Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz Proxy2 #3643 üzenetére

Olvastam, csak már régen. :DDD

Azóta kicseréltem az asztali gépem és a szerver között a procit. ESXi-t újraraktama szerveren, XPeno már fent, épp inicializálja a lemezeket. (Köszönöm! :R ) Most hagyom, hagy csinálja, addig megnézek egy filmet, meg kajálok. :))

(#3641) CsodaPOK:

Köszi!
    Még tegnap leellenőriztem a lemezeket, hogy maradt-e rajtuk valami, nem volt rajtuk semmilyen fájlrendszer, se partíciók.

(#3640) CsodaPOK:

Azzal főzök, ami van itthon. Még házvásárlás előtt vettem meg ezt a gépet, ami így visszagondolva nem biztos, hogy teljesen jó választás volt erre a célra, de jelenleg nem akarok szerver vasakat vadászni használtan. Szerintem egész jó vasat sikerült összelegóznom, a fogyasztásával és a hangjával sem lesznek gondjaim, de szeretném már végre használni.

(#3642) Chal:

Köszi neked is!
    Igen, jól látod, egy virtuális NAS (XPenology) a cél, más virtuális gépek mellé. Mert érdekel a téma, kísérletezéshez, próbálgatáshoz.
    Van egy gyári Synology NAS-om, ami már 4 éve hibátalnul megy, és nem akarom piszkálni, mert ugye ami hibátlan, azt ne akarjuk megjavítani. Ezért vettem még korábban a vasat házi szervernek.

Abban egyet értek, hogy ha csak fájlszervernek kellene, akkor én is feltennék egy linuxot rá (pl. Debian), aztán esetleg egy OMV-t rá, de pont azért akarok először virtualizálni, hogy ezeket kipróbálhassam, aztán ha meguntam a homokozást, akkor már valamennyi tapasztalat alapján biztosabban tudok dönteni egyik-másik mellett.

De közben egy csomó mindent ki tudok próbálni, amit eddig nem mertem a gyári Syno-n, vagy az asztali gépen. Ez pont Proxy-t (#3644) igazolja. Lehet, hogy ezt az egész virtualizációs bulit meg tudtam volna csinálni mondjuk Ubuntu Server alól, csak éppen nincs (még) meg hozzá a tudás, hogy parancssorból adminisztráljam a VM-eket.
    Kellett a grafikus felület és az ESXi erre nekem pont megfelelő.

A Windows-os oldal (Hyper-V) meg jöhet a Win-es asztali géppel, mert így már lesz "tárhelyszolgáltatóm" a szerveren.

Ennek az egésznek a kiindító okát meg inkább el sem árulom, mert közfelháborodás/kövezés lenne belőle. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák