Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
charlie_hu
aktív tag
válasz instantwater #6597 üzenetére
Hát, eddig ment.
Azt, hogy lehetett, vagy csak ment, na, azt nem tudom.
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
addikt
válasz charlie_hu #6596 üzenetére
Eddig egyáltalán lehetett ilyet?
Az királyság :-) -
charlie_hu
aktív tag
Helló!
Van egy szép telefonszámom a tellcallmarttól, ahol SIP átirányítást is be lehet állítani. Eddig be volt állítva a freevoipdeales sip account (usernev@sip.freevoipdeal.com) és szépen meg is jöttek a hívások.
Azonban azt vettem észre, hogy tegnap óta nem megy ez.
Változott valami arrafelé?
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
whiskeys
őstag
fvd-re csak 10 eurot lehet tölteni? 10 dollárral nem lehet?
"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."
-
sumsang
aktív tag
válasz Okosandroid #6591 üzenetére
Neked is szép délutánt
Ahhoz, hogy hívni tudjanak a neophonex-es számodon, egy SIP protokollal rendelkező app-re kell beregisztrálni. Mint pl. a CsipSimple -
Okosandroid
tag
Szép délutánt Mindenkinek Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Énis beléptem szépen-lassan a voip felhasználók lelkes táborába. Egyenlőre most próbálgatom a használatát FVD regisztrációm van és neophone regisztrációm van a 21-es szám miatt. Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne azt megoldani hogy ha mondjuk a mobilevoip programmal telefonálok akkor ezen a 21-es számon csörögjenek nekem vissza. Persze FVD-t használnék a továbbiakban is. Elnézést a láma kérdésért,tényleg nagyon kezdő vagyok a témában,de érdeklődő Köszönöm a választ
-
Zeki
nagyúr
SIP hívás a mobilomról, hívott félnél +13630-al kezdődik a számom.
Mobilevoip: már rendes +3630
Eszem megáll.
Lehet az USA regisztráció miatt? -
addikt
-
andatti
senior tag
Én ma este hívtam valakit, volt vagy közel 7 perc, de semmi gond nem volt a vonallal FVD-n... persze, van amikor nem sem tökéletes, de akkor újrahívom, vagy szgépen progi ki-be kapcs és kész. Max. szgép újraindítás, de ez még csak 1x volt a bő 1 év alatt. Szóval a minőség valóban változó, de a főnökömmel is van, hogy alig értem mit mond, annyira szakad a vonal gms-en, pedig azt hinném, hogy ma már az a ritka, de nem. Akkor inkább 4 Ft-ért szakadozzon, mint 50 Ft-ért...
-
Zeki
nagyúr
válasz instantwater #6584 üzenetére
Nem tudom. Nem vagyok benne biztos hogy bármelyik dellmont/betamax jobb lenne.
Kivéve ha minden domainhez külön szeparált cucc van, és most mindenki a freevoipdwalt terheli. -
addikt
-
Jamcsabi
tag
A múlt vasárnap volt kettő hívásom FreeVoipDeal-lel, az egyik T-Mobile irányba, a mások Telenor irányba. Mindkettő ugyanolyan pocsék minőségű volt, pedig saját windows-os szoftverüket használtam vezetékes nettel. Jelentősen késett a hang, és annyira szakadozott, hogy szinte érthetetlen volt, mit mondott a hívott fél.
Azóta többször is használtam a héten, és nem panaszkodhatok, mert megfelelő minőségű volt minden alkalommal. Ma is volt két hívásom, azzal sem volt baj.
Összegezve, sajnos elég ingadozó a minősége. -
Zeki
nagyúr
kezdek kiábrándulni ebből a fostalicska freevoipdealből, és másik fostalicska nymgoból.
Még wifin is szar mind a kettő ma. A freevoipdeal meg a számom sem küldi el most.
SIP hívok a Nokiámmal. -
Zeki
nagyúr
Oké, így világos!
-
őstag
Callback = Mindkét fél hívást fogad, aki külföldön magyar sim kártyát használ, az fizet a hívás fogadásért (roaming). Ezért érdemes külföldön egy ottani sim-et beszerezni, rokon Németországból callback-kel, német kártya 0.006 + magyar kártya 0.012, kb 6 forint / perc + 14 forint kapcsolási díj. Ha net is lenne hozzá, akkor még olcsóbban jönne ki, de lassú wifin indítja a callback-et (munkásszálló).
-
addikt
-
Zeki
nagyúr
válasz instantwater #6575 üzenetére
Ez a roaming dolog hogy működik egy mobilevoipból kezdeményezett callback hívásnál?
- ha ő kint rácsatlakozik egy wifire/mobilnetre, és úgy, akkor is megy a roaming díj?
- ha ő kint nem csatlakozik rá, hanem itthonról indítja valaki a callbacket és a szerver kapcsolja össze a kintivel? Akkor is megy a roaming díj?Mert ha igen, akkor a kintinek célszerű valami normális wifire rámenni, és rendes voip hívással hazaszólni.
-
Murphys2
tag
válasz instantwater #6575 üzenetére
Köszi a választ! Tényleg van SMS fül. Nem vettem észre...
-
addikt
-
Murphys2
tag
Sziasztok!
Két anyagias kérdésem lenne FVD-hez.
1, Az SMS küldés ára megegyezik 1 percnyi beszélgetés árával, vagy külön lista van hozzá?
2, Ha magyar előfizetéssel valaki kimegy Ausztriába és ott akarom felhívni a T-Mobileos számán innen Magyarországról, akkor is a lista árat fizetem?
Köszi -
goop
őstag
Pár hetes tapasztalataimat osztanám meg voip ügyben. A zoiper programot használtam elég sokat, sajnos sokan panaszkodnak/panaszkodtak rá, hogy gyenge a hangminőség, én mondjuk jól hallottam mindenkit. Váltottam a mobile voipra - saját kliens ugye - nagyságrendekkel jobban hallanak, a panasz minimális, néha ugyan kicsit halkabb, de ezt tudom ajánlani a FVD accos kollégáknak.
Csipsimple - nekem nem tetszett,- ezért nem tudok róla érdemben nyilatkozni. -
addikt
válasz dobostorta #6571 üzenetére
Nekem van sztereo füles (Nokia BT-604) és azzal is késik fél másodpercet minimum (gépről zene)
Ilyen a bluetooth.Lehet, hogy maga az FVD is késik valamennyit, de korábban írták, hogy voip telefonkészülékkel jó.
Tehát nem biztos, hogy az FVD mint szolgáltatás a ludas. Lehet, hogy csak a szoftveres kliensek ennyire trék.[ Szerkesztve ]
-
dobostorta
tag
válasz instantwater #6570 üzenetére
igen, ez bennem is felmerült
viszont az FVD Wi-fi-n is késik oda-vissza kb. 1,5 mp-t, tehát ugyanannyit mint 3G-n......viszont nekem az is gyanús, hogy a bluetooth headset miért késik ilyen sokat, mert a 0,5 sec az nagyon sok sztem ilyen átviteli sebességnél
más is tapasztal ekkora késleltetést BT fülessel?
mert nekem mindkét eszköz csájna gyártmány (UMI X2 és Jablan BT 3.0 füles)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dobostorta #6569 üzenetére
Azt hiszem a voip nem épp 3G kapcsolatra és bluetooth fülesre lett optimalizálva.
Illetve megfordítom: a bluetooth a rendes híváshoz lett kitalálva, ahol a késés néhány millisec csak, így nem feltűnő a használata, a 3G pedig nem realtime VOIP kapcsolatokhoz lett kitalálva, hanem hogy nagy távolságból gyorsan menjen az adat, ha 2 mp késéssel megy az nem feltűnő mert pl ha videot nézel, akkor be van pufferelve X adat előre.Tehát 2 olyan technológiát (BT+3G) használsz, ami egymás hátrányait erősíti....
