). A kérdésem az lenne, hogy ,hogyan tudom a lehető legbiztonságosabban megtenni ezt? Hogyan fogom elérnk ezentúl a NAS-t? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest