- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na a chillers projekt a végéhez ért, a terv bevált, a hűtés 600w-tal is megbírkózik most!
Nem kicsi!
Pc vezérelt lett, + páratartalom.Közben megjött az aquas akcióból a cuccok!
Megint szét lesz buritva a gép.
-
törölt tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Ha nem tudsz vissza olvasni, vagy nem láttad az előzményeket, akkor elmondom pár szóban, hogy a másik helységben a padlón le volt tesztelve, és tökéletesen működött, de több okból is a plafon alá került, egy a helytakarékosság, kettő az áramlás növelése, három a pumpa kimélése.
Magadnak lyukasztgasd csak a falakot, meg tákold a dobozokat, kokány munkát nem végzek!
-
Pista0001
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Pontosan így értettem, a szívóoldalra valami dobozt applikáltam volna, amibe egy csövön a helység alsó részéből biztosítottam volna az utánpótlást. Ha így kellően hatékony, akkor nem lyukasztottam volna ki a falat.
Csavez: Ezzel a lyukkal és az elszívóval mi a terv? A meleg levegőt akarod a helységből kijuttatni, vagy kintről akarsz friss levegőt bejuttatni?
-
törölt tag
A chillers projekt folytatódik, mivel a plafon alá tettem közvetlen, és 6 m2-es a helység, így kb 5perc alatt felnyomja 30 °C-ra a felső 50 cm-t, és a gond hogy ezt a levegőt szívja be a chiller, szóval nem a legjobb megoldás, de mivel hogy kész,
maradt a feljavítás, azaz egy 15cm-es átmérőjű cső elhelyezése a falban, amibe egy 150m3/h-s elszívó jön, aminek a vezérlése még kérdőjeles, vagy hő, vagy telefon, vagy pc kapcsolt lesz.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru
üzenetére
Jaaa.
Sry. Igen mehet oda is. Mi ott szabadon hagytuk, hagy tolja a levegőt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru
üzenetére
Igen tudom, neki ott van a 3. radi oldalt.
Magamnak néztem ezt, de van D5-öm, így végül nem vettem. Maradt a sima res, fekttetve.

-
spleenszuru
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Értem, köszi.

Ott lenne a tartály, ahol a rajzon amúgy. HAF 700 elején van is erre egy tök jó rács, ahova rögzíthetem.
Kombót rendeltem, ez már meg is érkezett:
Alphacool Core 200 Aurora tágulási tartály acetál/akril VPP szivattyúval (15381) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru
üzenetére
Neki is hasonló,
vagyis CPU->RADI 1->VGA->Radi 2->Radi 3->tartály->mérő->pumpa->VGA
A radi 3 a 280-as monsta.
Ebben nincs flow, és ez miatt kicsit katyvaszosnak tűnik a csövezés, de átlátható. Ezért gondoltam, hogy (a radi 1 és 2 van fent), hogy a radi 2 lehet flow, és abból könnyebb lenne átmenni a 3-as radiba, amennyiben van..
Persze ez attól is függ, hogy hová teszed a tartályt. -
dvd_R+
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Core1 ? most elvesztettem a fonalat