-
dobostorta
tag
válasz Jamcsabi #6568 üzenetére
próbáltam, ezzel nem mértem pontosan de egy fokkal jobb a helyzet, kb. 1 mp lehet a késés, nyilván mert kábelen megy a jel, nincs wi-fi
de az a nagy problémám, hogy mikor telórol telefonálok akkor még bluetooth headsetet is használok CsipSimple appal és akkor még az FVD 1,5 mp-s késésére rájön +0,5 mp késés a bluetooth miatt, így már kb. 2 mp késés van, ami elég sok -
Jamcsabi
tag
válasz dobostorta #6566 üzenetére
Számítógépről [link] próbáltad a VoIP hívást? Érdemes így is lemérni, ugyanis ezen keresztül sokkal jobb minőségű szokott lenni a hívás.
-
Zeki
nagyúr
válasz dobostorta #6566 üzenetére
sajnos normális.
-
dobostorta
tag
Szerintetek az normális FVD-nél, hogy minden irányban(mobilok, vezetékes), van oda-vissza 1,5 mp késés?
Úgy értem, hogy oda-vissza, hogy mondok vmit, erre mondja a hívó fél, hogy hallottam és ez 1,5 mp.
T-s vagyok, de Wifiről (UPC) is megvan ez a késés.
Érdemes szerintetek VPN-nel próbálkozni, vagy ennyi késés van alapból FVD-nél?ui.: próbaképp lemértem a késést (oda-vissza irányban) Wi-fi-ről Skypeon, ott kb. 1 mp a késés....
-
addikt
-
andatti
senior tag
válasz instantwater #6561 üzenetére
6560
13,68$/év a telefonszám díja, ami azért szerintem akkor is megdrágítja... kb. 3078 Ft/év... akkor ki tudod számolni, hogy mi az olcsó. Ha pedig csak pár hónapra kell vezetékes szám, akkor 21-es körzetet kell választani, az több szolgáltatónál ingyen van, bár az egyenleget akkor is fel kell valamekkora összeggel tölteni, hogy ne szűnjön meg a szám.
6561
Az egyszeri 100 Ft csak a földrajzi számosra vonatkozik, én úgy tudom. és addig él, amíg a feltöltött egyenlegeden van pénz. (szerintem utána is, de nem néztem meg az ászf-et, hogy meddig él.) De a foniónak is van havidíjas földrajzi számos konstrukciója is, ami megint más lapra tartozik. Amúgy az egyszeri 100 Ft-on felül, /le van írva, mely körzetszámok kérhetők ennyi pénzért.../ ha nem hívsz róla senkit, akkor semmi egyéb költséged nincs, azaz a te "befektetésed" a 2000 Ft-os feltöltés.Ha valamit rosszul írtam, majd javítanak az okosok...
-
feketedini
tag
Szerintem igen, viszont ahhoz fel kell tölteni 2000 Ft-ot, hogy pozitív egyenleggel rendelkezz, jól tudom?
-
feketedini
tag
Elméletileg azt írták, hogy azt már ellenőrizték.
-
addikt
válasz feketedini #6560 üzenetére
Magyar számhoz a külföldi oldalak felé is igazolnod kell, hogy magyar vagy, és van magyar címed a kívánt körzetben, gondolom idő míg ellenörzik a papírokat, és addig blockedre tesznek.
Amúgy a fonio egyszeri 100 Ft az 061 es számra is él? Illetve mennyi ideig kapom meg a számot 100 Ftért? 1 év?
-
feketedini
tag
válasz andatti #6559 üzenetére
Az igaz, de ott fel kell tölteni 2000-ret, itt meg úgy értelmeztem hogy nem, és az tetszett volna benne, hogy gtalkra átirányítható, vagy sip-re, de valahogy nem jött össze a dolog, úgyhogy nem ajánlom. (telecallmart-ot)
Vsz még vmi kreditet is kéne venni a szám mellé, csak ezt nem tudom, hova írják le.
Aztán még a kb 200 Ft-ért megvásárolt számom is eltűnt. (Bár ez lehet az én hülyeségem volt) Statusra azt írta, hogy blocked, aztán mérgemben megnyomtam a cancel phone gombot. -
andatti
senior tag
válasz feketedini #6558 üzenetére
Beszéltünk róla, hogy annyira nem olcsó...
Egyszeri 100 Ft (fonio)-hoz képest legalábbis biztos... -
feketedini
tag
válasz instantwater #6404 üzenetére
Ezt a telecallmartot kipróbálom, szerintem nem rossz. Átirányítási lehetőség sipre, gtalkra, stb. Köszi az ajánlást!
-
addikt
freepbx et le lehet tölteni isoban, azt húztam fel virtuális gépre. van benne asterisk is.
de úgy döntöttem, hogy inkább megtanulom az asterisk rejtelmeit (a PHP-AGI része ismerős, hisz azzal dolgozom...khmmm ) de maga a konfigolás még nem megy annyira.Félig már működik, de majd a hétvégén összerakom rendesen.
De ebben a formában ahogy van, elég korlátozott, mert csak egy számot tud triggerelni, illetve mindegyiket kézzel fel kell venni, be kell konfigolni, és kb semmi rálátás nincs a hívásra, hogy meddig tartott, milyen fiókkal, hányszor, hová, csak pár dialplan csinálja a dolgát, de gondolom nem akar mindenki asterisk dialplanokat hackelni, (plusz járatni egy képet csak ezért) mert nem a legegyszerűbb dolog első ránézésre, szóval át kel írnom az egészet PHP-AGI-ra, hogy lehessen könnyen hozzáadni fiókokat meg trigger számokat. Bár triggerszámnak elég egy közös, az kb úgyis csak 1-2 mpig foglalt, amig felépül, és megszakad. fel sem veszi.
[ Szerkesztve ]
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6555 üzenetére
Vegul mire raktad az Asterisk-et? Virtual gepre?
Addig eljutottal, hogy felhivod a trigger vonalat, elmegy foglaltba es visszahiv CID alapjan? A DTMF menus tarcsazasos temaban nem talalok szinte semmi infot... -
addikt
válasz andatti #6554 üzenetére
VISSZAHÍV!
Fogadott hívásra igen nehéz automata DTMF küldést tenni, de biztos van rá program...Sipi: asterisk+két kicsi kezem :-D
Freepbx nekem túl varázslós, és meg akarom tanulni az asterisk lelkivilágát közelről, és saját felületet írni a saját ötleteimnek.Pbxes ebben a buliban nem nagyon játszik, hiszen fizetős... és pont ezt akarom/akarjuk elkerülni.
Amúgy a pbxesnél neked kell adni a callback telefonszámot, vagy ők adják?
Ha ők adják megéri, ha te adod akkor nem annyira. De egy kisebb cégnek is simán megéri befizetni pbxesre mert nem egy embertelen összeg.
Viszont akkor hosszútávon irathatnak saját callcentert :-D[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz instantwater #6551 üzenetére
Bocsi. Leesett... Magyarul FVD esetén 8 Ft/perc, csak nem egy FVD accal, hanem kettővel, ahogy itt előttem írtátok...
" viszont mindig kézzel kell tárcsáznod." - ezt viszont nem teljesen értem. Nekem úgy rémlett, hogy a # és egyéb írásjelekkel tarkított tel számot is el lehet menteni, akkor pedig simán elő lehet kaparni a telefonkönyvből. (ha úgy mentettük el...)
Szóval ehhez is kérnék magyarázatot, mert lehet, hogy szokás szerint dezinformációval rendelkezem... -
sipi25
tag
válasz instantwater #6549 üzenetére
Mivel csinálod a projectet? Saját server (asteriks+freepbx) ? Vagy valamilyen hosted PBX? (pbxes)
pbxes elvileg tudja, de csak a home, itt is csak 1 callback number van benne a 3 dodós árban! -
Gerasz
aktív tag
válasz instantwater #6551 üzenetére
Én is ilyesmin törtem a fejem, de korán (a célhoz képest, nem időben )feladtam. Izgatottan várom a megvalósítást.
-
addikt
-
andatti
senior tag
válasz instantwater #6549 üzenetére
Gondoltam, hogy bonyolultabb... én nem is tudok angolul, de próbáltam a témában rákeresni és azokat linkeltem be, (a nálam sokkal okosabbaknak... - mert én is belelkesedtem...) mert gondoltam, hogy valami hasonlóról van szó. Amúgy meg 4 link volt, + szerkesztés után 6. DE tényleg nem ez a lényeg...
