- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
82700 - 82601
88737 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
--HARDCORE--
senior tag
-
varmi2
nagyúr
-
Pug
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
-
Aljasvip
senior tag
-
varmi2
nagyúr
-
Aljasvip
senior tag
Egy szemléltető kép a középről kinyomott pasztához:
(Asrock Taichi 7900XTX, gyári léghűtésen hagyva) Nálam ~6 hónap lefolyása alatt 50°C-ig elment a delta (58°Cmag és 108°C Hotspot) már 350W fogyasztás környékén is.
December elején került fel a honeywell pad, plusz Hydronaut paszta mindkét oldalára kenve. Az eddigi legnagyobb delta 26°C volt eddig amit láttam ezen röpke 3 hét tesztelés alatt. -
RockHaRD
addikt
Kicsi rá az esély tudom, de aki esetleg pont mostanában az Alzából rendelne fehér Arctic P12-t, ne tegye.
Havernak rakunk össze gépet, rendelt sima fehéret is, meg az ARGB-set is. Utóbbi hibátlan, a simából 8ból 8 ripityára törve a dobozban
-
Pakmara
őstag
-
Melorin
addikt
Xylem D5 pumpához nincs véletlenül valakinek tömítése? 61.5mm a pumpán lévő perem átmérője ahová a tömítés megy és 2-3mm vastag a tömítés.
-
RockHaRD
addikt
-
Pug
nagyúr
-
mozso
senior tag
-
Pug
nagyúr
RDNA3 eseten a chiplet-es felepites miatt finoman szolva nem egyenletes sik a holeado felulet.
Igy eddig az a tapasztalat, hogy a pasztak nagy reszet idovel szepen kinyomja a GPU es huto kozul, fedetlen teruleteket kepezve. Aminek hala nagy delta lesz a GPU temp es a GPU hotspot kozott.
Pl nalam ilyen 3X fokos delta viz alatt, 45 C vs 77 C.
Akik ilyen pad-ra valtottak, naluk ugy nez ki, hogy nem kuszik fel a delta, megall kb 13-17 C kornyeken, vagyis sanszos, hogy a pad-ot nem tudja az egyenetlen felulet annyira kipreselni.
-
RockHaRD
addikt
-
mozso
senior tag
-
Pug
nagyúr
-
mozso
senior tag
-
Pug
nagyúr
Azert a TIM gyartas kicsit mas, mint a textilipar. (Alam tartozott a Bergquist integracioja Service Management oldalrol mikor a Henkelnel voltam). Hidd el, hogy a Honeywell plant-ekben nem megy "zsebre gyartas".
Lopott batch sample-ok? Nah annal inkabb.
Csak azt tudom ismetelni, hogy eddig akikrol tudok a PH!-n, hogy rendeltek PTM7950-ot kinai forrasbol, azoknal hozza az elvartat a kapott termek. Amint talalok idot a bontasra en is tudok majd tesztekkel szolgalni.
-
mozso
senior tag
Nekem akkor is fura, hogy valójában az eredetit veszed-e, vagy egy majdnem olyan jó ? másolatot.
Én éltem és dolgoztam kínában, rengeteg gyárat megnéztem, kb mindent is tudtak már 2009-ben is. Ha akartad és fizettél érte akkor CE matricás, hivatalos jegyzőkönyves, rendes automotive teszteken tesztelt cuccot kaptál, amit az autódba lehetett berakni. Minden ok.
Ha nem akartál ennyit fizetni, akkor elsőre csak a tesztelés volt kamu, majd a jegyzőkönyv volt hamis, még csóróbbaknak meg a CE minősítés is csak egy matrica lett valós tesztelés nélkül.
A Tommy Hilfiger kabátom az eredeti gyártósoron készült, eredeti anyagokkal és minőségben, csak az éjszakai műszakban, amit 50%-os áron kaphattál meg a kínai előrendelési rendszerben. Napközben gyártottak a megrendelőnek, éjszaka meg a fél világnak féláron, de volt mögötte minőség "garancia".
