Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

Tele van a tököm, egy szaros vmk-pinget nem tudok életre hívni :(
    Nem flémkeltésből írom, de most tényleg tele van a tököm: 4.0-val egy kis fizikai labort összeraktam 2x ESXi-vel, 2x SAN-nal, DC+vCS etc kb _minden_ működött elsőre, most meg WS alatt az 5.5-el folyamatosan szopok, az egyetlen ami tényleg elsőre jól működik a Server 2012R2 volt az egészből, bár igaz hogy az csak egy DNS szervert ad a dologhoz :)
    Nah most hogy ezt leírtam már jobban vagyok...

0, a vCS minden hálózathoz rendelkezik interfésszel, és minden képes pingelni az adott hálózatban lévő ESXi VM kernel portokat.

1,
    mind2 ESXi-n bekapcsoltam a szervíz konzolt, a vmkping-el mindkét ESXi az összes releváns interfészén keresztül tudja a vCS releváns interfészeit pingelni, tehát: vmkping -v -I vmkx vCS_IP_x szépen megy, ugyanígy a vCS is tudja pingelni az ESXi hostokat

2,
    de egymást az ESXi-k a vmkping parancsal semmilyen interfészen keresztül nem hajlandóak pingelni, pedig az összes beállítást megnéztem és amatőr szemmel jónak tüntek, tehát:

-WS-ben host only hálózatok definiálva, az ESXi-k megfelelő if-i bedugva a host only hálózatokba

-hostonként 3 db külön vmkernel definiálva a management-storage-vmotion feladatoknak, saját vSwitch-el.
    a vmkernelben letiltottam az IPv6-t

-A vSwitchek uplinkként 2db NIC-et használnak, default aktív-aktív beállítások mellett (a manegementnél asszem azt aktív standby az alapértelmezett)

-IP címek, netmask beállítsok stimmelnek

-default route a management hálózat első IP-je, router természetesen nincs mögötte, placeholder IP cím (de ugye nincs is rás szükség)

-az esxcfg-route -l parancs mindkét hoston tökéletes beállításokat mutat

-az esxcfg-vmknic -l parancs kiírja az IPv6 beállításokat is (ami elméletileg ki lenne kapcsolva) sőtt mellette a PREFERRED áll. Ettől függetlenül, ha IPv6-on akarok pingelni, jelzi, hogy IPv4-en megy a ping, tehát ez rendben lenne.

Nem tudom mi a baj, de dühítő!!!! Van ennek a vmkping-nek valami trükkje?

J.

Új hozzászólás Aktív témák