András12345
-
dvd_R+
őstag
Egyenlőre marad a puhacső de valamiért vonz a merev csöves rendszer (szép
) valószínűleg ki fogom próbálni aztán max megbánom 
Most beszéltem merlinhardverrel, konkrétan nincs a gyártónak se raktáron a fentebb említett blokk.. így jó sokáig nem fog megérkezni (1-2 hét)
Most szóba jöhetne addig egy ideiglenes átalakítós megoldás a jelenlegi blokkomhoz de akkor 2x kell vizezni amit nem szeretnék..
így most egy léghűtésen gondolkozom addig de mi tud lehűteni egy 13700k-t legalább ilyen 70-80 fokra
Noctua és bequiet 30-50k-s hűtő kivételéve ha van valami alternatív olcsó 10-15k hűtő addig azzal is beérném.. -
dvd_R+
őstag
válasz
proci985
üzenetére
anno amit kaptam csövet a kithez az elég hosszú volt így maradt belőle bőven és kb 6 hónapja engedtem le és takarítottam át az egészet és akkor szembesültem ezzel az elszineződéssel de mivel volt még tartalék felhasználtam így gyakorlatilag egy fél éves csövek vannak a gépben így ezeket nem cserélném főleg hogy úgyis merev csöves lesz előbb útobb
-
dvd_R+
őstag
Egy utolsó kérdésem lenne még ha szabad
jelenleg a hűtésemhez ha jól látom ilyen csövek vannak:
- Tubing: EK-DuraClear 9,5/12,7mm (3/8'' - 1/2'') (2 meters)ezt találtam külön: [link]
viszont ilyen már nem kapható és a vga bevizezéséhez szükségem lesz még csövekre így szeretnék mellé vásárolni, merlinhardvernél nem is találok ilyet
lényeg, hogy 9,5/12,7mm legyen ha jól értem..
Esetleg tudtok linkelni nekem ilyet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru
üzenetére
Lágycsöveztük es nem lett szép. Kicsit kusza lett a 3 radi miatt. .En fent belulre xflow radit tennék mindenkepp, hogy ne keresztbe kelljen lejonni. Es akkor nincs akkora katyvasz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru
üzenetére
Sógoromnak van, felül 2 360-as, 45-ös, oldalt egy 280-as monsta radival, a csövezés gáz, de hamarosan majd lesz merevcsövezve, akkor már oké lesz.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Van valakinek a rendszere CM HAF 700-ba építve, nem külső radikkal? Megnéznék pár koncepciót, ha igen.

-
Zsohi
őstag
En meg megvennem a legolcsobb Hynix A die-os modult.
Amugy is alig van szoras koztuk es ugy is hozza kell nyulni, a frissitesi intervallumok nevetsegesek a gyari profilokban, meg nagyon meg lennek lepve ha egy 8000es xmp profil menne meg egy Apex-ben is.
-
gaben22
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
OC fórum alapján egyértelműen Apex a helyes választás, ha már hajlandó vagy Hero szintű összeget kifizetni. Illetve én 48 GB 8000mhz alá nem mennék memóriával se (Apex mellé persze csakis, ha van kedved kézzel masszírozni a memóriát BIOS-ban, akkor persze vehetsz 6400-est is
). Sajna 1 éve, amikor én vettem, akkor még nem létezett ilyen memória, ami azt illeti 32GB 7600-ot is egész Európában vadászni kellett akkoriban
. Ahhoz képest nagyon sokat estek a DDR5 memória árak. -
-
dvd_R+
őstag
Köszönöm a válaszokat
Akkor a contact frame jön, alaplap cserét nem tervezek ez a hero megtetszett külsőre is

a támogatási listán szerepel az általam említett gskill memória 7600mhz xmp szóval nem hiszem, hogy gond lesz vele.a vízhűtésben pedig akkor vagy átalakító vagy az új blokk amiben minden benne van

Sajnos a szívem az új blokk felé húzz
úgy, hogy lesz egy eladó Blokkom

Köszi mindenkinek mégegyszer
-
tibcsi0407
félisten
válasz
András12345
üzenetére
Nincs az már gyerekcipőben.
Csak kicsivel munkásabb, mint a DDR4, ennyi. De nem offolok itt tovább. A lényeg az volt, hogy jelezni szerettem volna a fórumtársnak, hogy vagy jobb lapot vegyen, vagy lassabb RAM-ot, mert így nem lesz teljesen stabil a gépe. -
Laraxior
titán
Felreertes ne essék az apex az egy bazi jo alaplap, kb mindegy mit utsz be neki, mindennel elindul, igazabol itt a vasarlonak kell eldonteni, hogy van-e ra kapacitasa, hogy ezzel molyoljon, illetve mennyire szamit neki hogy tuningolhat hobbykent. Mert arra tenyleg az apex kell. Minden mas esetre ott a strix,... amugyis inkabb a 3080ti-t kellene elcserelni egy erosebb vgara, ha jateszani kell a cucc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#81556 András12345 Azért a gyerekcipős DDR5 felett már eljárt az idő, főleg amióta lehet kapni a 7000+ kiteket, amivel tényleg nem kell kb semmit sem csinálni, csak betenni és megy. Bőven üti mindegyik a DDR4-et.