Ugyanis ennél lejjebb is van odakint, vagyis volt amikor ott éltem (Shenzen), volt egy 13 emelet magas, kb a Westend-nél 3x nagyobb pláza, ahol csak és kizárólag hamis cuccot lehet venni.
Tag-Heuer karórát gondoltam venni poánból, jóáron.
Mindent elmondott az eladó, hogy milyen hiperszupi, zafír üveges, karcolásálló az óra.
Akkor mondtam, hogy a nálam lévő éles fémpenge sem tudja karcolni, kipróbálhatom igaz ?
- Eladó: várj, hozok egy másikat, amit megtett, pont ugyanolyan volt, csak az már karcolódás álló volt. -
Pug
nagyúr
Annyira nem fura, ha megnézed, hogy a Honeywell esetén milyen mértékben van a gyártás kihelyezve kínába.
31*50-es pad.Amit kaptam, az állag alapján rendben van. 7XXX fórumban páran már nyüstölik, náluk jól teljesít.
Ha végre itt felkerül, akkor én is tudok első kézből származó tapasztalat alapján nyilatkozni.
-
mozso
senior tag
Elég fura, hogy egy ismert és elismert amerikai cég (dolgoztam velük régen) cucca szinte csak kinai webshopokban kaphato.
Ahogy neztem ez a pad nem consumer piacra van szanva, igy megvenni is nehez, de biztos az eredetit veszitek a kinai webshopokbol ? Talaltam egy tesztet ami a PTM7950 padok kozotti elterest is emliti, attol fuggoen hol lett vasarolva.
szerk: ettol meg az Aluexpresses is lehet jo, csak fura picit az egesz.
-
Pug
nagyúr
Ez lenne az, Alphacool blokk van nalam is.
Elsore egy kemenyebb EK-s pasztaval tettem fel, de par honap utan elmaszott a delta. -
törölt tag
-
KAMELOT
titán
-
proci985
MODERÁTOR
-
Pug
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
Pug
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
Pug
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
Pug
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
gaben22
őstag
-
tibcsi0407
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
-
RockHaRD
addikt
Ugyanezt a 3 napos melót csináltam én is múlt héten 2 napig
pont 1 évvel azután, h elterveztem. Ennek ellenére a tartály szűrőn látszik, h tiszta szmötyi. (mindent átmostam desztillált vízzel). Amit nem értek, hogy ami ilyesmi lerakódás van a blokkoban, azt hogy tudja kiszedni a tisztító lötyi? Ami most nem ment át a D5 szűrőjén, az a tisztítóval se fog, nem?
Én ezért vagyok szkeptikus ezekkel a tisztítókkal. -
proci985
MODERÁTOR
szuper, koszi

es akkor gondolom a tomitesek es minden tulelte.
-
tibcsi0407
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
flusht is vettem hozza
Utána párszor feszt vízzel érdemes átforgatni, mert habzik, mint a hülye.
koszi, akkor veszek par liter extra desztvizet
van egy masik radiator cleaner is itthon, de az muanyagra nem jo es ahogy nezem kb szetmarja a tomiteseket. EKnal meg ez elvileg arra van, ha valaki folyadekot akar cserelni (szinre is) anelkul, hogy az egeszet ujraepitene.
-
tibcsi0407
félisten
Én használtam, de magában nem elég, meg kell venni a másik lötyit is hozzá (flush talán), a rózsaszínt. Az szedi fel a rendszerből a koszt, amit a cleaner felold.
Utána párszor feszt vízzel érdemes átforgatni, mert habzik, mint a hülye.
Valahol azt olvastam, hogy az Alphacool lötyije sem rossz. -
proci985
MODERÁTOR
EK loop cleanert hasznal valaki?
az also GPU loopot lezartam kb fel eve mert nem volt idom berakni a GPUt, plusz eleg regi is a folyadek. rendeltem loop cleanert hozza: a masik verzio az lenne, hogy kikapjak ket radiatort es egy teljes pumpa + tartaly assemblyt, de ez kb egy harom napos munka amire egyszeruen belathato idon belul nem lesz idom. szoval a megoldas az, hogy vegigzavarom loop cleanerrel, kicserelem a csovezest, aztan berakom a GPUt.
a minden atmosasahoz le kene bontani a fel gephazat, ami tapasztalatbol harom nap melo.
ez elegge suboptimalis, de tenyleg honapok ota halogatom es kovetkezore talan husvetkor lenne erre idom. tetejeben meg a gepnek mennie kell.
egy extra pumpa DCP2.2 van itthon ha csak keringetni kell.