2 account nem gond, az a kérdés, hogy a 20 eurós "befektetés" bírná-e dupla ideig...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz andatti #6548 üzenetére
Ennél azért kicsit bonyolultabb, mint belinkelni 3 oldalt
Haladok vele, hétvégén lesz jobban időm rá.Már csak bele kell majd tolni a sok sok FVD accountot, és mehet a béta teszt
Azért azt tudni kell majd a dologról, hogy 2 FVD accounttal éri meg csinálni, mert ha 1 el hívsz 2 számot 1 időben, akkor drágán számol.
Tehát megcsörgetsz egy számot (neophone, ephone, stb), aztán egyik FVD majd visszahív, a másik FVD meg hívja a kívánt számot.[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz instantwater #6545 üzenetére
valami ilyesmi?
Itt egy script a callback-hoz... hátha nektek többet mond...
Esetleg?
vagy szakfórum... (szívesen segítek én is, ha adtok támpontokat...)
Ha valaki boldogulna vele valahogy, akkor 1. engem is érdekelne... 2. esetleg a 300 Gb-os bérelt szerómon is kipróbálnám...update: automated callback?
+1[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
edk-
őstag
válasz feketedini #6541 üzenetére
Netezz mobilon 500 mb-ról semmit nem találtam az ASZF-ben erről - ez a djuice csomagja,
Mégis megrendelhető Praktikumra is az online felületen.
A Klikkre azt írja a hálózatsemlegesség pdf, hogy VoIP nem használható, nekem mégis megy CSipSImple-lel.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
addikt
-
Jamcsabi
tag
válasz instantwater #6542 üzenetére
Ez akkor lenne ilyen egyszerű, ha csak 1 tényezőtől (pl. a korlátozás meglététől) függne a dolog. Sajnos más tényezők is befolyásolják voip esetén a sebességet/minőséget.
-
addikt
válasz feketedini #6541 üzenetére
Lemérés:
Leméred "simán" meg leméred valami gyors VPN szerveren keresztül.
-
feketedini
tag
válasz feketedini #6540 üzenetére
Netezz mobilon 500 mb-ról semmit nem találtam az ASZF-ben erről - ez a djuice csomagja, csak a mobil online 500-at találtam meg, ez telenor - itt nincs korlátozás, de ez drágább csomag, mint a djuice-os meg konkrétan más szolgáltatás, pl a telenoros 100 mega és a djuiceos 100 mb közt is van különbség, (a djuice-ost nem lassítják, ha elfogy, hanem kemény pénzeket vonnak le.)
Az ügyfélszolgálatos csaj azt mondta, hogy a 100 mb-os kisebb csomagok is felhasználhatóak bármire, de nem vagyok benne biztos, hogy tudta, miről beszél.
Van valami módszer arra, hogy lemérni a sebességét a voip portnak, hogy csak azt nem lassítják-e?
Összességben végülis levonhatjuk azt a következtetést, hogy a telenor mobil online 500 mb-s csomagnál nem korlátoznak voip portot.
[ Szerkesztve ]
-
feketedini
tag
Köszi, megtaláltam, a kulcsszó segített!
Sajnos pont a djuice netes csomagjaira nem ír semmit, pedig el tudom képzelni, hogy mivel a djuice olcsóbb, ott mások a feltételek.
Hátha kifogok egy értelmes ügyfélszolgálatos csajt
Telenoros csomagoknál egyébként 500mb-tól felfelé nem korlátoznak voipot. (500-nál sem)
Kérdés hogy ugyanez igaz-e a djuice-ra is. -
andatti
senior tag
válasz instantwater #6528 üzenetére
"Ha így emelik a callback kapcsolási díjakat, lehet, hogy érdemes lenne ráfeküdnöm a saját callback szerver témára, illetve a korábban kért, megcsörgetem, visszahív funkcióra?
Lenne rá igény?
Így pl butafonról, pusztafalváról net nélkül is lehetne telefonálni."Ezt fejtsd ki bővebben, ha lehet, légyszives. (én nem értem). Amúgy igény biztos lenne rá... (az előbb más is jelentkezett...)