-
András12345
aktív tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Lehet hogy ugyanaz a Die, viszont ha visszagondolunk DDR4-ben, nem minden samsung B-die volt egyforma. Sőt, voltak kimondottan rosszak is, meg voltak sokkal jobbak. Ebben is nagy a szórás...
Közben látom hogy 7600Mhz-es ramot írt a kolléga a cél konfoghoz. Én még mindig azt mondom, hogy teljesítmény szempontjából, főleg játékokban tökmindegy, hogy 6000 vagy 8000mhz, talán 1080p-ben van mérhető külömbség. Ilyen géppel meg inkább 1440p-4k a cél, ott meg szinte nulla. Azt hogy szemre valaki észrevegye még 1080p-ben is, az kizárt dolog.
Meg lehet venni a 7600-as ramot, és ha nem megy az XMP, akkor annak az időzítéseivel, feszültségével lejjebb kell kicsit venni az órajelet, és nem kell a BIOS-ban piszkálni többet kb...
Persze, megint más kérdés, ha valaki ezt hobbi szinten űzi, nekem még 5000-es ryzenem van, proci, ram finomhangolva, rengeteg órát beleölve lett ilyen, és vagy 3-4%-al jobb mint XMP-vel.
Teljesen megérte
Emellett a DDR5 még elég gyerekcipőben van, egy ismerősömnek raktam össze egy új gépet, Ryzen 7700X-el, direkt DOCP ramot kerestünk, csak 6400mhz cl32, nem annyira extrém, de nem is a legalja DDR5. Elindul DOCP-vel, csak random crashel játékok alatt
Bios frissítés után el sem indult DOCP-vel. Azóta 4800-on használja, és emellett semmi különbséget nem vesz észre. Nyilván van valamennyi mérhető teljesítményvesztés... -
F e Z o
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nincs véletlenül az LGA1700 lapoknak és ramoknak (ramtuningnak) külön topikja??
-
Pista0001
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem lehet, hogy csak azért akar 7600-asat, mert épp az van jó áron? Annó vettem ezért 1866-os ddr3-at, pedig olyan gépbe kellett, ami csak 1333-at tudott... Egyszerűen épp az volt a legolcsóbb opció. Szóval szerintem várjuk meg, mi a célja azzal a rammal abban az alaplapban

Szerk.: Nem néztem utána a ddr5 áraknak, nem tudom, épp hogy állnak.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Egy STRIX egy golden IMC-vel is nagyon max 7600-at tud, nagyon-nagyon max és rengeteg manuális beállítással. (valóban stabilan) Nem fog out of the box menni, ez 100%.
Azért bármilyen hihetetlen, de a 80% megveszi, összerakja, XMP On, aztán viszlát. Nem óhajtja a fél életét a biosban tölteni.
Pontosan ezért javasoltam az APEX-et, mert ha 7600-at akar XMP-ben kézimunka nélkül, akkor a Hero felejtős.
Vagy vegyen 7200-as RAM-ot akkor és azt használja XMP-ben, ha nem akar rá időt szánni. -
Laraxior
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Kalkuláljuk bele, hogy a ram OC tök lutri, ha a CPU nem akarja, akkor vehet akármilyen alaplapot hozzá. 7200-7600-ot még egy "mezei" Strix is tudhat 100k-ért olcsóbban.
Azt meg te is tudod, hogy a ram OC nem két perces feladat (mint írtad, egy hónapba telt a 7600MHz)
Azért bármilyen hihetetlen, de a 80% megveszi, összerakja, XMP On, aztán viszlát. Nem óhajtja a fél életét a biosban tölteni. -
tibcsi0407
félisten
válasz
András12345
üzenetére
7200-7400-ig jó eséllyel minden Hero tudja az XMP-t. Fölötte már kell a kézimunka és nem garantált a siker. OCN-en nagyon sokan megragadnak 7200 körül.
Önmagában az XMP már nem garancia semmire, az Inteleknél az IMC-ben hatalmas a szórás. -
András12345
aktív tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Szerintem sem igénye mindenkinek a 7000sok mhz-es ram. 7000 alatt meg ha egy Hero nem tudja az XMP-t, főleg úgy hogy már a 2. generáció használ Intelnél a DDR5 ramot, akkor ássák el magukat
-
-
Laraxior
titán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Komolyan 100-300MHz ramórajelért ajánlasz egy 60-80k-val drágább alaplapot?

-
dvd_R+
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tehát ha jól értem a jelenlegi LGA 1200-as EK Velocity nickel blokkom is alkalmas az új Z790 HERO lapra csak szükséges hozzá egy ilyen: [link] és a jelenlegi csavarokkal amik vannak nekem a hűtéshez azzal már felfogom tudni fogatni az új lapra ?
Illetve a jelenlegi blokkom max 1-2 fokkal lesz rosszabb hűtés teljesítményben mint ha vennék egy olyat amit linkeltem 53.000 Ft -ért ?
De ha mégis vennék egy olyat akkor abban benne van minden is amire szükségem van a felfogatásáhozHa így van ahogy leírtam akkor vagy marad a régi és igényelek egy ilyen backplatet vagy rendelem az új blokkot ez a 2 opció van
Sorry de inkább szájbarágosan leírom mert nem vagyok valami expert ebben és nem szeretném beszívni
Illetve a plexivel kapcsolatban amit fentebb gaben írt, jelenleg is plexis van nekem ebből a velocity-ből és nem roppant meg (még)

-
gaben22
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Ugyanazon linken listázzák az EK-Quantum Velocity blockot is, amivel az átalakító kompatibilis. De ha mindenképp új blockot akarsz
. A termék leírásánál írják mit adnak hozzá, az alapján jár felfogató mechanizmus, backplate. imbuszkulcs, jetplate. Én plexit mondjuk nem vennék, könnyű/könnyebb megroppantani... -
dvd_R+
őstag
válasz
gaben22
üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy a jelenlegi EKWB EK-KIT P360 (3831109863473) -ben kapott blokk le lett cserélve egy ek velocity -re de ez nem változtat semmit gondolom hiszen nem lga 1700-as mindenkepp vennem kell egy új lga 1700-as blockot nem ?
csak az lenne a kérdés amit linkeltem az jó választás e az említett z790 hero lapra valamint hogy kapok e hozzá backplatet csavarokat stb vagy ha nem akkor külön tudok e vásárolni ehhez a jelenlegi vízhűtés kitemhez lga 1700 backplatet csavarokkal stb
-
gaben22
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Ha minden igaz abban a kitben egy EK-Supremacy EVO block van. Úgy tűnik árulnak LGA1700 kompatibilis backplate-t, amivel fel tudod fogatni a blockodat. Mielőtt bármit veszel végezz magad is kis kutatást, hogy biztos legyen amit mondok, de én ezt venném magamnak, ha ilyen blockom lenne. Tudtommal Aquacomputer elég jó még ilyen témában, ők is csinálnak átalakítókat régi blockokhoz, így ha mindenképp új blockot veszel, akkor esetleg őket is megnézheted.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Sajnos eljött az idő nálam is, hogy upgradeljek (pedig nagyon nem akarok pénzt költeni rá
) így egy kis segítséget szeretnék kérni.ASUS ROG STRIX Z790 HERO
Intel Core i7-13700KF
G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7600MHz (F5-7600J3646G16GX2-TZ5RK)
EVGA FTW3 3080 Ti + EKWB EK-Quantum Vector² FTW3 RTX 3080/90 ABP Set D-RGB - Nickel + Acetal (3831109891247)Azonban jelenleg egy EKWB EK-KIT P360 (3831109863473) hűtésem van a procin ami jelenleg egy LGA 1200-as i7-10700K, viszont az új confighoz LGA1700 szükséges
így kinéztem ezt az új blokkot: [link]
Az lenne a kérdés, hogy ez jó választás hozzá ?
Illetve mivel a KIT amit használok jelenleg 1200 socket szükségem lesz valami új backplate-re ami 1700 lefogató? vagy jó az hozzá ami jelenleg van ?
Ha szükséges hozzá új 1700 socket backplate csavarok stb azt az ek-tól külön berendelhetem vagy ha megveszem a fentebb linkelt blokkot ahoz hozzá adjak ?Köszönöm előre is a segítséget