-
Laraxior
titán
Jol jartam ezekkel az aquas olcso 280as radikkal, gyakorlatilag igy egyben, meg se kellett bontanom, mehet az egyik rendszerrol a masikra
Mar csak egy benchtáblát kellene valahonnan fillerekert talalni
-
fboldog
senior tag
-
Pista0001
addikt
Köszönöm!
A hőfokok annyira nem relevánsak, ha nem is hűvösebb, mint léggel, a feeling megérheti. Persze ha van kedve játszani a "kölöknek", játszon csak!
A monitor nálam 1080p 75 Hz, szóval a terhelés nálam se túl nagy.Nekem is az tűnt fel, mint korcsinak, hogy mintha fordítva jelezné a ki- és bemenetet.
.Kipróbáltad úgy is, vagy egyből a logikusabb verzióban kötötted be? -
mpierre
veterán
Így van. A vrm-et hűtené elsőre, majd onnét menne a gpu-ra és aztán ki, ha követjük a nyilakat. Ellenben ebben a gépben pont fordítva bekötve. A vga tápja melletti csati felől érkezik a víz. (240-es radi - vga - spc60 - proci - 120-as radi - 240-es ismét a kör, ha házról készült fotót nézed.)
-
korcsi
veterán
-
mpierre
veterán
Maga blokk felszerelve, egy asrock itx 6600XT-re:
A felszereléshez a Bykski ad egy 3D rajzot, amiből rá kell jönnöd, mi hova való. Megugorható feladat. (Az rgb csodáról nem tudok semmit. Leszedtem. Nem karácsonyfa a gép...)
A gép maga:
Ha a fiam itthon lenne, akkor tudnék hőfok adatokat is, persze a 6600XT-hez mérten. 2022. októbere óta nyomja az ipart. Emlékeim szerint 40-55°C körül áll meg a gpu és kb +8-12°C-kal felette a hotspot.
Vrm-ről úgy emlékszem nem szolgáltat hőmérsékleti adatokat. A tévedés lehetőségét fenntartom...
(Ha fontos a pontos adat, akkor majd a fiammal megküldetem valami játékkal. De! A monitora 1440p / 60Hz-es. Így nincs szénné terhelve a vga.) Semmi elszíneződés - proci- és ramcsere miatt szétkaptam a gépet - semmi lerakódás. Ebben talán az AC Eiswasser is benne lehet. A pvc cső kifehéredése az ellenben valós probléma, míg a petg csöveken semmi nem fog, mint ahogy a blokkok plexiéjén sem.
Szóval az árát simán megéri. Szerintem.
-
Pakmara
őstag
-
Pista0001
addikt
-
fboldog
senior tag
-
gaben22
őstag
-
korcsi
veterán
-
mpierre
veterán
- Bykski tökéletesen teszi a dolgát. Egy 6600XT-n dolgozik már jó ideje. Nem fogja az áramlást a szükségesnél jobban.
- AC-lal volt / van "gondom", mert a 6700XT-n rendesen fogja az áramlást. Szintén megfelelően hűt mindent a vga-n.
- EK szintén jó, de mint előttem írták túlárazott.Ezek alapján a sorrend is adott kb. Pár fok lehet az eltérés a blokkok közt.
Amúgy ezek az árak honi bolt által rárakott árrésekkel jön ki ennyire?
Szerk.: A Bykski-tól már itt van a 6700XT fc blokk is, csak még nem kaptam szét a gépet, hogy felrakjam, meg az m2-s ssd-t, meg a distrót, meg a win 11-et.
-
Pug
nagyúr
-
Ubi82
őstag
EK túlárazott, volt több db, most AC van (vga-n), kedvezmény is volt rá, ők nem nikkeleznek, hanem krómoznak, elvileg tartósabb, Bykskim nem volt, nem tudok nyilatkozni (Zeb vett 3080-ra).