-
g0dl
addikt
válasz feketedini #6536 üzenetére
A telenornál meg lehet nézni hogy melyik csomagoknál korlátozzák a voipot. A "hálózatsemlegesség" a kulcsszó.
-
yozsee11
aktív tag
-
feketedini
tag
Telenornál pl. a netezz mobilon 500 megás csomagnál korlátozzák illetve lassítják valahogy a voip portot?
Ennél a csomagnál is érdemes szerintetek vpn-t használni?
Droidvpn végre felcsatlakozik pedig sokfélét kipróbáltam. (rootolt kell hogy legyen a teló és a TUN.ko Installer nevű cuccot is telepíteni kell a Droidvpn progi mellé hogy működjön.
TUN.ko programon belül is installálni kell ezt a TUN-t.
Most már csak az a kérdés hogy telenoros neten is javít-e, vagy felesleges használni? Szerintetek? -
addikt
-
sumsang
aktív tag
-
Jamcsabi
tag
válasz instantwater #6524 üzenetére
A Dellmont nagyker ára jóval magasabb magyarországi irányba, mint amit a FVD kínál. Csak úgy tudják ilyen alacsonyan tartani, hogy más irányokba (pl. USA) jóval drágábbak a percdíjak a nagyker árakhoz képest.
#6525 Murphys2 :
Ezek függetlenül működnek. Ha nincs szükséged számlára a befizetett összegről, akkor nyugodtan regisztrálhatsz bármilyen névvel, és címmel.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
sumsang
aktív tag
válasz instantwater #6518 üzenetére
A Trunk/registernél alapból yes-re van állítva a pbxes konfig .
Ha nem erre, akkor konkrétan milyen Register checkboxra gondolsz és mit és hogyan kell azon beállítani?
Totál ugyanazokkal a beállításokkal a megafone, ephone tökéletesn hívható, de a neo tök süket, pedig a statusnál látszik, hogy be van regisztrálva a neophone szerverre.. -
addikt
válasz andatti #6527 üzenetére
Elvileg korlátlan ideig jó az egyenleg.
A webes hívás elég kiszámíthatatlan. Nekem pl mindenhol ahol próbáltam, wifi, 3G, laptop, mobil, mindenen szaggatott nagyon durván... másnak jó.
Van még hova fejlődni :-)Ha így emelik a callback kapcsolási díjakat, lehet, hogy érdemes lenne ráfeküdnöm a saját callback szerver témára, illetve a korábban kért, megcsörgetem, visszahív funkcióra?
Lenne rá igény?
Így pl butafonról, pusztafalváról net nélkül is lehetne telefonálni.[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz yozsee11 #6526 üzenetére
6525
Elvileg (és gyakorlatilag) több év. A feltöltős mobilok ugye 1 év, itt viszont 1 év után is megvan a fiók, asszem írt valaki arról, hogy 2 éven túl is talán? (bár kb. 800 mobil percet nem lebeszélni 2 év alatt eléggé hihetetlen lenne... - általában 2-3 hónap az átlag, ahogy visszaolvasok, de van, akinek 1-2 hét alatt elfogyott...)
6526
Én sem találtam, de örömmel láttam, hogy a weboldalról is lehet már telefonhívást kezdeményezni az accountból, pl. az FVD-n. (progi nélkül, nyilvános net-helyen... ) -
yozsee11
aktív tag
A napokba a VoipYo-t használtam, mivel volt még rajta egy kevés egyenlegem, és azt vettem észre, hogy ott megemelték a callback kapcsolási díját 0.050 euróra
Aki FVD-n a napokba callback-et használta, nézze már meg légyszi a híváslistába, hogy ott maradt-e a 0.039 euró, vagy egységesen emeltek-e esetleg.
Köszi!Origin/Steam/UPlay: yozsee
-
Murphys2
tag
Köszönöm a válaszokat. Már csak 1 kérdésem maradt. Egy feltöltésnek mekkora az érvényességi ideje? 120 nap alatt kell lebeszélni?
Bankszámlás utalás, kártyás befizetés is jól működik? PayPal-t sosem használtam. Ha nem a saját nevemen regisztrálok, hanem pl Kanadai címen, akkor az nem gond, hogy magyar telefonszámom van és Magyarországról fizetek magyar bankból?