-
Zsohi
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azt ne felejtsed el ITX lapon a VRM komponensei közelebb helyezkednek el a processzorhoz ami már kapásból ideálisabb és nem lennék meglepve, ha egy kicsit alacsonyabb beállított feszültségen is menne a procija, más kérdés egy 10 fázisú VRM-re talán nem lenne tanácsos vizes blokk nélkül ráereszteni egy 400 Watt-os procit.
A RAM esetében szintén közelebb helyezkednek el egymásoz a komponensek ami megint ideálisabb, csak itt jóval árnyaltabb már a kép. Itt már inkább az dönt mire fektetnek nagyobb hangsúlyt, funkcionalitás, vagy a teljesítmény és sajnos ma már a funkcionalitás a nyerő.Az APEX egy csúcsragadozó, de egy jóféle ITX lap például egy high-end 4 dimm-es deszkával simán partiba van. [link] [link]
-
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Vagy egyszerűbb lenne egy mini ház és alul meg egy chiller!
Jól is néz ki és helyet sem foglal. -
hackeeeee
Jómunkásember
En pl nem tudom hova tenni a kulso radit, mert nem fer el.. igy muszaj egy olyan haz amiben belul elfer 1 vagy 2 radi ugy hogy rendesen azelloztetheto legyen es ne menjen semmi rovasara..
Vagyis, Tibcsi fele megoldas mukodne, talan de 2 360as setupot tudok kb nulla koltsegbol csinalni..
lap, matx es itx vonalon kanyarban sincs olyan lap ami az apex szintjet tudja.. Vagy ha tudsz ilyet ami stabilan tud 8000 feletti ramot, sztem kivancsian varjuk.

-
Zsohi
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez így ebben a formában kevesebb helyet foglal el mint egy O11, ami már önmagában egy kisebb méretű ATX ház. Persze ennek így ebben a formában semmi értelme igazából, eredetileg dupla 480 radit akartam, mert a delta 10 nem ment egy slim 480-assal. Végül azért lett dual, mert volt elfekvőben egy korábbi build-ből a másik pumpa és resevoir kombó.
ATX házba pedig soha többet nem tervezek visszaköltözni, vagy legalábbis a radikat nem fogom újra házon belül elhelyezni, nagy baromság. 120-as helyenként külső radival halkan és hatékonyan tudok 75 Watt-nyi hőt menedzselni, bent egy szellősebbnek mondott házban ez inkább 50W körül volt, egy O11-ben pedig még ennyi se. Utolsó sorban, nekem ma már sokkal jobban tetszenek az ITX gépek és egy mai modern, jobb ITX lap tud mindent ami nekem kell, erősek tuningban, CPU, RAM és a 3x M.2 bővítőhely is adott.
Most nem célom Csavez megbántása, de rossz ránézni arra a házra amibe most költözött, k*rva nagy és teljesen fölösleges. Ha pedig "hagyományos" módon lett volna felépítve belső radikkal, fért volna bele 3x slim radi, vagy mondjuk két darab vastagabb push/pullban, de akkor ahogy nézem baloldalt az alaplapot takarná, egy jó kis mATX lapot renderelt volna belőle, mATX-hez meg minek egy ekkora ház?! A jelenlegi formájában nekem bántóan üres.
Legvégül talán egyszer már leírtam, hogy ebben a topikban az észszerűséget szerintem értelmetlen keresni, itt a szív diktál.
-
flashpointer
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
normal atx hazban nem fer el 2x 480radi. En is igy epitem majd a kovi gepem, kulso radival, sokkal szerelhetobb, meg nem kell egyszerre 30 kiloval egyensulyozgatni ha van valami.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester
üzenetére
A szépség szubjektív.
-
-
Zsohi
őstag
Dual loop Mini ITX.
Jóóó sok várakozás után pénteken végre megérkezett a Meshroom S és, így spontán az eredeti elképzeléseimet felülírva született meg ez, felhasználva a régebbi 1000D-buildemből a maradékot. Elég vad lett.
Spontán mivoltjából egyenlőre elég kusza még és néhol improvizálni is kellett, ezért ezek a nem túl sokat mutató képek.
-
törölt tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
60-as, és elég jól működik, chiller nélkül is 45 °C-al megfogható a 4090-es vga 380w-tal ebben a házban, és a cpu is 100-150w-ot belerak.
-
Zsohi
őstag
válasz
üzenetére
Amúgy az ITX vonal nem érdekel, ha már egyszer a hűtés házon kívül van megoldva? Egy Meshlicious/Meshroom elég aprócska ezekhez a monstrumokhoz mérten és a multi GPU vonal már úgy is halott dolog, tuning terén pedig a mai, jobb ITX lapok nem éppen szarok, legyen szó CPU vagy RAM tunginról. AMD vonalon pedig már a 3x M.2 slot is adott.
Az elmúlt években én is ilyen böszmeségeket építettem egymás útánjában [kép] , [kép] , [kép] , de az első ITX gépem után vissza se nézek ezekre. [kép] , [kép] , [kép] [kép] , [kép] , [kép] .
-
gaben22
őstag
-
gaben22
őstag
Bestbuy topicból, Aquatuningon 60%-os akció "summer" kuponkóddal bizonyos cuccokra, nem néztem végig, mert nekem perpill semmi se kell úgyhogy árakat se vizsgálgattam meg, de lehet valaki talál valamit.
-
válasz
Shkiz0
üzenetére
Ja láttam ; a mhz magában általában nem okoz számottevő hő/fogyasztásnövekedést egy cpunál .De ha egyszer több fesz kell neki ,hogy stabil legyen akkor nincs mit tenni.
Ja értem , gondolom akkor egyesével ; előbb megnézed mi a vége a CPU nak ,aztán jön a VGA is
A RAM is elég szép 8,4 en
gskill 8000 ? -
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Kicsit tanulnom kell még, mert ráakartam tölteni a tartálynál, de mint egy gejzír megindult, le kell hozzá csatlakoztatni a chillert, de ésszerű is.
Tegnap óta megy, már semmi levegőszűrcs hang nem jön, síri csönd van a gépben, a next kattogása hallható odahajolva, szóval 260 a vége.
Az új gyorcsati 30-40 lps-t fog meg darabja, az előtt megvolt a 380, plusz két radival, lehet visszarakom a régi tekerős gyorcsatikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7300 Core i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Emlékeim szerint..

Pc vezérelt lett, + páratartalom.
Megint szét lesz buritva a gép.

. Ahhoz képest nagyon sokat estek a DDR5 memória árak.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bios frissítés után el sem indult DOCP-vel. Azóta 4800-on használja, és emellett semmi különbséget nem vesz észre. Nyilván van valamennyi mérhető teljesítményvesztés...

Grózi