EK és AC-val is szívtunk már többen a topikban, van hogy a gyári EK blokk nem sík, van hogy az AC pad méret nem stimmel vagy anyaghibás, Shkiz0 és Gery tudnának mesélni
A matrica leszedés 20 másodperc, roncsolásmentesen
Én az AC-ra szavazok
-
fonok87
aktív tag
Offba teszem, mert nem tudom forrással vagy példával alátámasztani.
Úgy tudom, az EU-s szabályzások nem engedik meg, hogy kizárólag a csavarmatrica sérülése/hiánya miatt megtagadja a gyártó vagy a forgalmazó a garanciális cserét/javítást. Eleve két szereplő van az egyenletben rajtad kívül: a gyártó helyi képviselete és a forgalmazó. Ha magánszemélyként boltból veszed, akkor első körben a kereskedőnél kell indítani a garanciális ügyintézést. Én a helyedben írnék mindkettőnek, ha kinéztél pontos típust és boltot. Persze kérdés honnan mikor kapsz választ...
Ja, és a kínai webáruházakban elképesztő választékban találhatók csavarmatricák
-
RazoR
veterán
-
Melorin
addikt
Melyik RTX 4080 gyártó engedi garanciavesztés nélkül a hűtés leszedését? (vizesre cserélni)
-
RazoR
veterán
Zotac 4080 AMP Extreme kártya vizezésén gondolkodom.
3 féle FC blokk van rá, a választásban kérnék tanácsot.
EK - 100k
AC - 63k
Bykski - ~60k -
tibcsi0407
félisten
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok, BÚÉK!
Hűde rég jártam erre
Kérdésem volna - nem új, időnként előkerül itt: keresem a legtartósabb hűtőfolyadékot. Kinézet sokadlagos, zárt házba kerül. A jelöltek: gyári színtelen (EK vagy Alphacool, de ha tudok jobbat, érdekel); desztvíz+alkohol (etanol és izopropil is van kéznél); bármi egyéb, amiről saját tapasztalat vagy megbzható infó van
Szerk.: autós fagyálló nekem nem szimpatikus, de úgy láttam a topicban sem népszerű. Úgy tudom, lerakódás kockázata magasabb, és pont ez lenne az egyik probléma amit meg akarok előzni.
Amire kell, ha valakit érdekel:
Eljött az ideje, hogy tisztességben megőszült GTX1070-es kártyámat lecseréljem. Nem adom el, a szerverembe fog átkerülni. Filmeket transcode-olni, biztonsági kamera szoftvert támogatni, mindenféle dologgal tanulás céljából szórakozni. Nem szedem le róla a full cover blokkot, mert azzal együtt már összegyűlt a cucc fele a szerver vízhűtéséhez is
A 3 évvel ezelőtti házcserénél kikerült 5,25" D5 tartálynak van hely benne. Találtam nagyon akciós, 120-as Alphacool réz radikat, megrendeltem mellé egy D5 pumpát, proci blokkot és a régóta kinézett TPV fittingeket és csövet. Nem tervezem / szeretném 2-3 évente 1 alkalomnál többször karbantás miatt szétszedni. -
mpierre
veterán
-
ilyen_85
senior tag
Ez remek

De csak meg lehet ezt csinálni valahogy:
https://www.youtube.com/watch?v=inKLZGqu7U0
https://www.youtube.com/watch?v=T4_4hrU2SRMPuha csővel nem fog menni, mert pár helyen annyira kevés a két fitting között a távolság, hogy összeesik a cső.
Mindegy már megrendeltem a cuccokat, majd meglátjuk mi lesz...
-
mpierre
veterán
Korábban volt sima rézcsöves rendszerem. (10/12-es) Azt legalább lehetett hajlítani büntetlenül, csak az ívekre kellett figyelni, ami a plasztik mereveknél is fennáll. Így jó sok fitting, adapter kellhet majd. Másik opció, hogy lehajtogatod sima rézcsőből és utána elviszed bevonatoltatni. Egyik sem olcsó mulatság.
A hajlítás azért nem játszik nikkelezve, mert sérülhet a bevonat.
-
ilyen_85
senior tag
Boldog Új Évet mindenkinek!

Használ valaki nikkelezett réz merevcsövet a rendszerében?
Ilyenre gondolok:
https://www.ekwb.com/shop/ek-loop-metal-tube-12mm-0-5m-nickel-2pcsElég szűkös lett a gép igy a kis házban és arra gondoltam talán egyszerűbb lenne merev csöveket használni (illetve szerintem jól nézne ki a nikkel blokkokkal).
A kérdésem az lenne, hogy milyen csőhajlitó eszközt érdemes használni? Az ek oldalán pl nincs egy darab sem, más gyártóknál pedig csak "műanyag csövekhez" van ha jól értem.
-
flashpointer
őstag
-
KAMELOT
titán
-
RockHaRD
addikt
Ha kicsit visszaolvasol, ezt csináltam két napig
Ultitube kapott eggyel alacsonyabb tartályt, mindhárom radiátor vagy 5x átmosva, új EK ZMT csövek, és minden blokk szétszedve kitakarítva. Tegnap este lett kész, most lett feltöltve. Ezért kérdezem. Még egyszer szét nem szedem vagy 2 évig
-
KAMELOT
titán
-
RockHaRD
addikt
Mennyire reális elképzelés egy lelégtelenített faszán működő rendszernél az, hogy a D5 Next Ultitube mittoménmianeve tetejét leszedni, kiszívni belőle a vizet, letekerni a tartályt, és kivenni kitakarítani csak a szűrőjét? A szűrő alatt még állna a víz ugye a ki-bemenetnél, tehát nem kapna plusz levegőt a rendszer, viszont hiába takarítottam ki mindent többször + új csöveg, már látom ,h a szűrő teli van szutyokkal. Nem engedném le ezért az egészet újra, viszont erre még hajlandó lennék.
-
BandiT85
aktív tag
Nálunk az üzletben a legkisebb nyomatékkulcs 5Nm-ről indul, emlekszem azzal húztam meg egy bicikimarkolatot, és én is úgy jártam, hogy azt hittem rossz a kulcs, de csak azért nem kattant le, mert már eleve jobban meg volt húzva a csavar.
Igazából rohadt nagy mákod volt hogy nem a menetet húzta ki a blokkból, csavart lehet pótolni.
Én azt az ökölszabályt szoktam alkalmazni, mikor réz vagy műanyag a menet, hogy az imbuszkulcs rövidebbik végénél fogva meghúzom, amennyire csak tudom, és a hosszabb felével még fordítok rajt egy negyedet kb. Sosem szivárgott még blokkom. Fittingekkel vagyok bajba, hogy lazának érzem a kézzel meghúzást, pedig elvileg elég.
-
RockHaRD
addikt
Blokkokat szétszedtem, lágy víz+ bébi fogkefe. Csöveket cserélem, ecet csak a radiátorokba megy. D5 ultitube-ot is darabokra szedtem, és sima vízzel atmostam. Most tiszta vizet kap, aztán legközelebbi karbantartásnál nem szedem szét ilyen szinten, hanem csak loop cleaner. Ja és persze soha többet semmilyen színezett folyadék. Visszanézve a képeket rohadt jól nézett ki a mystic fog, kár h egy év alatt full átlátszó lett.
Ezúton udvozolnem az EK-t a 0.6nm nyomaték csavarhúzó miatt. Csavez mondta h ne vegyem meg mert szar, de persze h megvettem
nem kattan le kb soha, inkább eltörte a blokk csavart, még jó h adnak hozzá egy csomó plusszt, és pont a blokk miatt veszi az ember. -
törölt tag
Az ek pro blokkjai a legjobb a piacon, de látod még is van hiba benne! Annak ott érintkeznie kéne, elküldtem a fotókat a supportnak, természetesen küldenek új padokat, de a kondikat azért is érdemes jól hűteni, mert közvetlen melette vannak a vramok, és azonnal átadják a hőt.
A fő probléma ilyenkor, hogy nem mindenhol van hőmérő, azaz ha egy kondi 100 fokos, akkor nagyon valószínű hogy a vram is túlmelegszik, és lehet hogy ezt a hotspot sem mutatja ki, főleg ha statikus a hőfok a chillerszeknek köszönhetően. -
BandiT85
aktív tag
-
fboldog
senior tag
EK tisztító készlete eléggé rendben van.
Illetve a Mayhems Blitz is jól működik.Mindkettőt használtam, utoljára az EK-t, hatékony, de készíts be jó sok desztvizet az öblítésre. :-D
-
gaben22
őstag
-
w580
aktív tag
Én csöveket kiszoktam dobni, radiátorba, citromsav forró víz, külön pumpával pörgetni szoktam benne 1-2 órát. Próbálkozhatsz ecettel is. Volt olyan esetet amikor ipval kellet átmosnom a radikat mert egyszerűen nem jött ki belőle mással. Röviden ez nagy szívás, nem szoktam megvárni már ezt, évente leengedem, átmosom 5liter sima deszt vízzel, kompresszorral kifújom a maradék vizet belőle, aztán megy bele az új folyadék. Volt olyan radiátor amit használtan vettem, szerintem 20-30 órát ment mire nem színezte már meg sima deszt vizet.
Hátha van valakinek más tippje, amivel 1-2 óra mosás alatt meglehet oldani.
+1 bármivel mosod, mielőtt újra összerakod 2-3 sima deszt vízzel mossad át, ne maradjon benne semmi, a tisztító "anyagból". -
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Ma szeretném megcsinálni az 1 éve halogatott karbantartást, és annyi a kérdésem, hogy a lágyvíz mellé mihez használhatok esetleg egy kis ecetet, v bármit, amivel leoldhatom a csöveken, vagy radiátoron belüli láthatatlan koszt? EK MysticFog folyadék volt a rendszerben, kb teljesen átlátszó már, a vga blokkon nagyon látszódik a fehér lerakódás, gondolom minden alkatrész hasonló. A blokkokat szétszedem, és bébi fogkefével elsikálom, de a radiátorokba meg a fekete ek gumi csövekbe nem látok bele, és jó lenne biztosra menni, h kijön nagyjából midnen szmötyi mielőtt feltöltöm átlátszó folyadékkal.
-
RazoR
veterán
-
Aljasvip
senior tag
Nem szeretnélek lebeszélni a vízről, mert amúgy nagyon szuper hobbi, és gyönyörű rendszert lehet építeni, csak arra akartam rámutatni, hogy ez se lesz maga a kánaán.
Teljesen néma egy vízhűtéses rendszer sem lesz.
Több ventilátorral nagyobb hőleadó felületen osztod el az adott hőterhelést, ezért alacsonyabb fordulat is elég lesz, viszont jön pluszba egy a pumpa ami szintén (remélhetőleg csendesen) búg majd.
A passzív hűtés szerintem nem reális, de ha nyitott vagy extrémebb megoldásokra, akkor át lehet csövezni a radiátort másik helyiségbe.Ha csak a VGA hangja a gond, akkor egy fan mod-ra próbálj rá először - ha akad elfekvőben 1-2 feles ventilátor. Link
Az Arctic ventiknek is van egy furcsa búgó hangja, mintha ebben a topikban is mondta volna valaki, hogy nem bírja elviselni. Van pár alternatíva rájuk, de nem lesz olcsó buli az sem. -
RazoR
veterán
Semmi gondom a hőfokokkal, procin LF 280 van, vga meg alulfeszelve megy, így CPU 50 fok max, vga 50-55 fok max játékok alatt 30%-os ventivel de rohadt idegesítő ez a morgó venti motor hang még 30%-on is... És nam nagyon találtam érdemi megoldást a motorhangra csak ha megszüntetem a ventiket -> víz
-
BandiT85
aktív tag
Kellemes karácsont mindenkinek, ez az első (félig) merev csöves buildem, szerintem nem is lett rossz, persze nem lett minden tökéletesen párhuzamos, de majd legközelebb... Az egy darab D5 4-es fokozaton 2,3l/perc-et tol ki magából, maxon pedig 3,3-at. Ugye van egy proci-vga, két darab Barrow kuplung, amivel kapcsolódik a Mo-Ra2, nagyjából ezekkel küzd szegény D5. Hőfokok szerintem nagyon jók, a víz 31 körül maxol játék alatt, a 3080 40 fok körül, a 7800x3d pedig stressz teszt alatt 78 körül landolt. Az mondjuk durva hogy a szétmoddolt Mechwarrior5 alatt mekkora bottleneck volt a régi 3600XT a 7800x3d-hez képest a 3080-nal. A helyenként 50-60%-os porcihasználatból lett 5-8%, az átlag 75-80% GPU-ból pedig folyamatos 99%.
-
Zsohi
őstag
Nálam még Linkpack alatt se termel 100 Watt hőt, játékok alatt meg a fele. Az általad felsoroltak miatt a hőfokok sz@rok, de ettől még nem fog több hőmennyiséget termelni, így még mindig tartom azon véleményem, hogy simán elég lenne, persze nem 500-as fordulaton tekerő slim ventikkel.
-
Aljasvip
senior tag
Ha a topik veteránokat kérdezed, akkor semmiképp sem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem volt hasonló rendszerem, ~340W terheléssel, ami alapján kompromisszumosnak mondanám a te konfigodhoz is a 2x280-at.
A szűk keresztmetszet a csíkszélesség lesz, és azon csak sokkal több hűtés fog segíteni, vagy ha nem nézed annyira szúrós szemmel.Úgy általában vízhűtés erre a konfigra: Halkabb gépet kapsz majd így, mint egy jó léghűtésű VGA + CPU-ra jó torony / 280-as AIO hűtő párossal, és a hőfokokban nyerhetsz ~10°C-t, de szerintem ennyire kevés wattra teljesen felesleges vizet rakni - szvsz.
Zsohi #82612
7xxx-es AMD-nél botrány rossz az a vastag IHS, az X3D meg duplán meg van átkozva a CPU magokon ülő 3D cache-el.
Én határozottan nem javasolnék senkinek 120-as hűtést, inkább egy 420-as AIO-t, mint cél megoldás. -
Zsohi
őstag
-
fudi2002
nagyúr
Békés és boldog karácsonyt kívánok a topiklakóknak!
-
RazoR
veterán
Egy 4080 és jelenleg még 11700K, később 7800X3D-hez elég lenne 2 darab 280-as radiátor?
-
korcsi
veterán
-
Grózi
Topikgazda
Békés,boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
-
Zsohi
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen értem én, csak azt nem hogy azt miért ne hűtsem
, mert ez 4090, itt rotyog az 500watt, de teljesítmény is van cserébe, ez nem ájemdé!
2x nem mondom, hogy az előző 4090-en valamelyik vrm ment haza, mert 75%-ra, visszavéve a teljesítményt tökéletesen ment.
Az idióták rúgnak öngólt, minek a highend hűtés, ha a vrm-et szarban hagyom?
42 °C-nál megáll a hotspot és ez a kicsi chillerrel! -
Pakmara
őstag
Szivárgasmentes boldog Karit mindenkinek
! -
gaben22
őstag
-
Pug
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
82700 - 82601
88737 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bluetooth hangszórók
- Konteó topic
- AliExpress tapasztalatok
- Energiaital topic
- iPhone topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Asrock Taichi 7900XTX, gyári léghűtésen hagyva)

pont 1 évvel azután, h elterveztem. Ennek ellenére a tartály szűrőn látszik, h tiszta szmötyi. (mindent átmostam desztillált vízzel). Amit nem értek, hogy ami ilyesmi lerakódás van a blokkoban, azt hogy tudja kiszedni a tisztító lötyi? Ami most nem ment át a D5 szűrőjén, az a tisztítóval se fog, nem?
Én ezért vagyok szkeptikus ezekkel a tisztítókkal.
A monitor nálam 1080p 75 Hz, szóval a terhelés nálam se túl nagy.

nem kattan le kb soha, inkább eltörte a blokk csavart, még jó h adnak hozzá egy csomó plusszt, és pont a blokk miatt veszi az ember.

Grózi