Vagy bankkártyával használva inkább saját adatokkal regisztráljak? -
addikt
-
őstag
válasz Murphys2 #6519 üzenetére
1. 10.70 eurót fizetsz, 10 euró lesz az egyenleged. Megbízható az oldal.
2. 0.012 euró / perc ( 4 forint ) perc alapon. Feltöltésenként 120 ingyenes napot ad, utolsó 7 napban 300 percig használhatod ingyen.
3. Callback-nél mindkét hívás díját fizeted ( mobil-vezetékes 0.012 / perc, mobil-mobil 0.024 / perc ) + 0.039 euró kapcsolási díjat.
4. Országon belül felhívsz egy számot és bepötyögöd a hívandó számot. Akkor jó ha nincs neted sem, de itthon a magas percdíjak miatt nem éri meg.
5. Beállítások - Hang - Hallható érintési hangjelzést kapcsold ki.
Nálam T-Mobile-nál ( Blue is ezt a hálózatot használja ) nincs gond a 3G-s MobileVoip hívással.
Közben CineDOG1 is válaszolt, írd meg ha van még kérdésed, pl. saját számodat küldi az FVD, jó esetben a hívott nem fogja tudni, hogy voip-ról hívod. Ne nagyon hangoztasd, hogy olcsón beszélsz, mert mindenki vissza fogja magát hívatni, tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz instantwater #6520 üzenetére
keress rá a google-ben a voip reseller szóra
lesz pár találat. -
Zeki
nagyúr
válasz Murphys2 #6519 üzenetére
1.
Unión kívüli címmel kell beregisztrálni, és akkor nem számol a netto 10 Eurós feltöltéshez áfát, csak paypal díjat. 10.7 Eurót töltesz így fel.
Így már majdnema netto áron tudsz beszélni.2.
10 euró egyenleg feltöltés után jár a 120 nap ingyen vezetékes, után a mobilos díjakkal hívod azt is.
De nem korlátlan a 120 nap vezetékes, van valami fair use is.3,
call back 2x a hívás díja, plusz 12Ft kapcsolási díj, ha jól emlékszem.4.
local acces annak jó, aki ingyen hív vezetékest, az a behívó szám, és kódokat kell beütögetni, meg a telefonszámot, hogy hívni lehessen.5. Ne tárcsázz, válassz telefonkönyvből, és a telefon beállításainál vedd le a billentyűhangot.
-
addikt
Azt nem tudjátok, hogy hol lehet nagy tételben voip csatornákat bérelni FVD közeli percdíjakon?
-
Murphys2
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, végigolvastam az előző öt oldalt, és egy kis segítségre lenne szükségem.
Vibert használok nagy megelégedésre ismerőseimmel, de sajnos vannak "buta" telefonos ismerőseim, akikkel méreg drága a kapcsolattartás.
Az FVD honlapját böngésztem. Kicsit olcsóbbnak tűnik, mint a mobil szolgáltatóm árai. Az általuk ajánlott "Mobile VOIP" progit letöltöttem.
A kérdéseim a következők lennének.1, Egyenleg feltöltésnél 10 euros töltésnél 10 eurot tesz a számlámra és az átutalás díját pluszban fizetem, vagy 10 eurot von a számláról, és 9,3-at ír jóvá? (Illetve érdemes inkább VISA net kártyával fizetni? Megbízhatóság miatt kérdezem)
2, A jelenlegi árak most ezek
Hungary (Landline) FREE* FREE*
Hungary (Mobile) € 0.012 € 0.014Nekem egy mobil hívásért 0.014 eurot von le? Perc alapu? Vezetékes hívás milyen feltételekkel ingyenes? Mi az a * ott?
3, A fenti összeget csak VOIP hívásnál fizetem? "Call back"-ot használva mennyivel nő a hívás ára? Duplája lesz? Úgy hallottam kapcsolási díj is van, de nem találom a honlapon. (Ez a call back ugye azt jelenti, hogy felhívják a tárcsázott számot és engem is, és összekapcsolják. Néha rossz net kapcsolat esetén lenne ez hasznos)
4, Mit jelent a "local access" hívás mód?
5, És a legutolsó... tárcsázásnál azt az idegesítő pittyegést le lehet venni valahol?
Tudom, gyerekes kérdések, de a honlap eléggé szűkszavú... vagy én nem találom a részleteket.
Cserébe én is adok infót. Blue mobile-os vagyok. A VOIP 2G hálózaton nagyon szépen megy Viberrel. Max 2 sec késés van a beszélgetéseknél, de azért az 1 az átlagos. Érdekes módon 3G tiltva van. Kicseng, de néma a vonal, és szét is bont. Ezen sajnos a SurfEasy és a DroidVPN sem segít, amin nagyon meglepődtem, mivel a Ti beszámolótok alapján működnie kellene ezekkel.Köszönöm előre is a válaszokat.
-
addikt
-
ctibor
senior tag
válasz sumsang #6501 üzenetére
Ez bejött - köszönöm a tippet!
Ha a DroidVPN fut, akkor fogadni is tudok hívást.
Most a MobileVOIP-pal indítok hívást (azon van több pénz), és a CSipSimple programmal egy Fonio fiókon keresztül fogadok. De a másik fél a MobileVOIP-os hívásomnál is a Fonio-s számomat látja, mert azt állítottam be kijelzésre.
Kicsit bonyolult, de legalább működik.
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
gyula38
tag
Micsoda érdekesség... Az általam, pár héttel ezelőtt említett, ötjegyű portszám azonnal megoldotta a problémát... Úgy látszik, a T már bekeményített! Mi lesz még nov. elseje után???? Macska-egér harc a portokon. Röhej. Főleg úgy, hogy a meglévő ügyfelekre az ÁSZF. szerint nem vonatkozik a voip tiltás...
[ Szerkesztve ]
-
gyula38
tag
Sziasztok! Kérdésem a következő. Ma reggeltől nem tudok bejelentkezni T-s mobilneten keresztül az Ephone szolgáltatóhoz. A T már megkezdte a korlátozást? Egyébként velem nem babráltak ki, mert más úton-módon megoldottam a dolgot... Pontosabban nem én, hanem az egyik fórumtársunk... Az FVD pedig ma tényleg kiváló, ahogy az egyik előttem szóló megemlítette!
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
A pbxes accountba a caller ID-hez beírt szám sajna nem alkalmas a hívott félnél a szám megjelenítéséhez. Csináltam egy próbát, hogy a pbxes-hez beírtam a caller ID-hez a tel számom, mely regisztálva volt az fvd-nél és az fvd-s settings-nél a No caller ID-t jelöltem ki. De ekkor valamilyen külföldi szám jelent meg a hívott telefonkészülékben.
Más:
A Neophonex a pbxes-nél nálam használhatatlan, pedig a Status alatt be van regisztrálva és mégsem hívható... Esetleg valakinek van erre megoldása, hogy lehet a Neophonex-et működésre bírni a pbxes formában? -
club1
veterán
Végre ma már megint jól használható az FVD, nincs azonnali kicsöngés és a hangminőség is tökéletes mind a három szolgáltató és a hordozott számok felé is. Örülök neki, mert az elmúlt egy-két hétben már kezdett belőlük elegem lenni...
-
andatti
senior tag
technikai segítségkérésem lenne...
Mikrohullámú netünk van, és már X-edik szolgáltató most az Invitel.
A 1443-nak van külföldről hívható száma, de a 1448-nak nincs. és meg se tudták mondani... max. aközponti számról kapcsolnak... de most is úgy, hogy kapcsol valakit, aki azt mondja, hogy kapcsol valakit, aki kb. 10 perc után vette fel... 24,5 perc lett a vége...
Szóval, ha valaki tudná az invitel 1448-as külföldről hívható számát... -
sumsang
aktív tag
-
allfinanz
senior tag
Mobilnetes simmel DroidProxy-t hasznalom es jobb a voip minosege 3g-n.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
ctibor
senior tag
válasz instantwater #6499 üzenetére
De igen, wifin tudom használni.
Vodafone blokkolni tudja a SurfEasy-t is???
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest