Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz sto1911 #2938 üzenetére

tudom hogy már kérdeztem és azt írtad, hogy leellenőrizted, de teljessen biztos vagy benne, hogy
    az ESXi-k adott alhálózaton lévő interfészeinek MAC-je nem egyezik meg?

A logjaidat nem néztem meg, de nekem klónozással sikerült előállítanom 2db ESXi hosztot, amelyeknek megegyeztek a MAC-jei. a vCS mind a kettőt gyönyörűen látta, felvette az inventorijába, mindkét hoszt tudta a vCS-t pingelni, de a kettő host nem tudta egymást pingelni ugyanazon az alhálózaton. Szóval totál ugyanúgy nézett ki a hiba mint nálad.

A hiba nálam akkor bukott ki, amikor megpróbáltam vMotion-ölni a két host között, a vSphere meg emlékeim szerint arra panaszkodott, hogy a vMotion interfacek nem látják egymást (vagy valami ilyesmire, rég volt).

ha van egy hosztod, amibe beledugtál 8 virtuális-workstation-NIC-et, ráadásul teameket rendezel be és úgy klónozod (mint én) akkor azért nem szúrja ki az ember egyből, hogy a 2x8 hálókártya MAC címek között egyezések vannak. hatalmasat szoptam vele, végül úgy oldódott meg, hogy a Win-vCS-re feldobtam egy WireSharkot na ott egyből kibukott a dolog (byte-ról byte-ra megegyeztek a küldött ICMP-PING csomagok, holott a source MAC-ben eltérés kellett volna legyen)

J.

Új hozzászólás Aktív témák