- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Találkozott már valaki olyannal, hogy a HFN kijelzője beég?
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Merlin-nél mennyire macera és mennyi idő a garis ügyintézés?
Visszaküldeném a búgó APEX-et... -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Az egyik Apex pumpám elkezdett búgni.
Érdemes szétszedni vagy egyből RMA? -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Nekem van mindkettő de nem használok ilyen kábelt, HWinfoban meg lehet oldani a kikapcsolást.
Kell egy .bat fájl ami kikapcsolja a gépet és hwinfo-ban egy adott szenzorra be tudod állítani, hogy futtassa a .bat fájlt ha eléri a beállított küszöbértéket (pl. vízhőfok 40+, pumpa 0rpm, stb)
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
OCTO és HFN van a rendszeremen, nincs összekötve a kettő hanem alaplapi usb-re van dugva. A HFN-ben van ugye egy hőmérő szenzor is alapból, nálam is van egy külső pluszba amit az OCTO-ra kötöttem.
Előtte én is Fan Controlt használtam de mióta OCTO van mindent is az vezérel vízhő alapon (28 venti, 2 pumpa)
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Én is ráfüggtem erre a leaktesterrel való szenvedésre az elején, ugyanígy valahol elment a nyomás, egy 90 fokos adapter eresztett, kicseréltem de utána is szökött a levegő valahol. Vagy 5x szétszedtem a loopot mire megtaláltam, hogy a zsír új Alpacool pumpa/tartály kombónál nem voltak meghúzva a pumpa rögzítő csavarja és ott eresztett.
Egy élmény volt ennél a loopnál keresgélni....
Na azóta nem tesztelek a leak testerrel pedig vagy 4x átépítettem már de soha semmi szivárgás nem volt.
Úgy csinálom ahogy stoon kolléga írta, külső tápról tölöm fel a rendszert a gépet teljesen áramtalanítom és járatom kb fél órát, minden kriitikus helyre papírtörlőt rakok. Soha nem volt valós szivárgás.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Dobj egy mailt képekkel együtt neki: vga.doktor@gmail.com
Szerintem meg tudja mondani, hogy egyezik e a két pcb. -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Újraraktam a windows-t és emiatt az aquasuite-ot is és azóta a defender folyton rinyál, hogy trójait talál az aquasuite mappájában.
Ilyennel találkozott már valaki? -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Bontom szét a loopot, kicsit átvariálom, hogy a lehető legkevesebb 90 fok legyen benni, azt nem tudom, hogy az Airplex Evo-nál a csőkígyó miatt légtelenítés szempontjából mindegy a bekötés? Úgy van a falon, hogy az oldalán vannak a csatlakozók, de nem tudom, hogy hogyan lenne jobb, fent be, lent ki, vagy fordítva?
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Ilyenem van, véleményem szerint a rögzítése egy rossz vicc, bizonyos házaknál (pl nálam az O11 Air Mininél) csak az alaplap kiszerelésével lehet levennei a cpu-ról a blokkot. Illetve a 0,6Nm-es EK csavarhúzó is ajánlott hozzá, amit természetesen küldön kell megvenni....
Én a Core 1-re szavazok...
-
RazoR
veterán
Jól gondolom ha úgy gondolom, hogy az Airpley Evo-nál légtelenítés szempontjából mindegy, hogy alul/felül van a ki/be a loopban, mivel csőkígyó van benne?
Tervezgetem az új loopot a házban lévő tartállyal és mindkét pumpával házon kívül.
-
RazoR
veterán
AC oldalán nézz körül van nekik ilyesmi cuccuk DDC-hez is ha jól emlékszem.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
EK RES X3 tartályba elég a műanyag bizbasz vagy kell bele a szivacs is mindenképpen?
Vagy mindkettő?
-
RazoR
veterán
A tartály a gépházban lesz, a szivattyúk meg az asztal alatt a radiátoroknál
-
RazoR
veterán
Köszi!
Annak van bármi jelentősége, hogy a loopban hova helyezem el a 2 szivattyút? Egymás mellé vagy úgy, hogy köztük van egy radiátor? Van jelentősége?
-
RazoR
veterán
Alphacool Pump top esetében is alkalmazható a horizontális elhelyezés mint a képen az EK-nál?
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Ha két single pump toppal oldom meg a pumpákat és egymás mellé rakom és úgy kötöm össze őket az úgy működhet?
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Nincs valakinek elfekvőben egy felesleges EK-XTOP Revo D5 Pump Top-ja?
-
RazoR
veterán
Gondolkodom azon, hogy kiköltöztetem a pumpát a házból és vagy egy single vagy egy dual top-al menne mindkettő az aztal alá a radiátorok mellé, a házban csak a tartály maradna.
A Core 100 Aurora megoldható valahogy, hogy zárt legyen pumpa nélkül vagy mindenképp kell vennem egy új tartályt ebben az esetben? -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
DP Ultra használók: nálatok nincs lerakódás a tartály falán? Ilyen gumis cucc van kiülve a tartályban és nem tudom semmivel sem levakarni, összekarcolni meg nem akarom a tartályt.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
A kanyarodó ív az megy az Airplex alsó csatijáróla Supernova felső csatlakozójába, az alsóból megy a lenti pumpa bemenetére egy 90 fokkal, onnan meg fel a házba a vga-ra.
Agyaltam, hogy hogyan lehetne a lehető legkevesebb 90 fokkal megoldani a loopot és szerintem le tudom redukálni 2db-ra. A 45 fok az gondolom sokkal kevésbé befolyásolja a flow-t. -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Persze a teljes légtelenítés több hét tudom, tele van bubival a rendszer még hetekig.
Az elgondolás a radiknál a felül be alul ki bekötésre az volt, hogy a gravitáció rásegít az áramlásra és nem a pumpának kell feltolni a folyadékot, de a légtelenítés szempontjábol az alul be felül ki a jó ez tény. A Supernovából nem tudom kidolgozni az összes levegőt a jelenlegi bekötéssel (felül be, alul ki) emiatt, az Airplexnél nincs ilyen gond a csőkígyó miatt.
A tartály a legmagasabb pont, ezért maradt az a házban.
Hétvégén kitesztelem, hogy mizu az új pumpával, ha úgy van megy gariba, addig meg visszamegy a VPP655.
Kéne egy nap újragondolni és átépíteni az egész loopot. Lehet dobok majd fel képeket a mostani állapotról és szívesen vennék tanácsokat a hatékonyabb elrendezéshez.
-
RazoR
veterán
Az egyik pumpa a gépben van, az a loop "eleje", a másik az asztal alatt.
Loop sorrend: pumpa/tartály (itt van az új pumpa) - HFN - Airplex 1080 - Supernova - második pumpa - vga - cpu - pumpa/tartály.
Feltöltést egy pumpával csinálom, légtelenítést kettővel csináltam de majd kipróbálom, hogy a régi pumpát járatom csak akkor. Köszi!
-
RazoR
veterán
Lehet, de az a fura, hogy azzal töltöttem fel a rendszert külső tápról és nem volt ilyen hangja. Feltöltés után visszakötöttem a belső tápra és első indításnál sem volt hangja, majd 100%-on ment mindkét pumpa egy órát, hogy kidolgozzák a bubikat és ezután mikor visszaállítóttam a pumpákat 35%-os fordulatra akkor kezdte el a zajongást. Mindez szerda este volt, azóta a régi Apex megy csak, az újat lekötöttem, majd tesztelem még.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Igen, csak nem tudom, hogy miért csak ennyi.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Új VPP Apex beszerelés után ment gond nélkül, légtelenítés miatt feltekertem mindkettőt 100%-ra, 1 óra után visszaállítottam az idle-höz használt fordulatszámra (37% - 3000rpm) és azóta búg/zúg az új pumpa minden fordulatszámon. Ha kikapcsolom a gépet, bekapcsolás után 1-2 percig csendes de utána elkezd megint búgni/zúgni úgy, hogy nincs fordulatszám változás. Eddig egy VPP655 volt a helyén azzal nem volt ilyen gond. Egy OCTO vezérli a pumpát (meg minden mást is). Ötlet?
(a pumpacsere óta a tartályban vibrál az rgb szalag, bár nem hiszem, hogy a kettőnek köze van egymáshoz de ki tudja)
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Pro/kontra érveket tudnátok mondani egykörös/kétkörös rendszerre?
Minden adott a kétkörösítéshez de nem tudom, hogy lenne e értelme.Jelenleg egy körös a loop.
2db D5 (Apex, VPP655, már megvan a 2. APEX), EK Velocity 2 cpu blokk, AC Aurora FC blokk, Airplex EVO 1080, AC Supernova 1260Hőfokok 23-24 fokos szobában:
Idle víz 25, gpu 25, cpu 25-27
Load víz 29-30, gpu 40-52 (játékfüggő), cpu 45-47 -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Melyik szűrő az ajánlott ha szempont, hogy a lehető legkevésbé fogja vissza az áramlást?
Jelenleg egy Alphacool Eiszapfen Inline szűrőm van, ez jobb lenne áramlás szempontból?
-
RazoR
veterán
Csak játékra van a gép. A cpu és a vga is UV-al megy.
Jelenleg úgy, hogy nincs a Nova beépítés után finomhangolva a venti/pumpa beállítás a cpu játék közben 40-45 fok körül megáll, a vga játéktól függően 45-53 fok, a víz max 28-29 fokos de kb néma a gép így. A flow 100L/h körül van (tudom, hogy ez ideálisan több kellene, hogy legyen jóval) a radikon a ventik 700-800rpm-en mennek. Majd a második Apex beépítése után finomhangolom a beállításokat. -
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
Akkor majd a pumpa cserénél lehet újra pasztázom a gpu-t, a procit biztos, hogy nem, emiatt tuti, hogy nem szedem ki az alaplapot (nem elég nagy az alaplapi tálca kivágása ahhoz, hogy leszedjem a cpu blokkot). Köszi!
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
TG Kryo Extreme van a gpu-n és a procin is.
Egy AC Aurora blokk a kártyán és Velocity 2 a cpu-n.
AC VPP655 pumpa-tartály kombó a házban (ezt fogom Apexre cserélni), Apex az Airplex mellett és tegnap került fel a Supernova az Airplex után bekötve.
Loopsorrend (tudom, hogy nem számít): 655 - HF Next - Airplex - Supernova - Apex - VGA - CPU - 655
-
RazoR
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gitáros topic
- LEGO klub
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Assetto Corsa Rally
- Mesterséges intelligencia topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Grózi